Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 14 - 20. 173 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 15 - 19. 267 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 24 - 30. 197 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 25 - 29. 289 500 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·   Párizs műremekei és hajózás a Szajnán
·  Versailles és Fontainebleau-kastély
·   Reims csodálatos katedrálisa
·   Repülős csatlakozási lehetőség

"Azt szeretem Párizsban, hogy a város minden szegletében van valami lenyűgöző látnivaló, és mindent áthat a történelem. Otthona volt ez hódító császárnak és szegény művésznek egyaránt."
G. Horváth Anikó – kb. 90 korábbi párizsi út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora,Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1.     NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, Mannheim környékén szállás.

2.     NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK BUDAPEST – PÁRIZS)

A repülővel utazók a déli órákban indulnak (egyénileg) Budapestről Párizsba. A buszos és a repülős csoport is a délutáni órákban érkezik Párizsba, ekkor csatlakoznak a repülővel érkezők – akiket különbusszal a reptérről beviszünk a központba – a buszos csoporthoz. A teljes csoporttal teszünk egy buszos körsétát: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacré Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd párizsi szállásunkra buszozunk (4 éj). Este lehetőség nyílik elmenni a Moulin Rouge szórakozóhelyre egy show megtekintésére (vacsorával vagy anélkül). Akik a varietére mennek azoknak a szállodába visszautazás egyénileg (javasolt a taxi) történik. Igény esetén vegye fel kapcsolatot irodánkkal.

3.     NAP: PÁRIZS – VERSAILLES – HAJÓZÁS A SZAJNÁN

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A délelőtti programunkban szerepel a Cité szigete, a leégett Notre Dame-ot csak kívülről fényképezhetjük le. Onnan tovább sétálva a szintén ezen a szigeten található Conciergerie-hez érkezünk. Ezt követi a St. Chapelle templom. Déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folytatása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4.     NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunk: Tuileriák-kertje, mely szobrokkal díszített és a turisták kedvelt sétahelye. Az Arc de Carrousel győzelmi kaput is Napóleon emeltette az austerlitzi győzelme emlékére. A közelben található a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum, a Louvre. Ennek megtekintésére talán egy hét is kevés lenne, de az alatt a rövid idő alatt, amit ott töltünk, láthatjuk a leghíresebb alkotásokat. Délután egy ismert parfümgyár termékei közt válogathatunk, majd sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki szeretne, a híres utca végén található Diadalív tetejéről is körbetekinthet. A fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, mely az 1889-es Világkiállításra készült. 324 méterével, több mint 40 évig a világ legmagasabb építménye volt. A szabadidő alatt lifttel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

5.     NAP: GIVERNY – FONTAINEBLEAU (EURODISNEY)

Reggeli után, akik el akarnak menni az Eurodisney-be, azok ezt a napot ott tölthetik. Kiutazás HÉV-vel. Egésznapos szabad szórakozás a csodálatos játékparkban. A többieknek fakultatív programot javaslunk Párizs környékére. Az első programunk, a festő, Claude Monet villájának megtekintése lesz Givernyben. A művész ebben a villában alkotott 11 évig. Itt egy csodálatos japán vízikertben és virágoskertben gyönyörködhetünk. Délután az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő fantasztikus kastélyt keresünk fel; a Fontainebleau-kastély, nemcsak azért híres, mert több király született itt, hanem a belső kialakítása is meseszép. Fakultatív kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 € Aki nem választja a fakultatív programot, annak szabadprogram Párizsban.

6.     NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST)

A délelőttöt még Párizsban töltjük. A Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon szerepel programunkban. Lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. Városnézés után a repülővel utazókat kiviszik a reptérre. Ők délután hazarepülnek Budapestre. (Érkezés az esti órákban.) A buszos csoport Párizst elhagyva a szintén Világörökségek Listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálishoz, Reimsbe utazik. A párizsi Notre Dame katedrális szép gótikus belsejében nem tudunk gyönyörködni, de a reimsi katedrális belső kialakításának látványa kicsit kárpótol bennünket. Évszázadokon keresztül itt koronázták a francia királyokat. Mostani formáját már az 1300-as években elnyerte a 139 m hosszú, 5 hajós katedrális. Látványos templombelsőt még különlegessebbé teszik a Chagall ablakok. Franciaországot elhagyva a szállásunk már Németországban, Mannheim közelében lesz.

7.     NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
4 napos múzeumi kártya66 €
Hajó16 €
Eiffel-torony (3. emelet)26 €
Tárlatvezetés - Louvre19 €
Tárlatvezetés - Versailles19 €
Fontainebleau - Idegenvezetés engedélyezése4 €

"Belépők ára: kb.: 150 € + Eurodisney

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 2:00 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Szűcs István
Debrecen
2018.07.20

Le a kalappal az iroda előtt!! Egyetlen negatívum, amit tapasztaltam az út hosszúsága volt de idegenvezetőnk érdekes történetei ezt is elfeledtették velünk. A Louvre-ban legalább még két egész napot eltöltöttem volna de a sűrű program miatt erre nem volt lehetőség. Köszönöm Önöknek ezt a különleges kulturális fröccsöt! :)

 • 5.0
Antal Ferenc
Hódmezővásárhely
2017.08.09

Idegenvezető: élvezetes, alapos

 • 4.8
Filiszár Béla
Budapest
2017.08.05

Program: sűrű, de izgalmas, lényegretörő Idegenvezető: tájékozott, történelemben jártas, tapasztalt Autóbusz: tiszta, légkondícionált Szállás: egy személyre tökéletes, kicsit külvárosi

 • 5.0
Milotta Sándorné

2017.08.02

Idegenvezető: nagyon közvetlen, kedves és hatalmas lexikális tudással rendelkezik a helyről, és ezt érdekesen adja át

 • 5.0
Nagy József
Budapest
2017.07.30

Idegenvezető: Felkészült, kedves, segítőkész, örültem, h újra vele utaztam

 • 4.8
Haluskáné Fekete Bernadett
Budapest
2015.09.01

Augusztus 24. hétfőtől, 30. vasárnapig tartott a buszos utazás, amelyen férjemmel és 11 éves lányommal vettünk részt. Lányomat elsősorban a Disneyland érdekelte, ezért kicsit tartottam tőle, hogy a pénteki "Disney-s" nap előtt unatkozni fog, illetve a sok, számára esetleg érdektelen, de fárasztó program miatt nagyon fáradt és nyűgös lesz. Nem így lett, és ezt elsősorban a kitűnő szervezésnek (pl: mindenhol rezervációnk volt, a helyszínre érkezést követő 1-5 percen belüli bejutottunk az adott helyre) és a fantasztikus idegenvezetőnek (Horváth Anikó színes, érdekes, nagyon jó tempóban előadott beszámolói, történetei...) volt köszönhető. Egyszerűen nem tudok olyan pontot találni, ami rosszul lett volna szervezve vagy végrehajtva: a szállás kényelmes volt, tiszta, a sofőrök úriemberek, akik nem csak kitűnően vezettek, de mindenhova percre pontosan odaértek, ha pl. óra 10-re volt megbeszélve a találkozó egy adott helyre, akkor óra 10-kor ott voltak méterre pontosan... Anikó nagyon jól, kedvesen, türelmesen vezette a csapatot, és sose látszott rajta, hogy igénybe vennénk a türelmét, vagy hogy fáradt lenne. Különösen tetszett az, hogy nem csupán az eredeti programban szereplő helyszínekkel kapcsolatos infókat mondta el, hanem ha pl két helyszín között buszoztunk 10 percet (vagy bármennyit) akkor az útba eső utcákról, palotákról stb is mindig tudott vmi érdekeset mondani, akár azért, mert volt valami kapcsolódási pont a többi, már elmondott történelmi ismerethez, vagy mert pl. volt magyar vonatkozása stb. És nem csak az egyes ismert emberek, uralkodók életébe nyerhettünk bepillantást, hanem a mai Franciaország ill Párizs életébe is, hiszen a társadalomról, közigazgatásról, gazdaságról stb is elmondott információkat, amelyek segítségével sokkal tájékozottabbak lettünk. Amikor esténként kérdeztem a lányomat, hogy volt-e olyan, ami tetszett azon a napon, lelkesen mondta, hogy igen, tetszett, sőt, hazafelé már azt a játékot találta ki, hogy "kérdezzem ki" azokból a dolgokból, amiket Anikótól hallott, pl az uralkodókról, a palotákról stb :-) Köszönjük az igényes szervezést, a jól összeállított programot, a fantasztikus idegenvezetést, és a klassz sofőröket!

 • 5.0
Faggyasné Balogh Erzsébet
Budapest
2015.07.22

Gratulálok, egy kiválóan megszervezett és tökéletesen lebonyolított utazáson vettünk részt egy szuper jó idegenvezetővel és illedelmes buszsofőrökkel.

 • 5.0
Perge Józsefné és Soós Fanni
Nyékládháza
2015.07.12

Tisztelt Ügyintézés! Nagyon örülünk, hogy az Önök szervezésében mentünk Párizsba, mert a kiválóan szervezett utazás és a remek idegenvezetés (gépkocsivezetés is)sok örömet jelentett számunkra. A Fanni 18. szülinapjára szervezett út biztosan emlékezetes lesz számára. Külön kiemelhető Anikó - idegenvezető - remek felkészültsége, problémamegoldó készsége és a kiemelkedő történelmi tudása. Ritka, hogy ilyen összefüggéseiben mutassa be a vezető a történelmi eseményeket, személyeket és valamennyi kapcsolódó témát. Remekül éreztük magunkat, Anikó minden megtett ezért! Köszönjük! Figyelemmel fogjuk kísérni az iroda programjait. Ahhoz, hogy ezt a programot választottuk nagyban segítségünkre volt a miskolci Szervíz Szervező Iroda. Ők ajánlották ezt az utat ill. a ProkoTravelt. Nagyon köszönjük, legyen még szerencsénk többször utazni Önökkel. Üdvözlettel: Pergéné és Soós Fanni

 • 5.0
Papp Ferenc
Budapest
2015.07.11

Családunk rendszeres utazó, ám a Prokoval eddig nem sikerült találkoznunk. Első debütálásunk nagyon jóra sikeredett, s ehhez szeretnék gratulálni Önöknek. A cím választás - Párizs ínyenceknek - kiváló. Érdekes módon, a csapat majd minden tagja megértette a cím üzenetét, s a kulturális ínyencségeket kereste elsősorban, s ezt nagyszerűen elégítette ki idegenvezetőnk, Horváth Anikó. Kimagasló történelmi ismereteit nem csak birtokolja, de át is tudja adni, s ez nagyon komoly tudomány. Emellett nagyon jó szervező, odafigyel a praktikus apróságokra is, sőt az utasok egyéni igényeit is igyekszik figyelembe venni. Egyszóval fogja a társaság kezét. Jó ötlet az út 1-1 szállással való megbontása, mivel így is a fizikai tűrőképesség határán mozog az utazó. A szállásokról: a németországi szálló tökéletesen megfelel az átutazók céljaira. Semmi luxus, ám minden működik, s még kedvesnek is mondható a személyzet. Nem mondható el ugyan ez a párizsi hotelről. Azt gondolom, alapvető vezetői problémák akadályozzák a különben jó adottságú szállodát abban, hogy megfeleljen az elvárt követelményeknek. Ezért adódhatnak olyan helyzetek a reggelinél, hogy hol tányér nincs, hol kés, s egyáltalán nem ismert a kiskanál a személyzet számára. Reklamálás esetén természetesen mindent hoznak, s amúgy kézből osztanak az utasnak hol bagettet, hol evőeszközt. A két nép eltérő étkezési kultúrájából adódóan, szegényesnek mondható a reggeli kínálat - főként a németországival össze vetve - de itt sem kell azért éhezni senkinek.Egyszerűen tanulmányt lehetne írni, a két érintett szálloda reggeliztető gyakorlatának összevetéséből. A németek könnyedén birkóznak meg a lökésszerűen jelentkező tömeg reggeliztetésével, míg a franciák fuldokolnak benne. Következtetés: talán érdemes lenne szállodát váltani. A szálloda előtti táblán hirdetett 88 eurós ár magasabb szakmai színvonalat feltételez. A buszról néhány szót: utazásra kiváló, városnézésre azonban nem alkalmas a panoráma ablak hiányában. A busz vezetői szakmájukat magas szinten képviselő, türelmes, Párizsban láthatóan komoly helyismerettel rendelkező emberek, végig biztonságban éreztük magunkat. Összegezve, kiválóan összeállított, a fajsúlyos témákat a könnyedekkel jól variáló, élvezetes 6 napot töltöttünk Franciaországban, s már nézegetjük a Proko más útjait is. Üdvözli Önöket: Papp Ferenc és Ferencné Papp Ferenc

 • 4.5
Soós Fanni
Miskolc
2014.04.13

2013-ban volt szerencsém utazni a Proko Travel szervezésében. Jó szervezés, kiváló idegenvezetőnk jóvoltából sok plusz programunk is volt. Csodás fotókat készíthettem, küldtem néhányat az irodának, hogy más is láthassa és kedvet kapjon az utazáshoz. Soós Fanni soos.fanni95@gmail.com Miskolc

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Párizs ínyenceknek úthoz hasonló utazások