Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 08 - 10.
119 000 Ft
December 15 - 17.
119 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Celje, a cillei grófok egykori székhelye
·  Bledi Karácsonyi Vásár
·  Postojnai-barlangrendszer felfedezése
·  Maribor zegzugos utcácskái karácsonyi hangulatban

Utasaink véleménye

5.0

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (2)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – CELJE – KRANJSKA GORA – BLED

Reggel indulás, utazás rövid pihenőkkel. Első megállónk a cillei grófok egykori székhelye, Celje lesz, sétálunk a belvárosban. Érintjük többek közt a Szent Dániel-katedrálist és a Mária-oszlopot is. Megtekintjük a gyönyörű várat is, melyből pazar kilátás tárul elénk. Az épület maga az élő történelem. Ezután tovább utazunk Kranjska Gorába, mely az adventi időszakban igazi alpesi mesevilággá változik: a bájos főtéren minden decemberben karácsonyi mese születik. A kis házikók csodálatosan kivilágítottak, a vásár a germán, szláv és olasz hagyományok csodálatos keverékét tárja elénk többek között csodaszép kézműves termékek által. Ezután Bled városát látogatjuk meg, mely télen hótakaróba öltözött álomvilággá változik. A vízről köd száll fel, és a tó körüli sétaútvonalat hófödte fák ölelik körbe. A bájos tóparti városka ad otthont a Bledi Téli Tündérmese néven ismert, évente megrendezésre kerülő Bledi Karácsonyi Vásárnak. A tóparti sétányon található, csillogó fényekkel díszített fából készült standok ünnepi ételek, italok és ajándékok széles választékát kínálják. Esti órákban érkezünk szállásunkra, mely Ljubljana közelében *** szállodában lesz (2 éj). Este vacsora.

2. NAP: POSTOJNA – PREDJAMA – LJUBLJANA

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A fantasztikus túra során megyünk kisvonattal majd gyalog. A program időtartama kb. 1,5 óra. Postojna után elmegyünk egy hangulatos erőd megtekintésére. A Predjama vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezután a karácsonyi forgatagtól nyüzsgő Ljubljanába buszozunk. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A helyieknek ez az egyik kedvelt találkozóhelye. A főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. A kora esti órákban visszautazunk szállásunkra, ahol vacsora.

3. NAP: SKOFJA LOKA – MARIBOR – BUDAPEST

Reggeli után útnak indulunk és Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keressük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú, mesébe illő épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Hazautazásunk következő állomása Maribor lesz. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Lehetőségünk lesz a zegzugos utcácskákon át sétálgatni a karácsonyi hangulatban. Látni fogjuk a Dráva partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétálóutcát. Programunk befejezése után folytatjuk utazásunkat Magyarországra. Az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Celje - Vár7 EUR
Postojna + Predjama42 EUR
Idegenforgalmi adó3 EUR

Belépők ára: kb.: 52 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Gábos Mária
Budapest
2023.12.17

Répás László korrekt, információkban gazdag, humoros idegenvezető. Gépkocsivezető (János) szimpatikus, figyelmes és előre fűtött gépjárművel várt bennünket. Minőségi szállás, több mint 3 *, tiszta, kényelmes, komfortos. Első esti vacsora okozott némi meglepetést, de a reggeli bőséges, a választék széles spektrumon mozgott. Remélem még találkozunk. :)

  • 5.0
Csizmadia Erika
Balatonfüred
2023.12.17

A program kedvet csinált, hogy még visszajöjjek. Mindenkinek ilyen idegenvezetőt kivánok mint Répás László. Szuper volt! Kényelmes, teljesen elfogadható volt a busz. János is szuper volt. Tiszta, új, több mint 3 csillag szállás. Kedvesek, vegetáriánus étel nem volt probléma. Reggeli bőséges.

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Adventi mesevilág Szlovéniában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Június 02. 5 nap 198 000 Ft
Július 15. 5 nap 198 000 Ft
Szlovénia legszebb tájain tulipánvirágzáskor
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Április 16. 4 nap 169 000 Ft
Szlovénia legszebb tájain
Az ország, ahol minden adott a tökéletes kiránduláshoz. Tenger, hegyek, tavak, barlangok, fantasztikus épített látnivalók.
Március 28. 4 nap 159 000 Ft
Május 16. 4 nap 179 000 Ft