Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Balkán  /  Albánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 29 - Május 05.
219 000 Ft
Június 07 - 13.
219 000 Ft
Július 03 - 09.
239 000 Ft
Július 29 - Augusztus 04.
239 000 Ft
Szeptember 10 - 16.
249 000 Ft
Október 01 - 07.
229 000 Ft
Az út áttekintése

·  Kulturális körutazás nyaralással
·  Négycsillagos szálloda Albániában
·  Bosznia legjava: Szarajevó és a mostari híd
·  4 balkáni ország, 6 albán város nevezetességei

Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!
Kádár Zsolt – 22 korábbi albán út idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 és 5 csillagos szállodák (tranziton 3 csillag)
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (35)

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán haladunk dél felé. Kecskeméten Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat, a Kalemegdant. Itt aratott fényes győ­zelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregek felett. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőz­hetetlennek hitt epiruszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól min­den délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba szállásunkig. Vacsora.

2. NAP: MORACA – MONTENEGRO – ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgy­ben suhan autóbuszunk. A Moraca folyó által vájt csodálatos völgyben kanyarogva jutunk el a XII. századi ortodox szen­télyhez a Moraca-monostorhoz. Útközben rövid megálló a Moraca-monostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Ezt követően fotó­szünetet tartunk a gyönyörű Moraca szurdokvölgyben. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotitnál lépünk be Albániába. A határátkelést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak-Albánia leg­jelentősebb városa. Hotelünk ****-os.

3. NAP: SHKODRA – ROZAFA – TIRANA – DURRES

Délelőtt a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással vagy kisbusszal lehet a várhoz feljutni (túracipő javasolt). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et’hem Bey-mecset 1821-re készült el, a mellette látható 38 m magas Óratoronnyal együtt. Mivel a mecseteken nincs óra (ellentétben a nagyobb katoli­kus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren talál­ható monumentális épületek továbbá a Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Történeti Múzeum. A sétánk végén érintjük az egye­temi negyedet is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból tovább utazunk és Durresben elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES – BERAT – DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, pihenni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az „ezeregyablakos várost” tekintjük meg. Ez a Múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Onufri Ikonográfiai Múzeum, ahol a kilátóból csodás a látvány, Mangalem és Gorica városré­szek ortodox templomok és oszmán fehér házak, szűk sikáto­rok. Ortodox templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszaindulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tenger­parti szakasznál, ahol szabadprogram (nyugágy-napernyő általában fizetős, vagy fogyasztás ellenében használható). A pihenés után, folytat­juk utunkat a szállodánkhoz.  Fakultatív Berat kirándulás (belépővel): 35 €.

5. NAP: DURRES – KRUJA – LEZHA – SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második leg­nagyobb városa. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujába. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég az oszmánok ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. A közelben helyi termékeket árusító üzletek találhatóak. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Kora dél­után folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Shkodrába érve városné­zés, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecse­tet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapí­tották az illírek, ma Albánia 5. legnagyobb települése, fejlett gazdasággal és egyetemmel. Ezután elfoglaljuk ****-os szál­láshelyünkre, Shkodrába.

6. NAP: SHKODRA – MONTENEGRÓ – MOSTAR – SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, csodás tájon kanyarog buszunk észak felé. Bilecánál lépünk határt, majd Boszniában folytatjuk utun­kat, és megállunk Mostarban. Megnézzük az Öreg hidat, sétá­lunk a folyó két partjánál kialakított bazársoron. Este a sok nemzetiségű Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – a különböző vallási felekezethez tartozó lakói összefogva épí­tették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Ha a határátlépések hosszan elnyúlnak, akkor a mostari városnézés lerövidül, kivé­teles esetben el is maradhat. Szállás, vacsora ****-os szállodá­ban, Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ – HORVÁTORSZÁG – BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török hamam, Han, Gazi Huszrev Dzsami, zsinagóga, Török kút, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényle­tének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecse­tekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva érkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Belgrád és Nándorfehérvár helyi idegenvezető5 €
Moraca - kolostor3 €
Rozafa - vár + múzeum + shuttle busz10 €
Tirana mecset - adomány1 €
Durres amfiteátrum3 €
Kruja - Scanderbeg múzeum5 €
Lezha - mauzóleum5 €
Mostar - mecset6 €

Belépők ára: kb.: 38 € + 35 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Csonkáné Kormos Terézia, Sipos Emőke Villő
Budapest
2023.08.22

Az idegenvezető és a gépkocsi vezető is 5*. Érdekes, tartalmas program. Az idegenvezető figyelmes, nagy tudású, talpra esett. A szállás is kényelmes, az ételek ízletesek, elegendők.

 • 5.0
Kerényi Katalin
Budapest
2023.08.19

Remek volt! Az idegenvezető nagyon kedves, tájékozott, jobb nem lehetett volna! A buszsofőr is higgadt, nyugodt, segítőkész, végig biztonságban éreztem magam János mellett. A szállás korrekt volt, és az étkezés is jó volt.

 • 4.5
Bodó Istvánné
Komló
2023.08.14

Rugalmas, előrelátó, jó idegenvezetők vannak.

 • 5.0
Borsi Edit
Hódmezővásárhely
2023.08.12

Komplex

 • 5.0
Szekrényes Andrásné
Markaz
2023.07.12

2023. júl. 5-11-ig voltunk Albániában, és mondhatom, életem egyik legszebb élményét kaptam. Montenegro gyönyörű hegyei, Albánia csodaszép városai: Skhodra, Berat, Kruja és Durres, lenyűgözőek voltak. Az albán nyugalom megkapó. Az összképen csak a sok eldobott szemét rontott. A durresi tengerpart is szép volt, de a tenger számomra nem tűnt elég tisztának, és hideg is volt. A szállások minden igényt kielégítettek.A reggeli is ízlett, a vacsora sokszor volt csirkemell.Na, de volt helyi specialitás is. A két fiatal buszsofőr: Zoltán és Tamás értették a dolgukat, ügyesen , kedvesen és talpraesetten tették a dolgukat. Madácsy Anna idegenvezető hozzáértése, humora, lelkiismeretes munkája felejthetetlenné varázsolta ezt az utazást.

 • 4.8
Holló Bertalan
Eger
2022.09.30

Bucsi Ágnes idegenvezetőnek köszönhetem, hogy életem egyik legjobb utazásán részt vehettem.

 • 5.0
Kövecsiné Kecskeméthy Zsuzsa
Szigetszentmárton
2022.09.08

2022. aug.15-21-ig vettünk részt az albániai körutazáson. Nagyon jól éreztük magunkat, szuperek voltak a programok, csodálatos tájakon jártunk, finom ételeket ettünk. A szállodák nagyon jók voltak, kivéve a szarajevói szállodát és az ott dolgozók hozzáállását. Kiemelném Bucsi Ágnes idegenvezetőnket: Ági lexikális tudása lenyűgözött minket, valamint kedvessége és segítőkészsége, amit minden utas irányában tanúsított. Szívesen utaznának vele máskor is. Az egész utazás alatt biztonságban éreztük magunkat, amit Nikli Lászlónak köszönhetünk.

 • 4.8
Sándor
Kerepes
2022.06.04

Örömmel fedeztük fel Európa egy kevésbé ismert szegletét, sok új élménnyel gazdagodva. Idegenvezetőnk felkészültsége, lelkesedése elismerésre méltó: nemcsak a helyszíneken, de autóbuszozás alatt is ellátott bennünket számtalan, nem közismert információval. A "sötét" Balkán sokkal világosabb lett az utunk után számomra. Vissza fogok térni ezekre a tájakra.

 • 4.8
Mihala Dávid László
Kecskemét
2022.06.01

Nagyon jó volt minden, és nagyon jó munkát végzett az idegenvezető. Mindig a Prokotravel utazási irodával fogok utazni. Jutalmakat is ad , ha őket válasszuk. Albániában voltam, és minden a legnagyobb rendben volt.

 • 5.0
Nagy István Lászlóné
Debrecen
2021.10.06

2021.szept.24-től: kiváló az út szervezése, 5 országon át utaztunk, melyből Horvátország kivételével mindegyik ismeretlen volt, és mindben nagyon kellemesen csalódtunk. Kiváló az ellátás, a szállások, és renkívűl értékes volt idegenvezetőnk: Anna, aki történelmi eseménnyel képráztatott el, és emellett bemutatta rendkívüli tájékozottságát, nyugalmát és szervezőképességét is minden tekintetben. Legszívesebben jövőre elvinném az egész családomat erre az útra!

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ahol még Ön sem járt - Albánia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

329 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

534 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

41 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

205 000 Ft-tól
Az adventi Róma
Az adventi Róma
3
NAP

4.9

5 értékelés

Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.

Ár hamarosan
Andalúzia szépségei az adventi időszakban
Andalúzia szépségei az adventi időszakban
5
NAP

Spanyolország déli része az adventi időszakban is közkedvelt úti cél. A városok egyedülálló hangulata, finom ételek és italok csábítják az idelátogatókat.

Ár hamarosan
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól