Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 03 - 07. 239 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  3 világörökség megtekintése
·  Fürdés, túrázás a bámulatos Krka vízesésnél
·  Trogir és Split, a mediterrán kultúra fellegvárai

Üdítő érzés volt Splitben belépni a Szent István-templomba, ahol Diocletianus palotájának nyüzsgése után mérhetetlen nyugalom és béke fogadott.
Gyuris-Karancsi Dóra – 9 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LETENYE – HORVÁTORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva Horvátország felé indulunk. Délután megállunk Sibenikben, séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság, az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szt. Jakab székesegyház és az árkádos Városháza. A három hajós katedrális 1505‑ben épült. A városfalak a XVII. századból valók, melyek egyes részei ma is láthatók. Továbbhaladva a csoport az esti órákban érkezik szállodánkba. Felszereltség: légkondicionált komfortos szobák, TV-vel és hajszárítóval. Étkezés: büfé reggeli és vacsora.

2. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, napozás a tengerparton. Ebédre a tengerparti éttermek egyikében a helyi specialitásokat is kipróbálhatják.

3. NAP: PIHENÉS / TROGÍR – SPLIT

Ezen a napon tovább napozhatnak, pihenhetnek a tengerpar­ton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először a „kis Velenceként” is emlegetett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve. Óvárosa rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis római, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdon­képpen a szárazföldhöz nagyon közel helyezkedő kis szige­ten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép-Európa egyik leglátványosabb középkori városkája. Nem véletlen, hogy az UNESCO Világörökség részéhez tartozik. Az óváros a XIII. században épített városfalakon belül alakult ki. Védelmi rendszeré­nek fő részei a Kamerlengo citadella és a Szent Márk torony. Mindkét építmény a XV. században készült el. Köztük a klasszi­cista stílusú gloriett áll. A város főterén található a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a XV. században épült román-gótikus stílusban. Keresztelőkápolnája különösen figyelemre méltó. Főkapuja Dalmácia egyik legértékesebb épületszobrászati alko­tása. Tovább utazva a délutáni órákban érkezünk Splitbe, mely a horvát tengerpart legnagyobb városa és az ország 2. legnépe­sebb települése. Kiváló mediterrán hőmérsékletét a várost övező hegyek biztosítják. A történelmi belváros szűk utcáin és szé­les sétányain pezseg az élet. Az egyik legjelentősebb látnivaló a világviszonylatban is egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota (UNESCO Világörökség). Diocletianus császár visszavonulása után, 305‑ben építette a 300 ezer m2 területű luxus palotát. A császár itt töltötte élete utolsó éveit és itt található mauzóleuma is. A palota 4 kapun keresztül közelíthető meg: a Tengeri Kapun, az Ezüstkapun, a Vaskapun és az Aranykapun, mely a főbejárata volt. A palotá­ban található a Peristilium, egy korinthoszi oszlopokkal díszí­tett udvar, ahol Diocletianus vendégeit fogadta. Sveti Duje székesegyház, a császár egykori mauzóleuma, a VII. század­tól keresztény templomként működik. Split védőszentjé­ről, Szent Dujmóról kapta a nevét. A templomban a főkapu felett lévő két kőkoporsóban van elhelyezve IV. Béla magyar király lányainak, Katalinnak és Margitnak a földi maradványai. Városnézésünk után lesz szabadprogram is a központban, majd indulunk vissza szállásunkra. Fakultatív Trogir – Split kirándulás (2 belépővel): 30 €.

4. NAP: PIHENÉS / KRKA NEMZETI PARK

Egész nap pihenhetnek, napozhatnak a tengerparton, vagy eljöhetnek velünk egy élménydús fakultatív kirándulásra a Krka Nemzeti Parkba. A Krka folyó menti több mint 100 km2 es terület főként csodaszép vízeséseiről híres. A Nagy vízesésnél (Skradinski buk) több mint 100 méter szélességben, 48 méter magasból lépcsőzetesen lehulló víz bámulatos vízfüggönyt alkot. Ide megérkezve egy hosszabb szabadidő következik, mely során lehet fürdeni a vízesés által létrehozott tóban, közvetle­nül a vízlépcső előtt. Nem mindennapi élmény egy vízesés­nél úszkálni… Aki inkább túrázna, egy jól kiépített útvonalon körbejárhatja a térséget, és csodás képeket készíthet. Délután hagyjuk el a nemzeti parkot és a szállodába visszaérkezés után, még lesz idő a tengerben is csobbanni egyet. Fakultatív Krka Nemzeti Park kirándulás (belépővel): 30 €

5. NAP: ZADAR – LETENYE – BUDAPEST

Reggelit követően elindulunk hazafelé. A tengerparti út során gyalogos városnézésre megállunk az egykori Velencei Köztársaság máig szép kikötővárosában, Zadarban. A hangu­latos Kalelarga főutca, a IX. századi Szent Donát-körtemplom, és Dalmácia legnagyobb katedrálisa, a Szent Anasztázia székes­egyház mindenki csodálatát elnyeri. Megvásárolhatjuk az utolsó szuvenírjeinket, majd ismét útra kelünk. Letenyénél lépünk át Magyarországra, Budapestre terveink szerint 21 órára érkez­nénk. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Sibenik - Szt. Jakab székesegyház4 €
Zadar - Szent Donát templom4 €
Zadar - Szent Anasztázia2 €
Helyi és idegenforgalmi adók5 €

Belépők ára: kb.: 15 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb reggel 8:00 Tesco melletti Shell benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Beregi Judit
Miskolc
2022.06.16

Nagyon örülünk, hogy a Zora Hotelben volt a szállás, valamint gazdagodott a program Zadarral és a vízeséssel. Egy-két nappal hosszabb tartózkodás nagyon jó lenne! :)

 • 5.0
Tímár Anna
Bikal
2022.06.15

Utazásunk programja: lehetett volna benne egy hajózás. Idegenvezetés: jól képzett, türelmes. Jó problémamegoldó. Autóbusz: tiszta, jól felszerelt. Gépkocsivezető: nyugodt, türelmes, udvarias. Szállás: tiszta, kényelmes. Étkezés: jó és változatos az étel.

 • 4.8
Pataki Rózsa Ibolya
Kiskunfélegyháza
2022.06.15

Utazásunk programja: változatos. Idegenvezetés: udvarias, felkészült, kellemes modorú. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezető: udvarias, jó szakember, kedves. Szállás: tiszta, megfelelő. Étkezés: szuper.

 • 5.0
G. Jánosné
Bugyi
2019.07.08

Nagyon szép idő volt, a szálloda a tengerparti elhelyezéssel csillagos ötös. Nagyon jó hogy ellehetett menni kirándulni és nem kellett minden nap a tengerparton feküdni. Máskor is utazunk Önökkel.

 • 5.0
Gyekiczki Dániel
Szarvas
2019.07.04

Kicsit csaltam, a szabadprogramos napon átbuszoztam Splitbe, onnan átkompoztam Brac szigetre. Szeretem azokat a Proko utakat, ahol van "szabad nap".

 • 4.8
Máté Jolán
Tiszaújváros
2018.09.25

Remek programon vettünk részt, az a jó ebben az útban, hogy pihenésre, nyaralásra is van lehetőség, de vannak benne városlátogatások, látnivalók is. Külön köszönet Ági idegenvezetőnknek, aki nagyon felkészült volt, sokat tett hozz az amúgy is szépségekkel teli úthoz. A szálloda is remek volt, közvetlen tenderparti, kényelmes szobákkal, bőséges reggelivel. Lehet, hogy jövőre ismét ugyanide megyünk.

 • 4.5
Somogyi Éva
Budapest
2018.06.30

Mivel pihenni is szerettünk volna, a programok időbeosztása számunkra tökéletes volt. Az idegenvezető érdekes, rengeteg információt kaptunk tőle. Az autóbusz tiszta és kellemes hőmérsékletű volt az egész út folyamán. A sofőr figyelmes, nyugodt volt, példásan vezetett. A szállás tiszta, minden nap takarítottak, kellemes volt a hőmérséklet. Bőséges, finom és változatos volt az étkezés. Eddig csak Önökkel utaztam, és mivel meg vagyok elégedve a szolgáltatással, nem nézem másik iroda utazásait.

 • 5.0
Mátyusné Putnoki Edit
Gesztely
2018.06.27

Kellemes az összhang a pihenés és a kultúrprogram között. Nagyon sok információt kaptunk az idegenvezetőtől kedves és humoros előadásban. Az autóbusz kényelmes és mindennel felszerelt. Biztonságban éreztük magunkat a vezető kezei közt.

 • 5.0
Szőllősi Margit
Hajdúszoboszló
2018.06.25

Színvonalas és precíz szervezést kaptunk. Az idegenvezető kedves és segítőkész. Kényelmes volt az utazás!

 • 5.0
Bodnár Bálint
Békéscsaba
2018.06.24

Azt kaptuk a programtól, amit vártunk. Az idegenvezető felkészült, intelligens és kedves. Kényelmesen utaztunk, és biztonságban éreztük magunkat végig. A szállás tiszta és kényelmes volt, tengerre néző szobákat kaptunk. Az étkezés is minden igényt kielégítő volt. A szervezés teljes mértékben utascentrikus!

 • 5.0
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Május 26. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
A horvát főváros után felkeressük a természet egy igazi csodáját, a Plitvicei-tavakat, majd végigjárjuk az Isztriai-félsziget legszebb városait.
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Május 26. 4 nap Ár: december közepén