Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 14 - 20. 539 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Július 31 - Augusztus 06. 539 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Spanyolország: San Sebastian, Pamplona, Barcelona
·  Franciaország: Carcassonne, Lourdes, Biarritz
·  Pireneusok hegyvidékén felvonózás, túrázás
·  Nemzeti parkok vízeséssekkel, szurdokokkal


"Megkapó érzés volt a Canal du Midin hajózni, a zsilipelést átélni. Az a nyugalom, a megnyugtató francia tájak… ehhez fogható élményben még nem volt részem.

Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István Székesegyház, Főtér, Parlament épülete, (mely a világ legré­gebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehe­tőséggel, a vámmentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassone-ba, a világ legnagyobb középkori várához, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrá­lishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekint­jük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a várfalon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne körzetében.

2. NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO szintén Világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangu­lat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egye­temi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között – látjuk a hatalmas Városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva foly­tatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő Barlangot, a jelenés helyszínét, ahon­nan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegy­tárgyvásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DU MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic du Midi 2.876 méter magas csúcsára (extrém időjárási viszonyok esetén a program módo­sulhat). Ez a Pireneusok leglátványosabb területe. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, szinte a hegyek fölött „repülve”, elmond­hatatlanul szép vidékeket látunk. Mégis a legpompásabb fent­ről, a csúcsról a kilátás. Körbetekintve óriási területet láthatunk, csúcsok sokaságát, bizarr sziklaképződményeket, havas hegygerinceket. A merészebbek egy üvegpadlóra is kiléphetnek, ahol, azt a hatást élhetjük át, mintha a levegőben állnánk. Felvonóval utazunk le és folytatjuk utunkat. A Vizcayai-öböl partján haladva jutunk el a bájos baszk kisvárosba, St. Jean de Luzba. Baszkföld, sokak meglepetésére, Franciaországba is átnyúlik. Általában az emberek csak a spanyolországi területtel azonosítják, pedig ez a vidék is őrzi népi hagyományait. A városban megtalálhatjuk a tipikus, fehérre meszelt, baszk házakat széles homlokzattal, bár­jaikban olyan jellegzetes süteményeket fogyaszthatunk, mint pl. a cseresznyés lepény. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, Baszkföld szép fek­vésű üdülővárosában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző Kagyló-öbölben, ahol szintén belegyalogolhatunk a hullám­zástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös tengerbe. Szabadidőt követően, aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat ebédre (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek). Tovább utazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely első­sorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, láthatjuk a Városházát, az Arénát, a románkori San Saturnino templomot és végig megyünk a Santo Domingó utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplonánál.

5. NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat. Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai kirá­lyok temetkezési helye volt. Innen Jacába megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében Aragónia első fővá­rosa volt. Büszkélkedhet régi fellegvárral, szép Városházával és az ország legrégebbi katedrálisával. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, melyet szintén megtekin­tünk. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK

Utunkat északi irányba folytatjuk, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzet­elállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető, sőt aki akarja az le is rövidítheti. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia han­gulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres egyetemének boltíves termé­ben II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Séta a hangu­latos városban, ahol megtekintjük a Városházát, melyet aragon loggia díszít, majd a felbecsülhetetlen értékű katedrálist, amit belülről is megtekintünk. Szállás Nyugat-Katalóniában.

7. NAP: BARCELONA – BUDAPEST

Az utolsó nap rövid áttekintést kapunk Katalónia főváros­áról, Barcelonáról. Városnézés, majd szabadidő a Ramblas-n. Menetrend függvényben transzfer a reptérre. Budapestre érke­zés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Canal du Midi15 €
Toulouse - Jakobinus kolostor5 €
Toulouse - kripta3 €
Pamplona - Régi Katedrális5 €
Pic de Midi45 €
Leire altemplom5 €
Jaca - vár8 €
Jaca - katedrális5 €
Lleida vár5 €
Helyi és idegenforgalmi adók10 €

Belépők ára: kb.: 106 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Bedő Zoltán
Budapest
2022.07.12

Tisztelt Utazási iroda! Különleges, nagyszerű élményt nyújtó utazás volt ez, káprázatos, sokszor meghökkentő tájakkal, mások által keveset látogatott helyekkel, sok mindenre kiterjedő, humoros idegenvezetéssel.Európa egy sok helyen varázslatos egyedi szegletét láttuk, ízleltük a helyi ételeket, élveztük az egyedi hangulatot, egyes helyeken talán kicsit kevesebb turistával, több nyugalommal. Köszönjük a jó szervezést!

 • 4.5
Rácz Krisztina
Szeged
2019.09.20

A program során nagy áttekintést kaptunk részletekkel. Gyerek, szülő egyaránt jól érezte magát. Miklós amellett, hogy ismereteket adott át, szórakoztató is és külön figyelemmel volt a gyerek felé, köszönöm! Biztonságos busszal közlekedtünk, sosem féltem. Az első szálláshelyen 3an nem fértünk el. Mindnyájan jól laktunk. Plusz egy nap jó lenne még Barcelonára.

 • 4.8
Fejér Rozália
Rém
2019.09.08

Dél-Franciaországban nyoma sincs a francia kimértségnek és Észak-Spanyolország sem az a tipikus mediterrán mentalitású. Az óceánpartok városait imádtam. Pamplonában legszívesebben csatlakoztam volna a zarándokokhoz.

 • 4.8
Ódor Ágnes
Töltéstava
2019.09.05

Köszönet az idegenvezetőnek a kiváló hangulatért az egész út során. Javasoljuk, hogy az Ordesa Nemzeti Parkban akár kicsit több túra is lehetne.

 • 4.5
Ádók-Kiss Jolán
Bácsalmás
2019.09.02

Nagyszerű élmény a Pireneusok között megbúvó gyönyörű kis városokban történő barangolás. A középkori hangulat, a francia elegancia, a gyönyörű természet teljesen rabul ejtett. Nem bántam meg, hogy hosszú hezitálás után mégis ezt az utat választottam. Az idegenvezetés pedig csak emelte az út színvonalát. Legközelebb is Önökkel utazom!

 • 5.0
Nagy Róbert
Győr
2019.08.29

This is not Spain or France, hirdeti sok helyen felirat Pamplonában, de a franciáknál is látni. A Pireneusok két oldala valóban egy külön ország, sajátos hangulattal, kultúrával, saját nyelvvel stb. Itt nem csak kettő, hanem három országgal ismerkedhetünk meg. Köszönöm az élményt.

 • 5.0
Venczel Sándor
Miskolc
2019.08.29

Elsősorban a spanyol városokért mentem, de beleszerettem Franciaországba is. Mostmár meg kell néznem, északabbra is ilyen kedvesek az emberek és a városkáik?

 • 4.3
Szabó Ferencné
Komló
2019.08.28

Változatos kirándulás volt, ízelítőt nyújtott francia és spanyol tájakról. Miklós szakszerű, sok ismeretet nyújtó, élményt adó idegenvezető, vidám hangulatot biztosított, segítőkész. A busz kényelmes volt, a klíma miatt esetenként hideg volt a busz hátsó részében. A sofőr megbízhatóan célba juttatott mindig a nehezebb szerpentines magas hegyi területen is. Színvonalas, igényes, nagyon szép szállásaink voltak, főleg a 4 csillagos szállodák. Az étkezés változatos, bőséges, kulturált, minden igényt kielégítő.

 • 4.8
Petőcz Mária
Győr
2019.08.26

Változatos, különleges programon vettünk részt. Miklóstól teljeskörű, sokrétű, kulturális élményt kaptunk. Barátságos idegenvezető. Nagyon kényelmes új buszunk volt, megnyugtató, profi sofőrrel.A szállások kifogástalanok voltak. Egyedül azt sajnálom, hogy átszállással repültünk.

 • 5.0
L. Etelka
Budapest
2019.08.26

Ebbe az útba is szervezni kellene egy nap szabadprogramot a spanyol óceánparton :-) Köszönöm az újabb színvonalas utazást.

 • 4.8
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Kinyomtatom a programot
A Pireneusok két oldala úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft
Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft