Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 26 - Május 07. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  5 lenyűgöző nemzeti park a Vadnyugaton
·  Sétarepülés a Grand Canyon felett
·  Pihenés és Cirque du Soleil show Las Vegasban
·  Golden Gate és az Alcatraz San Franciscoban

Egyik ámulatból esik a másikba az ember. Öt nemzeti park, öt külön csoda, mindegyike páratlan az egész világon. Egy olyan túra ez, melyet egy életre nem felejt el az ember!
Prónay Bence – A Proko Travel ügyvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (4)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LAS VEGAS

Reggeli indulást követően, európai átszállással repülés Las Vegasba. Leszállást követően transzfer a szállodánkba.

2. NAP: LAS VEGAS – HOOVER GÁT – 66-OS ÚT – GRAND CANYON

Reggelit követően a grandiózus Hoover-gáthoz látogatunk el, mely 60 emelet magasságával a világ legnagyobb gátja volt elkészültekor. Fotószünet után át is kelünk a Colorado folyó fölött, majd nem sokkal később az „amerikai utak királyára”, a legendás 66-os útra térünk rá. Menet közben több hangulatos útszéli „saloon” mellett haladunk el. A délutáni órákban érke­zünk a Grand Canyon Nemzeti Parkhoz. Kiszállunk autóbuszunk­ból, és a meredek sziklafalak pereméhez sétálunk. Nem lehet szavakba önteni a látványt! Olyan monumentális és annyira különleges természeti képződmény hever a lábaink előtt, mely­hez semmi sem fogható a világon. Több kilátópontot is meglá­togatunk, és egészen koraestig a kanyonnál maradunk, és itt tekintjük meg a csodás naplementét is. Estére érkezünk szállo­dánkba, melynek közelében vacsorázási lehetőség.

3. NAP: GRAND CANYON – PAGE

Jó idő esetén, reggel fakultatív program keretében lehetőség van egy kb. 30 perces repülőutat tenni a Grand Canyon felett, mely során még különlegesebb nézőpontból láthatjuk a hatal­mas kanyont. Repülés a Grand Canyon felett: 95.000,- Ft. A programot követően kelet felé indulunk a Colorado folyó men­tén, menetközben több kilátóponton megállunk, ahol kitűnő fényképeket lehet készíteni a napfényes szurdokról. Különleges tájon haladva érjük el a napunk másik nagy látványosságát, a Horseshoe Bendet, ahol patkóalakban, közel teljes fordulatot tesz a Colorado folyó. A parkolóból némi gyaloglással érjük el a kilátópontot, ahonnan fantasztikus felvételeket tudunk készíteni a kanyarulatról. Szállásunk a közeli Page-ben lesz (2 éj).

4. NAP: MONUMENT VALLEY – ANTELOPE CANYON KIRÁNDULÁS

A napot lehet pihenéssel, helyi túrázással tölteni, de egy külön­leges fakultatív kirándulásra is velünk tarthatnak. Korán indu­lunk, és a navajo indiánok földjére utazunk, a Monument Valley-be. Mintha egy John Wayne western díszletébe lép­nénk be, a káprázatos vörös homokkő képződmények közt. Több fotóstoppot is teszünk a több mint 13 négyzetkilométe­res területen, mielőtt a másik látványosságunkhoz indulnánk, az Antelope-Canyonhoz. A helyi indián közösség által felügyelt területre kizárólag csoportosan lehet belépni. A több tízméter magas, de roppant keskeny hasadékban sétálva elcsodálkozik az ember, hogy miként tud a természet ennyi fantasztikus képződ­ményt létrehozni egyazon kőzetből. Páratlan élményekkel telve térünk vissza szállásunkra. Monument Valley – Antelope Canyon fakultatív kirándulás (2 belépővel, helyi veze­tővel): 45.000,- Ft.

5. NAP: PAGE – POWEL-TÓ – BRYCE CANYON

Reggelit követően átkelünk a Glen Canyon gátján, majd a Powel-tó kacskaringós partjánál kiszállunk megcsodálni a gát által létrehozott mesterséges tavat. Kora délután érjük el a Bryce Canyon Nemzeti Parkot, ahol a nap hátralevő részét tölt­jük. A terület több mint 2.500 méter felett fekszik. Itt nem egy folyó vájta ki a sziklákat, hanem a jég és a szél erodálta. Az ered­mény pedig egy olyan természeti képződmény, melyhez nincs fogható a világban. Több ezer, magasba törő, keskeny tűszerű oszlop, mely szinte egy vörös erdőt alkot a félköríves hegyoldal­ban. Aki szeretne, egy gyalogtúra keretében lesétálhat a több mint 20 kiépített túraútvonal valamelyikén a kőoszlopok közé, és megtapasztalhatja, hogy mennyire különleges mikroklíma uralkodik ezek sziklaerdőben. Estére érünk a nemzeti park bejá­ratánál lévő szállásunkra.

6. NAP: BRYCE CANYON – ZION CANYON – LAS VEGAS

Reggelit követően délnyugati irányban folytatjuk utunkat, és a mai nemzeti parkunk a Zion lesz. Alig másfél órás utazás után érjük el a park bejáratát, ahonnan látványos hegyi szerpen­tinen érkezünk a terület központjához, ahonnan a túraútvo­nalak indulnak. Az általunk javasolt, közepes nehézségű túra 112 m szintkülönbséget és összesen kb. 5 km-es távolságot tar­talmaz, és a csúcsánál lélegzetelállító kilátásban lesz részünk. Kellemesen elfáradva szállunk vissza autóbuszunkra, és „A bűn városa”, Las Vegas felé indulunk. Koraesti érkezésünkkor végig­hajtunk autóbuszunkkal a híres Las Vegas Boulevard-on, vagy más néven a Strip-en, és saját szemünkkel láthatjuk a több mil­liárd dollár értékű casinókat, szállodákat. Érkezésünket követően, aki szeretne, idegenvezetőnkkel besétálhat a Bellagio előtti szö­kőkút játékát megtekinteni. Szállás Las Vegasban (2 éj).

7. NAP: LAS VEGAS

A mai nap a pihenésről és a könnyed szórakozásról szól. Napközben napfényben is be lehet járni a leghíresebb szállo­dákat: Caesars Palace, a világvárosok látványosságait újraépí­tett Paris, Venice (Velence), Mike Tyson és a teljes ökölvívó világ legnagyobb mérkőzéseinek otthont adó MGM Grand vagy a „saját vulkánnal” rendelkező Mirage. Természetesen szerencsén­ket is mindenképp javasolt kipróbálni a játéktermekben, akár a játékgépeknél, akár a rulett asztalnál. Ki tudja, lehet, hogy visszanyerjük a teljes utazásunk árát… Este fakultatív program keretében lehetőség van megtekinteni egy Cirque du Soleil showt. A modern cirkuszi társulat mára meghódította Las Vegast, és minden neves casino saját show-val rendelkezik. Az általunk javasolt program a Beatles dalaira épülő LOVE program, mely a látványos mutatványok mellett a mindenki által ismert zenéi­vel is szórakoztatja a nézőit. Cirque du Soleil – LOVE műsor belépő: kb. 130 USD (fizetés a helyszínen).

8. NAP: LAS VEGAS – DEATH VALLEY NEMZETI PARK

Reggel elhagyjuk Las Vegast, és a Death Valley felé indulunk. Sokan azt hiszik, ez egy unalmas sivatag (összekeverve a Vegastól délre lévő Mojave sivataggal), miközben egy roppant változatos nemzeti parkról van szó. A napunk során több megállót is teszünk, mind különleges helyszín lesz, de a „csúcspont” furcsamód a leg­mélyebb helyen lesz, a Badwater Basin nevű látványosságnál, mely Észak-Amerika legmélyebb szárazföldi helyszíne, 86 méter­rel fekszik a tenger szintje alatt! Egykor egy sós tó terült el itt, mára ez kiszáradt, és holdbéli tájat hozott létre, ahol mindent a szikrázó fehér sókristályok borítanak. A völgyet elhagyva nyugati irányába folytatjuk utunkat, mai szállásunk már Kaliforniában lesz.

9. NAP: SEQUOIA NEMZETI PARK

Reggelit követően első megállónk nagy kontrasztot ad az előző naphoz képest, mivel a Sequia Nemzeti Parkba látoga­tunk (mely immáron az ötödik nemzeti parkunk túránk során!), a mamutfenyők őshazájába. Buszukkal a több tízméter magas fák közt kanyarogva érjük el a park központját, ahol egy kelle­mes gyaloglásra indulunk. Idegenvezetőnk mesél róla, hogy az erdőtüzek miként jelentik a pusztulást, de egyben az újjászüle­tést is a bolygónk legmagasabb fái számára. Délután folytatjuk utunkat, a San Francisco-öböl felé, ott töltjük már a mai estét.

10. NAP: SAN FRANCISCO – ALCATRAZ

Reggelit követően megkezdjük a Nyugati-Part legszebb nagyvá­rosnak a megismerését. A buszos városnézésünkön láthatjuk az Alamo tér körüli híres viktoriánus házakat, lefényképezhetjük a Millennium Tower felhőkarcolóját, és ellátogatunk a Fisherman’s Wharf bohó mólójához is, ahol akár „Forrest Gump éttermében” a B. B. Gump étteremben is elfogyaszthatjuk ebédünket. Kora dél­után fakultatív hajókirándulás keretében ellátogatunk az egykori hírhedt börtön, az Alcatraz szigetére. Alcatraz hajókirándu­lás: kb. 55 USD (fizetés a helyszínen). Napnyugta előtt, amikor a legszebbek a fények, látogatunk el San Francisco jel­képéhez, a Golden Gate hídhoz. Este térünk vissza szállodánkba.

11. NAP: SAN FRANCISCO – REPÜLŐ

Szinte az egész napot San Franciscoban töltjük, mely során megtekintjük a kanyargós Lombard Streetet, a China Townt, és lehetőség lesz kipróbálni a híres sárga villamosokat is. Kora dél­után a Twin Peaks kilátópontról gyönyörködünk a város pano­rámájában, és egyben búcsút is veszünk tőle. A repülőtérre megyünk, ahol Európa felé visz gépünk. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

Európai átszállást követően, előreláthatólag a koraesti órákban érkezünk Budapestre.

Az utazáshoz ESTA előzetes kiváltása szükséges.

LátnivalóBelépődíj
Nemzeti Park Bérlet80 $
Hoover Gát10 $
Alcatraz hajókirándulás és belépő50 $

Belépők ára: kb.: 140 USD

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.3
Gyakori kérdések
Tajti Jánosné
Jászberény
2023.10.03

Az utazás programja kellően változatos volt. Az idegenvezető szuperül bemutatta a külömböző helyeket. Nagyon felkészült volt. Az autóbuszok jók voltak. Sajnos a második buszvezetőnél halálfélelmem volt. A szállások megfelelőek voltak és elegendő választék volt az étkezést tekintve. Sajnos én még nem utaztam, remek volt!

  • 5.0
Agócs István Tibor
Jászberény
2023.10.03

A program kellően vissza adta az elvárásaimat. Az idegenvezető nagyon felkészült volt. Lajosnak köszönhetően élményekben gazdagon tértünk haza. Az első busznál a jobb hátsó szilensz blokkok kopogtak, és az egyik gépkocsivezetővel voltak problémák.... A szállások megfeleltek és az étkezés választékos volt.

  • 5.0
Simon Gábor
Ipolyvece
2023.09.30

A program a leírásnak megfelelően, rendben volt! Teljesen elégedett vagyok az idegenvezetéssel! A 2. buszsofőr vállalhatatlan volt, ezért együttesen közepest adok az autóbuszozásra. A szállás és étkezés is rendben volt!

  • 4.5
Hajdu József és Hajduné Kiss Mária
Makó
2023.09.29

Fárasztó program, de azt kaptuk, amit vártunk. Boros Lajost fantasztikus hallgatni. Az első és utolsó busz vezetője szuper. A középsőként küldött sofőr és busz felkészültsége igen hiányos volt. A szállások eléggé településen kívüliek, de a minőség rendben. Nagyon hiányzott a vacsora, mert a késői érkezés után kellett szaladgálni a vacsora után sok esetben.

  • 4.5
Észak-Amerika felfedezése
Április 26. 21 nap Ár: december közepén

USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.
Május 06. 11 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
A Vadnyugat nemzeti parkjai és San Francisco úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Észak-Amerika felfedezése
Április 26. 21 nap Ár: december közepén
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.
Május 06. 11 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Egy varázslatos szigetcsoport az Atlanti-óceánban, ahol még nem jelent meg a tömegturizmus.
Április 26. 7 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Keresztül Dél-Amerikán
Peru / Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel
Február 22. 16 nap Ár: december közepén
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.
Március 05. 14 nap Ár: december közepén
A mesés Indokína
Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.
Április 09. 14 nap Ár: december közepén
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika
Afrika egyik legfejlettebb állama és itt található a legtöbb világörökségi helyszín is. Sokszínűsége a kínált programokban is megmutatkozik: Nemzeti parkok, kanyonok, vízesés, fantasztikus borok, aranybányák, struccfarm, stb...
Március 20. 12 nap Ár: december közepén
Március 20. 16 nap Ár: december közepén
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.
Május 06. 11 nap Ár: december közepén