Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 20 - 30. 1 545 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 13 - 23. 1 685 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Washington és Philadelphia látványosságai
·  3 nap New Yorkban, manhattani szállással
·  Express vonattal a Hudson mentén a Niagaráig
·  Hajózás a Niagara-vízesésnél és Torontóban

New York látnivalóival egyik város sem tudja felvenni a versenyt. Három napot töltünk el itt, de akár egy hetet is maradhatnánk, és még mindig tartogatna újdonságokat ez a lenyűgöző metropolisz. Egyszerűen imádom!
Prónay Bence – A Proko Travel ügyvezetője

Szállás:
3 csillagos szálloda, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – WASHINGTON D.C.

Repülés európai átszállással az USA fővárosába, Washingtonba. Transzferbuszunkkal a szállodánkhoz megyünk (2 éj).

2. NAP: WASHINGTON D.C. – ARLINGTON

Reggelit követően a National Mall felfedezésére indulunk. Ez a hatalmas park a Capitolium, a Fehér Ház és a Lincoln-emlékmű közt elterülő terület. A Fehér Ház lefényképezése után a viet­námi és a koreai háborúk emlékművei közt haladva érjük el Lincoln elnök grandiózus szobrát. Innen előre tekintve a hatal­mas tűként magasodó Washington emlékmű felé mesés a lát­vány, és eszünkbe juthat a Forrest Gump film ikonikus jelenete is. Szabadidő több érdekes múzeum közül lehet választani, pl. Smithsonian Nemzeti Múzeum, a repülést és az űrrepü­lést bemutató Air & Space Múzeum, vagy a National Gallery. Délután ellátogatunk a Pentagon mellett található Arlingtoni Temetőbe, itt található J. F. Kennedy sírja is. Este szállás.

3. NAP: WASHINGTON D.C. – BALTIMORE – PHILADELPHIA

Reggel észak felé vesszük az irányt, és alig egy óra buszozást követően elérjük Baltimore-t. A város, azon túl, hogy a Keleti- Part egyik legfontosabb kereskedelmi és katonai kikötőjének ad otthont, a legnagyobb „független város” az USA-ban. A Federal Hill Park dombjáról csodás látvány tárul a szemünk elé, a nyu­godt tengeröböl mögött magasodó modern toronyházak párosa. A Belső Kikötő partján sétálgatva megannyi étterem mellett haladunk el, ahol a szabadidő alatt ki lehet próbálni Maryland állam „nemzeti” ételét, a tengeri rákot, vagy meg lehet tekin­teni a National Aquariumot, mely az egész USA egyik legnagyobb tengeri akváriuma. Baltimore után Philadelphiába utazunk, ahol a híres philadelphiai cheesesteak szendvicset is megkóstolhatjuk.

4. NAP: PHILADELPHIA – NEW YORK

Reggelit követően a Baráti Szeretet Városával, Philadelphiával kezdünk ismerkedni. Itt írták alá 1776. július 4-én a Függetlenségi Nyilatkozatot, mely egyben a megalakuló Amerikai Egyesült Államok első fővárosává is tette Philadelphiát. A belváros olyan történelmi épületeknek ad otthont, mint a Szabadság Harang (Liberty Bell), az Independence Hall (ahol a Nyilatkozatot aláír­ták a honatyák) vagy az első amerikai nemzeti bank. A függet­lenségi háborúhoz kötődő épületeket belülről is megtekintjük, mely során idegenvezetőnk megannyi különös történetet mesél az ország létrejöttéről. Délután ismét útra kelünk, és az alig 100 mérföldre lévő New York belvárosába, Manhattanbe visz autóbuszunk, ahol a következő négy éjszakánkat töltjük.

