Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 28 - Október 05. 428 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Építészeti csodák 9 spanyol városban
·  A mór idők csodái: Alhambra, Mezquita
·  A folyóba épült modern város, Valencia
·  Látogatás Gibraltár majmaihoz Európa határán

"Mikor először pillantottam meg az Oroszlános udvart az Alhambrában szólni sem tudtam."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órák­ban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után bemegyünk Katalónia fővárosába és kezdjük a városnézést ebben a sokarcú világvárosban, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudí csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Famíliához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Famíliát és a Güell Parkot, mert a belépőjegyeket előre meg kell vásárolnunk. A két belépő összesen 30 €. A Gracia sétányon még látha­tunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a Gótikus negyed különleges épületeivel és a Szent Eulália katedrálissal, majd a Rambla a Boquería piaccal és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el Barcelona melletti szállásunkat, vacsora.

2. NAP: VALENCIA – ALICANTE

Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger men­tén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, palo­ták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetének mintapéldá­nyai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabad­idő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, az horchatát. A városlátogatást követően Alicantébe utazunk szállásunkra.

3. NAP: ALICANTE – GRANADA – DÉL-SPANYOLORSZÁG

Reggel séta a tengerparton, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látoga­tunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab vilá­got idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj) Marbella környékén.

4. NAP: GIBRALTÁR – COSTA DEL SOL

Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép csepp­kőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék-és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez személyi igazol­vány vagy útlevél szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbus­szal): 70 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, a tengerpartra is lemehet önállóan.

5. NAP: SEVILLA – CORDOBA

Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria-Lujza-park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stí­lusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel ren­delkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytoronnyal szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthe­tünk. Program után vacsora, szállás Cordobánál.

6. NAP: CORDOBA – TOLEDO – MADRID

Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a cso­dálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képei­vel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Koraesti órákban továbbutazunk Madridba, ahol elfog­laljuk metró közeli szállásunkat (2 éj).

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – AVILA – MADRID

Aki akarja, ezt a napot a főváros egyéni felfedezésének szenteli, amikor a városban látható több múzeumból is tud választani, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temet­keznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt köve­tően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utun­kat és a városfallal körülölelt hangulatos Avilába látogatunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa és a Szent Teréz templom. Délután vissza­utazás Madridba. El Escorial – Avila fakultatív kirándu­lás (belépőjeggyel) : 55 €.

8. NAP: MADRID

Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdjük programunkat, ahol Cervantes emlékművét lát­hatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytat­juk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabad­idő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern kép­tárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés met­róval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona - Santa Eulalia5 €
Valencia - Katedrális5,5 €
Granada - Alhambra18 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája5 €
Sevilla - Alcazar12,5 €
Sevilla - Katedrális9,5 €
Sevilla - Pilátus Palotája6 €
Cordoba - Mezquita10 €
Toledo - katedrális9 €
Toledo - Szent Tamás templom3 €
Toledo - El Transito Zsinagóga3 €
Toledo - Királyok Szent János temploma3 €
Madrid - Királyi Palota10 €
Madrid - Prado15 €
Madrid - Modern képtár8 €
Zaragoza - La Seo katedrális4 €

Belépők ára: kb.: 127 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Belina Károly
Budapest
2019.05.23

Kiváló program kiemelkedően jó idegenvezetővel. Nem lehet kiemelni egyetlen helyszínt sem, mert mindegyik egyedülálló a maga nemében. Mind az ellátás, mind pedig a szállás kifogástalan volt. Az utazás egyetlen sötét foltja a WIZZAIR légitársaság és a földi kiszolgáló (?!) személyzet munkája volt. Sajnos ebben a Liszt Ferenc repülőtér járt az élen.

 • 5.0
Horváth Anna Mária
Budapest
2018.10.02

Régi álmomat sikerült megvalósítani, mert részt vettem az utazáson. Tartalmas program, rengeteg látnivalóval, jól szervezett fakultatív kirándulásokkal. Gulyás Miklós rendkívül felkészült, intelligens, segítőkész idegenvezető volt. Egész utazásunk során érezhető volt Spanyolország iránti vonzódása és szeretete. Úgy érzem, sikerült felkeltenie érdeklődésemet az ország egészének megismerésére. Külön köszönet a programon kívül megszervezett Flamenco estért.

