Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - Július 04. 215 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Június 27 - Július 03. 255 000 Ft + ill. Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 03 - 11. 215 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 04 - 10. 255 000 Ft + ill. Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Június 22 - 30. 215 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Június 23 - 29. 255 000 Ft + ill. Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtek és tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

"Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette."
G. Horváth Anikó – 20 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos színvonalú szállás
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAORSZÁG – METZ – PÁRIZS – NORMANDIA REPÜLŐSÖKNEK: BUDAPEST – PÁRIZS

Elhagyjuk Németországot és továbbutazunk Franciaországba. Megállunk Metzben, s gyönyörködünk a Mosel-parti város nevezetességeiben. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, városháza, belváros, színház, Neuf templom. Továbbindulunk és felvesszük repülős utasainkat a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

3. NAP: FÉCAMP – ETRETAT – ROUEN

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy marad és pihen a szállodában. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először az atlanti-óceáni part­szakasz felfedezésére indulunk. Fantasztikus sziklás tenger­partja, egyedülállóan vadregényes tája lélegzetelállító látványt nyújt. Folytatjuk utunkat Fécampba, a híres gyógylikőr városába. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehetőség. A festői tenger­parton haladunk tovább és az Atlanti-part egyik legkedveltebb üdülővárosába, Etretat-ba érkezünk. Gyönyörű panoráma tárul elénk; a meredek sziklafalak, a tenger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeum­városként is emlegetnek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keres­sük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakul­tatív kirándulás, (jelentkezés a helyszínen) Fécamp – Etretat – Rouen (belépővel): 25 €.

4. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurba utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülő­helyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsé­tány igazán kellemes hangulatot áraszt. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”- ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és apátságot, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprogram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett fali­kárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfon­tosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérke­zünk Arromache-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállás elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL – DOL DE BRETAGNE – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csoportot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal megközelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos bencés apátság megtekin­tése után továbbindulunk Dol de Bretagne városába, ahol megte­kintjük a belvárost, a gyönyörű katedrálist, valamint egy titokzatos neolitikus sziklatömböt (menhirt), amely a város fő látványos­sága. A festői kis település az osztrigatenyésztés egyik központja. Késő délután az egykori kalózvárosba, St. Maloba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óváros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, valamint a Saint Vincent-katedrálist. Szállás.

7. NAP: RENNES – CHARTRES – PÁRIZS

Reggel irány Rennes, Bretagne tartományi székhelye. Itt meg­ismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a városházát. A sza­badprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstol­hatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisáról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame, melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen elté­rőek, igazán különleges látvány. Kora esti órákban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. NAP: PÁRIZS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG REPÜLŐSÖKNEK: PÁRIZS – BUDAPEST

A repülős utasoknak transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órák­ban érkeznek a Rajna-parti városba, Strasbourgba. Városnézés. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keve­redése. Szabadprogram is lesz a városban. Több órás nézelődé­sünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül az esti órákban érkezés Bp-re. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bayeux7,50 €
D-Day Museum (Arromanches)8,50 €
Mont St.Michel10,00 €
IFA8,00 €

Belépők ára kb. 34 € valamint fakultatív programok díja.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Mária
Békéscsaba
2018.07.19

A reptéri mizéria sem tudta elvenni a kedvünket az utazástól, szerencsére az idegenvezető hozzáállása, emberszeretete hamar feledtette velünk a kezdeti rossz élményeket. Történelemkedvelők kánaánja ez az út, az elmúlt 1000 év minden korszakából láthattunk példát: a középkori városi lét, a vidéki élet, a trubadúrok kora és persze a világháború is képviselteti magát egy-egy jelenettel. A szállások elfogadhatók voltak, a holland konyha kitűnő. Sajt, bor, olivaolaj, fűszerek mindenütt. A szerelmesek szigetén mintha Belmondo is feltűnt volna!

 • 5.0
Dobos Katalin
Miskolc
2017.08.27

A festői Normandia-Bretagne úton vettem részt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó maximálisan mindent megtett azért,hogy emlékezetessé tegye az utat számunkra. Az utazási irodát is olyan lelkesen mutatta be,hogy kedvet kaptunk egy újabb PROKO útra. Kellemes egyénisége,szervezőkészsége,segítőkészsége példás volt. A buszvezetők is udvariasak,segítőkészek voltak. Köszönjük,hogy vigyáztak ránk a hosszú úton. Hazafelé a transzferen fiatalokkal beszélgettem,a következő kérdések merültek fel:-Mit tesz az iroda a fiatalabb generáció "utazásra csábítása" érdekében? -A fiatalabb korosztály részére terveznek-e valamilyen kedvezmény bevezetését? További jó munkát kívánok:Dobos Katalin

 • 5.0
Szabó István
Győr
2016.09.01

Minden tiszteletem a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam az úton. Az idegenvezető kisasszony nagyon kedves volt velünk. A két gépkocsivezető is jól felkészült volt. A szállások egy kicsit távol voltak egymástól, azonban többségük nagyon kényelmes és korszerű volt! Köszönjük a szervezőmunkát, minden jót kívánok!

