Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 07 - 09.
289 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése
Utasaink véleménye

5.0

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)

1. NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Délelőtt találkozás a repülőtéren, majd Dublinba, Írország fővárosába utazunk. Érkezés után villamossal a szállodánkhoz megyünk, ahol csomagjainkat elhelyezzük a hotel bőröndszobájában, és tömegközlekedéssel a város felfedezésére indulunk. Sétálunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a Postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Minden úszik a karácsonyi fényekben. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatóak. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig, természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A délután hátralévő részében szabadidő, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Este a Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: DUBLIN

Reggeli után a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk. Ebédidőre a Grafton Street-re érünk, ahol szabadidő keretein belül ebédelhetünk, vásárolhatunk, vagy kipróbálhatjuk Dublin egyik leghíresebb pub-ját a Temple bar-t, illetve a Butlers forrócsokizóba is betérhetünk. Napunk utolsó programjaképp a közeli whisky múzeumba megyünk, ahol megismerkedhetünk az ír whisky készítés folyamatával és rejtelmeivel, majd kóstolóra és vásárlásra is lesz lehetőség. Sötétedés után a karácsonyi vásárok felfedezésére indulunk, de aki gondolja, kipróbálhatja a világhírű ír kocsmák hangulatát, melynek többségében hangulatos ír zene szól, vagy egy szervezett fakultatív program keretében részt vehet egy ír zenés esten egy hangulatos pubban, vacsorával egybekötve. Ír zenés vacsoraest (50 €, helyszínen fizetendő) A műsor végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

3. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Megreggelizünk, majd utolsó dublini napunk élményeinek felfedezésére indulunk. A múzeum negyedbe megyünk, ahol lehetőség lesz megnézni egyet, a három egymáshoz közel található múzeum közül; melyek a Nemzeti Történeti Múzeum, az Archeológiai Múzeum, illetve a Nemzeti Galéria. A múzeumlátogatást követően a belvárosban, illetve az adventi vásárban tudunk nézelődni, vásárolni ajándékokat, emléktárgyakat. Kora délután kivillamosozunk a repülőtérre, majd direkt járattal érkezünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Trinity College Könyvtár19 €
Szt. Patrik Székesegyház9 €
Christ Church11 €
Guinness Storehouse26 €
Whiskey Múzeum23 €

Belépők ára: kb.: 88 € + tömegközlekedés

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Sárosi Márk
Dunaharaszti
2023.12.15

A program tökéletesen összeválogatott volt, az idegenvezetés érdekes, pont elég, humoros, csillagos 5-ös. A szállás hibátlan, szép kényelmes, az ételek bőségesek, finomak. Megjegyzés: Több ilyen idegenvezetőt!

  • 5.0
Sárosiné Szabó Emese
Dunaharaszti
2023.12.14

Érdekes, változatos programok, az idegenvezető kedves, jó humorú, segítőkész. A szállás a leírással ellentétben jobb, színvonalasabb, az ellátás a programleírásban megfelelő, bőséges.

  • 5.0
Kovács Zoltán
Szabadka
2023.12.14

Tartalmas program, profi idegenvezetés. A szállás stílusos, 5*-os.

  • 5.0
Fári Család
Budapest
2023.12.11

Programok gazdagsága

  • 5.0
Szabó László, Szabóné Dr. Vágó Edit
Debrecen
2023.12.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Karácsonyi fények Dublinban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az ír sziget meghódítása
Az ír sziget meghódítása
8
NAP

4.7

31 értékelés

Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.

789 000 Ft-tól
Egy sziget két főváros
Egy sziget két főváros
3
NAP

Dublin és Belfast az ír nemzet két központja. A vallás és a politika szétválasztotta őket, de történelem és a kultúra örök kötelékbe fogja őket.

279 000 Ft-tól