Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 04 - 08. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 03 - 07. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Tengerparti szálloda sok szolgáltatással
·  3 világörökség megtekintése
·  Fürdés, túrázás a bámulatos Krka vízesésnél
·  Trogir és Split, a mediterrán kultúra fellegvárai

Üdítő érzés volt Splitben belépni a Szent István-templomba, ahol Diocletianus palotájának nyüzsgése után mérhetetlen nyugalom és béke fogadott.
Gyuris-Karancsi Dóra – 8 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – SIBENIK – PRIMOSTEN

Reggel indulás autóbusszal Horvátország felé. Délután meg­állunk Sibenikben, séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság, az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szt. Jakab székesegyház és az árkádos Városháza. A három hajós katedrális 1505-ben épült. A városfalak a XVII. századból valók, melyek egyes részei ma is láthatók. Továbbhaladva a csoport az esti órákban érkezik szállodánkba. Felszereltség: medence, fitneszterem, vízi sportok. Légkondicionált komfortos szobák, TV-vel és hajszárítóval. Étkezés: büfé reggeli és vacsora.

2. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, napozás a tengerparton. Ebédre a tengerparti éttermek egyikében a helyi specialitásokat is kipróbálhatjuk.

3. NAP: TROGÍR – SPLIT

Ezen a napon vagy tovább pihennek, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először a „kis Velenceként” is emle­getett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kul­túra valóságos emlékkönyve. Óvárosa rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis római, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdonképpen a szárazföldhöz nagyon közel helyezkedő kis szigeten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép-Európa egyik leglátványosabb középkori városkája. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség részéhez tartozik. Az óvá­ros a XIII. században épített városfalakon belül alakult ki. Védelmi rendszerének fő részei a Kamerlengo citadella és a Szent Márk torony. Mindkét építmény a XV. században készült el. Köztük a klasszicista stílusú gloriett áll. A város főterén található a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a XV. században épült román-góti­kus stílusban. Keresztelőkápolnája különösen figyelemre méltó. Főkapuja Dalmácia egyik legértékesebb épületszobrászati alko­tása. Tovább utazva a déli órákban érkezünk Splitbe, mely a hor­vát tengerpart legnagyobb városa és az ország 2. legnépesebb települése. Kiváló mediterrán hőmérsékletét a várost övező hegyek biztosítják. A történelmi belváros szűk utcáin és szé­les sétányain pezseg az élet. Az egyik legjelentősebb látnivaló a világviszonylatban is egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota (UNESCO Világörökség). Diocletianus császár visszavonulása után, 305‑ben építette a 300 ezer m2 területű luxus palotát. A császár itt töltötte élete utolsó éveit és itt található mauzóleuma is. A palota 4 kapun keresztül közelíthető meg: a Tengeri Kapun, az Ezüstkapun, a Vaskapun és az Aranykapun, mely a főbejárata volt. A palotá­ban található a Peristilium, egy korinthoszi oszlopokkal díszí­tett udvar, ahol Diocletianus vendégeit fogadta. Sveti Duje székesegyház, a császár egykori mauzóleuma, a VII. századtól keresztény templomként működik. Split védőszentjéről, Szent Dujmóról kapta a nevét. A templomban a főkapu felett lévő két kőkoporsóban van elhelyezve IV. Béla magyar király lányainak, Katalinnak és Margitnak a földi maradványai. Városnézésünk után lesz szabadprogram is a központban, majd a délutáni órák­ban indulunk vissza szállásunkra. Fakultatív Trogir – Split kirándulás (2 belépővel): 40 €

4. NAP: PIHENÉS / KRKA NEMZETI PARK

Egész nap pihenhetnek, napozhatnak a tengerparton, vagy eljöhetnek velünk egy élménydús fakultatív kirándulásra a Krka Nemzeti Parkba. A Krka folyó menti több mint 100 km2‑es terület főként csodaszép vízeséseiről híres. A Nagy vízesésnél (Skradinski buk) több mint 100 méter szélességben, 48 méter magasból lépcsőzetesen lehulló víz bámulatos vízfüggönyt alkot. Ide megérkezve egy hosszabb szabadidő következik, mely során lehet fürdeni a vízesés által létrehozott tóban, közvetle­nül a vízlépcső előtt. Nem mindennapi élmény egy vízesés­nél úszkálni… Aki inkább túrázna, egy jól kiépített útvonalon körbejárhatja a térséget, és csodás képeket készíthet. Délután hagyjuk el a nemzeti parkot és a szállodába visszaérkezés után, még lesz idő a tengerben is csobbanni egyet. Fakultatív Krka Nemzeti Park kirándulás (belépővel): 30 €

5. NAP: ZADAR – LETENYE – BUDAPEST

Reggelit követően elindulunk hazafelé. A tengerparti út során gyalogos városnézésre megállunk az egykori Velencei Köztársaság máig szép kikötővárosában, Zadarban. A hangu­latos Kalelarga főutca, a IX. sz-i Szt. Donát-körtemplom, és Dalmácia legnagyobb katedrálisa, a Szent Anasztázia székes­egyház mindenki csodálatát elnyeri. Megvásárolhatjuk az utolsó szuvenírjeinket, majd ismét útra kelünk. Letenyénél lépünk át Magyarországra, az esti órákban érünk Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Belépő nincs, csak fakultatív program.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb reggel 8:00 Tesco parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
G. Jánosné
Bugyi
2019.07.08

Nagyon szép idő volt, a szálloda a tengerparti elhelyezéssel csillagos ötös. Nagyon jó hogy ellehetett menni kirándulni és nem kellett minden nap a tengerparton feküdni. Máskor is utazunk Önökkel.

