Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 14 - 17.
99 800 Ft
Április 16 - 19.
104 800 Ft
Május 16 - 19.
109 800 Ft
Május 26 - 29.
109 800 Ft
Június 21 - 24.
109 800 Ft
Július 09 - 12.
109 800 Ft
Július 24 - 27.
109 800 Ft
Augusztus 18 - 21.
109 800 Ft
Szeptember 04 - 07.
104 800 Ft
Szeptember 16 - 19.
109 800 Ft
Október 20 - 23.
109 800 Ft
Az út áttekintése

·  A legszebb lengyel város, Krakkó magyar emlékei
·  Wieliczkai sóbánya, UNESCO Világörökség
·  Hangulatos tutajozás a Dunajecen
·  Megrázó időutazás: Auschwitz – Birkenau

Lengyel családból származóként megtisztelő érzés nagyszüleim hazáját bemutatni magyar utasoknak. Különösen igaz ez Báthory sírjánál állva a krakkói székesegyházban.
Kéki Viktória – 9 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (129)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – ZAKOPANE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, paras­sapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. Kora délután egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és legláto­gatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres látogatószámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangula­tos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Séta a városban, majd a szabadidő alatt vásárlási lehetőség a piacon. Helyi sajto­kat, lekvárokat, mézeket kóstolhatnak itt utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhatnak is belőlük. Ezt követően, ked­vező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahonnan meseszép a kilátás. Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő Wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Leszállunk a bánya mélyébe, majd a közel kétórás tájékoztató során ismertetik ennek a munkának nehézségeit és különlegességeit. A sóbá­nyászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe láto­gatunk el, melynek megtekintését helyi idegenvezető is segíti. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájé­koztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakói­nak életéről. A várban tett látogatásunkat a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthat­juk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványos­ságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, Krakkó főtere, melynek kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kis­busszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyede­ibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon. Kint tartózkodásunk során a programok sorrendje változhat, mert több helyre előze­tes bejelentés szükséges, és csak a fogadó fél által visszaigazolt időpontban tudjuk a látványosságot megtekinteni.

3. NAP: AUSCHWITZ – CZESTOCHOWA

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szál­loda környékén, vagy eljön velünk egy fakultatív programra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keres­sük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. Idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre. A megrázó mementók után kifejezetten jól esik lelkünknek e mélyen hívő katolikus ország legismertebb zarándokhelyének felkeresése Czestochowában. A Jasna Góra-i kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosok­tól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentélyéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmé­lyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 9.500,- Ft. Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

4. NAP: DUNAJEC – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, elhagyjuk Lengyelországot. Szlovákiában, a határhoz közel egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón (ha az időjárás nem oly szélsőséges, hogy veszélyeztetné ezt a szép programot). Nemcsak a tuta­jon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk egy hangulatos helyi vendéglő közelében lesz. Itt a szabadidő alatt, akinek kedve van, a szlovák konyha finomságait is meg tudja kóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezután min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gubalowka-hegy - Siklóvasút
40 PLN
Krakkó - Királyi Vár35 PLN
Krakkó - Székesegyház20 PLN
Wieliczka - sóbánya
135 PLN
Krakkó - Mária templom15 PLN
Kisvonat + zsidónegyed és gettó70 PLN
Audio Guide - Auschwitz10 PLN
Helyi idegenvezetés35 PLN
Dunajec -Tutajozás17 €

Belépők ára: kb.: 360 PLN + 17 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1:40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Rice Jánosné
Keszü
2023.06.30

Nagyon szép kiránduláson vettünk részt Krakkó és környékén. Megnyerte tetszésünket a tiszta utcák, szép virágos terek, felújított házak. Az elmúlt évi utazásunkhoz hasonlóan jól szervezett, precíz, pontos időbeosztással teltek napjaink. Három Világörökségi helyet, sóbányát, és templomokat láttunk, és még tutajoztunk is. Idegenvezetőnk Viki, nagyon helyes, kedves az utasokért mindent megtett. Felkészültsége példamutató, a sok név, évszám, a történelmi események sorolása felért több történelem órával. Krakkói idegenvezetőnk Kati, jól felkészült, szerethető személyiség, köszönjük munkáját. Szállásunk kifogástalan,kényelmes ágyak, a szoba nagyon tiszta és tágas volt. Az étkezések bőségesek, választékosak és finomak voltak. Nagyon kedves személyzettel találkozunk, ugyan voltak nyelvi gondjaink, de mindemellett jól megértettük egymást. Nagyon szép és kényelmes, tiszta busszal utaztunk. Gépkocsivezetőnk nagyon kedves, segítőkész, mindent megtett az utasokért. Minden reggel kitakarított, tiszta autóbuszba ülhettünk. Köszönjük az Utazási Irodának, munkatársainak a sok szép élményt, kényelmes utazást és ellátást. Hűségesek maradunk, augusztusban ismét utazunk.

 • 5.0
Verbáné Bársony Éva, Verba Miklós
Budapest
2023.06.24

Szenzációs volt az idegenvezetés! Az idegenvezetőnk és a krakkói idegenvezető is remek tájékoztatást adott a látnivalókról. Az autóbuszban lehetne töltő, és a szálláson kevésbé keskeny ágy. Az ellátás megfelelő volt, helyi speciális ételek voltak.

 • 4.5
Szarka Béla és Szarka Béláné
Érd
2023.06.17

Érdekes, változatos szép helyeken jártunk. Az idegenvezető teljes mértékben információval látott el minket. Az autóbusz kényelmes. A sofőr ügyes, pontos, biztonságos. A szállás kényelmes, tiszta, szép. Az étkezés finom, bőséges, különleges.

 • 5.0
Horváth Brigitta
Gárdony
2023.06.13

A program 5-ös, mert ötvözi a városnézést és a természetjárást. A tutajozás és a bánya fantasztikusan jók. A vezetőink felkészültek voltak, az egyéb kérdésekre is válaszoltak. Az autóbusz tiszta, gondozott. A sofőr biztonságosan vezet (sajnos egy bejelentés miatt sokat álltunk, de ezt a biztonság miatt tette). A szoba tiszta volt, de egy kicsit sötét, de nem baj, mert nem sokat voltunk ott. Ízletes, finom, nemzeti ételek, kedves kiszolgálók. A 6 órai reggeli helyett csomagos batyut javasolnék, és +1 nap kellene, jó lett volna 3-4 óra szabad program. És szerintem Auschwitz és a kegyhely két külön napon kellene.

 • 4.8
Puskás Tamás Béla és Puskásné Csavera Ildikó
Dunaharaszti
2023.06.11

Bernadett rendkívül kedves, kommunikatív és segítőkész. A buszsofőr szintén kedves, a buszban kissé szűkösek voltak az ülőhelyek. A szállás és az ellátás is megfelelő volt. A program kissé rohanós volt, szerintem több szabadidő kellett volna.

 • 4.5
Majorosné Kollár Anikó, Sőregi Dóra Tímea
Buda
2023.06.10

Az idegenvezető szuper volt. Bernadett kedves és jól felkészült. Amit hiányoltunk: érdemes lenne a napközben ebédet jobban megszervezni, illetve érdemes lenne több szabadidőt biztosítani.

 • 4.8
Nagy Dóra
Délegyháza
2023.06.06

Sok látnivalót tudtunk megnézni, viszont kissé sok volt a templom. Mindig sok információt mondott az idegenvezető. Az autóbusz tiszta volt és a buszvezető szépen korrigálta a csúszásokat. A szállás szintén tiszta volt, és felújított. Az étkezés terén sok tradicionális étel volt, amik nem nyerték el a tetszésemet, de ízlés kérdése. Észrevételként javasolnám az idegenvezetéskor az applikáció használatát, nem pedig "rádiót".

 • 4.5
Szépe Katalin
Pécs
2023.06.03

Nagyon jók voltak a programok, néha kicsit sietős a távolságok miatt. Állandó információk, szuper volt. Kedves és gyors volt a buszsofőr is, és a felszolgálók is. Talán az auschwitzi kirándulás lehetett volna egész napos, mert így mindkét helyen sietni kellett. Az idegenvezető kiemelkedően sok infót mondott, és jó, hogy van pécsi transzfer.

 • 4.8
Nagy-Sándor Béla
Miskolc
2023.05.23

Fantasztikus 4 napot töltöttünk Dél-Lengyelországban. Gazdag program, nagy tudással rendelkező idegenvezető /Editke/, csodálatos helyszínek, kedves, türelmes gépkocsivezető (László, aki finom kávékat főzött). Először utaztunk Önökkel, de nem utoljára. Szeretnénk még új helyekre eljutni Önökkel. Köszönjük a szervezést és ezt az élményekben gazdag kirándulást!

 • 4.8
Széllné Szász Márta
Paks
2022.11.12

Olyan kiránduláson vettünk részt Huzián Péter idegenvezető és Attila , mint sofőr közreműködésével, melyet még jó ideig " emészteni " fogok. Nagyon színvonalas program, sok-sok látnivaló, három olyan helyszín, mely a világörökség része is szerepelt a programban. Ettől több látnivaló nem fért volna ebbe a négy napba. A szállás, étkezés tökéletes, utastársak pontosak, barátságosak, többen visszatérő utasai a Proko-Travelnek, talán ezért minden olyan családias volt. Péter rendkívül tájékozott, intelligens, gondoskodó idegenvezető, jó páros volt Attilával a sofőrrel. Szeretnék utazni még Önökkel, köszönet a tökéletes szervezésért, a számtalan élményért. ( Budapestről hazafelé a tolnai Zoli sofőr olyan lelkesedéssel beszélt a Toszkán körútról, melyen Ő is sofőr, hogy jövőre be kell iktatnom.) Várom a jövő évi katalógust.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kalandozás Dél-Lengyelországban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lengyelország gazdagon
Lengyelország gazdagon
6
NAP

5.0

30 értékelés

Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

239 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
6
NAP

Cseh kastély, a prágai vár, Zwinger, az egyik leggazdagabb német múzeum, meisseni porcelán, hajózás, igazán gazdag program, mely mégsem megerőltető.

199 900 Ft-tól
Éjféli napsütés
Éjféli napsütés
15
NAP

4.9

32 értékelés

Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

829 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
3
NAP

4.8

31 értékelés

Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

92 500 Ft-tól