Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 02 - 10. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Június 03 - 09. Előzetes helyfoglalás Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 23 - 31. Előzetes helyfoglalás Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 24 - 30. Előzetes helyfoglalás Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtek és tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén

"Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette."
G. Horváth Anikó – 21 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos színvonalú szállás
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAO. – METZ – PÁRIZS – NORMANDIA

REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BUDAPEST – PÁRIZS

A repülővel utazó utasaink egyénileg Budapestről Párizsba utaznak. Buszos utasaink reggel elhagyják Németországot és továbbutaznak Franciaországba. Megállnak Metzben, s gyö­nyörködnek a Mosel-parti város nevezetességeiben. Fő látvá­nyosságok: St. Étienne-katedrális, városháza, belváros, színház, Neuf templom. Továbbindulunk, és délután felvesszük repü­lős utasainkat a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érke­zünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

3. NAP: FÉCAMP – ETRETAT – ROUEN

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy marad és pihen a szállo­dában. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először az atlanti-óceáni partszakasz felfedezésére indulunk. Fantasztikus sziklás tengerpartja, egyedülállóan vadregényes tája lélegzetelállító látványt nyújt. Folytatjuk utunkat Fécampba, a híres gyógylikőr városába. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehe­tőség. A festői tengerparton haladunk tovább és az Atlanti-part egyik legkedveltebb üdülővárosába, Etretat-ba érkezünk. Gyönyörű panoráma tárul elénk; a meredek sziklafalak, a ten­ger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvárosként is emleget­nek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeanne D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirán­dulás, (jelentkezés a helyszínen) Fécamp – Etretat – Rouen (belépővel): 30 €.

4. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurbe utazunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város középkori épü­leteit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tengerpart és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „nor­mann Athén”- ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelen­tősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és apátsá­got, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprog­ram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett fali­kárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. világháború leg­fontosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban érke­zünk Arromanche-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállás elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL – DOL DE BRETAGNE – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csopor­tot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség Listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal meg­közelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos ben­cés apátság megtekintése után továbbindulunk Dol de Bretagne városába, ahol megtekintjük a belvárost, a gyönyörű katedrá­list, valamint egy titokzatos neolitikus sziklatömböt (menhirt), amely a város fő látványossága. A festői kis település az osztri­gatenyésztés egyik központja. Késő délután az egykori kalózvá­rosba, St. Maloba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óvá­ros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, vala­mint a Saint Vincent-katedrálist. Szálláshelyünkre buszozunk.

7. NAP: RENNES – CHARTRES – PÁRIZS

Reggel irány Rennes központja. A város Bretagne tartományi székhelye. Itt megismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fagerendás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a városházát. A szabadprogram keretében a helyi finomságo­kat is megkóstolhatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisáról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame, magasztos tornyai igazán különleges látványt nyújtanak. Kora esti órákban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. NAP: PÁRIZS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG

REPÜLŐSÖKNEK: PÁRIZS – BUDAPEST

A repülős utasoknak reggel transzfer a reptérre és hazarepül­nek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órák­ban érkeznek a Rajna-parti városba, Strasbourgba. Városnézés. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keve­redése. Szabadprogram is lesz. Több órás nézelődésünk után foly­tatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bayeux7,5 €
D-Day, Arromanches8,5 €
Mont St.Michel11 €

Belépők ára: kb.: 27 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Mária Rédvayová
Somodi
2019.07.01

Kitűnően megszervezett utazás. Anikótól sok érdekes információt hallhattunk Franciaország kultúrájáról, történelméről.

 • 4.5
Molnár Zoltánné
Budapest
2019.06.30

A legjobb ár-érték aránnyal dolgozó iroda. Többször utaztam már velük sok szép tájra. Franciaországban csodás helyeket láthattunk.

 • 4.8
Mária
Békéscsaba
2018.07.19

A reptéri mizéria sem tudta elvenni a kedvünket az utazástól, szerencsére az idegenvezető hozzáállása, emberszeretete hamar feledtette velünk a kezdeti rossz élményeket. Történelemkedvelők kánaánja ez az út, az elmúlt 1000 év minden korszakából láthattunk példát: a középkori városi lét, a vidéki élet, a trubadúrok kora és persze a világháború is képviselteti magát egy-egy jelenettel. A szállások elfogadhatók voltak, a holland konyha kitűnő. Sajt, bor, olivaolaj, fűszerek mindenütt. A szerelmesek szigetén mintha Belmondo is feltűnt volna!

 • 5.0
Dobos Katalin
Miskolc
2017.08.27

A festői Normandia-Bretagne úton vettem részt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó maximálisan mindent megtett azért,hogy emlékezetessé tegye az utat számunkra. Az utazási irodát is olyan lelkesen mutatta be,hogy kedvet kaptunk egy újabb PROKO útra. Kellemes egyénisége,szervezőkészsége,segítőkészsége példás volt. A buszvezetők is udvariasak,segítőkészek voltak. Köszönjük,hogy vigyáztak ránk a hosszú úton. Hazafelé a transzferen fiatalokkal beszélgettem,a következő kérdések merültek fel:-Mit tesz az iroda a fiatalabb generáció "utazásra csábítása" érdekében? -A fiatalabb korosztály részére terveznek-e valamilyen kedvezmény bevezetését? További jó munkát kívánok:Dobos Katalin

 • 5.0
Szabó István
Győr
2016.09.01

Minden tiszteletem a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam az úton. Az idegenvezető kisasszony nagyon kedves volt velünk. A két gépkocsivezető is jól felkészült volt. A szállások egy kicsit távol voltak egymástól, azonban többségük nagyon kényelmes és korszerű volt! Köszönjük a szervezőmunkát, minden jót kívánok!

