Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 14 - 20. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Július 31 - Augusztus 06. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Spanyolország: San Sebastian, Pamplona, Barcelona
·  Franciaország: Carcassonne, Lourdes, Biarritz
·  Pireneusok hegyvidékén felvonózás, túrázás
·  Nemzeti parkok vízeséssekkel, szurdokokkal


"Megkapó érzés volt a Canal du Midin hajózni, a zsilipelést átélni. Az a nyugalom, a megnyugtató francia tájak… ehhez fogható élményben még nem volt részem.

Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István székesegyház, Nemzeti Könyvtár, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehetőséggel, a vámmentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassone-ba, a világ legnagyobb középkori várához, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat, és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrálishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekintjük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a várfalon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne-nál.

2. NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO szintén Világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat, és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egyetemi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között – látjuk a hatalmas Városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva folytatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő Barlangot, a jelenés helyszínét, ahonnan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegytárgy vásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DU MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic du Midi 2.876 méter magas csúcsára (extrém időjárási viszonyok esetén a program módosulhat). Ez a Pireneusok leglátványosabb területe. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, szinte a hegyek fölött „repülve”, elmondhatatlanul szép vidékeket látunk. Mégis a legpompásabb fentről, a csúcsról a kilátás. Körbetekintve óriási területet láthatunk, csúcsok sokaságát, bizarr sziklaképződményeket, havas hegygerinceket. A merészek egy üvegpadlóra is kiléphetnek, ahol, azt a hatást élhetjük át, mintha a levegőben állnánk. Felvonóval érkezünk le és folytatjuk utunkat. A Vizcayai-öböl partján haladva jutunk el a bájos baszk kisvárosba, St. Jean de Luzba. Baszkföld, sokak meglepetésére, Franciaországba is átnyúlik. Általában az emberek csak a spanyolországi területtel azonosítják, pedig ez a vidék is őrzi népi hagyományait. A városban fellelhetjük a tipikus, fehérre meszelt, baszk házakat széles homlokzattal, bárjaikban olyan jellegzetes süteményeket fogyaszthatunk, mint a cseresznyés lepény, illetve olyan italokat kóstolhatunk, mint az almából készült cidra bor. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző Kagyló-öbölben, ahol szintén belegyalogolhatunk a hullámzástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös tengerbe. Szabadidőt követően, aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat ebédre (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek). Tovább utazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, a románkori San Saturnino templomot, a városházát, és sétálunk a Santo Domingo utcán, a bikafuttatás helyszínén. Szállás Pamplonánál.

5. NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat. Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jacába megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében Aragónia első fővárosa volt. Büszkélkedhet régi fellegvárral, szép városházával és az ország legrégebbi katedrálisával. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, melyet szintén megtekintünk. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK

Utunkat északi irányba folytatjuk, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzetelállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Séta a hangulatos városban, ahol megtekintjük a városházát, melyet aragon loggia díszít, majd a felbecsülhetetlen értékű katedrálist. Ennek csodás belső díszítését is megnéz­zük. Szállás Nyugat-Katalóniában.

7. NAP: BARCELONA – BUDAPEST

Az utolsó nap rövid áttekintést kapunk Katalónia fővárosáról, Barcelonáról. Sokarcú város, egyedi hangulat és stílus fogad bennünket. Buszos és gyalogos városnézésünk során bejárjuk a belvárost, a gótikus negyedet és a Montjuic hegyet. Szabadidő a Ramblas-on. Várhatóan a délutáni órákban transzfer a reptérre. Budapestre érkezés menetrend függvényében, előreláthatóan az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Canal du Midi15 €
Toulouse - Jakobinus kolostor5 €
Toulouse - kripta3 €
Pamplona - Régi Katedrális5 €
Pic de Midi45 €
Leire altemplom3,5 €
Jaca - vár8 €
Jaca - katedrális4,5 €
Lleida vár5 €
TAX5 €

Belépők ára: kb.: 99 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Bedő Zoltán
Budapest
2022.07.12

Tisztelt Utazási iroda! Különleges, nagyszerű élményt nyújtó utazás volt ez, káprázatos, sokszor meghökkentő tájakkal, mások által keveset látogatott helyekkel, sok mindenre kiterjedő, humoros idegenvezetéssel.Európa egy sok helyen varázslatos egyedi szegletét láttuk, ízleltük a helyi ételeket, élveztük az egyedi hangulatot, egyes helyeken talán kicsit kevesebb turistával, több nyugalommal. Köszönjük a jó szervezést!

 • 4.5
Rácz Krisztina
Szeged
2019.09.20

A program során nagy áttekintést kaptunk részletekkel. Gyerek, szülő egyaránt jól érezte magát. Miklós amellett, hogy ismereteket adott át, szórakoztató is és külön figyelemmel volt a gyerek felé, köszönöm! Biztonságos busszal közlekedtünk, sosem féltem. Az első szálláshelyen 3an nem fértünk el. Mindnyájan jól laktunk. Plusz egy nap jó lenne még Barcelonára.

 • 4.8
Fejér Rozália
Rém
2019.09.08

Dél-Franciaországban nyoma sincs a francia kimértségnek és Észak-Spanyolország sem az a tipikus mediterrán mentalitású. Az óceánpartok városait imádtam. Pamplonában legszívesebben csatlakoztam volna a zarándokokhoz.

 • 4.8
Ódor Ágnes
Töltéstava
2019.09.05

Köszönet az idegenvezetőnek a kiváló hangulatért az egész út során. Javasoljuk, hogy az Ordesa Nemzeti Parkban akár kicsit több túra is lehetne.

 • 4.5
Ádók-Kiss Jolán
Bácsalmás
2019.09.02

Nagyszerű élmény a Pireneusok között megbúvó gyönyörű kis városokban történő barangolás. A középkori hangulat, a francia elegancia, a gyönyörű természet teljesen rabul ejtett. Nem bántam meg, hogy hosszú hezitálás után mégis ezt az utat választottam. Az idegenvezetés pedig csak emelte az út színvonalát. Legközelebb is Önökkel utazom!

 • 5.0
Nagy Róbert
Győr
2019.08.29

This is not Spain or France, hirdeti sok helyen felirat Pamplonában, de a franciáknál is látni. A Pireneusok két oldala valóban egy külön ország, sajátos hangulattal, kultúrával, saját nyelvvel stb. Itt nem csak kettő, hanem három országgal ismerkedhetünk meg. Köszönöm az élményt.

 • 5.0
Venczel Sándor
Miskolc
2019.08.29

Elsősorban a spanyol városokért mentem, de beleszerettem Franciaországba is. Mostmár meg kell néznem, északabbra is ilyen kedvesek az emberek és a városkáik?

 • 4.3
Szabó Ferencné
Komló
2019.08.28

Változatos kirándulás volt, ízelítőt nyújtott francia és spanyol tájakról. Miklós szakszerű, sok ismeretet nyújtó, élményt adó idegenvezető, vidám hangulatot biztosított, segítőkész. A busz kényelmes volt, a klíma miatt esetenként hideg volt a busz hátsó részében. A sofőr megbízhatóan célba juttatott mindig a nehezebb szerpentines magas hegyi területen is. Színvonalas, igényes, nagyon szép szállásaink voltak, főleg a 4 csillagos szállodák. Az étkezés változatos, bőséges, kulturált, minden igényt kielégítő.

 • 4.8
Petőcz Mária
Győr
2019.08.26

Változatos, különleges programon vettünk részt. Miklóstól teljeskörű, sokrétű, kulturális élményt kaptunk. Barátságos idegenvezető. Nagyon kényelmes új buszunk volt, megnyugtató, profi sofőrrel.A szállások kifogástalanok voltak. Egyedül azt sajnálom, hogy átszállással repültünk.

 • 5.0
L. Etelka
Budapest
2019.08.26

Ebbe az útba is szervezni kellene egy nap szabadprogramot a spanyol óceánparton :-) Köszönöm az újabb színvonalas utazást.

 • 4.8
Aktív pihenés Mallorcán és Barcelona
A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár komoly szintkülönbségű túrákon is részt vehet. Aktív természetjárás a mesés szigeten!
Augusztus 10. 7 nap Ár: január közepén
Szeptember 14. 7 nap Ár: január közepén

Az óceán mentén
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.
Június 30. 12 nap Ár: január közepén

El Camino zarándokút Galíciában
A legkülönlegesebb utazásunk. Járjuk végig az El Camino utolsó 117 km-t szervezett keretek közt, de mégis a saját tempónkban. Elmélyülés és feltöltődés.
Szeptember 30. 9 nap Ár: január közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Május 15. 7 nap Ár: január közepén
Október 09. 7 nap Ár: január közepén

Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 12 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
A Pireneusok két oldala úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 12 nap Ár: január közepén
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Április 21. 6 nap Ár: január közepén
Május 27. 6 nap Ár: január közepén
Az óceán mentén
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.
Június 30. 12 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Kiruccanás Erdély Kapujába
Igazán kényelmesen, csillagtúra szerűen fedezhetjük fel Erdély épített és természeti látnivalóit ezzel a aktív, 5 napos programmal.
Július 26. 4 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 4 nap Ár: január közepén
Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.
Július 17. 5 nap Ár: január közepén
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 13. 8 nap Ár: január közepén
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi Pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 18. 9 nap Ár: január közepén
Május 19. 7 nap Ár: január közepén
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Április 21. 6 nap Ár: január közepén
Május 27. 6 nap Ár: január közepén
A fényűző Nizza és Monaco
A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat.
Július 12. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 30. 5 nap Ár: január közepén
Fedezzük fel Portugáliát!
Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.
Május 09. 7 nap Ár: január közepén
Június 06. 7 nap Ár: január közepén