Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
December 14 - 16. 214 800 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.      NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Reggel találkozás a repülőtéren, majd Dublinba, Írország fővárosába utazunk. Érkezés után csomagjainkat elhelyezzük a hotel bőröndszobájában, és tömegközlekedéssel a város felfedezésére indulunk. Sétálunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a Postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Minden úszik a karácsonyi fényekben. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatóak. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig, természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A délután hátralévő részében szabadidő, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Este a Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: DUBLIN

Reggeli után a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk. Ebédidőre a Grafton Street-re érünk, ahol szabadidő keretein belül ebédelhetünk, vásárolhatunk, vagy kipróbálhatjuk Dublin egyik leghíresebb pub-ját a Temple bar-t, illetve a Butlers forrócsokizóba is betérhetünk. Napunk utolsó programjaképp a közeli whisky múzeumba megyünk, ahol megismerkedhetünk az ír whisky készítés folyamatával és rejtelmeivel, majd kóstolóra és vásárlásra is lesz lehetőség. Sötétedés után a karácsonyi vásárok felfedezésére indulunk, de aki gondolja, kipróbálhatja a világhírű ír kocsmák hangulatát, melynek többségében hangulatos ír zene szól. Ezt követően megyünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Megreggelizünk, majd utolsó dublini napunk élményeinek felfedezésére indulunk. A múzeum negyedbe megyünk, ahol lehetőség lesz megnézni egyet, a három egymáshoz közel található múzeum közül; melyek a Nemzeti Történeti Múzeum, az Archeológiai Múzeum, illetve a Nemzeti Galéria. A múzeumlátogatást követően a belvárosban, illetve az adventi vásárban tudunk nézelődni, vásárolni ajándékokat, emléktárgyakat. Kora délután indulunk a repülőtérre, majd direkt járattal érkezünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Trinity College Könyvtár18 €
Szt. Patrik Székesegyház8 €
Christ Church10 €
Guinness Storehouse26 €
Whiskey Múzeum23 €

Belépők ára: kb.: 85 € + IFA + tömegközlekedés

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Május 07. 8 nap Ár: január közepén
Június 25. 8 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Karácsonyi fények Dublinban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Május 07. 8 nap Ár: január közepén
Június 25. 8 nap Ár: január közepén