Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 02 - 06.
198 000 Ft
Július 15 - 19.
198 000 Ft
Szeptember 10 - 14.
198 000 Ft
Az út áttekintése

·  Fürdőzés a Monarchia elit üdülőhelyén, Opatijában
·  Kisvonattal a Postojnai-cseppkőbarlangban
·  Két főváros és Trieszt megtekintése
·  Vízi csodák: a Bledi-tó és Plitvicei-tavak

Kirándulásunk során nagyon sok fajta látnivalóban gyönyör­ködhetünk, a cseppkőbarlangoktól kezdve a vízeséseken át a kéklő Adriai-tengerig.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – VARASD – ZÁGRÁB

Reggeli indulás és letenyei határátlépés után először Varasdon állunk meg. Kívülről lefényképezhetjük a várat és sétálunk a han­gulatos, szépen felújított belvárosban. Varasdi városnézésünk után tovább indulunk a horvát fővárosba. A mai lüktető nagy­várost már a buszból is szemlélhetjük. Gyalogos városnézést tar­tunk az óvárosban. Megtekintjük kívülről (mivel renoválás alatt van) a székesegyházat a Kaptol városrészben, sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. Gradecben megnézzük a kor­mányzati negyedet, a mellvédről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvá­rosát. Városnézésünk során teszünk egy alig egyperces utazást Európa legrövidebb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan elju­tunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Városnézésünk után sza­badprogram a központban. Lehetőségünk lesz emléktárgyak vásárlására, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyi­kébe. Zágráb robbanásszerű fejlődése a XX. század utolsó évti­zedeiben ment végbe. A fővárosi programunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

2. NAP: PLITVICEI-TAVAK

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A Nemzeti Parkban gyönyörködünk a terület mesés tavaiban, vízesései­ben. A tórendszer 16 tavát szinte megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A természetvédelmi területet gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Programunk során pallókon, erdei ösvényeken, egyenetlen talajon is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Kb. 4–5 órás gyalogtúrás kirándulásunk – melyet természetesen pihenőkkel szakítunk meg – ugyan fárasztó lesz –, de a csodás látvány ezt feledteti velünk. Nem véletlenül választotta az UNESCO a Világörökség részévé ezt a tórendszert. A nemzeti park pihenőhelyein lesz étkezési és ajándékvásárlási lehetőség is. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat, vacsora.

3. NAP: OPATIJA – TRIESZT

Reggeli után a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában, mely a Monarchia híres üdülőhelye volt, sétálunk a szé­pen kialakított tengerparton, miközben gyönyörködhetünk a több mint 100 éves elegáns szállodákban. Az itteni paloták többségét osztrák nemesek emeltették szecessziós stílusban. Aki akar, az napozhat és fürödhet az Adriai-tengerben. A paloták előtt húzódik a Slatina, vagyis Opatija városi, betonozott partú strandja. Partja hullámvonalú, érdekes ívekkel tarkítva. Lépcsőn lehet bemenni a vízbe. Beérkezéskor derékig ér a tenger. Az alja kavicsos, ezért javasolt az úszócipő. Délután elhagyjuk Opatiját, az olasz határt is átlépjük, így érkezünk Trieszt városába, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton is sétálunk. Itt található a főtér, a Piazza Unitá d’Italia. A mintegy tizenkétezer négyzetméteres tér közvetle­nül a tenger mellett fekszik, csodaszép épületekkel határolva. Tenger felőli részén eredetileg kikötő volt. A téren két szobrot találunk, a magas oszlop tetején áll VI. Károly császár szobra, a másik pedig, a Négy Kontinens díszkút, Triesztet mutatja be a világnak, mint Fortuna istennő kegyelt városát. A XVIII. szá­zadban még csak négy kontinenst ismertek, az ezeket ábrázoló szobrok veszik körül a fiatal lányként megmintázott Triesztet. A tengerrel szemben áll az eklektikus stílusú Városháza. Egyik oldalt a Kormányzói Palota, a másik oldalról a Pitteri Palota és a Grand Hotel Duchi d’ Aosta öleli körbe a teret. A Ponte Rosso mentén haladva szebbnél szebb épületek, elegáns üzletek sora látható. Szabadprogram alatt, ha van kedvük megkóstolhatják az eredeti „Rigó Jancsi” édességet. Programunk befejezése után visszaindulunk Szlovéniába. Szállás a határ közelében.

4. NAP: POSTOJNA – LJUBLJANA

Reggel útnak indulunk és megnézzük Közép-Európa egyik leg­szebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatal­mas cseppkőbarlangot először kisvonattal, majd gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi, ezek magasodnak fölénk. (Melegebb öltözet java­solt). Délután a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a tür­kizkék tavak harmóniája. A túra után rövid pihenő a szépsé­ges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Megtekintjük a gótikus Keresztelő Szent János templomot. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látvá­nya, ahol megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost. Pletnával áthajózhatunk a tó közepén lévő kegytemplomhoz, de aki akarja a híres bledi krémest is megkóstolhatja. Szállás Ljubljana környékén.

5. NAP: LJUBLJANA – TORNYISZENTMIKLÓS – BUDAPEST

Reggel a szlovén fővárosba megyünk. Ljubljanába érve városné­zést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történe­lemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon (Tromostovje), melynek középső íve egy régi fahíd helyén épült, a két szélső ága pedig Joze Plecnik, a város kiváló építészé­nek tervei alapján készült. 1842 óta köti össze a Ljubjanica folyó két partját, az óvárost a Presernov térrel. Egyedülálló építészeti gyöngy­szem. Plecnik munkái 2021-ben felkerültek a Világörökségek listá­jára is. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A Hármas-hídtól az oszlopos árkádsor alatt érünk ki a Vodnik térre, mely egyben a köz­ponti piactér is. Itt nézelődési és vásárlási lehetőség lesz. Folytatva utunkat megtekintjük a Sárkány Hidat és a Ljubljanai várat, amely az egyik legjelentősebb látványossága a régiónak. Gyönyörű pano­ráma nyílik az óvárosra. Siklóval jutunk fel, amely összeköti a bel­várost a Várheggyel. Folytatva utunkat megtekintjük a Szent Miklós barokk Székesegyházat, mely zöld kupolájával és iker haranglábai­val, továbbá rendkívül gazdag freskóival érdemessé teszi látogatá­sunkat. A székesegyház oldalában minden nap a helyi, hangulatos éttermek, vendéglátó egységek kihelyezik asztalaikat, napernyő­iket. Ezért lett a hely a turisták és a helyiek közkedvelt találkozási pontja. Tovább haladva a főváros szépen felújított főutcája min­denki tetszését elnyeri. Lesz ajándékvásárlásra is idő. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Budapestre érkezés 21 óra körül, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bled - Pletna18 €
Bled - kápolna12 €
Postojna - cseppkőbarlang + audio guide (idényfüggő)30 €
Plitvicei-tavak35 €
Szent Janeza templom4 €
Zágreb sikló + helyi idegenvezető5 €
Ljubljana sikló6 €

Belépők ára: kb.: 110 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Füzesi Katalin
Szentendre
2023.08.28

Szeretném köszönetemet és elismerésemet kifejezni az idén augusztus 17-21 közötti Adria, Postojna és a Plitvicei tavak c. utazásom lebonyolítása kapcsán. Idegenvezetőnk Bucsi Ágnes volt, aki fantasztikus csapatépítő - a kezdetben csöndes, nehezen induló csoportot jókedvű, barátkozó, vidám hangulatú csapattá alakította. Mind a 46 utazó végig maximális figyelmet kapott, Ági kitűnően szót értett a tinédzserektől kezdve a 82 éves nénivel bezárólag minden korosztállyal. A menet közben adódó problémákat azonnal és nagy empátiával, lelkiismeretesen kezelte, ebből adódóan az utazás egész ideje alatt vidám hangulat uralkodott. Tudását, ismereteit érthetően, a lényeget mindig kiemelve, ismételve, összefoglalva adta át, kellő szabadidőt biztosított a programok között, figyelembe véve, hogy egy utazás kevésbé élményszerű, ha rohanós a tempó. Plusz programot is szervezett - esti séta Kranjban - , amit javaslok napplali programként is betenni. Nagyon kedves, közvetlen, mindenre odafigyelő, gondoskodó, energikus, jól felkészült idegenvezetőt ismertem meg Ágiban, és remélem, sok szép utazást köszönhetünk még neki. A buszsofőr is tapasztalt, szakmailag kiváló volt.

 • 5.0
Tóth Csaba János
Miskolc
2023.06.24

A program jó volt, tartalmas, kivéve a fürdés a tengerben (kevés idő). Nekem tetszett az idegenvezető előadásmódja, különlegességével magával ragadott. A busz tiszta és nagyon korrekt a kommunikáció, a vezetése biztonságos, kiváló. A szállás szép és tiszta volt, kényelmes. Az ételek finomat és bőségesek voltak. Opátiánál egy egész nap is jó lett volna, a fürdésre mindenképpen több idő kellene.

 • 5.0
Kovács Ferenc, Kovács Ferencné
Kecskemét
2023.06.20

Opátiján kellene több időt tölteni.

 • 4.5
Németh Ferenc
Budapest
2023.06.19

Nagy tudású, nagyon kedves ember volt az idegenvezető, és a buszvezető nagyon precíz, türelmes, tapasztalt nagyon jó sofőr. Az ételek nem voltak elég választékosak, és nyikorgott az ágy.

 • 4.5
Tamás Zoltán, Tamás Zoltánné
Felsőzsolca
2023.06.18

Sok érdekes dolgot tudtam meg az idegenvezetőtől. A buszsofőr határozott és nyugodt. A szobából hiányoltuk a hűtőszekrényt. Az ételek bőségesek voltak, nagy választékban.

