Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 07 - 14. 399 500 Ft + ill. Repülővel Nem foglalható
Szeptember 18 - 25. 366 000 Ft + ill. Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Építészeti csodák 9 spanyol városban
·  Gibraltár majmai Európa határán
·  A mór idők csodái: Alhambra, Mezquita
·  9 Világörökség, számtalan élmény

"Mikor először pillantottam meg az Oroszlános udvart az Alhambrában szólni sem tudtam. Az ehhez fogható romantika párját ritkítja az egész világon."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás Barcelonába. Érkezés után megkezdjük városnézésünket Katalónia sokarcú, nyüzsgő fővárosában, ahol Gaudi és kor­társai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudi csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Familiához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatás­sal van az emberre (ez utóbbinál helyi idegenvezető is elkí­séri csoportunkat). Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Familiát és a Güell Parkot, mert nekünk előre meg kell venni a belépőjegyeket. Aki nem jelzi belépőjegyigényét, annak a bejutást nem tudjuk biztosí­tani. A két belépő összesen 25 €. Továbbhaladva a Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatásban a Gótikus negyed következik különleges épüle­teivel és a Szt. Eulália katedrálissal, majd a Rambla a Boquería piaccal és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el Barcelona melletti szállásunkat, vacsora.

2. NAP: VALENCIA – ALICANTE

Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger men­tén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harma­dik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épüle­tek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon lát­ványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. század építé­szetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegze­tes italát, a horchatát. A városlátogatást követően Alicantéba utazunk, szállás.

3. NAP: ALICANTE – GRANADA – DÉL-SPANYOLORSZÁG

Reggel séta a tengerparton, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. (Ha valaki nem akar bemenni az Alhambrába, azt jelentke­zéskor kell jelezni, mert itt is előre van jegyrendelés, és min­denkinek megrendeljük a jegyet.) Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolná­ját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj) Marbella környékén.

4. NAP: GIBRALTÁR – COSTA DEL SOL

Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép csepp­kőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék-és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez személyigazol­vány vagy útlevél szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát. Gibraltár fakultatív kirándulás (garantált indulás, belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, önállóan a tenger­partra is lemehet.

5. NAP: SEVILLA – CORDOBA

Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő. A központban az Alcazart keresztény király építette mór stílusban. Sétálunk a kedves Santa Cruz negyedben, ahol pihenési és étkezési lehetőség lesz, majd következik a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező katedrális, melyben a főoltár egy tonna aranyat tartalmaz. Az épületben van eltemetve Kolumbusz Kristóf. Murillo, Goya, Zurbarán képek is díszítik a temp­lom belsőt. Város látogatásunk során gyönyörködünk még a Guadalquivir parkban, az arab aranytoronyban és a bikavia­dal arénában, ahova Bizet a Carmen zárójelenetét képzelte. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthe­tünk. Program után vacsora, szállás Cordobánál.

6. NAP: CORDOBA – TOLEDO – MADRID

Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szere­pel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot ala­kítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látni­valót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagó­gája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nem csak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége is. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Kora esti órákban továbbutazunk Madridba, ahol a szállásunk egy metrómegálló mellett lesz (2 éj).

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – AVILA – MADRID

Aki akarja, ezt a napot a főváros egyéni felfedezésének szentel­heti, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozha­tunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt hangulatos Avilába látogatunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke. Középkori házak, paloták, a hangulatos főtér, a Szent Teréz szülőhelyén emelt templom és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa mesélnek a múltról. Délután visszautazás Madridba. El Escorial – Avila fakultatív kirándulás (garantált indulás, belépőjeggyel): 50 €.

8. NAP: MADRID – BUDAPEST

Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdjük programunkat, ahol Cervantes emlékművét lát­hatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytat­juk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabad­idő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern kép­tárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés met­róval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona - Santa Eulalia5 €
Valencia - Katedrális5,5 €
Granada - Alhambra15,5 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája5 €
Sevilla - Alcazar12,5 €
Sevilla - Katedrális9,5 €
Kerámia múzeum5 €
Cordoba - Mezquita10 €
Toledo - katedrális9,5 €
Toledo - Szent Tamás templom3 €
Toledo - El Transito Zsinagóga3 €
Toledo - Királyok Szent János temploma3 €
Madrid - Királyi Palota10 €
Madrid - Prado15 €
Madrid - Modern képtár8 €
Sagrada Família + Güell belépő25 €
IFA14 €

Belépők ára: kb.: 159 € + fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Belina Károly
Budapest
2019.05.23

Kiváló program kiemelkedően jó idegenvezetővel. Nem lehet kiemelni egyetlen helyszínt sem, mert mindegyik egyedülálló a maga nemében. Mind az ellátás, mind pedig a szállás kifogástalan volt. Az utazás egyetlen sötét foltja a WIZZAIR légitársaság és a földi kiszolgáló (?!) személyzet munkája volt. Sajnos ebben a Liszt Ferenc repülőtér járt az élen.