 • 5.0
Barkóczi Györgyné
Gyöngyös
2018.09.27

Nagyon jól szervezett és gazdag programok. Kiváló idegenvezetőt ismertünk meg Miklósban! Szaktudása és az ismeret átadása lenyűgöző! Különleges embert ismertünk meg a buszvezető személyében is!

 • 5.0
Baráth Józsefné
Budapest
2018.09.25

Régóta vártunk erre az útra! Rendkívül magas színvonalon, mindenre kiterjedő figyelemmel történt az idegenvezetés. A szálláson mind a szobák felszereltsége, mint az étkezés magas színvonalú volt.

 • 5.0
Dr. Ladányi Péter
Szentendre
2018.09.25

Nagyszerűen szervezett és összerakott út volt. Kiváló felkészültségű, nyelvtudású és lelkes idegenvezetőnk volt. A sofőrök is előzékenyek, kedvesek voltak, a buszra sem lehetett panasz. A szállások megfeleltek az elvárásainknak. Személyre szabott kiszolgálást kaptunk!

 • 5.0
Filetóth János
Rakamaz
2018.09.24

Szuperek voltak a programok! Miklós szenzációs, már többször utaztunk vele. Felkészült, jó hangulatot teremt, közvetlen és segítőkész. A gépkocsivezető is megbízható és segítőkész. Rendkívül elégedettek voltunk a szállással. Finom és bőséges étkezéseket kaptunk. Megbízható és jó szervezést tapasztaltunk.

 • 5.0
Kovács Irén
Balatonboglár
2014.10.08

Az idegenvezető felkészültsége átlagon felüli. Nagyon sokat tanultunk tőle! Jó lenne még utazni vele! Az út érdekes, tanulságos, de nem utolsó sorban nagyon szép volt, az étkezés és szállás szintén, az idei évi utazás nagyon tartalmas és színvonalas volt, szép lesz rá visszaemlékezni.

 • 5.0
Feleki István
Tatabánya
2014.10.07

Ha minden utazáson ilyen idegenvezető lenne, akkor minden utas elégedetten és boldogan térne haza az útról. Segítőkész, szórakoztató és hatalmas a tudása. Minden elismerésem. Le a kalappal Gulyás úr előtt!

 • 5.0
Felföldi László
Székesfehérvár
2014.10.05

Ilyen idegenvezetővel már rég volt dolgom, Miklós fantasztikus!!! Egyszerre humoros és nagy szaktudással rendelkezik. Azt sejtettem, hogy nagyon jó lesz a Nagy spanyol körutazás c. út, azonban ez minden várakozásomat felülmúlta. Sevilla, Costa del Sol, Madrid, mind csodálatosak voltak!

 • 5.0
Szabó Kálmánné, Simon Miklós Richárd
Mohács
2014.10.03

Szeretnénk megköszönni Gulyás Miklósnak azt a csodálatos 10 napot, amit együtt tölthettünk vele ezen a fantasztikus utazáson. Valójában az egész csapat nagyon összetartó, figyelmes volt. Miklós azonban fáradhatatlan és nagy tudását próbálta átadni, több kevesebb sikerrel. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen csodás embert megismerhettünk. Nagyon szépen köszönjük!!!!!!!!!

 • 5.0
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Augusztus 05. 7 nap 427 000 Ft

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Augusztus 19. 12 nap 448 000 Ft
Augusztus 21. 9 nap 504 000 Ft

További 2 időpont

Barcelonai kiruccanás
Barcelona
Augusztus 23. 3 nap 147 000 Ft

El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Szeptember 27. 9 nap 288 000 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Szeptember 21. 9 nap 439 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Nagy spanyol körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Szeptember 21. 9 nap 439 500 Ft
Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Augusztus 22. 7 nap 277 000 Ft
Augusztus 22. 7 nap 248 500 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Verona – Monaco – Barcelona – Avignon – Genf – Bern
Augusztus 20. 11 nap 294 000 Ft
Augusztus 20. 11 nap 319 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Szeptember 29. 5 nap 139 500 Ft

Utazások hasonló árban

A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Augusztus 05. 7 nap 427 000 Ft
Az ír sziget meghódítása
Dublin, Moher-sziklák, Kerry gyűrű
Július 27. 7 nap 379 000 Ft
Szeptember 21. 7 nap 359 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Augusztus 03. 10 nap 329 500 Ft
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
A világ legmagasabb épülete, Abu Dhabi, Jeep safari
November 04. 5 nap 394 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Augusztus 04. 8 nap 408 000 Ft