Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 12 - 15. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Április 22 - 25. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Május 11 - 14. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 13 - 16. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 25 - 28. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 05 - 08. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 27 - 30. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 17 - 20. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 27 - 30. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 24 - 27. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Krakkói városnézés magyar emlékekkel
·  Európa egyik legszebb sóbányamúzeuma
·  Megrázó időutazás: Auschwitz-Birkenau
·  Különleges tutajon utazás a Dunajecen

"Lengyel családból származóként megtisztelő érzés nagyszüleim hazáját bemutatni magyar utasoknak. Különösen igaz ez Báthory sírjánál állva a krakkói székesegyházban."
Kéki Viktória – 6 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (109)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – ZAKOPANE – KRAKKÓ

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. Kora délután egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Gyalogos séta a városban, majd a szabadidő alatt vásárlási lehetőség a piacon. Helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstolhatnak itt utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhatnak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő wieliczkai sóbányába megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás tájékoztató során ismertetik ennek a munkának nehézségeit és különlegességeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Gyalogos sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kisbusszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyedeibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon. Kint tartózkodásunk során a programok sorrendje változhat, mert több helyre bejelentés szükséges, mely után, csak a fogadó fél által visszaigazolt időpontban tudjuk a látványosságot megtekinteni.

3. NAP: AUSCHWITZ – CZESTOCHOWA

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. Idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A megrázó mementók után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami ennek a nagy katolikus országnak legismertebb zarándokhelye. A Jasna Góra-i kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentéjéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 6.500,- Ft. Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

4. NAP: DUNAJEC – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk. Elhagyjuk Lengyelországot. Szlovákiában, a határhoz közel egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón (ha az időjárás nem oly szélsőséges, hogy veszélyeztetné ezt a szép programot). Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk egy hangulatos helyi vendéglő közelében lesz. Itt a szabadidő alatt, akinek kedve van, a szlovák konyha finomságait is meg tudja kóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk

LátnivalóBelépődíj
Zakopane23 PLN
Krakkó - Királyi Vár28 PLN
Krakkó - Székesegyház20 PLN
Wieliczka - sóbánya100 PLN
Krakkó - Mária templom15 PLN
Kisvonat + zsidóm40 PLN
Audio Guide - Auschwitz10 PLN
Helyi idegenvezetés35 PLN
Dunajec -Tutajozás11 €

Belépők ára: kb.: 271 PLN + 11 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kutasi Zsuzsa és Bognár Józsefné
Dunaújváros
2020.08.28

2020. 08. 20-23. között utaztunk először a Proko Travel utazási irodával. Mi a "Kalandozás Dél-Lengyelországban" elnevezésű utat választottuk. Nem bántuk meg! Fantasztikus volt! Már az nagy öröm volt, hogy Dunaújvárosban szállhattunk buszra, nem kellett külön Pestre utaznunk. A sofőr segítőkész volt, biztonságban éreztük magunkat az egész út során. Idegenvezetőnk, Kéki Viktória, Viki igen felkészült, nagyon sok információt adott át igen érdekesen. Részletesebben megismerhettük Lengyelország történelmét, kultúráját. A lengyel-magyar barátság bizonyítékaként a helyi idegenvezetőink is tudtak magyarul, sőt Czestohowában a Jasna Góra-i kolostor szerzetesétől is magyarul hallgathattuk végig a Fekete Madonna történetét. Összességében az egész út fantasztikus volt! A szállással volt egy kis gondunk, ugyanis augusztusban mentünk és a szobában nem volt se hűtő, se légkondi sem, de még egy árva ventillátor sem! Ezt nagyon hiányoltuk! Köszönjük a szervezést! Ajánljuk a Proko Travelt az utaznivágyóknak!

 • 4.8
Herbertné Sipos Csilla
Komló
2020.08.25

Szöveg nélkül

 • 5.0
Klára, Krisztina
Budapest
2020.08.24

Örültünk, hogy a kirándulást –ebben a vírushelyzetben- az eredeti időponttól eltérően, erre az időpontra foglaltuk át/ 2020.08.20-24/ . Egymáshoz illeszkedő, rengeteg látnivalót, ismeretanyagot magába foglaló fantasztikus út volt. Viki és Katalin a látnivalókhoz kapcsolódó tudásanyagot, egyéni történetekkel, humorral fűszerezve ismertette a csoporttal. Zoltán /gépkocsivezetőnk/ precíz, percre pontos. Egész út során a biztonsággal vezette buszunkat. Köszönet érte. A Proko Travelt, jó szívvel ajánljuk másoknak. További munkájukhoz sok sikert kívánunk.

 • 4.8
Somogyvári Rita
Bonyhád
2020.08.05

Szervezett és színes programok - kiemelve: Auschwitz I., Auschwitz II. (Birkenau), Dunajec tutajozás (SK). Kifogástalan humorú és nagy lexikális tudással bíró idegenvezető, Gulyás Miklós személyében. Bőséges reggeli és vacsora. Összességében: 5/5

 • 4.8
Anderkó Pálné
Edelény
2019.06.20

Csodálatos idegenvezetés Kéri Viktóriától, biztonságos utazás Attila jóvoltából. Tájékozottság, pontosság, maximális figyelem, megbízhatóság, és jó humor - ezt kaptam, köszönet érte!

 • 5.0
Farkas István és Farkasné Bálint Rózsa
Pécs
2018.09.09

Kiválóan szervezett,rengeteg látnivalót kínáló fantasztikus út volt 2018.09.04.-09.07.-ig. Minden program tökéletesen egymáshoz illeszkedett. Idegenvezetőnk és helyi kísérők rendkívül felkészültek,lenyűgöző tárgyi tudással,kedvességgel,figyelmességgel,fáradhatatlanul mutattak be ami a programban szerepelt. Élmény volt, hogy Viki részéről a közvetlenség, a helyismeret, a nyelv, a kultúra és helyi szokások tudása sokat emelt az utazás színvonalán. Külön elismerés, hogy mindennap elsőként érkeztünk a program helyszínekre ami hallatlanul előnyös volt, mert várakozás és tömeg nélkül jutottunk be. Gépkocsivezetőnk (Attila) az egész út során a biztonság érzését nyújtotta. Precíz, percre pontos, segítőkész munkájáért külön köszönet illeti. Örömmel utaztunk ismét a Proko Travellel, jó szívvel ajánljuk másoknak, és reméljük a jövőben is útitársuk leszünk. További munkájukhoz sok sikert kívánunk: Farkas István és Farkasné Bálint Rózsa Pécs

 • 4.8
Kalmárné Tamás Ildikó
Szekszárd
2018.08.11

Rendkívül sok színes program várt minket, jó szervezéssel, ami ebbe a pár napba még kényelmesen belefért. Szállásunk tiszta, igényes volt. Szerettünk volna nap végén képeket megosztani a családdal, de a WIFI sajnos csak az épületet elhagyva volt elérhető. A konyha remek, számunkra kifogástalan ízletes választékkal.

 • 4.8
Heni & Luca
Tiszaújváros
2018.08.09

Kedves Proko! Első utunkon vettünk rész az Önök szervezésében. 4 napos lengyelországi kirándulásunk során tökéletes betekintést kaptunk a lengyel történelembe,kultúrába,művészetekbe és gasztronómiába. Csodálatos helyeken jártunk. Ehhez nagyban hozzájárultak az idegenvezetőnk - Kéki Viktória - széleskörű, humorral teletűzdelt, képi -és videoanyaggal kiegészített információi. ( Mesél - tátott szájjal hallgattuk. :D ). Ferenc ( a buszvezető ) és Viki jó humora, kedvessége és rugalmassága nagyon élvezhetővé tette az utat. A szállásunk és a szálloda személyzete nagyszerű. Engedjenek meg egy személyes véleményt: az auschwitz-birkenau és a krakkói zsidó negyed látogatására én több időt szánnék. Köszönjük!

 • 4.8
Ormai József
Bóly
2018.05.23

Változatos programok, kiváló idegenvezetés - külön köszönet Dobos Árpádnak aki rendkívül felkészült, nagy ismeretanyaggal rendelkező idegenvezető-, a szállás és az ellátás rendben volt, pici hibaként a hűtőszekrény hiányát lehet megemlíteni. Még egyszer megköszönjük az élményekben bővelkedő napokat. (8-as asztal)

 • 4.8
Szabó Mária
Békéscsaba
2017.08.13

Program: Változatos, sok érdekesség Idegenvezető: Tájékozott

 • 4.8
Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 05. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 10. 6 nap Előzetes helyfoglalás

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Kalandozás Dél-Lengyelországban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 05. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 10. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 28. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Szófia - Plovdiv - Fekete-tenger - Várna
Június 04. 7 nap Ár: hamarosan
Július 18. 7 nap Ár: hamarosan
Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 10. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Június 02. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Június 03. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Április 19. 7 nap Ár: hamarosan
Június 04. 7 nap Ár: hamarosan
Észak aranyháromszöge
Stockholm - Helsinki - Szentpétervár - Carszkoje Szelo
Július 27. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Kirándulás a cseh paradicsomba
Lednice - Kolin - Pukva-barlang - Olmütz
Május 11. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 10. 15 nap Előzetes helyfoglalás