Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 25 - Július 06. 445 000 Ft (-10 000 Ft)
435 000 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·        Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes

·        Portugália csodái Portótól Lisszabonig

·        Útközben francia és svájci városnézések

·        Galícia és a titokzatos Baszkföld


”Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.”

Prónay Gyula - Az Év Utazási Irodása 2015-ben

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA

A reggeli indulás, a hegyeshalmi határátlépést követően érintjük az Alpok vonulatait, látjuk a meredek hegyoldalakat, a zöldellő dombokat így érkezünk szállásunkra, Tirolban.

2. NAP: AUSZTRIA – VADUZ – GENF – FRANCIAORSZÁG

Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illusztráció, továbbá az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utunkat Svájcba. Gyönyörű vidékeken, Zürich és Bern mellett elhaladva érkezünk Nyugat-Svájc területére. Útközben csodás rálátásunk lesz a Zürichi- majd Genfi-tóra is, ez utóbbinak környéke a világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. A Léman-tó mentén megcsodáljuk a luxusszállodákat, a Kálvin által híressé vált katedrálist, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Továbbutazás, tranzitszállás Franciaországban.

3. NAP: LYON – BORDEAUX

Lyont reggel hagyjuk el és nyugat felé indulunk tovább. A repülővel utazók délután ezen a napon csatlakoznak a buszos csoporthoz. Már a teljes csoporttal városnézés a vörösborok fővárosában, Bordeaux-ban. A város szerepel az UNESCO Világörökségei között. A belváros elsősorban barokk hatást mutat. A fő látványosságai a városháza, az érseki palota és a katedrális. Lefényképezzük a futurisztikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeauxi borok múzeuma. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – OVIEDO

Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban városnézés. A település 2016-ban Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látványossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a több száz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe, melynek látnivalói; a katedrális, a kikötő, a kaszinó a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerparttal. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Este érkezünk Oviedóba, ennek belvárosában sétálunk és megismerjük a II. Alfonz teret a monumentális Megváltókatedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk, majd szállásunkra utazunk.

5. NAP: OVIEDO – S. DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik fő látványosságához érkezünk Santiago de Compostela-ba, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külseje egy románkori templomot rejt. Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galiciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás (2 éj).

6. NAP: PORTO

Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óvárosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalhai Katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol a Szűz először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a meghökkentően szép Szent Jeromos templom, ide temették Vasco de Gama-t is. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a ’98-as világkiállítás területén lévő hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

9. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba buszozunk. Útközben: hegyek, tipikus kasztiliai települések (pl. Ciudad Rodrigo), gazdag és kopár vidékek, legelő birkacsordákkal váltogatják egymást. Salamanca az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a 4. legrégebbi, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, amit Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is megtekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon való átkelésünk után este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. Komoly hatással van az emberekre a kegyhely. Lenyűgöző fekvés, zarándokok sokasága, gyertyás körmenet. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

11. NAP: LOURDES – OLASZORSZÁG

A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk. Változatos és szép tájban gyönyörködhetünk. A repülős utasok hazautaznak. A többiek folytatják útjukat Olaszországba. Szállás Közép-Olaszországban.

12. NAP: OLASZORSZÁG – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M7-es autópályán megyünk Budapestre. Hazaérkezés az esti órákban. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Oviedoi Katedrális6 €
Santiago de Compostelai Múzeum10 €
Bragai katedrális4 €
Portói katedrális kerengő3 €
Tőzsde palota9 €
Szent Ferenc templom6 €
Coimbrai Egyetem11 €
Coimbra - Sé Velha 3 €
Batalha - templom6 €
Lisszabon - Jeromos templom10 €
Lisszabon - Belém torony (csak ha van idő rá)6 €
Lisszabon - Sé Velha3 €
Lisszabon - Szent György vár10 €
Lisszabon - Óceonográfia Múzeum16 €
Salamanca - katedrális5 €
Burgosi katedrális6 €
Szent Domonkos templom2 €
Szent Miklós templom2 €
San Julian templom1 €
Borház10 €

Belépők ára: kb.: 129 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Felszálló M1-es melletti MOL-kút
Nagykanizsa Leszálló kb. délelőtt 10:00 Tesco parkoló
Siófok Leszálló kb. reggel 8:00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Leszálló kb. reggel 7:30 - 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fábiánné Deák Anna Mária
Budapest
2018.07.31

Program: tartalmas, látványos Idegenvezető: Gulyás Miklós - PÉLDAÉRTÉKŰ: igényesen felkészült, széleskörűen tájékozott, empatikus, udvarias, A gépkocsivezetők: Árpád és Lajos, nagy tapasztalattal rendelkező, udvarias, segítőkész A szállás és az ellátás megfelelő volt. Csodálatos utazásban volt részem, köszönet érte!

 • 5.0
Bókáné Nagy Katalin

2017.08.06

Program: sok szép várost ismertünk meg, mindenben bőséges tájékoztatást kaptunk Idegenvezető: felkészült, lelkes, minden apró részletre odafigyelt, mindenkivel törődött, tapintatos Autóbusz: biztonságos, kényelmes Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
dr. Egressy László
Budakalász
2017.08.05

Idegenvezető: az idegenvezető jól felkészült, sok információt nyújtott Autóbusz: kényelmes, tiszta Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
Nagyné Almási Irén
Debrecen
2017.08.01

 • 5.0
dr. Kovács László
Budapest
2017.08.01

 • 5.0
Nitu Luminita
Timisoara
2017.07.29

Program: nagyon változatos volt a táj és a műemlékek lenyűgöztek Idegenvezető: Miklós rendkívül jó idegenvezető, maximális tudás és mindent megtesz az utasokért Autóbusz: nagyon kényelmes, megbízható Szállás: de Innsbruck Hotel gyengébb volt

 • 5.0
Kozma István
Debrecen
2017.07.29

 • 5.0
Német József
Bonyhád
2017.07.27

 • 5.0
S.Balázs
Budapest
2017.07.27

Nemrég tértünk vissza egy újabb csodálatos utazásból, felejthetetlen élményben volt részünk. Bár hosszú és fárasztó volt az utazás, de a sok és különleges látnivalók az utunk során bőven kárpótoltak minket. Kitűnő volt a szervezés, minden részletre kiterjedően. Külön köszönet a buszvezetőinknek is a biztonságos és gyors haladásért. Továbbá külön meg kell említenem az idegenvezetőnket: Gulyás Miklós maximális, minden részletre kiterjedő felkészültséggel, tudással és lelkesedéssel vezette a csapatunkat. Csaknem mindenhol ott volt, ahol éppen segítségre volt szükség (pl. vásárlásnál, étkezéseknél, szállások elfoglalásánál). Rengeteg információt osztott meg velünk. A hosszabb buszos utazások se voltak unalmasak: előadásaival, vetélkedőkkel, zenével óriási része volt abban, hogy színvonalas és csodálatos utazásban vehettünk részt. Külön köszönjük fáradozásait az utunkért, amivel messze túlszárnyalta más irodák idegenvezetőit.

 • 5.0
Soós István
Mosonmagyaróvár
2017.07.25

Program: a Királyi Palota jó volt Idegenvezető: nagyon lelkes és alapos Autóbusz: tiszta, rendes

 • 4.5
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 7 nap 409 500 Ft
Július 29. 7 nap 452 000 Ft

Barcelonai kiruccanás
Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Június 17. 5 nap 199 500 Ft
Június 17. 3 nap 172 000 Ft

El Camino zarándokút Szent Évben
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba

Előfoglalási kedvezmény!

Május 05. 9 nap 287 000 Ft
Szeptember 29. 9 nap 287 000 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program

Előfoglalási kedvezmény!

Május 17. 7 nap 424 000 Ft
Július 12. 7 nap 435 000 Ft

További 1 időpont

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 19. 12 nap 345 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 367 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Az óceán mentén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

El Camino zarándokút Szent Évben
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba

Előfoglalási kedvezmény!

Május 05. 9 nap 287 000 Ft
Szeptember 29. 9 nap 287 000 Ft
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 7 nap 409 500 Ft
Július 29. 7 nap 452 000 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 6 nap 307 000 Ft
Július 12. 6 nap 355 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi

Előfoglalási kedvezmény!

Július 01. 6 nap 178 000 Ft
Július 28. 6 nap 178 000 Ft
Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó

Előfoglalási kedvezmény!

Július 01. 6 nap 105 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 105 000 Ft
Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 27. 9 nap 512 000 Ft

Utazások hasonló árban

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
A világ legmagasabb épülete, Abu Dhabi, Jeep safari

Előfoglalási kedvezmény!

Október 20. 5 nap 374 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo

Előfoglalási kedvezmény!

Május 21. 8 nap 319 000 Ft
Május 21. 8 nap 376 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger

Előfoglalási kedvezmény!

Június 23. 8 nap 465 000 Ft
Augusztus 06. 8 nap 440 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York

Előfoglalási kedvezmény!

Július 22. 8 nap 427 000 Ft
Észak aranyháromszöge
Stockholm - Helsinki - Szentpétervár - Carszkoje Szelo

Előfoglalási kedvezmény!

Július 27. 6 nap 360 000 Ft