Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Eiffel-torony, Notre Dame, Diadalív
·  Fontainebleau és Versailles kastélya
·  Mona Lisa és a Milói Vénusz a Louvre-ban
·  Kirándulási lehetőség Monet villájához

"Azt szeretem Párizsban, hogy a város minden szegletében van valami lenyűgöző látnivaló, és mindent áthat a történelem. Otthona volt ez hódító császárnak és szegény művésznek egyaránt."
G. Horváth Anikó – 20 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos telepü­lés volt. Gyalogos séta a belvárosban és a főtéren. Fő látvá­nyosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS REPÜLŐS UTASOKNAK: BUDAPEST – PÁRIZS

Buszos utasaink délutáni órákban érkeznek Párizsba, ahol talál­koznak a repülőgéppel érkező utastársakkal, majd közösen tesz­nek egy buszos városnézést a fővárosban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ- Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Teszünk egy sétát a művészek negye­dében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacre Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcső­jéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is. Este fakultatív vacsora. Párizsban ezek a vacso­rák nem a szálláshelyen lesznek. A sok program miatt a francia fővárosban olyan helyeket kerestünk a vacsorákhoz, ahol azt gyor­san le lehet bonyolítani. Este szállásunkra megyünk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS – VERSAILLES

Reggel kezdjük városnézésünket. Párizsban a közlekedés álta­lában metróval és gyalog történik. A délelőtti programunk­ban szerepel a Cité szigete a mindenki által ismert Notre Damemal és a szintén itt található Conciergerie-vel. Ezt követi a St. Chapelle templom megtekintése. Déli órákban kimegyünk a versaillesi palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folyta­tása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon sír­emléke fölé emeltek, majd megtekinthetjük a híres szobrász alkotásait a Rodin Múzeumban. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PANTHEON – LATIN NEGYED – SORBONNE – PÁRIZS

Délelőtt meglátogatjuk a Pantheont. Ebben a klasszicista épü­letben több híres ember, pl. Rousseau, Victor Hugo és Émile Zola sírja látható. Folytatjuk utunkat a Latin negyedben, melynek kis utcáiban rengeteg étterem, kávézó található. Ez már hosszú idő óta az egyetemisták és fiatalok találkahelye, mivel a közel­ben található a híres egyetem, a Sorbonne. Természetesen oda is elsétálunk. Útközben számos érdekességet mesél idegenve­zetőnk. A délutáni programunk: Tüleriák-kertje, Arc de Caroussel, valamint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményé­vel rendelkező múzeuma, a Louvre megtekintése. A fakultatív vacsorát követően sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a ChampElysées-n. Aki akar, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet.

5. NAP: GIVERNY – FONTAINEBLEAU (EURODISNEY)

Reggeli után, akik el akarnak menni az Eurodisney-be, azok ezt a napot ott tölthetik. Kiutazás HÉV-vel, melynek mód­ját idegenvezetőnk elmagyarázza. Egész napos, önálló szabad szórakozás a csodálatos játékparkban. A többieknek javasla­tunk: egy fakultatív kirándulás Párizs környékén. Első állomá­sunk a világhírű festő, Claude Monet villája lesz Givernyben. A művész ebben a villában munkálkodott 11 évig. Itt a cso­dálatos japán vízikertben és egy gondozott virágoskertben gyönyörködhetünk. Ezt követően, délután egy, az UNESCO Világörökség Listáján szereplő fantasztikus kastélyt keresünk fel: a Fontainebleau-kastélyt, mely több nagy királynak volt szülőhelye. A belső kialakítása meseszép. Garantált fakulta­tív Giverny – Fontainebleau kirándulás (2 belépővel): 35 € (helyszíni jelentkezés). Párizsba visszaérve talál­kozunk azokkal, akik nem választottak fakultatív programot, és együtt elmegyünk a fakultatív vacsorára. Ezután az Eiffel-toronyhoz vezet utunk, ahol lifttel a tetejéig, vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG REPÜLŐS UTASOKNAK: PÁRIZS – BUDAPEST

A délelőttöt még Párizsnak szenteljük. Sétálunk az Operaház környékén, majd megtekintjük a Fragonard parfümgyárat, ahol bemutatót tartanak a híres francia parfümkészítésről. A végén lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. A repülőgépes utasaink programjaink után, ezen a napon hazarepülnek Budapestre. Buszos utasaink is elindulnak, és Párizst elhagyva a szintén világörökség listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálist nézik meg Reimsben. Szállás már Németországban.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Utazás kisebb megállásokkal, pihenőkkel. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
4 napos múzeumi kártya62,00 €
Hajó16,00 €
Eiffel-torony (3. emelet)25,00 €
Tárlatvezetés - Louvre19,00 €
Tárlatvezetés - Versailles19,00 €
Fontainebleau - Idegenvezetés engedélyezése4,00 €
Montparnasse torony17,00 €
Rodin múzeum rezervációs díj2,00 €
IFA6,00 €

Össz.: kb. 170 € valamint fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Szűcs István
Debrecen
2018.07.20

Le a kalappal az iroda előtt!! Egyetlen negatívum, amit tapasztaltam az út hosszúsága volt de idegenvezetőnk érdekes történetei ezt is elfeledtették velünk. A Louvre-ban legalább még két egész napot eltöltöttem volna de a sűrű program miatt erre nem volt lehetőség. Köszönöm Önöknek ezt a különleges kulturális fröccsöt! :)

 • 5.0
Török Tünde
Cegléd
2017.08.11

 • 5.0
Takácsné Kalóz Éva

2017.08.09

 • 4.5
Antal Ferenc
Hódmezővásárhely
2017.08.09

Idegenvezető: élvezetes, alapos

 • 4.8
Filiszár Béla
Budapest
2017.08.05

Program: sűrű, de izgalmas, lényegretörő Idegenvezető: tájékozott, történelemben jártas, tapasztalt Autóbusz: tiszta, légkondícionált Szállás: egy személyre tökéletes, kicsit külvárosi

 • 5.0
Nagyné Zagyva Edit
Gyula
2017.08.02

 • 4.5
Lukács Vincéné
Pécs
2017.08.02

 • 4.5
Milotta Sándorné

2017.08.02

Idegenvezető: nagyon közvetlen, kedves és hatalmas lexikális tudással rendelkezik a helyről, és ezt érdekesen adja át

 • 5.0
Nagy József
Budapest
2017.07.30

Idegenvezető: Felkészült, kedves, segítőkész, örültem, h újra vele utaztam

 • 4.8
Kis Jakab Zoltán

2017.07.30

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Párizs ínyenceknek úthoz hasonló utazások