Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 10 - 17. 455 000 Ft (-10 000 Ft)
445 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Július 19 - 26. 486 000 Ft (-10 000 Ft)
476 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 15 - 22. 468 000 Ft (-10 000 Ft)
458 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Építészeti csodák 9 spanyol városban
·  A mór idők csodái: Alhambra, Mezquita
·  A folyóba épült modern város, Valencia
·  Látogatás Gibraltár majmaihoz Európa határán

"Mikor először pillantottam meg az Oroszlános udvart az Alhambrában szólni sem tudtam."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után bemegyünk Katalónia fővárosába és kezdjük a városnézést ebben a sokarcú világvárosban, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudi csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Familiához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Familiát és a Güell Parkot, mert a belépőjegyeket előre meg kell vásárolnunk. A két belépő összesen 35 €. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a gótikus negyed különleges épületeivel és a Szt. Eulália katedrálissal, majd a Rambla a La Boqueria piaccal, és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el Barcelona melletti szállásunkat, vacsora.

2.     NAP: VALENCIA – ALICANTE

Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres Szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetének mintapéldányai. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, az horchatát. A városlátogatást követően alicantei szállásunkra utazunk.

3.     NAP: ALICANTE – GRANADA – DÉL-SPANYOLORSZÁG

Reggel séta a tengerparton, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj) Marbella környékén.

4.     NAP: GIBRALTÁR – COSTA DEL SOL

Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Gyalog lépünk be a határon, s onnan helyi kis busszal folytatjuk programunkat. Határátlépéshez személy igazolvány vagy útlevél szükséges. Alaposan bejárjuk az alsóvárost, ami igen változatos képet nyújt erődfalaival, különböző vallásokhoz tartozó templomaival, városi strandjával, háborús emlékműveivel, ráadásul területének jelentős része a tengertől feltöltött terület. Majd felmegyünk a híres, fehér sziklára, ahol sokféle élmény fogad bennünket. Többek között egy vízesés, amely mesterséges, a tengerből szűrt ivóvíz mellékterméke, egy mecset, egy arab erőd, s az Európa pont, ahonnan Afrikáig elláthatunk. Azonkívül, meglátogatunk egy káprázatos cseppkőbarlangot, ami titokzatos mesevilágként hat, majd találkozunk a szikla majmaival, kik vidáman élik itt életüket, gyönyörködhetünk ugrándozásukban, pajkos játékukban, és ahogy egymást kurkásszák. Mindeközben a magasból csodálhatjuk a tájat, hisz belátjuk az egész öblöt hatalmas hajóforgalmával. Elképesztő látvány! Végezetül pihenhetünk, ebédelhetünk, és természetesen vásárolhatunk a szabad vámterületű boltok sokaságában. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 70 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, a tengerpartra is lemehet önállóan.

5.     NAP: SEVILLA – CORDOBA

Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria Lujza park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytoronnyal szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthetünk. Program után vacsora, szállás Cordobánál.

6.     NAP: CORDOBA – TOLEDO – MADRID

Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Kora esti órákban továbbutazunk Madridba, ahol metrómegálló közeli szállásunk lesz (2 éj).

7.     NAP: MADRID – EL ESCORIAL – AVILA – MADRID

Aki akarja, ezt a napot a fővárosban egyéni nézelődésnek szenteli, amikor a városban látható több múzeumból is tud választani, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot vájatott ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt hangulatos Avilába látogatunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa és a Szent Teréz templom. Délután visszautazás Madridba. El Escorial – Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel): 55 €.

8.     NAP: MADRID – BUDAPEST

Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdjük programunkat, ahol Cervantes emlékművét láthatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytatjuk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabadidő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.

