Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 22 - 30. 232 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 23 - 29. 325 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Középkori óvárosok, kacskaringós utcák
·  Káprázatos szirtek és tengeröblök
·  Az ár-apály foglya: Mont St. Michel szigete
·  Múltidézés a normandiai partraszállás helyszínén


"Bretagne lenyűgöző tájai és Normandia különleges helyszínei mellett rám talán a legnagyobb hatást Bayeux közel ezer éves szőnyege tette."
G. Horváth Anikó – 20 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos színvonalú szállás
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás után Ausztrián keresztül utazunk Németországba. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

2. NAP: FRANCIAORSZÁG – METZ – PÁRIZS – NORMANDIA

REPÜLŐSÖKNEK: BUDAPEST – PÁRIZS

Elhagyjuk Németországot és továbbutazunk Franciaországba. Megállunk Metzben, s gyönyörködünk a Mosel-parti város nevezetességeiben. Fő látványosságok: St. Étienne-katedrális, városháza, belváros, színház, Neuf templom. Továbbindulunk és felvesszük repülős utasainkat a Párizs melletti reptéren. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre (2 éj). (Franciaországban több esetben a *** színvonalú IBIS szállodalánc hoteljeiben lesz az elhelyezés, melyben 3 ágyas elhelyezés nem lehetséges.)

3. NAP: FÉCAMP – ETRETAT – ROUEN

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy eljön velünk egy mesés fakultatív kirándulásra, vagy marad és pihen a szállo­dában. Akik jönnek a kirándulásra, azokkal először az atlanti-óceáni partszakasz felfedezésére indulunk. Fantasztikus sziklás tengerpartja, egyedülállóan vadregényes tája lélegzetelállító látványt nyújt. Folytatjuk utunkat Fécampba, a híres gyógylikőr városába. A városnak is hírnevet hozó likőrt, a Benedictine-t először az itt élő Benedek-rendi szerzetesek készítették el. Látogatást teszünk a szépséges bencés apátság templomába, majd a gyógylikőrgyár múzeumában kóstolás és vásárlási lehe­tőség. A festői tengerparton haladunk tovább és az Atlanti-part egyik legkedveltebb üdülővárosába, Etretat-ba érkezünk. Gyönyörű panoráma tárul elénk; a meredek sziklafalak, a ten­ger által kivájt „sziklakapu”, és a folyamatosan hullámzó és morajló óceán. Szabadidő alatt a bátrabbak megmártózhatnak a kicsit hűvös óceánban is. Délután megtekintjük Normandia fővárosát, Rouent, melyet múzeumvárosként is emleget­nek. A belvárosi sétánk során érintjük azt a teret, ahol Jeane D’Arc-ot megégették, majd a katedrálist keressük fel. A roueni Notre Dame a francia gótika csúcsalkotása. Nem véletlen, hogy az impresszionista festészet királyát, Monet-t is megihlette. Este érünk vissza szállásunkra. Garantált fakultatív kirán­dulás, (jelentkezés a helyszínen) Fécamp – Etretat – Rouen (belépővel): 30 €.

4. NAP: HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN

Először az ódon hangulatú kikötővárosba, Honfleurba uta­zunk. Itt rövid séta keretében megcsodáljuk a város közép­kori épületeit, romantikus kikötőjét, melynek egységes, színes házsora a festőket is megihlette. Ezt követően ellátogatunk a térség ismert üdülőhelyére, Deauville-be. A homokos tenger­part és a patinás díszsétány igazán kellemes hangulatot áraszt. Délután Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe utazunk. A várost a „normann Athén”- ként is emlegetik, meghatározó történelmi jelentősége miatt. Gyalogos városnézés keretében felkeressük a XI. századi alapokon nyugvó monumentális erődöt és apátsá­got, melyeket még Hódító Vilmos építtetett. Rövid szabadprog­ram után utazás a szállásra.

5. NAP: BAYEUX – ARROMANCHES – LONGES-SUR-MER

A mai nap Bayeux-ba indulunk, ahol megcsodáljuk a látványos gótikus katedrálist, illetve ellátogatunk a városi múzeumba, ahol megnézzük a világhírű bayeux-i szőnyeget. A hímzett fali­kárpit színes képeken keresztül meséli el a normannok 1066-os angliai hódítását. A terület ahol járunk, a II. Világháború legfon­tosabb hadműveleti partszakasza volt. A déli órákban elérke­zünk Arromache-ba, a normandiai partraszállás egyik központi helyszínére, ahol egy különleges múzeumban rekonstruálták a partraszállás, a D-Day történéseit. A partszakaszon haladva Longes-sur-Merben világháborús bunkereket láthatunk. Este szállás elfoglalása.

6. NAP: MONT ST. MICHEL – DOL DE BRETAGNE – ST. MALO

Reggeli után egy misztikus helyszínre kalauzoljuk el a csopor­tot. Mont Saint Michel szigete és a rajta lévő apátság az elsők között került fel az UNESCO Világörökség Listájára. A „sziget” egyedülálló élményt nyújt, hiszen apálykor száraz lábbal meg­közelíthető, míg dagálykor igazi szigetté válik. Mi egy frissen megépített gáton közelítjük meg a sziklát. A csodálatos ben­cés apátság megtekintése után továbbindulunk Dol de Bretagne városába, ahol megtekintjük a belvárost, a gyönyörű katedrá­list, valamint egy titokzatos neolitikus sziklatömböt (menhirt), amely a város fő látványossága. A festői kis település az osztri­gatenyésztés egyik központja. Késő délután az egykori kalózvá­rosba, St. Maloba látogatunk el. Városnézésünk során láthatjuk a tenger fölé magasodó várat, az erődítményrendszert, az óvá­ros zegzugos, középkori hangulatot idéző szűk utcácskáit, vala­mint a Saint Vincent-katedrálist. Szállás.

7. NAP: RENNES – CHARTRES – PÁRIZS

Reggel irány Rennes, Bretagne tartományi székhelye. Itt meg­ismerhetjük az egyedülálló breton kultúrát. Lefényképezhetjük többek között a középkori város jellegzetes színes, fageren­dás házait, a bretagne-i parlament palotáját és a városhá­zát. A szabadprogram keretében a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk. A koradélutáni órákban továbbindulunk a világhírű katedrálisáról híres Chartres-ba. A XII. századi Notre Dame, melynek tornyai a különböző építési korok miatt teljesen eltérőek, igazán különleges látvány. Kora esti órákban érkezünk Párizs környéki szálláshelyünkre.

8. NAP: PÁRIZS – STRASBOURG – NÉMETORSZÁG

REPÜLŐSÖKNEK: PÁRIZS – BUDAPEST

A repülős utasoknak transzfer a reptérre és hazarepülnek Budapestre. A buszos utasok továbbindulnak és a déli órákban érkez­nek a Rajna-parti városba, Strasbourgba. Városnézés. Történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Hatalmas Miasszonyunk temploma és a középkori kőhíd a mellette található tornyokkal sok turista kedvelt célpontja. Belvárosában érdekes a francia és a német építészeti stílus keveredése. Szabadprogram is lesz a városban. Több órás nézelődésünk után folytatjuk utunkat Németországba. Este érkezünk szálláshelyünkre.

9. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggel hazaindulás. Ausztrián keresztül az esti órákban érke­zés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Bayeux7,50 €
D-Day, Arromanches9 €
Mont St.Michel10 €
IFA8 €

Belépők ára: kb.: 27 € + 8 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Mária
Békéscsaba
2018.07.19

A reptéri mizéria sem tudta elvenni a kedvünket az utazástól, szerencsére az idegenvezető hozzáállása, emberszeretete hamar feledtette velünk a kezdeti rossz élményeket. Történelemkedvelők kánaánja ez az út, az elmúlt 1000 év minden korszakából láthattunk példát: a középkori városi lét, a vidéki élet, a trubadúrok kora és persze a világháború is képviselteti magát egy-egy jelenettel. A szállások elfogadhatók voltak, a holland konyha kitűnő. Sajt, bor, olivaolaj, fűszerek mindenütt. A szerelmesek szigetén mintha Belmondo is feltűnt volna!

 • 5.0
Dobos Katalin
Miskolc
2017.08.27

A festői Normandia-Bretagne úton vettem részt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó maximálisan mindent megtett azért,hogy emlékezetessé tegye az utat számunkra. Az utazási irodát is olyan lelkesen mutatta be,hogy kedvet kaptunk egy újabb PROKO útra. Kellemes egyénisége,szervezőkészsége,segítőkészsége példás volt. A buszvezetők is udvariasak,segítőkészek voltak. Köszönjük,hogy vigyáztak ránk a hosszú úton. Hazafelé a transzferen fiatalokkal beszélgettem,a következő kérdések merültek fel:-Mit tesz az iroda a fiatalabb generáció "utazásra csábítása" érdekében? -A fiatalabb korosztály részére terveznek-e valamilyen kedvezmény bevezetését? További jó munkát kívánok:Dobos Katalin

 • 5.0
Szabó István
Győr
2016.09.01

Minden tiszteletem a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam az úton. Az idegenvezető kisasszony nagyon kedves volt velünk. A két gépkocsivezető is jól felkészült volt. A szállások egy kicsit távol voltak egymástól, azonban többségük nagyon kényelmes és korszerű volt! Köszönjük a szervezőmunkát, minden jót kívánok!