 • 4.8
Szűcs Katalin
Dunaújváros
2016.08.26

Nagyon tetszett az utazás, különösen, hogy a helyi életbe is bepillantást nyerhettünk, mint például sajtkészítés, kuglófsütés, stb. Nagyon színvonalas volt e tekintetben az idei program! Számomra nagy segítség volt, hogy igénybe lehet venni az ingyenes transzferlehetőséget is. Sok sikert kívánok a továbbiakban az iroda munkatársainak!

 • 5.0
Mozsollics Miklósné
Tatabánya
2015.08.17

Sokkal többet nyújtott ez az út, mint azt feltételeztem volna. Kiváló idegen vezetőnk volt Anikó személyében úgy szakmai,mint emberi szempontból. Dícséret a gépkocsi vezetőknek is. Külön köszönet a Proko Travel vezetésének a nagyvonalú gesztusért, amiért az Önök által lemondott és eredetileg befizetett utunk kárpótlásaként kaptunk. Egyetlen dologra szeretném felhívni figyelmüket. A Mont St Michel-hez 283 lépcső vezet fel a felső szintig, - és még fenn is van egy jó pár lépcső, ha mindent megnézünk. Javaslom, hogy ezt tüntessék fel a programban, hogy mindenki egészségi és fizikai állapotának függvényében dönthesse el, vállalkozik-e arra, hogy felmenjen. Köszönöm Csorba Klára munkatársuknak is a sok segítséget. Nagyon szép út, mindenkinek ajánlom Mozsolics Miklósné

 • 4.8
Dobos Katalin
Miskolc
2014.08.30

A festői Normandia-Bretagne úton vettem részt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó maximálisan mindent megtett azért, hogy emlékezetessé tegye az utat számunkra. Az utazási irodát is olyan lelkesen mutatta be, hogy kedvet kaptunk egy újabb PROKO útra. Kellemes egyénisége, szervezőkészsége, segítőkészsége példás volt. A buszvezetők is udvariasak, segítőkészek voltak. Köszönjük, hogy vigyáztak ránk a hosszú úton. Hazafelé a transzferen fiatalokkal beszélgettem, a következő kérdések merültek fel: -Mit tesz az iroda a fiatalabb generáció "utazásra csábítása" érdekében? -A fiatalabb korosztály részére terveznek-e valamilyen kedvezmény bevezetését? További jó munkát kívánok: Dobos Katalin

 • 5.0
Szabó István
Győr
2014.08.28

Minden tiszteletem a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam az úton. Az idegenvezető kisasszony nagyon kedves volt velünk. A két gépkocsivezető is jól felkészült volt. A szállások egy kicsit távol voltak egymástól, azonban többségük nagyon kényelmes és korszerű volt! Köszönjük a szervezőmunkát, minden jót kívánok!

 • 5.0
Szűcs Katalin
Dunaújváros
2014.08.25

Nagyon tetszett az utazás, különösen, hogy a helyi életbe is bepillantást nyerhettünk, mint például sajtkészítés, kuglófsütés, stb. Nagyon színvonalas volt e tekintetben az idei program! Számomra nagy segítség volt, hogy igénybe lehet venni az ingyenes transzferlehetőséget is. Sok sikert kívánok a továbbiakban az iroda munkatársainak!

 • 5.0
A fényűző Nizza és Monaco
Casino, Cote d'Azur, Cannes, Verdon -kanyon
Június 22. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Július 20. 5 nap Előzetes helyfoglalás

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Május 02. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Július 27. 7 nap Előzetes helyfoglalás

További 1 időpont

Párizs - London
Eiffel-torony, Diadalív, Szt. Pál székesegyház, Windsor kastély
Május 31. 7 nap Ár: hamarosan
Július 12. 7 nap Ár: hamarosan

Párizs és csodás kastélyok
Párizs - Versailles - Reims
Május 02. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Május 03. 5 nap Előzetes helyfoglalás

További 2 időpont

Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 24. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Szeptember 25. 5 nap Előzetes helyfoglalás

Kinyomtatom a programot
A festői Normandia - Bretagne úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Június 12. 8 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 02. 8 nap Előzetes helyfoglalás
Párizs és csodás kastélyok
Párizs - Versailles - Reims
Május 02. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Május 03. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney
Szeptember 24. 7 nap Előzetes helyfoglalás
Szeptember 25. 5 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló időpontban

Magyar emlékek Kárpátalján
Munkács – Vereckei-hágó – Szolyva – Ungvár
Június 13. 4 nap Ár: hamarosan
Július 11. 4 nap Ár: hamarosan
Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 10. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Hegyek vonzásában
Túrázás St. Moritzban; a leghosszabb gyalogos függőhíd
Július 10. 6 nap Előzetes helyfoglalás
Július 10. 6 nap Előzetes helyfoglalás

Utazások hasonló árban

Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Március 12. 4 nap Ár: hamarosan
Május 11. 4 nap Ár: hamarosan
Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 17. 7 nap Ár: hamarosan
Július 12. 7 nap Ár: hamarosan
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap Ár: hamarosan
Június 27. 9 nap Ár: hamarosan
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Április 22. 4 nap Ár: hamarosan
Május 19. 4 nap Ár: hamarosan
Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, St. Gilgen hajózás
Június 27. 5 nap Előzetes helyfoglalás
Augusztus 11. 5 nap Előzetes helyfoglalás