 • 5.0
Horváth Anna Mária
Budapest
2018.10.02

Régi álmomat sikerült megvalósítani, mert részt vettem az utazáson. Tartalmas program, rengeteg látnivalóval, jól szervezett fakultatív kirándulásokkal. Gulyás Miklós rendkívül felkészült, intelligens, segítőkész idegenvezető volt. Egész utazásunk során érezhető volt Spanyolország iránti vonzódása és szeretete. Úgy érzem, sikerült felkeltenie érdeklődésemet az ország egészének megismerésére. Külön köszönet a programon kívül megszervezett Flamenco estért.

 • 5.0
Barkóczi Györgyné
Gyöngyös
2018.09.27

Nagyon jól szervezett és gazdag programok. Kiváló idegenvezetőt ismertünk meg Miklósban! Szaktudása és az ismeret átadása lenyűgöző! Különleges embert ismertünk meg a buszvezető személyében is!

 • 5.0
Baráth Józsefné
Budapest
2018.09.25

Régóta vártunk erre az útra! Rendkívül magas színvonalon, mindenre kiterjedő figyelemmel történt az idegenvezetés. A szálláson mind a szobák felszereltsége, mint az étkezés magas színvonalú volt.

 • 5.0
Dr. Ladányi Péter
Szentendre
2018.09.25

Nagyszerűen szervezett és összerakott út volt. Kiváló felkészültségű, nyelvtudású és lelkes idegenvezetőnk volt. A sofőrök is előzékenyek, kedvesek voltak, a buszra sem lehetett panasz. A szállások megfeleltek az elvárásainknak. Személyre szabott kiszolgálást kaptunk!

 • 5.0
Filetóth János
Rakamaz
2018.09.24

Szuperek voltak a programok! Miklós szenzációs, már többször utaztunk vele. Felkészült, jó hangulatot teremt, közvetlen és segítőkész. A gépkocsivezető is megbízható és segítőkész. Rendkívül elégedettek voltunk a szállással. Finom és bőséges étkezéseket kaptunk. Megbízható és jó szervezést tapasztaltunk.

 • 5.0
Kovács Irén
Balatonboglár
2014.10.08

Az idegenvezető felkészültsége átlagon felüli. Nagyon sokat tanultunk tőle! Jó lenne még utazni vele! Az út érdekes, tanulságos, de nem utolsó sorban nagyon szép volt, az étkezés és szállás szintén, az idei évi utazás nagyon tartalmas és színvonalas volt, szép lesz rá visszaemlékezni.

 • 5.0
Feleki István
Tatabánya
2014.10.07

Ha minden utazáson ilyen idegenvezető lenne, akkor minden utas elégedetten és boldogan térne haza az útról. Segítőkész, szórakoztató és hatalmas a tudása. Minden elismerésem. Le a kalappal Gulyás úr előtt!

 • 5.0
Felföldi László
Székesfehérvár
2014.10.05

Ilyen idegenvezetővel már rég volt dolgom, Miklós fantasztikus!!! Egyszerre humoros és nagy szaktudással rendelkezik. Azt sejtettem, hogy nagyon jó lesz a Nagy spanyol körutazás c. út, azonban ez minden várakozásomat felülmúlta. Sevilla, Costa del Sol, Madrid, mind csodálatosak voltak!

 • 5.0
Szabó Kálmánné, Simon Miklós Richárd
Mohács
2014.10.03

Szeretnénk megköszönni Gulyás Miklósnak azt a csodálatos 10 napot, amit együtt tölthettünk vele ezen a fantasztikus utazáson. Valójában az egész csapat nagyon összetartó, figyelmes volt. Miklós azonban fáradhatatlan és nagy tudását próbálta átadni, több kevesebb sikerrel. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen csodás embert megismerhettünk. Nagyon szépen köszönjük!!!!!!!!!

 • 5.0
Barcelona adventkor

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 07. 3 nap 118 000 Ft + ill.

Kinyomtatom a programot
Nagy spanyol körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Barcelona adventkor

Előfoglalási kedvezmény okt. 15-ig!

December 07. 3 nap 118 000 Ft + ill.