Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 12 - 18.
649 000 Ft
Július 29 - Augusztus 04.
659 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Spanyolország: San Sebastian, Pamplona, Barcelona
·  Nemzeti parkok vízeséssel, szurdokkal
·  Franciaország: Carcassonne, Lourdes
·  Pireneusokban felvonózás és túrázás

Megkapó érzés volt a Canal du Midin hajózni, a zsilipelést átélni. Az a nyugalom, a megnyugtató francia tájak… ehhez fogható élményben még nem volt részem.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – ANDORRA – CARCASSONNE

Budapestről a reggeli órákban utazás Barcelonába. Megérkezésünk után felszállunk autóbuszunkra és irány Andorra, a Pireneusokban található kedves miniállam. Megtekintjük a főváros, Andorra la Vella fő látványosságait: Szent István Székesegyház, Főtér, Parlament épülete, (mely a világ legrégebbi parlamentje). Ezt követően szabadidő, vásárlási lehetőséggel, a vámmentes államban. A fővárost elhagyva a Pireneusok káprázatos hegyi útján megyünk át Franciaországba. Késő délután érkezés Carcassone-ba, a világ legnagyobb középkori várához, mely természetesen Világörökség. Ez a romantikus épületegyüttes több városfalat, hangulatos utcákat és egy régi templomot is rejt. Sétánk során eljutunk a katedrálishoz, melynek román kori és gótikus szárnyát is megtekintjük. Különösen az utóbbi lenyűgöző, monumentális ablakaival, eredeti szobraival és síremlékeivel. Több híres filmet forgattak a városban, mivel a várfalon belüli terület megőrizte középkori hangulatát. Szállás Carcassonne körzetében.

2. NAP: CANAL DU MIDI – TOULOUSE – LOURDES

Délelőtt egy hajókirándulásra invitáljuk Önöket a Canal du Midin, amit az UNESCO szintén Világörökségnek nyilvánított. Délután indulunk Toulouse-ba. Hamisítatlan dél-francia hangulat és jelentős műemlékek fogadnak bennünket ebben az egyetemi városban, amely a francia nyelv bölcsője is. Sétánk során – többek között – látjuk a hatalmas Városházát, a Jakobinus kolostort és a 115 méter hosszú St. Sernin Bazilikát, a románkori építészet egyik legnagyobb alkotását. Toulouse-t elhagyva folytatjuk utunkat a Pireneusok híres zarándokhelyére, Lourdes-ba. Megtekintjük a Csodatévő Barlangot, a jelenés helyszínét, ahonnan az este induló gyertyás körmeneten is részt vehetünk. Utazásunk megható pillanata ez. A szabadidőben lesz kegytárgy vásárlási lehetőség is.

3. NAP: PIC DU MIDI – ST. JEAN DE LUZ

Reggelit követően La Mongie-ba megyünk, ahonnan pompás kirándulást teszünk felvonóval a Pic du Midi 2.876 méter magas csúcsára (extrém időjárási viszonyok esetén a program módosulhat). Ez a Pireneusok leglátványosabb területe. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, szinte a hegyek fölött „repülve”, elmondhatatlanul szép vidékeket látunk. Mégis a legpompásabb fentről, a csúcsról a kilátás. Körbetekintve óriási területet láthatunk, csúcsok sokaságát, bizarr sziklaképződményeket, havas hegygerinceket. A merészek egy üvegpadlóra is kiléphetnek, ahol, azt a hatást élhetjük át, mintha a levegőben állnánk. Felvonóval érkezünk le és folytatjuk utunkat. A Vizcayai-öböl partján haladva jutunk el a bájos baszk kisvárosba, St. Jean de Luzba. Baszkföld, sokak meglepetésére, Franciaországba is átnyúlik. Általában az emberek csak a spanyolországi területtel azonosítják, pedig ez a vidék is őrzi népi hagyományait. A városban fellelhetjük a tipikus, fehérre meszelt, baszk házakat széles homlokzattal, bárjaikban olyan jellegzetes süteményeket fogyaszthatunk, mint pl. a cseresznyés lepény. Ezt követően szállásunkra megyünk.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – PAMPLONA

Délelőtt városnézés San Sebastianban, Baszkföld szép fekvésű üdülővárosában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Teszünk egy sétát az óvárosban, majd szabadidő a lenyűgöző Kagyló-öbölben, ahol szintén belegyalogolhatunk a hullámzástól mentes, tiszta vizű, de kicsit hűvös óceánba. Szabadidőt követően, aki szeretne, egy hangulatos bárban finom tapaszokat kóstolhat ebédre (Baszkföld tapaszbárjai a leghíresebbek). Tovább utazunk Pamplonába, Navarra tartomány fővárosába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Emellett sok látnivalóval is büszkélkedhet. Városnézésünk során megtekintjük a Régi Katedrálist, láthatjuk a Városházát, az Arénát, a románkori San Saturnino templomot és végigmegyünk a Santo Domingó utcán, a bikafuttatás útvonalán. Szállás Pamplonánál.

5. NAP: LEIRE – JACA

Reggeli után csodálatos tájakon folytatjuk utunkat. Először a Sierra de Leire vadregényes vonulatait érjük el: megtekintjük a Leire kolostort, amelynek régi épülete román, gótikus és barokk stílust egyaránt tükröz. Altemploma sokáig a navarrai királyok temetkezési helye volt. Innen Jacába megyünk. Az Aragón folyó fölött elterülő város I. Ramiró idejében Aragónia első fővárosa volt. Büszkélkedhet régi fellegvárral, szép városházával és az ország legrégebbi katedrálisával. A kerengőjében található Egyháztörténeti Múzeum gazdag tárházát nyújtja a káprázatos, aragóniai, románkori falfestészetnek, melyet szintén megtekintünk. Szabadidő, azután elfoglaljuk szállásunkat Jaca környékén.

6. NAP: ORDESAI NEMZETI PARK

Utunkat északi irányba folytatjuk, ahol az Ordesai Nemzeti Parkot érjük el. Itt egy gyalogos kirándulást teszünk lélegzetelállító szurdokokat, völgyeket és vízeséseket csodálva. A túra nem megerőltető, mindenki számára teljesíthető, sőt aki akarja az le is rövidítheti. A séta után déli irányba buszozunk tovább, gyönyörű hegyvidékek mentén, és így érjük el Katalónia hangulatos kisvárosát, Huescát, mely Zaragoza visszahódításáig a tartomány fővárosa volt. Híres egyetemének boltíves termében II. Ramiro 16 lázadó nemest fejeztetett le. Séta a hangulatos városban, ahol megtekintjük a Városházát, melyet aragon loggia díszít, majd a felbecsülhetetlen értékű katedrálist, amit belülről is megtekintünk. Szállás Nyugat-Katalóniában.

7. NAP: BARCELONA – BUDAPEST

Az utolsó nap rövid áttekintést kapunk Katalónia fővárosáról, Barcelonaról. Városnézés során megtekintjük a Katalán teret, a Szt. Eulália katedrálist. Sétálunk a híres sétálóutcán a La Ramblán, beugorhatunk a híres La Boqueria piacra, ahol kóstolhatunk gyümölcsöket, láthatjuk a hihetetlen hal- és sonkaválasztékot. Elmegyünk Gaudí mesterművéhez, a Sagrada Familiához, melyet kívülről tekintjük meg. Rövid szabadidőnk is lesz a spanyol ízek kóstolására vagy szuvenír vásárlásra, majd menetrend függvényben transzfer a reptérre. Budapestre érkezés a késő esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Canal du Midi hajó10 €
Toulouse - Jakobinus kolostor3 €
Toulouse - kripta0 €
Pamplona - Régi Katedrális5 €
Pic de Midi  42 €
Leire altemplom5 €
Jaca - vár8 €
Jaca - katedrális5 €
Huescai katedrális4 €
Helyi és idegenforgalmi adók10 €

Belépők ára: kb.: 92 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Huszár Lászlóné, Tepliczkyné Babits Bernadett
Budapest
2023.07.27

Egyedi, különleges program. Kiváló, udvarias, felkészült, szórakoztató idegenvezető. A busz kényelmes volt, a sofőr készséges, udvarias, profi. A szállás megfelelt a célnak. Az étkezés is megfelelő volt.

 • 5.0
Verő Klára
Budapest
2023.07.26

Átlagtól különegesebb, nagyon jó a program. Az idegenvezető nagy tudású, jó humorú, figyelmes, köszönöm. Az autóbusz kényelmes, a sofőr figyelmes, a részletekben is. A szálláson amennyit töltöttünk annak teljesen megfelelt. Soha nem maradtam éhes.

 • 5.0
Dr. Völgyi Réka
Budapest
2023.07.24

Egy-egy nap kicsit zsúfolt volt. Az idegenvezetés kiváló. Az autóbusz kényelmes volt, nagy helyek az ülések között. A sofőr rutinos, kedves, türelmes. A francia szállásoknál a szobák kicsik voltak.

 • 4.3
Bedő Zoltán
Budapest
2022.07.12

Tisztelt Utazási iroda! Különleges, nagyszerű élményt nyújtó utazás volt ez, káprázatos, sokszor meghökkentő tájakkal, mások által keveset látogatott helyekkel, sok mindenre kiterjedő, humoros idegenvezetéssel.Európa egy sok helyen varázslatos egyedi szegletét láttuk, ízleltük a helyi ételeket, élveztük az egyedi hangulatot, egyes helyeken talán kicsit kevesebb turistával, több nyugalommal. Köszönjük a jó szervezést!

 • 4.5
Rácz Krisztina
Szeged
2019.09.20

A program során nagy áttekintést kaptunk részletekkel. Gyerek, szülő egyaránt jól érezte magát. Miklós amellett, hogy ismereteket adott át, szórakoztató is és külön figyelemmel volt a gyerek felé, köszönöm! Biztonságos busszal közlekedtünk, sosem féltem. Az első szálláshelyen 3an nem fértünk el. Mindnyájan jól laktunk. Plusz egy nap jó lenne még Barcelonára.

 • 4.8
Fejér Rozália
Rém
2019.09.08

Dél-Franciaországban nyoma sincs a francia kimértségnek és Észak-Spanyolország sem az a tipikus mediterrán mentalitású. Az óceánpartok városait imádtam. Pamplonában legszívesebben csatlakoztam volna a zarándokokhoz.

 • 4.8
Ódor Ágnes
Töltéstava
2019.09.05

Köszönet az idegenvezetőnek a kiváló hangulatért az egész út során. Javasoljuk, hogy az Ordesa Nemzeti Parkban akár kicsit több túra is lehetne.

 • 4.5
Ádók-Kiss Jolán
Bácsalmás
2019.09.02

Nagyszerű élmény a Pireneusok között megbúvó gyönyörű kis városokban történő barangolás. A középkori hangulat, a francia elegancia, a gyönyörű természet teljesen rabul ejtett. Nem bántam meg, hogy hosszú hezitálás után mégis ezt az utat választottam. Az idegenvezetés pedig csak emelte az út színvonalát. Legközelebb is Önökkel utazom!

 • 5.0
Nagy Róbert
Győr
2019.08.29

This is not Spain or France, hirdeti sok helyen felirat Pamplonában, de a franciáknál is látni. A Pireneusok két oldala valóban egy külön ország, sajátos hangulattal, kultúrával, saját nyelvvel stb. Itt nem csak kettő, hanem három országgal ismerkedhetünk meg. Köszönöm az élményt.

 • 5.0
Venczel Sándor
Miskolc
2019.08.29

Elsősorban a spanyol városokért mentem, de beleszerettem Franciaországba is. Mostmár meg kell néznem, északabbra is ilyen kedvesek az emberek és a városkáik?

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A Pireneusok két oldala úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

26 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

539 000 Ft-tól