 • 4.8
Dobránszkiné Molnár Julianna
Szekszárd
2023.06.18

Sajnos Zágrában több nevezetesség is felújítás alatt volt. Az idegenvezető jó szándékú, de volt, hogy nem rendelkezett helyismerettel. A gépkocsivezető határozottsága sokban segítette az utat. Szerintem Opatijára jó lenne több idő, Zágrábra pedig kevesebb.

 • 4.5
Tóthné Kelemen Edit
Miskolc
2023.06.17

Egyik nap kissé zsúfolt volt, amikor 3 városba utaztunk egy napon. Az idegenvezetőről néha látszott, hogy beugró. A busz kényelmes, tiszta, a buszvezető nagyon rendben tartja. Továbbá segítőkész, a csomagokkal gondosan bánik, kisegítette az idegenvezetőt is többször. A szállással minden rendben volt, az étkezés finom, bőséges.

 • 4.8
Kiriné Magdolna
Szeged
2022.06.08

A fent megjelölt út 2022. június 1-5. Az út feledhetetlen élmény volt számomra. Ez köszönhető Bucsi Ágnes idegenvezetőnek is aki egy nagy tudású, alaposan felkészült, az utasokkal kedves, türelmes, humoros ember. Kiemelem problémamegoldó képességét. Köszönet Neki mindenért. A kárpótlásért kapott esti sörünket az iroda dolgozói egészségére is, vidáman, jó hangulatban elfogyasztottuk. Ilyen idegenvezetőt kívánok minden Proko Travel-lel utazónak.

 • 4.3
Papp Lászlóné
Hajdúszoboszló
2022.06.06

Csodálatos utazáson vettünk részt az elmúlt napokban. Egy jól megélhető, élvezhető utazásban volt részünk Horvátországban és Szlovéniában. Köszönjük szépen az irodának. Nagy nagy köszönet és hála Bucsi Áginak, idegenvezetőnknek, akinek nagyban volt köszönhető, hogy minden a legnagyobb rendben történjen utazásunk alatt. Ági hatalmas tudása, lelkesedése magával ragadott minket az út során. Tyúkanyóként óvott és terelgetett minket. Nekünk csak az út csodás része, az élmények megélése volt a feladatunk. Ő minden percben azon dolgozott, hogy a maximumot hozza ki az útból, hogy a lehető legtöbb élményt megtapasztaljuk és megéljük. Olyan plusz programon is részt vettünk, ami nem volt a katalógusban, de Ági azt mondta, hogy ha már itt vagyunk, ide muszáj bemenni, és milyen igaza volt! :) A csúcs a Bledi krémes volt, amit elintézett nekünk vacsora dessertnek. Ilyen kis apróságoknak tűnő, pici dolgok azok, amik mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy fantasztikus utazásban legyen részünk. Köszönjük a buszsofőr, Laci munkáját is, aki volt olyan kedves, hogy Triestben, az esőben elénk jött a busszal! :) A szállás és étkezés teljesen rendben volt. Mindenütt jó volt a hotel, finomak és bőségesek voltak az étkezések. (A kis kellemetlenséget már el is felejtettük, Áginak és Lacinak köszönhetően!)

 • 5.0
Papp Imre és Pappné Éva
Derecske
2022.06.05

Juniusban voltunk az utazáson, nagyon jól éreztük magunkat. A program az eredeti tervek szerint zajlott, az időjárás is kedvező volt! Ági az idegenvezetőnk nagyon felkészűlt, sokat tapasztalt, vezetőnk volt! A gk. vezető, Laci, rutinos sofőrünk volt 3 országon keresztűl! Csodás köruton vettünk részt. Amásodik napon a meghirdetett szálloda nem tudott minket fogadni, de Ági és Laci gyorsan megoldották a félreértést. A közelben kaptunk egy másik szállást, a vacsorához pedig egy italt az utazási irodától.Nagyon sok szép dolgot láttunk az öt nap alatt, hegyek, tavak, barlang tenger, városok, műemlékek. Talán túl sok is volt a program, naponta költözés, lehetett volna több szabadidő ( igaz nem volt kötelező részt venni mindenen) Örülünk hogy résztvehettünk ezen az úton, és két ilyen vezetőt kaptunk! Köszönet Áginak és Lacinak, szakmailag és emberileg is jelesre vizsgáztak! Nem először utaztunk a "Prokóval", de nem is utóljára

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

79 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

367 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Leonardo szülőföldjén
Leonardo szülőföldjén
5
NAP

4.8

65 értékelés

A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.

195 000 Ft-tól
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

41 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

205 000 Ft-tól
Belgrádtól a Vaskapuig
Belgrádtól a Vaskapuig
4
NAP

4.9

96 értékelés

Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.

164 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

207 000 Ft-tól
Szlovénia legszebb tájain
Szlovénia legszebb tájain
4
NAP

4.9

79 értékelés

Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.

179 000 Ft-tól