Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 22 - 29. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 17 - 24. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Építészeti csodák 9 spanyol városban
·  Látogatás Gibraltár majmaihoz
·  A mór idők csodái: Alhambra, Mezquita
·  Barcelona, Valencia, Andalúzia és Madrid kincsei

Mikor először pillantottam meg az Oroszlános udvart az Alhambrában szólni sem tudtam. Az ehhez fogható romantika párját ritkítja az egész világon.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (35)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órák­ban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után bemegyünk Katalónia fővárosába és kezdjük a városnézést ebben a sokarcú világvárosban, ahol Gaudí és kortársai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudí csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Famíliához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Famíliát és a Güell Parkot, mert a belépőjegyeket előre meg kell vásárolnunk. A két belépő összege: 50 €. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudi építményeket. A folytatás a gótikus negyed különleges épületeivel és a Szt. Eulália katedrálissal, majd a Rambla a La Boqueria piaccal, és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el Barcelona melletti szállásunkat, vacsora.

2. NAP: VALENCIA – ALICANTE

Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik leg­nagyobb városával. A Katedrálisban a híres Szent Grál mellett két Goya kép is megtekinthető. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múlt­béli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látvá­nyos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, a horchatát. A városlátogatást követően szállásunkra utazunk.

3. NAP: ALICANTE – GRANADA – DÉL-SPANYOLORSZÁG

Reggel séta a tengerparton, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látoga­tunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab vilá­got idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj) Marbella környékén.

4. NAP: GIBRALTÁR – COSTA DEL SOL

Fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához Giblaltárra. Gyalog lépünk be a határon, s onnan helyi kis bus­szal folytatjuk utunkat. Határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges Alaposan bejárjuk az alsóvárost, ami igen változatos képet nyújt erődfalaival, különböző vallások­hoz tartozó templomaival, strandjával, háborús emlékműveivel, ráadásul területének jelentős része a tengerből feltöltött terü­let. Majd felmegyünk a híres fehér sziklára, ahol látványosságok sora fogad bennünket. Többek között egy vízesés, amely mester­séges, a tengerből szűrt ivóvíz desztillálásának mellékterméke, egy mecset, egy arab erőd, s az Európa pont, ahonnan Afrikáig elláthatunk. Meglátogatunk egy káprázatos cseppkőbarlangot, ami titokzatos mesevilágként hat, majd találkozhatunk a szikla majmaival, kik vidáman élik itt életüket, gyönyörködhetünk ugrándozásukban, pajkos játékukban. Mindeközben a magas­ból csodálhatjuk a tájat, hisz belátjuk az egész öblöt hatalmas hajóforgalmával. Elképesztő látvány! Végezetül pihenhetünk, ebédelhetünk, és természetesen vásárolhatunk a szabad vámte­rületű boltok sokaságában. Visszaérve szállásunkra, rövid időre a tengerpartra is le lehet menni. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 80 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, önállóan a tengerpartra is lesétálhat.

5. NAP: SEVILLA – CORDOBA

Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keres­sük fel. A város mesébe illő: Maria Lujza park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílus­ban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendel­kező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytoronnyal szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthe­tünk. Programunk után vacsora, szállás Cordobánál.

6. NAP: CORDOBA – TOLEDO – MADRID

Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szere­pel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény temp­lom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítot­tak ki. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Séta a zegzu­gos, hangulatos utcákon keresztül. Kora esti órákban továbbuta­zunk Madridba, ahol metrómegálló közeli szállásunk lesz (2 éj).

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – AVILA – MADRID

Aki akarja, ezt a napot a fővárosban egyéni nézelődésnek szen­teli, amikor a városban látható több múzeumból is tud válasz­tani, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklába Franco tábornok egy hatalmas templomot vájatott ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt, hangulatos Avilába látoga­tunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa és a Szent Teréz templom. Délután visszautazás Madridba. El Escorial – Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel): 65 €.

8. NAP: MADRID – BUDAPEST

Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdjük programunkat, ahol Cervantes emlékművét lát­hatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytat­juk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabad­idő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona - Santa Eulalia9 €
Valencia - Katedrális9 €
Valencia - Kerámia múzeum3 €
Granada - Alhambra20 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája5 €
Sevilla - Alcazar15 €
Sevilla - Katedrális12 €
Sevilla - Pilátus Palotája8 €
Cordoba - Mezquita13 €
Toledo - katedrális10 €
Toledo - Szent Tamás templom4 €
Toledo - El Transito Zsinagóga4 €
Toledo - Királyok Szent János temploma5 €
Madrid - Királyi Palota12 €
Madrid - Prado16 €
Madrid - Modern képtár8 €
Helyi és idegenforgalmi adók14 €

Belépők ára: kb.: 167 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
DR. KASZÁNÉ DR. HORUCZI ZSUZSANNA
Szeged
2023.10.22

Az idegenvezető: nagy tudás, humorral és empátiával ötvözve. Jól összeállított program, profi idegenvezető.

