Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 25 - Július 06. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 27 - Július 05. Előzetes helyfoglalás Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·        Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes

·        Portugália csodái Portótól Lisszabonig

·        Útközben francia és svájci városnézések

·        Galícia és a titokzatos Baszkföld


”Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.”

Prónay Gyula - Az Év Utazási Irodása 2015-ben

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA

A reggeli indulás, a hegyeshalmi határátlépést követően érintjük az Alpok vonulatait, látjuk a meredek hegyoldalakat, a zöldellő dombokat így érkezünk szállásunkra, Tirolban.

2. NAP: AUSZTRIA – VADUZ – GENF – FRANCIAORSZÁG

Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illusztráció, továbbá az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utunkat Svájcba. Gyönyörű vidékeken, Zürich és Bern mellett elhaladva érkezünk Nyugat-Svájc területére. Útközben csodás rálátásunk lesz a Zürichi- majd Genfi-tóra is, ez utóbbinak környéke a világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. A Léman-tó mentén megcsodáljuk a luxusszállodákat, a Kálvin által híresé vált katedrálist, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Továbbutazás, tranzitszállás Franciaországban.

3. NAP: LYON – BORDEAUX

Lyont reggel hagyjuk el és nyugat felé indulunk tovább. A repülővel utazók délután ezen a napon csatlakoznak a buszos csoporthoz. Már a teljes csoporttal városnézés a vörösborok fővárosában, Bordeauxban. A város szerepel az UNESCO Világörökségei között. A belváros elsősorban barokk hatást mutat. A fő látványosságai a városháza, az érseki palota és a katedrális. Lefényképezzük a futurisztikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeauxi borok múzeuma. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – OVIEDO

Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban városnézés. A település 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látványossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a több száz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe, melynek látnivalói; a katedrális, a kikötő, a kaszinó a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerparttal. Egyika a legszebb spanyol városoknak. Este érkezünk Oviedoba, ennek belvárosában sétálunk és megismerjük a II. Alfonz teret a monumentális Megváltó-katedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk. Szállás.

5. NAP: OVIEDO – SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik fő látványosságához érkezünk Santiago de Compostela-ba, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külseje egy románkori templomot rejt. Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galiciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás (2 éj).

6. NAP: PORTO

Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbra-ba, az egyetemi városba, városnézés. Az óvárosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalhai Katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatima-t keressük fel, ahol a Szűz először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Nézelődésünket a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a meghökkentően szép a Szt. Jeromos templom, ide temették Vasco de Gama-t is. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a ’98-as világkiállítás területén lévő hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

9. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba buszozunk. Útközben: hegyek, tipikus kasztiliai települések (pl. Ciudad Rodrigo), gazdag és kopár vidékek, legelő birkacsordákkal váltogatják egymást. Salamanca az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a 4. legrégebbi, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, amit Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgos-t keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is megtekintjük, mely Portóhoz, Batalha-hoz, a Jeromos-templomhoz, és Salamanca-hoz hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. Este a híres szent városban, Lourdesban sétálunk. Komoly hatással van az emberekre a kegyhely. Lenyűgöző fekvés, zarándokok sokasága, gyertyás körmenet. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

11. NAP: LOURDES – OLASZORSZÁG

A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk. Változatos és szép tájban gyönyörködhetünk. A repülős utasok hazautaznak. A többiek folytatják útjukat Olaszországba. Szállás Közép-Olaszországban.

12. NAP: OLASZORSZÁG – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M 7-es autópályán megyünk Budapestre. Hazaérkezés az esti órákban. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Oviedoi Katedrális6 €
Santiago de Compostelai Múzeum10 €
Bragai katedrális4 €
Portói katedrális kerengő3 €
Tőzsde palota9 €
Szent Ferenc templom6 €
Coimbrai Egyetem11 €
Coimbra - Sé Velha 3 €
Batalha - templom6 €
Lisszabon - Jeromos templom10 €
Lisszabon - Belém torony (csak ha van idő rá)6 €
Liszabon - Sé Velha3 €
Liszabon - Szent György vár10 €
Lisszabon - Óceonográfia Múzeum16 €
Salamanca - katedrális5 €
Burgosi katedrális6 €
Szent Domonkos templom2 €
Szent Miklós templom2 €
San Julian templom1 €
Borház10 €

Belépők ára: kb.: 129 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Felszálló M1-es melletti MOL-kút
Nagykanizsa Leszálló Tesco parkoló
Siófok Leszálló Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Felszálló M1-es melletti MOL-kút
Nagykanizsa Leszálló Tesco parkoló
Siófok Leszálló Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fábiánné Deák Anna Mária
Budapest
2018.07.31

Program: tartalmas, látványos Idegenvezető: Gulyás Miklós - PÉLDAÉRTÉKŰ: igényesen felkészült, széleskörűen tájékozott, empatikus, udvarias, A gépkocsivezetők: Árpád és Lajos, nagy tapasztalattal rendelkező, udvarias, segítőkész A szállás és az ellátás megfelelő volt. Csodálatos utazásban volt részem, köszönet érte!

 • 5.0
Bókáné Nagy Katalin

2017.08.06

Program: sok szép várost ismertünk meg, mindenben bőséges tájékoztatást kaptunk Idegenvezető: felkészült, lelkes, minden apró részletre odafigyelt, mindenkivel törődött, tapintatos Autóbusz: biztonságos, kényelmes Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
dr. Egressy László
Budakalász
2017.08.05

Idegenvezető: az idegenvezető jól felkészült, sok információt nyújtott Autóbusz: kényelmes, tiszta Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
Nagyné Almási Irén
Debrecen
2017.08.01

 • 5.0
dr. Kovács László
Budapest
2017.08.01

 • 5.0
Nitu Luminita
Timisoara
2017.07.29

Program: nagyon változatos volt a táj és a műemlékek lenyűgöztek Idegenvezető: Miklós rendkívül jó idegenvezető, maximális tudás és mindent megtesz az utasokért Autóbusz: nagyon kényelmes, megbízható Szállás: de Innsbruck Hotel gyengébb volt

 • 5.0
Kozma István
Debrecen
2017.07.29

 • 5.0
Német József
Bonyhád
2017.07.27

 • 5.0
S.Balázs
Budapest
2017.07.27

Nemrég tértünk vissza egy újabb csodálatos utazásból, felejthetetlen élményben volt részünk. Bár hosszú és fárasztó volt az utazás, de a sok és különleges látnivalók az utunk során bőven kárpótoltak minket. Kitűnő volt a szervezés, minden részletre kiterjedően. Külön köszönet a buszvezetőinknek is a biztonságos és gyors haladásért. Továbbá külön meg kell említenem az idegenvezetőnket: Gulyás Miklós maximális, minden részletre kiterjedő felkészültséggel, tudással és lelkesedéssel vezette a csapatunkat. Csaknem mindenhol ott volt, ahol éppen segítségre volt szükség (pl. vásárlásnál, étkezéseknél, szállások elfoglalásánál). Rengeteg információt osztott meg velünk. A hosszabb buszos utazások se voltak unalmasak: előadásaival, vetélkedőkkel, zenével óriási része volt abban, hogy színvonalas és csodálatos utazásban vehettünk részt. Külön köszönjük fáradozásait az utunkért, amivel messze túlszárnyalta más irodák idegenvezetőit.

 • 5.0
Soós István
Mosonmagyaróvár
2017.07.25

Program: a Királyi Palota jó volt Idegenvezető: nagyon lelkes és alapos Autóbusz: tiszta, rendes

 • 4.5
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Május 28. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Július 29. 7 nap Előzetes helyfoglalás

Barcelona adventkor
Barcelona- Gaudi mestermunkák
December 11. 4 nap 154 000 Ft

El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Május 05. 9 nap Előzetes helyfoglalás

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 17. 9 nap Előzetes helyfoglalás

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Kinyomtatom a programot
Az óceán mentén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Május 21. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 17. 9 nap Előzetes helyfoglalás
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Május 28. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Július 29. 7 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás
Június 27. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó
Július 01. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Április 22. 4 nap Előzetes helyfoglalás
Június 13. 4 nap Előzetes helyfoglalás
Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás
Június 27. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Április 19. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Június 04. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 17. 9 nap Előzetes helyfoglalás
Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Június 13. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Szeptember 04. 7 nap Előzetes helyfoglalás