Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 04 - 08. 165 000 Ft (-8 200 Ft)
156 800 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 04 - 08. 177 000 Ft (-8 500 Ft)
168 500 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 17 - 21. 177 000 Ft (-8 500 Ft)
168 500 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 17 - 21. 182 000 Ft (-9 100 Ft)
172 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 25 - 29. 182 000 Ft (-9 100 Ft)
172 900 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Október 05 - 09. 165 000 Ft (-8 200 Ft)
156 800 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Fürdőzés a Monarchia elit üdülőhelyén, Opatijában
·  Kisvonattal a Postojnai-cseppkőbarlangban
·  Két főváros és Trieszt megtekintése
·  Vízi csodák: a Bledi-tó és Plitvicei-tavak

Kirándulásunk során nagyon sok fajta látnivalóban gyönyör­ködhetünk, a cseppkőbarlangoktól kezdve a vízeséseken át a kéklő Adriai-tengerig.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – VARASD – ZÁGRÁB

Reggeli indulás és letenyei határátlépés után először Varasdon állunk meg. Kívülről lefényképezhetjük a várat és sétálunk a hangulatos, szépen felújított belvárosban. Varasdi városnézé­sünk után tovább indulunk a horvát fővárosba. A mai lüktető nagyvárost már a buszból is szemlélhetjük. Gyalogos városné­zést tartunk az óvárosban. Megtekintjük kívülről (mivel renová­lás alatt van) a székesegyházat a Kaptol városrészben, sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben meg­nézzük a kormányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk során teszünk egy alig egyper­ces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Városnézésünk után szabadprogram a központban. Lehetőségünk lesz emlék­tárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávé­zók egyikébe. Zágráb robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évtizedeiben ment végbe. A fővárosi programunk befe­jezése után elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

2. NAP: PLITVICEI TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A Nemzeti Parkban gyönyörködünk a terület mesés tavaiban, vízesései­ben. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A természetvédelmi területet gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Programunk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szük­séges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Kb. 4–5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg –, ugyan fárasztó lesz, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a Világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és ajándékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat, vacsora.

3. NAP: OPATIJA – TRIESZT

Reggeli után a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely a Monarchia híres üdülőhelye volt, sétálunk a szépen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Az itteni paloták többségét osztrák nemesek emeltették szecessziós stílusban. Aki akar, az napozhat és fürödhet az Adriai-tengerbe. A paloták előtt húzódik a Slatina, vagyis Opatija városi, betonozott partú strandja. Partja hullámvonalú, érdekes ívekkel tarkítva. Lépcsőn lehet bemenni a vízbe. Beérkezéskor derékig ér a tenger. Az alja kavicsos, ezért javasolt az úszócipő. Délután elhagyjuk Opatiját, az olasz határt is átlépjük, így érkezünk Trieszt városába, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tenger-parton is sétálunk. Itt található a főtér, a Piazza Unitá d’Italia. A mintegy tizenkétezer négyzetméteres tér közvetle­nül a tenger mellett fekszik, csodaszép épületekkel határolva. Tenger felőli részén eredetileg kikötő volt. A téren két szobrot találunk, a magas oszlop tetején áll VI. Károly császár szobra, a másik pedig, a Négy Kontinens díszkút, Triesztet mutatja be a világnak, mint Fortuna istennő kegyelt városát. A XVIII. szá­zadban még csak négy kontinenst ismertek, az ezeket ábrázoló szobrok veszik körül a fiatal lányként megmintázott Triesztet. A tengerrel szemben áll az eklektikus stílusú Városháza. Egyik oldalt a Kormányzói Palota, a másik oldalról a Pitteri Palota és a Grand Hotel Duchi d’ Aosta öleli körbe a teret. A Ponte Rosso mentén haladva szebbnél szebb épületek, elegáns üzletek sora látható. Szabadprogram alatt, ha van kedvük megkóstolhatják az eredeti „Rigó Jancsi” édességet. Programunk befejezése után visszaindulunk Szlovéniába. Szállás a határ közelében.

4. NAP: POSTOJNA – LJUBLJANA

Reggel útnak indulunk és megnézzük Közép-Európa egyik leg­szebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot először kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi, ezek magasodnak fölénk. (Melegebb öltözet javasolt). Délután a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji-és Bledi-tóhoz kirán­dulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóni­ája. A túra után rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Megtekintjük a gótikus Keresztelő Szent János templomot. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa, ahol megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost. Pletnával áthajózhatunk a tó köze­pén lévő kegytemplomhoz, de aki akarja a híres bledi krémest is megkóstolhatja. Szállás Ljubljana környékén.

5. NAP: LJUBLJANA – TORNYISZENTMIKLÓS – BUDAPEST

Reggel a szlovén fővárosba megyünk. Ljubljanába érve városné­zést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történe­lemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon (Tromostovje), melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült, a két szélső ága pedig Joze Plecnik, a város kiváló építészé­nek tervei alapján készült. 1842 óta köti össze a Ljubjanica folyó két partját, az óvárost a Presernov térrel. Egyedülálló építészeti gyöngy­szem. Plecnik munkái 2021-ben felkerültek a Világörökségek listá­jára is. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A Hármas-hídtól az oszlopos árkádsor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a központi piactér is. Itt nézelődési és vásárlási lehetőség. Folytatva utunkat megtekintjük a Sárkány Hidat, és a Ljubljanai várat, amely az egyik legjelentősebb látványossága a régiónak. Gyönyörű pano­ráma nyílik az óvárosra. Siklóval jutunk fel, amely összeköti a bel­várost a Várheggyel. Folytatva utunkat megtekintjük a Szent Miklós barokk Székesegyházat, mely zöld kupolájával és iker haranglábai­val, továbbá rendkívül gazdag freskóival, érdemessé teszi látogatá­sunkat. A székesegyház oldalában minden nap a helyi, hangulatos éttermek, vendéglátó egységek kihelyezik asztalaikat, napernyő­iket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt találkozási pontja. Tovább haladva a főváros szépen felújított főutcája min­denki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Budapestre érkezés 21 óra körül, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bled - Pletna15 €
Bled - kápolna12 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide (idényfüggő)42 €
Plitvicei-tavakKb. 42 €
Szent Janeza templom2 €
Helyi és idegenforgalmi adók4 €

Belépők ára: kb.: 117 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Budaörs Le/felszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kiriné Magdolna
Szeged
2022.06.08

A fent megjelölt út 2022. június 1-5. Az út feledhetetlen élmény volt számomra. Ez köszönhető Bucsi Ágnes idegenvezetőnek is aki egy nagy tudású, alaposan felkészült, az utasokkal kedves, türelmes, humoros ember. Kiemelem problémamegoldó képességét. Köszönet Neki mindenért. A kárpótlásért kapott esti sörünket az iroda dolgozói egészségére is, vidáman, jó hangulatban elfogyasztottuk. Ilyen idegenvezetőt kívánok minden Proko Travel-lel utazónak.

 • 4.3
Papp Lászlóné
Hajdúszoboszló
2022.06.06

Csodálatos utazáson vettünk részt az elmúlt napokban. Egy jól megélhető, élvezhető utazásban volt részünk Horvátországban és Szlovéniában. Köszönjük szépen az irodának. Nagy nagy köszönet és hála Bucsi Áginak, idegenvezetőnknek, akinek nagyban volt köszönhető, hogy minden a legnagyobb rendben történjen utazásunk alatt. Ági hatalmas tudása, lelkesedése magával ragadott minket az út során. Tyúkanyóként óvott és terelgetett minket. Nekünk csak az út csodás része, az élmények megélése volt a feladatunk. Ő minden percben azon dolgozott, hogy a maximumot hozza ki az útból, hogy a lehető legtöbb élményt megtapasztaljuk és megéljük. Olyan plusz programon is részt vettünk, ami nem volt a katalógusban, de Ági azt mondta, hogy ha már itt vagyunk, ide muszáj bemenni, és milyen igaza volt! :) A csúcs a Bledi krémes volt, amit elintézett nekünk vacsora dessertnek. Ilyen kis apróságoknak tűnő, pici dolgok azok, amik mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy fantasztikus utazásban legyen részünk. Köszönjük a buszsofőr, Laci munkáját is, aki volt olyan kedves, hogy Triestben, az esőben elénk jött a busszal! :) A szállás és étkezés teljesen rendben volt. Mindenütt jó volt a hotel, finomak és bőségesek voltak az étkezések. (A kis kellemetlenséget már el is felejtettük, Áginak és Lacinak köszönhetően!)

 • 5.0
Papp Imre és Pappné Éva
Derecske
2022.06.05

Juniusban voltunk az utazáson, nagyon jól éreztük magunkat. A program az eredeti tervek szerint zajlott, az időjárás is kedvező volt! Ági az idegenvezetőnk nagyon felkészűlt, sokat tapasztalt, vezetőnk volt! A gk. vezető, Laci, rutinos sofőrünk volt 3 országon keresztűl! Csodás köruton vettünk részt. Amásodik napon a meghirdetett szálloda nem tudott minket fogadni, de Ági és Laci gyorsan megoldották a félreértést. A közelben kaptunk egy másik szállást, a vacsorához pedig egy italt az utazási irodától.Nagyon sok szép dolgot láttunk az öt nap alatt, hegyek, tavak, barlang tenger, városok, műemlékek. Talán túl sok is volt a program, naponta költözés, lehetett volna több szabadidő ( igaz nem volt kötelező részt venni mindenen) Örülünk hogy résztvehettünk ezen az úton, és két ilyen vezetőt kaptunk! Köszönet Áginak és Lacinak, szakmailag és emberileg is jelesre vizsgáztak! Nem először utaztunk a "Prokóval", de nem is utóljára

 • 4.8
Gombó Erika és Kovács Lajos
Budapest
2019.09.24

Felkészült, pontos, precíz, kedves idegenvezetés. Kényelmes autóbusz. Felkészült, precíz gépkocsi vezető.

 • 4.5
Hajnal Enikő és Hajnal Sándor Józsefné
Budapest
2019.09.20

Kiválóan összeállított programok, sok látnivaló, jó szervezés. Különösen a természeti csodák tetszettek. Türelmes, empatikus, széleskörű ismerettel rendelkező, felkészült, nyugodt idegenvezető. Tiszta kényelmes autóbusz. Segítőkész, udvarias gépkocsi vezető. Kényelmes, tiszta szobák. Fiume-ban csodálatos volt a panoráma a szobából. Finom ételek, bőséges mennyiség, gyors kiszolgálás, udvarias személyzet.

 • 5.0
Mészáros Éva és Nacsa Géza László
Szeged
2019.09.19

Jól szervezett, baráti, családias.

 • 4.5
R Szabó Lajosné
Miskolc
2019.09.18

Utazás programja: kicsit fárasztó, de látni jöttünk. Szép volt. Idegenvezetés: jó volt, figyelmes fiatalember, ügyesen vezette a csoportot. Autóbusz: kényelmes, mindig tiszta. Gépkocsivezető: figyelmes, tisztelettudó. Szállás: minden szálloda jó volt. Étkezés: maximális, változatos és sok.

 • 5.0
Papp Marianna
Alsózsolca
2019.09.17

Utazás programja: két nap nagyon fárasztó, de a látvány mindent felülírt. Idegenvezetés: összetartotta ezt a sok embert. Ügyes szervező. Minden program maradéktalanul teljesítve. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezető: nyugodtan, biztonságosan vezetett. Szállás: kényelmes, tiszta. Étkezés: nagyon finom és bőséges.

 • 5.0
Pálfi István és Pálfiné Nagy Ilona
Szeged
2019.09.16

Sok érdekes és szép mint történelmi, mint természeti látnivaló szerepelt. Részletes, nagy tudású idegenvezetés. Az autóbusz kényelmes, jó állapotban volt. A gépkocsivezető segítőkész, ügyesen vezetett. A szállás szerintem minden igényt kielégített. Az étkezés kielégítő, az ország specialitásaiból is kaptunk.

 • 5.0
Czombáné Asztalos Erzsébet
Nyírpazony
2019.09.16

Sok látnivaló, két világörökség. Tiszta, kényelmes autóbusz. Rutinos, kedves gépkocsivezető. Biztonságosan éreztem magam az úton.

 • 5.0
Szlovénia legszebb tájain
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 06. 4 nap 137 000 Ft
Május 18. 4 nap 139 000 Ft

További 11 időpont

Túrázások Szlovéniából
Szlovén bázisunkról csillagtúrákkal fedezzük fel a környék természeti szépségeit. Utunk során Ausztriában és Olaszországban is kirándulunk. 3* és 4* szállások közül is lehet választani!

Előfoglalási kedvezmény!

Július 18. 5 nap 195 000 Ft
Július 18. 5 nap 179 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Túrázások Szlovéniából
Szlovén bázisunkról csillagtúrákkal fedezzük fel a környék természeti szépségeit. Utunk során Ausztriában és Olaszországban is kirándulunk. 3* és 4* szállások közül is lehet választani!

Előfoglalási kedvezmény!

Július 18. 5 nap 195 000 Ft
Július 18. 5 nap 179 000 Ft
Szlovénia legszebb tájain
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 06. 4 nap 137 000 Ft
Május 18. 4 nap 139 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 16. 5 nap 497 000 Ft
Szeptember 17. 5 nap 497 000 Ft
Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 12 nap 479 000 Ft
Augusztus 20. 12 nap 459 000 Ft
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 13. 8 nap 428 000 Ft

Utazások hasonló árban

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 4 nap 146 000 Ft
Június 09. 4 nap 139 000 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 26. 5 nap 179 000 Ft
Szeptember 12. 5 nap 186 000 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 5 nap 174 000 Ft
Június 18. 5 nap 168 500 Ft
Túrázások Szlovéniából
Szlovén bázisunkról csillagtúrákkal fedezzük fel a környék természeti szépségeit. Utunk során Ausztriában és Olaszországban is kirándulunk. 3* és 4* szállások közül is lehet választani!

Előfoglalási kedvezmény!

Július 18. 5 nap 195 000 Ft
Július 18. 5 nap 179 000 Ft
A Guinness és a kelták otthona, Dublin
Lakosai számához képest nyolcszor annyi turista keresi fel egy évben a várost, de nem véletlenül. A vikingek által alapított Dublin bővelkedik kulturális látnivalókban, melyek megtekintése után igazi helyi specialitásokat is kóstolhatunk, a híres ír barna sört és egy jófajta whiskey-t.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 10. 3 nap 206 000 Ft
Október 16. 3 nap 199 000 Ft