 • 4.5
Hanich-Kuti Erzsébet Gyöngyi, Ferencz Gáborné
Nagyesztergár
2023.10.16

A program kitűnő, az idegenvezető felkészült, udvarias, segítőkész, nagyon nagy tudással rendelkezik. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A busz tiszta, kényelmes, és a sofőr segítőkész. Az étkezés is megfelelő.

 • 5.0
HOSSZÚ MÁRIA MAGDOLNA, DR. KRISTON JÓZSEF
Budapest
2023.10.15

Príma idegenvezetés, szervezés.

 • 4.0
Vidáné Tünde
Pécs
2023.10.12

Gratulálok a szervezéshez, a programokhoz, az idegenvezetőhöz. Örülök, hogy ezt az irodát választottuk idén. Vidáné

 • 4.5
Szebeni Krimhilda, Szebeni Gyula
Budapest
2023.10.12

Tartalmas, élménydús program. Nagytudású, empatikus, emberileg kitűnő idegenvezető. A buszsofőr profi, készséges. A szálláson kiváló személyzet, megfelelő kényelem, kielégítő.

 • 5.0
Jenei Mária
Szombathely
2023.10.11

Idegenvezetés: 5*

 • 5.0
Vida Zoltán, Vidáné Abonyi Tünde
Pécs
2023.10.08

Jól szervezett, nagy helyismerettel rendelkező idegenvezető, gazdag program. A szállás volt, hogy zajos volt.

 • 4.8
Károlyné Nagy
Budapest
2023.09.12

Negyedszerre utaztam ezzel az utazási irodával, Fekete Éva Emőke - akivel együtt jelentkeztünk az útra - másodszor, de mindketten nagyon meg vagyunk elégedve azzal, amit kaptunk. Nagyon gazdag program volt, nagyon nagy tudású, idegenvezetővel - Gulyás Miklós -, aki nemcsak mindent, és még annál is többet elmondott nekünk, hanem egy nagy adag humorral is rendelkezik. Az, hogy nagyon összekovácsolódott a 46 fős társaság, az főleg Neki köszönhető. Nagyon kellemesen telt el a 8 nap, amiben több, mint 8 napi élmény került. Idő kell hozzá, hogy az agyunk feldolgozza, és a helyére tegyen mindent, ami ismeretet és szépséget láttunk, kaptunk. Szívesen fogunk visszaemlékezni az együtt töltött időre, és reméljük, hogy jövőre ismét részünk lehet hasonló élményben Önökkel, Önöknél. Köszönjük szépen! Nagy Károlyné Budapest

 • 5.0
Dr. Belina Károlyné
Budapest
2019.06.26

Nagyon tartalmas, rendkívül jó összeállítású program. Az idegenvezetés is kiváló volt, információban gazdag, nagyon szórakoztató. Így a buszon a hosszú utazás is élvezetes volt. A sofőrök pontosak és megbízhatók voltak. Tiszta nagy szobák a szálláson, a hotelek helye is megfelelő volt. Az étkezések alkalmával volt ami nem ízlett, de ez az én egyéni ízlésemnek nem volt megfelelő, túlnyomó részt minden finom volt.

 • 5.0
Őze Ildikó
Kaposvár
2019.06.03

Az étkezés bőséges és változatos volt. Madridban kicsit több időt is eltölthetnénk.

 • 4.8
Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft

Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése, Alcalá de Henares-I ízelítővel. Bár a város modern infrastruktúrával rendelkezik, számos történelmi negyede és utcája még mindig megőrizte eredeti megjelenését és sajátos hangulatát. Felkeressük még Alcalá de Henares városát, mely Cervantes szülővárosa.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Nagy spanyol körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén
Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén
Barcelona adventkor
Katalónia fővárosa, a közel ötmilliós Barcelona decemberben is mindenkit vár szeretettel. Gaudi mester munkái igazi ékkövei a metropolisznak. Újdonság, hogy idén először világították ki a Sagrada Familia bazilika evangélistákról elnevezett négy új tornyát.
December 16. 3 nap 239 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A mesés Indokína
Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Április 09. 14 nap 1 445 000 Ft
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Május 06. 11 nap 1 665 000 Ft
London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.
Április 05. 4 nap Ár: december közepén
Május 22. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 16. 9 nap Ár: december közepén
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Április 18. 10 nap Ár: december közepén
Május 11. 10 nap Ár: december közepén
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Felsorolni is nehéz hány féle és fajta látnivalót kereshetünk fel ebben az országban. A legfontosabb talán a Világ 7 Új Csodája közül az egyik, Petra. De fürdőzhetünk a Holt-tengerben, túrázhatunk dzsippekkel Wadi Rumban, ámulhatunk az ősi városok szépségén.
Március 12. 6 nap Ár: december közepén
Április 23. 6 nap Ár: december közepén
A lovagok szigete - Málta
Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!
Május 03. 6 nap Ár: december közepén
Május 17. 6 nap Ár: december közepén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén