Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 26 - 29.
299 000 Ft
Az út áttekintése

·  2 éj tengerparti városban, 1 éj Barcelonában
·  Tengerparti fürdőzés, hajókirándulás és városnézés
·  Múzeum látogatási lehetőség a katalán fővárosban

Jelezték az utasok felém, hogy szívesen sétálnának este a Ramblason, de csobbanni is szeretnének. Ezt az utat nekik ajánlom.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 2 vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülünk Katalónia fővárosába. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava központja és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. A ***-os szállás elfoglalása a kora délutáni órákban lehetséges. Addig a bőröndök a csomagszobában lesznek, így a szabadprogram keretében egyéni sétával felfedezhetik a városkát vagy csobbanhatnak a tengerben. Este svédasztalos vacsora. (2 éj)

2. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS TOSSABA

Ezen a napon hajókirándulás keretében felkereshetjük a hangulatos Tossa városát. Hajónkról látjuk a sziklás partszakaszt, a Costa Brava-t, majd egy vízi barlangnál megállva, amennyiben a hajó üvegfenekű, akkor azon keresztül letekintve egy érdekes vízalatti élővilág tárul elénk. Tossában felsétálhatunk a várba, ahonnan a kilátás egyedülálló, majd szabadidő, fürdési, étkezési lehetőség a nyugodt hangulatú településen. Visszautazás egyénileg, a menetrendszerinti hajóval. Fakultatív hajókirándulás: 32 €.

3. NAP: BARCELONA

Reggeli után csomagjainkkal együtt buszra szállunk és Barcelonába utazunk. Itt egész napos városnézésen veszünk részt. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és az egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet a helyszínen kell fizetni az idegenvezetőnek. A jegyigényt azonban már az útra történő jelentkezéskor kell jelezni, helyszíni jegyvásárlásra nincs mód. Barcelona „Gaudí mestermunkák belülről” 2 belépő 60 €. Este elfoglaljuk barcelonai szállásunkat. Ezt követően, aki akar, egyénileg sétálhat a közelben lévő belvárosban, vagy hangulatos flamenco-est keretében tovább bővíti ismereteit erről a különleges országról. Az egy pohár itallal egybekötött táncos est a túlfűtött érzelmekről, a szenvedélyről szól, bemutatva a hagyományos spanyol öltözetet és dallamokat, mozdulatokat. A programra előzetes jelentkezés szükséges. Táncos est részvételi díj: 40 €.

4. NAP: BARCELONA – FAK. MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

A mai napon  kicsekkolunk a hotelből és poggyászunkat csomagszobában helyezzük el. Aki szeretne, az marad a városban, egyénileg megtekintheti az FC Barcelona labdarugó csapatának stadionját és relikviáit (belépős). A Camp Nou-hoz metróval juthatnak ki vagy aki nem ezt választja, annak javasolt a skanzen jellegű „Spanyol falu”, vagy a Katalán Múzeum megtekintése, de sétálhat a belvárosban és lehetőség lesz a híres piacon, a Mercado de La Boqueria-n látogatást tenni. A hangulatos piacon kóstolhat számtalan gyümölcsöt, de megnézhetik a hihetetlen hal- és sonkaválasztékot is. A La Ramblán kisétálva a tengerparton találják az Akváriumot és egy izgalmas IMAX mozit, de fel lehet menni a Kolombusz szobor tetejére is. Szabadprogram egészen addig, amíg fel nem vesszük a csomagokat a szállodában, majd metróval transzfer a repülőtérre. Aki az idegenvezetővel tart inkább, az korán reggel vonattal, majd felvonóval elutazhat Montserratba, ahol a híres kegytemplomot keressük fel. Megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Akinek kedve van, azok innen fogaskerekűvel felmehetnek a hegy tetejére (külön fizetendő ez a felvonó). Innen csodás a kilátás a környékre. Fakultatív Montserrat kirándulás vonatjeggyel és felvonóval a templomig: 60 €. Programunk befejezése után visszavonatozunk Barcelonába, a szállodában felvesszük a csomagjainkat, majd irány a repülőtér. Hazaindulás várhatóan a délutáni járattal. Budapestre érkezésünk várhatóan a kora esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona - stadion30 €
Santa Eulalia8 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 €

Belépők ára: kb.: 43 € + 192 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Katalán csobbanás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nyaralás a spanyol tengerparton
Nyaralás a spanyol tengerparton
8
NAP

4.9

30 értékelés

Közkedvelt nyaralóprogramunk, ahol lehetőség lesz tengerparti kikapcsolódásra, vagy részt vehet szebbnél-szebb kirándulásokon profi idegenvezetővel. Sangria vagy Sagrada Familia? Ön dönt!

359 000 Ft-tól
Spanyol királyi városok
Spanyol királyi városok
6
NAP

4.7

23 értékelés

Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.

548 000 Ft-tól
El Camino zarándokút Galíciában
El Camino zarándokút Galíciában
9
NAP

4.8

24 értékelés

A legkülönlegesebb utazásunk. Járjuk végig az El Camino utolsó 115 km-t szervezett keretek közt, de mégis a saját tempónkban. Elmélyülés és feltöltődés.

439 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

289 000 Ft-tól
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
Városnézés és csokoládé kóstolás Belgiumban
3
NAP

Hansa házak, hajózható folyócskák, történelmi emlékek, csokoládé, waffel, sültkrumpli, sör, ezek mind és együttesen adják Belgium egyedi jellegét.

259 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól
Alpesi őrjárat
Alpesi őrjárat
5
NAP

4.9

26 értékelés

Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.

259 000 Ft-tól