Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 30 - Augusztus 06. 397 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Alapos városnézés Londonban gyalog és autóbusszal
·  Stonehenge grandiózus kőtömbjei
·  Várak, kastélyok Angliában
·  Brüsszel különleges műemlékei és szobrai

"A modern kozmopolita London lüktetése szépen megfér Robin Hood szegényeket pártoló legendájával. Az ilyen ellentmondások teszik oly különlegessé Angliát."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
3 csillagos szálloda, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli, hajón önellátás
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LONDON

Kora reggel becsekkolás és repülés egyénileg Londonba. A rep­téren várja Önöket az idegenvezetőnk és az autóbusz. Egyből kezdjük londoni programunkat. Délelőtt a monumentális Szent Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe láto­gatunk el. A Tower London híres erődítménye, mely elválaszt­hatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a fel­becsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett lát­ható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Ezt követően szabadprogram a belvárosban, ekkor, ha valaki szeretné, megtekinteni a várost madártávlatból, a London Eye óriáskerekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

2. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos programok keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. A Westminster negyedben folytatjuk prog­ramunkat, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, Big Ben óratornyát, és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralko­dókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyug­szik például Chaucer, Dickens és Newton is. Továbbmegyünk a Parlament térre, következő megállónk a miniszterelnöki rezi­dencia, a híres Downing Street 10. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovas testőrség laktanyáját is. A Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklám­jaiban gyönyörködünk, majd sétálunk a Sohoban illetve a Kínai negyedben. Továbbsétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutat­ványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: LONDON – WINDSOR – LONDON

Reggeli után elsőként a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ leg­nagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a látogatókat. Kastélylátogatásunk után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazda­gabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában megtalált híres Rosetti követ is. Aki ellenben ez idő alatt, vásárolni szeretne az Oxford Street-en és környékén, vagy a Madame Tussaud’s Panoptikumot akarja felkeresni, erre is lesz lehetőség. Este visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: HAMPTON COURT – WINCHESTER – SWINDON

Reggeli után busszal kimegyünk VIII. Henrik mesés palotájá­hoz. A kastély kertje meseszép, ahol többszáz éves teniszpá­lya (a világ legrégebbi pályája) mellett egy érdekes labirintus is található. Lefényképezhetjük a világ legrégebbi szőlőtőkéjét is. Az épület szobáinak festményei szép bútorai mellett a középkori konyha szokta még elnyerni a látogatók tetszését. Ezt követően elmegyünk Winchesterbe, rövid megálló a városban, ahol meg­nézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, Swindonba (2 éj). Vacsora.

5. NAP: OXFORD – STONEHENGE

Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttesről és sétá­lunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet foglalni, vásárolni. Jelentkezéskor nyilatkozniuk kell azoknak, akik nem szeretnék megtekinteni ezt a Világörökséget, mert akkor nekik nem rendelünk belépőjegyet. Akik nem nyilatkoznak előre, azok­nak megrendeljük a belépőt. Ezen utólagosan változtatást nem tudunk elfogadni. Szállásunk, mint előző nap. Vacsora.

6. NAP: STRATFORD – WARWICK – NOTTINGHAM

Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

7. NAP: NOTTINGHAM – YORK – HULL

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujá­nál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készít­hetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa leg­nagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori város­falat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Természetesen lesz szabadprogram is itt. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehető­ség (fizetés a helyszínen).

8. NAP: ZEEBRUGGE – BRÜSSZEL – BUDAPEST

Reggel kötünk ki Zeebruggeben és a belga fővárosba utazunk. Busszal és gyalogosan is bejárjuk Brüsszel fő látványosságait – Királyi Palota, Bíróság épülete – majd sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat, stb. Programunk befe­jezése után hagyjuk el a fővárost és a Brüsszel közelében lévő Charleroi Repülőtérre viszi Önöket buszunk. Becsekkolás, majd egyénileg repülés Budapestre. Érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
London - Tower25,30 GBP
London - Westminster Abbey23,00 GBP
London Eye (egyénileg)30,00 GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)17,00 GBP
Hajózás a Temzén12,00 GBP
York - Katedrális11,50 GBP
Windsor - kastély22,50 GBP
Stonehenge19,00 GBP
Oxford - Christ Church katedrális10,00 GBP
Shakespeare szülőház18,00 GBP
Warwick (kastély)28,00 GBP
Winchester Castle2,50 GBP

Belépők ára: kb.: 219 GBP.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Augusztus 14. 6 nap 447 000 Ft
Augusztus 31. 6 nap 447 000 Ft

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap 322 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Edinburgh – Inverness – Loch Ness – Glasgow
Augusztus 14. 6 nap 447 000 Ft
Augusztus 31. 6 nap 447 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap 322 000 Ft

Utazások hasonló árban

Madeirai vakáció és Lisszabon
Funchal – tengerparti fürdés – kirándulások- Lisszabon

Előfoglalási kedvezmény!

Június 21. 8 nap 334 000 Ft
Augusztus 02. 8 nap 304 500 Ft
A Balkán ismeretlen szeglete
Tirana - Ohrid - Bitola - Apollonia
Augusztus 04. 10 nap 380 000 Ft
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Szeptember 07. 6 nap 324 000 Ft
Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Május 23. 8 nap 428 000 Ft
Szeptember 28. 8 nap 428 000 Ft
A tűz országa, Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Szeptember 10. 9 nap 419 500 Ft