 • 4.8
Szűcs Katalin
Dunaújváros
2016.08.26

Nagyon tetszett az utazás, különösen, hogy a helyi életbe is bepillantást nyerhettünk, mint például sajtkészítés, kuglófsütés, stb. Nagyon színvonalas volt e tekintetben az idei program! Számomra nagy segítség volt, hogy igénybe lehet venni az ingyenes transzferlehetőséget is. Sok sikert kívánok a továbbiakban az iroda munkatársainak!

 • 5.0
Mozsollics Miklósné
Tatabánya
2015.08.17

Sokkal többet nyújtott ez az út, mint azt feltételeztem volna. Kiváló idegen vezetőnk volt Anikó személyében úgy szakmai,mint emberi szempontból. Dícséret a gépkocsi vezetőknek is. Külön köszönet a Proko Travel vezetésének a nagyvonalú gesztusért, amiért az Önök által lemondott és eredetileg befizetett utunk kárpótlásaként kaptunk. Egyetlen dologra szeretném felhívni figyelmüket. A Mont St Michel-hez 283 lépcső vezet fel a felső szintig, - és még fenn is van egy jó pár lépcső, ha mindent megnézünk. Javaslom, hogy ezt tüntessék fel a programban, hogy mindenki egészségi és fizikai állapotának függvényében dönthesse el, vállalkozik-e arra, hogy felmenjen. Köszönöm Csorba Klára munkatársuknak is a sok segítséget. Nagyon szép út, mindenkinek ajánlom Mozsolics Miklósné

 • 4.8
Dobos Katalin
Miskolc
2014.08.30

A festői Normandia-Bretagne úton vettem részt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó maximálisan mindent megtett azért, hogy emlékezetessé tegye az utat számunkra. Az utazási irodát is olyan lelkesen mutatta be, hogy kedvet kaptunk egy újabb PROKO útra. Kellemes egyénisége, szervezőkészsége, segítőkészsége példás volt. A buszvezetők is udvariasak, segítőkészek voltak. Köszönjük, hogy vigyáztak ránk a hosszú úton. Hazafelé a transzferen fiatalokkal beszélgettem, a következő kérdések merültek fel: -Mit tesz az iroda a fiatalabb generáció "utazásra csábítása" érdekében? -A fiatalabb korosztály részére terveznek-e valamilyen kedvezmény bevezetését? További jó munkát kívánok: Dobos Katalin

 • 5.0
Szabó István
Győr
2014.08.28

Minden tiszteletem a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam az úton. Az idegenvezető kisasszony nagyon kedves volt velünk. A két gépkocsivezető is jól felkészült volt. A szállások egy kicsit távol voltak egymástól, azonban többségük nagyon kényelmes és korszerű volt! Köszönjük a szervezőmunkát, minden jót kívánok!

 • 5.0
Szűcs Katalin
Dunaújváros
2014.08.25

Nagyon tetszett az utazás, különösen, hogy a helyi életbe is bepillantást nyerhettünk, mint például sajtkészítés, kuglófsütés, stb. Nagyon színvonalas volt e tekintetben az idei program! Számomra nagy segítség volt, hogy igénybe lehet venni az ingyenes transzferlehetőséget is. Sok sikert kívánok a továbbiakban az iroda munkatársainak!

 • 5.0
Mozsollics Miklósné
Tatabánya
2014.08.17

Sokkal többet nyújtott ez az út, mint azt feltételeztem volna. Kiváló idegen vezetőnk volt Anikó személyében úgy szakmai,mint emberi szempontból. Dícséret a gépkocsi vezetőknek is. Külön köszönet a Proko Travel vezetésének a nagyvonalú gesztusért, amiért az Önök által lemondott és eredetileg befizetett utunk kárpótlásaként kaptunk. Egyetlen dologra szeretném felhívni figyelmüket. A Mont St Michel-hez 283 lépcső vezet fel a felső szintig, - és még fenn is van egy jó pár lépcső, ha mindent megnézünk. Javaslom, hogy ezt tüntessék fel a programban, hogy mindenki egészségi és fizikai állapotának függvényében dönthesse el, vállalkozik-e arra, hogy felmenjen. Köszönöm Csorba Klára munkatársuknak is a sok segítséget. Nagyon szép út, mindenkinek ajánlom Mozsolics Miklósné

 • 5.0
Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 11. 5 nap 215 000 Ft + ill.

Kinyomtatom a programot
A festői Normandia - Bretagne úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 11. 5 nap 215 000 Ft + ill.