5. NAP: NEW YORK (SZABADSÁG-SZOBOR – EMPIRE S. B.)

Mi is azzal a látványossággal kezdjük, New York megismeré­sét melyet elsőként pillantottak meg a hajóval ide érkező euró­paiak, a Szabadság-szoborral. Komppal érjük el a külön kis szigeten álló hatalmas alkotást. A körüljárását követően a beván­dorlókhoz hasonlóan a szomszédos Elis szigetre látogatunk, ahol egy roppant érdekes interaktív kiállítás keretében mutat­ják be, hogy miként fogadták a több millió (köztük több tízezer magyar) bevándorlót az USA-ban. Kora délután érünk vissza Dél- Manhattanbe, ahol a modernkori pénzügyi világ központját, a Wall Streeti Tőzsdét kapjuk lencsevégre. Innen csupán néhány saroknyira álltak egykor a World Trade Center ikertornyai. A tra­gikus események helyszínen ma egy roppant megható emlékmű, és egy földalatti kiállítás található. Szabadprogramot követően egy újabb világhírű épület zárja le a napunkat, az Empire State Building, melynek 86. emeletéről csodaszép kilátásban lehet részünk. Lefekvés előtt még ellátogathatunk a Times Square-re, mely ilyenkor este mutatja meg igazán látványos arcát a fény­reklámokkal. A New Yorkban töltött időszak alatt a helyiekhez hasonlóan tömegközlekedéssel (főként metróval) utazunk.

6. NAP: NEW YORK (HAJÓKIRÁNDULÁS – INTREPID ANYAHAJÓ – ROCKEFELLER CENTER)

Reggelit követően egy hangulatos hajókiránduláson veszünk részt, mely a Hudson folyóról indulva megkerüli Manhattant. Átkelünk a Broklyn Híd és a Manhattan Híd alatt is, és lefény­képezhetjük a „Nagy Alma” szinte összes látványosságát a víz­ről. Kikötést követően az Intrepid anyahajóhoz sétálunk el. Azon túl, hogy bemutatja egy ilyen hatalmas úszó város működését, olyan kuriózumokat is tárlatában tudhat, mint az Enterprise, a NASA első űrrepülőgépe vagy az egyik utolsó megmaradt Concorde. Délután betekintünk a díszes New York Public Library könyvtárba, illetve New York közlekedési csomópontjába, a Grand Central Terminalba, melyet évente közel 70 millió ember vesz igénybe utazásához, átszállásához. Napunk utolsó látvá­nyossága a Rockefeller Center lesz, melynek tető kilátótera­száról (Top of the Rock) a város látképén túl a csillogó Chrysler épületet és az Empire State Buildinget is láthatjuk.

7. NAP: NEW YORK (CENTRAL PARK – MÚZEUMOK)

A napot egyénileg is el lehet tölteni, de közös programunkra is jöhetnek, melyen a híres Central Parkot vesszük célba, a körü­lötte lévő páratlan múzeumokkal. Az egykoron a város szé­lén létrehozott zöldterületet mára igazi zöld központja lett New Yorknak. Ezt követően múzeumlátogatás. A választható kiállítá­sok; a modern művészetek otthona, a MoMa, az építészetileg is különleges Guggenheim Múzeum és az egész világ egyik leglá­togatottabb kiállítóhelye, a Metropolitan Művészeti Múzeum és a Museum of Natural History. A délután fennmaradó részében New York talán leghangulatosabb részét, Chelseat tekintjük meg.

8. NAP: NEW YORK – NIAGARA FALLS (KANADA) VONATTAL

A Keleti-Part nagyvárosai után egy éles váltással egy természeti kincshez látogatunk el, a Niagara-vízeséshez. New Yorkból egy teljes napnyi buszozással lehetne elérni a zuhatagot, mi azon­ban a kényelmesebb, vonattal történő utazást választjuk, és a Maple Leaf (Juharlevél) Express vonalán tesszük meg az utat. Kora reggel, még a nagy forgalom előtt hagyjuk el New Yorkot. A Penn Station állomáshoz metrózunk, ahol felszállunk vona­tunkra, mely közvetlenül a Niagarához visz bennünket. A 180 km/órás sebességre is képes vonatunk közel 250 km-en át közvetlenül a festői Hudson folyó mentén halad. A szerelvé­nyen mosdó, büfékocsi és ingyenes wifi is található, és a busszal ellentétben fel lehet állni, sétálgatni lehet, így kevésbé fárasztó az út. Délután, a határellenőrzést követően érkezünk meg a kanadai Niagara Falls településhez, ahol aznapi szállásunk lesz. Este, aki szeretne elsétálhat a vízeséshez, melyet sötétedés után színes ledekkel világítanak meg.

9. NAP: NIAGARA-VÍZESÉS – TORONTÓ

A napot a lenyűgöző zuhatagnál töltjük. Testközelből élvezhet­jük a grandiózus vízesést. Lehetőségünk lesz bemenni a zuhatag „mögé”, a sziklába vájt alagutakon keresztül. Hihetetlen érzés, amikor az ember a mellkasán érzi a dübörgés hangját. A dél­után fakultatív programként egy speciális hajóval egész közel mehetünk a vízeséshez, melynél „lentről”, a vízesés lábától élvez­hetjük a Niagara lenyűgöző patkóalakját (jelentkezés, fizetés a helyszínen). A felszálló pára miatt esőkabátot adnak, de vál­tóruha hozatala javasolt. Késő délután hagyjuk el a térséget, és Torontóba, szállásunkra, visz a privát buszunk. Elfoglaljuk szállá­sunkat, majd szabadprogram. A kora esti órákban tömegközle­kedéssel, be lehet menni a belvárosba, sétálni, nézelődni. Ekkor, aki szeretne, felmehet a város fölé magasodó, az egykoron a világ legmagasabb épületeként is számontartott CN Tower kilátótera­szára, ahonnan látványos felvételeket készíthet Torontoról.

10. NAP: TORONTO

Reggeli, majd városnézésre indulunk Kanada legnépesebb városában. Belvárosi buszos városnézésünknél megtekintjük Ontario állam Parlamentjét, bepillantunk a színes China Townba és ebédelhetünk az Eaton Center óriási plázájának éttermeiben. Délután egy egyórás fakultatív hajókiránduláson lehet részt venni, mely során a legjobb helyről, a város mellett található Ontario-tó felől készíthetjük el fényképeinket Toronto látképéről és két iko­nikus épületéről, a helyi Toronto Maple Leafs hokicsapatának stadionjáról a Rogers Centerről és a CN Towerről. Fakultatív hajó­kirándulásra jelentkezés, befizetés a helyszínen. Késő délután autóbuszunk kivisz bennünket a repülőtérre, és felejthetetlen élményekkel telve Európa felé vesszük az irányt. Éjszaka a repülőn.

11. NAP: BUDAPEST

Európai átszállással délután érkezünk meg Budapestre.

Az utazáshoz ESTA előzetes kiváltása szükséges.

LátnivalóBelépődíj
Washington D.C. - Smithsonian National Air & Space Múzeum0 $
Washington D.C. - Arlingtoni temető20 $
Philadelphia - Függetlenség Csarnoka & Szabadság Harang1 $
NYC - Empire State Building 86. emelet44 $
NYC - Sétahajózás Manhattan körül60 $
NYC - Top of the Rock56 $
NYC - Szabadság szobor és Ellis island kirándulás80 $
NYC - World Trade Center Memorial Múzeum29 $
NYC - Intrepid anyahajó és múzeum36 $
NYC - Múzeum választás alapján (MET / MoMa / Guggenheim) kb.35 $
Niagara hajózás33  $
Niagara Behind the Falls túra a vízesés mögé45  $
Torontó - CN Tower43  $
Torontó - Sétahajózás a kikötőnél30  $

Belépők ára: kb.: 361 USD + 151 CAD

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
New York szilveszter
December 28. 6 nap 1 255 000 Ft

Kinyomtatom a programot
USA Keleti part és a Niagara-vízesés úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

New York szilveszter
December 28. 6 nap 1 255 000 Ft