LátnivalóBelépődíj
Barcelona - Santa Eulalia5 €
Valencia - Katedrális5,5 €
Granada - Alhambra18 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája5 €
Sevilla - Alcazar12,5 €
Sevilla - Katedrális10 €
Sevilla - Pilátus Palotája8 €
Cordoba - Mezquita11 €
Toledo - katedrális10 €
Toledo - Szent Tamás templom3 €
Toledo - El Transito Zsinagóga3 €
Toledo - Királyok Szent János temploma5 €
Madrid - Királyi Palota10 €
Madrid - Prado16 €
Madrid - Modern képtár8 €

Belépők ára: kb.: 130 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Dr. Belina Károlyné
Budapest
2019.06.26

Nagyon tartalmas, rendkívül jó összeállítású program. Az idegenvezetés is kiváló volt, információban gazdag, nagyon szórakoztató. Így a buszon a hosszú utazás is élvezetes volt. A sofőrök pontosak és megbízhatók voltak. Tiszta nagy szobák a szálláson, a hotelek helye is megfelelő volt. Az étkezések alkalmával volt ami nem ízlett, de ez az én egyéni ízlésemnek nem volt megfelelő, túlnyomó részt minden finom volt.

 • 5.0
Nótáros Mihályné
Tordas
2019.06.19

Szöveg nélkül

 • 5.0
Molnár Ilona
Pécs
2019.06.09

Szöveg nélkül

 • 4.5
Őze Ildikó
Kaposvár
2019.06.03

Az étkezés bőséges és változatos volt. Madridban kicsit több időt is eltölthetnénk.

 • 4.8
Bóna Vince
Budapest
2019.06.03

Szöveg nélkül

 • 5.0
Zsikla Lászlóné
Budapest
2019.06.01

Szöveg nélkül

 • 4.5
Orosz Éva
Budapest
2019.05.30

A program gazdag, informatív és dinamikus volt. Idegenvezetőnktől sok információt kaptunk, kedves volt, és jó volt a hozzáállása is. Az autóbuszon kényelmes, kulturált körülmények között utazhattunk, ásványvizet és kávét is lehetett vásárolni a szimpatikus és udvarias gépkocsi vezetőktől. Az étkezés a hotelekben finom és választékos volt.

 • 4.8
Zsély Csaba Pál
Salgótarján
2019.05.29

A vártnál is többet kaptam. Ilyen idegenvezetővel élmény az utazás. Sokoldalú és felkészült.

 • 5.0
Lauer József
Debrecen
2019.05.27

Szöveg nélkül

 • 4.8
Németh Szilvia
Ráckeresztúr
2019.05.25

Rengeteg látnivaló, jó időkihasználás. Az idegenvezetőnek hatalmas lexikális tudása van és szórakoztató, az autóbusz pedig minden igényt kielégített, a gépkocsi vezetők is udvariasak és figyelmesek voltak, gyorsan haladtunk. A szálloda éttermében lassú volt a kiszolgálás és néhol sokat kellett sorban állni.

 • 4.5
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 7 nap 409 500 Ft
Július 29. 7 nap 452 000 Ft

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 12 nap 445 000 Ft

Barcelonai kiruccanás
Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Június 17. 3 nap 172 000 Ft
Június 17. 5 nap 199 500 Ft

El Camino zarándokút Szent Évben
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba

Előfoglalási kedvezmény!

Május 05. 9 nap 287 000 Ft
Szeptember 29. 9 nap 287 000 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program

Előfoglalási kedvezmény!

Május 17. 7 nap 424 000 Ft
Július 12. 7 nap 435 000 Ft

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Nagy spanyol körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 19. 12 nap 345 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 367 000 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Verona – Monaco – Barcelona – Avignon – Genf – Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Június 13. 11 nap 290 000 Ft
Augusztus 19. 12 nap 375 000 Ft
Barcelonai kiruccanás
Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Június 17. 3 nap 172 000 Ft
Június 17. 5 nap 199 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program

Előfoglalási kedvezmény!

Május 17. 7 nap 424 000 Ft
Július 12. 7 nap 435 000 Ft
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 12 nap 445 000 Ft
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi

Előfoglalási kedvezmény!

Július 01. 6 nap 178 000 Ft
Július 28. 6 nap 178 000 Ft

Utazások hasonló árban

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 30. 7 nap 436 000 Ft
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn

Előfoglalási kedvezmény!

Június 23. 7 nap 370 000 Ft
Augusztus 15. 7 nap 359 500 Ft
A tűz országa, Azerbajdzsán
Azerbajdzsán

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 15. 9 nap 388 000 Ft
Spanyol királyi városok
Toledo - Consuegra - El Escorial- Elesettek völgye

Előfoglalási kedvezmény!

Október 13. 5 nap 348 000 Ft
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 12 nap 445 000 Ft