 • 5.0
Gyekiczki Dániel
Szarvas
2019.07.04

Kicsit csaltam, a szabadprogramos napon átbuszoztam Splitbe, onnan átkompoztam Brac szigetre. Szeretem azokat a Proko utakat, ahol van "szabad nap".

 • 4.8
Máté Jolán
Tiszaújváros
2018.09.25

Remek programon vettünk részt, az a jó ebben az útban, hogy pihenésre, nyaralásra is van lehetőség, de vannak benne városlátogatások, látnivalók is. Külön köszönet Ági idegenvezetőnknek, aki nagyon felkészült volt, sokat tett hozz az amúgy is szépségekkel teli úthoz. A szálloda is remek volt, közvetlen tenderparti, kényelmes szobákkal, bőséges reggelivel. Lehet, hogy jövőre ismét ugyanide megyünk.

 • 4.5
Somogyi Éva
Budapest
2018.06.30

Mivel pihenni is szerettünk volna, a programok időbeosztása számunkra tökéletes volt. Az idegenvezető érdekes, rengeteg információt kaptunk tőle. Az autóbusz tiszta és kellemes hőmérsékletű volt az egész út folyamán. A sofőr figyelmes, nyugodt volt, példásan vezetett. A szállás tiszta, minden nap takarítottak, kellemes volt a hőmérséklet. Bőséges, finom és változatos volt az étkezés. Eddig csak Önökkel utaztam, és mivel meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem nézem másik iroda utazásait.

 • 5.0
Mátyusné Putnoki Edit
Gesztely
2018.06.27

Kellemes az összhang a pihenés és a kultúrprogram között. Nagyon sok információt kaptunk az idegenvezetőtől kedves és humoros előadásban. Az autóbusz kényelmes és mindennel felszerelt. Biztonságban éreztük magunkat a vezető kezei közt.

 • 5.0
Szőllősi Margit
Hajdúszoboszló
2018.06.25

Színvonalas és precíz szervezést kaptunk. Az idegenvezető kedves és segítőkész. Kényelmes volt az utazás!

 • 5.0
Bodnár Bálint
Békéscsaba
2018.06.24

Azt kaptuk a programtól, amit vártunk. Az idegenvezető felkészült, intelligens és kedves. Kényelmesen utaztunk, és biztonságban éreztük magunkat végig. A szállás tiszta és kényelmes volt, tengerre néző szobákat kaptunk. Az étkezés is minden igényt kielégítő volt. A szervezés teljes mértékben utascentrikus!

 • 5.0
Nagy Tibor és Nagy Tiborné
Szeged
2015.09.12

Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen maradtunk volna még. Éppen ezért az út lehetne egy nappal hosszabb, hiszen mind a program, mind pedig a hely csodálatos. Köszönjük!

 • 5.0
Ratinlandné
Pécs
2015.07.03

Megköszönöm a gyönyörű Dalmát utat. Június 21-25-ig voltam Önökkel a pillanatképek és nyaralás Dalmáciában úton. Szuper volt a busz, a sofőr, az idegenvezető (a helyi is), a szálloda és az ellátás. Csak csupa jót írhatok, nem először voltam Önökkel, remélem nem is utoljára. Augusztus 30-án újra megyek ugyanide most nem a barátnőmmel hanem a férjemmel. Ági idegenvezetőt megszerettem, talán Ő lesz akkor is? Önöknek minden jót kívánok! Mindenért köszönet: Ratinlandné

 • 5.0
Boroncsok Tímea
Budapest
2015.07.03

Már harmadik alkalommal utaztunk Önökkel. Ismét nagyon szép úton vehettünk részt, köszönjük! Alig várjuk a következő utazást!

 • 5.0
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén

További 3 időpont

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Május 28. 4 nap Ár: január közepén
Június 09. 4 nap Ár: január közepén

További 5 időpont

Kinyomtatom a programot
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Május 28. 4 nap Ár: január közepén
Június 09. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Éjféli napsütés
Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is
Július 11. 15 nap Ár: január közepén
Viva Espana
Spanyolország legjavát járjuk végig 6 napban. A tengertől indulunk és a szárazföld közepén fejezzük be utunkat, de csak egyszer kell költözni közben.
Június 17. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 22. 6 nap Ár: január közepén
Aktív pihenés Mallorcán és Barcelona
A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár komoly szintkülönbségű túrákon is részt vehet. Aktív természetjárás a mesés szigeten!
Augusztus 10. 7 nap Ár: január közepén
Szeptember 14. 7 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Június 09. 7 nap Ár: január közepén
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 10. 5 nap Ár: január közepén
Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Május 04. 8 nap Ár: január közepén
Június 01. 8 nap Ár: január közepén
Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén