Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Winter Wonderland
·  Towertől a Parlamentig
·  A brit koronaékszerek lelőhelye, a Tower

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1.       NAP: BUDAPEST – LONDON

Menetrend függvényében a délelőtti órákban utazás Londonba. Érkezés után felszállunk metróval a hotelhez megyünk, ahol a csomagszobába elhelyezzük a csomagjainkat, majd megkezdjük a programot. A közlekedés a városban tömegközlekedéssel fog történni. Ahogy azt már a reptéri transzfer során láthatjuk a város már úszik a karácsonyi hangulatban. A fények nagyon hangulatosak. Sétánkat a Westminster negyedben kezdjük; Parlament épülete, Big Ben óratornya, majd megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. A székesegyház előtt az elmúlt években karácsonyfát állítottak, és bent Jézus születését ábrázoló betlehemet is építenek. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezután a Lovas Testőrség laktanyája mellett elhaladva érjük el a Buckingham palotát. Ezt követően ellátogatunk a Picadilly térre, a Sohoba, a Kínai negyedbe és a Trafalgar térre, ahol megnézhetjük a National Gallery páratlanul gazdag gyűjteményét. Este érünk vissza a hotelbe.

2.       NAP: LONDON

Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat tekintjük meg, majd a Towerbe látogatunk. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek is. A karácsonyi fények itt is elkápráztatnak minket. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Délután, miután már sötétedik ellátogatunk utazásunk egyik érdekes attrakciójához, a Hyde parkban található Winter Wonderland-hez, ami egy valóságos téli csodaország. A Hyde park egész területét fényekkel és téli játékokkal borították be. Itt, aki szeretné kipróbálhatja valamelyik forgóhintát, de korcsolyázni és forralt bort inni is lesz lehetőség, aki úgy gondolja, elsétálhat és megnézheti Diana emlékkútját is. Ha szerencsénk van talán még a Mikulással is találkozhatunk. A karácsonyra hangolódás után, élményekkel telve, megyünk vissza a hotelbe.

3.       NAP: LONDON

Megreggelizünk, majd ismét bemegyünk a város központjába. Ekkor, aki szeretne, felszállhat a London Eye-ra, ami egy monumentális óriáskerék. Eredetileg a millennium ünnepére építették és úgy volt, hogy csak néhány évig fog ott állni, de a nagy sikerre való tekintettel nem bontották le. A nap további részében szabadprogram, aki szeretné, ekkor a közelben lévő 3 múzeum (Természettudományi, Iparművészeti, Tudományos) közül felkeresheti valamelyiket, de ha valakit jobban érdekli a híres Madame Tussaud panoptikum, arra is lesz lehetőség (egyénileg, metróval könnyen elérhető), de ha valaki az üzletek karácsonyi leértékeléseit szeretné megtekinteni, erre is van lehetőség.

4.       NAP: LONDON – BUDAPEST

Reggeli után először Anglia legrégebbi emléke felé indulunk privát autóbuszunkkal. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és, hogy ezt látni kell. Napi második programunk gyanánt a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely a királyi család rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb és legrégebbi lakott kastélya. A díszes lakosztályok és a látványos park karácsonykor még nagyobb pompában tündököl, mint az év többi részében. Innen a repülőtérre megyünk és hazaindulás. Késő este érkezünk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Westminster Abbey27 GBP
Tower30 GBP
London Eye (egyénileg)40 GBP
Madame Tussaud (egyénileg)47 GBP
Stonehenge21 GBP
Windsor kastély27 GBP

Belépők ára: kb.: 105 GBP

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Karácsonyi csodavilág Londonban úthoz hasonló utazások