 • 4.8
Szűcs Katalin
Dunaújváros
2016.08.26

Nagyon tetszett az utazás, különösen, hogy a helyi életbe is bepillantást nyerhettünk, mint például sajtkészítés, kuglófsütés, stb. Nagyon színvonalas volt e tekintetben az idei program! Számomra nagy segítség volt, hogy igénybe lehet venni az ingyenes transzferlehetőséget is. Sok sikert kívánok a továbbiakban az iroda munkatársainak!

 • 5.0
Mozsollics Miklósné
Tatabánya
2015.08.17

Sokkal többet nyújtott ez az út, mint azt feltételeztem volna. Kiváló idegen vezetőnk volt Anikó személyében úgy szakmai,mint emberi szempontból. Dícséret a gépkocsi vezetőknek is. Külön köszönet a Proko Travel vezetésének a nagyvonalú gesztusért, amiért az Önök által lemondott és eredetileg befizetett utunk kárpótlásaként kaptunk. Egyetlen dologra szeretném felhívni figyelmüket. A Mont St Michel-hez 283 lépcső vezet fel a felső szintig, - és még fenn is van egy jó pár lépcső, ha mindent megnézünk. Javaslom, hogy ezt tüntessék fel a programban, hogy mindenki egészségi és fizikai állapotának függvényében dönthesse el, vállalkozik-e arra, hogy felmenjen. Köszönöm Csorba Klára munkatársuknak is a sok segítséget. Nagyon szép út, mindenkinek ajánlom Mozsolics Miklósné

 • 4.8
Dobos Katalin
Miskolc
2014.08.30

A festői Normandia-Bretagne úton vettem részt. Idegenvezetőnk Horváth Anikó maximálisan mindent megtett azért, hogy emlékezetessé tegye az utat számunkra. Az utazási irodát is olyan lelkesen mutatta be, hogy kedvet kaptunk egy újabb PROKO útra. Kellemes egyénisége, szervezőkészsége, segítőkészsége példás volt. A buszvezetők is udvariasak, segítőkészek voltak. Köszönjük, hogy vigyáztak ránk a hosszú úton. Hazafelé a transzferen fiatalokkal beszélgettem, a következő kérdések merültek fel: -Mit tesz az iroda a fiatalabb generáció "utazásra csábítása" érdekében? -A fiatalabb korosztály részére terveznek-e valamilyen kedvezmény bevezetését? További jó munkát kívánok: Dobos Katalin

 • 5.0
Szabó István
Győr
2014.08.28

Minden tiszteletem a szervezőknek! Nagyon jól éreztem magam az úton. Az idegenvezető kisasszony nagyon kedves volt velünk. A két gépkocsivezető is jól felkészült volt. A szállások egy kicsit távol voltak egymástól, azonban többségük nagyon kényelmes és korszerű volt! Köszönjük a szervezőmunkát, minden jót kívánok!

 • 5.0
Szűcs Katalin
Dunaújváros
2014.08.25

Nagyon tetszett az utazás, különösen, hogy a helyi életbe is bepillantást nyerhettünk, mint például sajtkészítés, kuglófsütés, stb. Nagyon színvonalas volt e tekintetben az idei program! Számomra nagy segítség volt, hogy igénybe lehet venni az ingyenes transzferlehetőséget is. Sok sikert kívánok a továbbiakban az iroda munkatársainak!

 • 5.0
Mozsollics Miklósné
Tatabánya
2014.08.17

Sokkal többet nyújtott ez az út, mint azt feltételeztem volna. Kiváló idegen vezetőnk volt Anikó személyében úgy szakmai,mint emberi szempontból. Dícséret a gépkocsi vezetőknek is. Külön köszönet a Proko Travel vezetésének a nagyvonalú gesztusért, amiért az Önök által lemondott és eredetileg befizetett utunk kárpótlásaként kaptunk. Egyetlen dologra szeretném felhívni figyelmüket. A Mont St Michel-hez 283 lépcső vezet fel a felső szintig, - és még fenn is van egy jó pár lépcső, ha mindent megnézünk. Javaslom, hogy ezt tüntessék fel a programban, hogy mindenki egészségi és fizikai állapotának függvényében dönthesse el, vállalkozik-e arra, hogy felmenjen. Köszönöm Csorba Klára munkatársuknak is a sok segítséget. Nagyon szép út, mindenkinek ajánlom Mozsolics Miklósné

 • 5.0
A fényűző Nizza és Monaco
Casino, Cote d'Azur, Cannes, Verdon -kanyon
Május 28. 6 nap 295 000 Ft

Tavaszi romantika Párizsban
Párizs - Versailles - Orleans - Reims
Május 07. 7 nap 167 000 Ft
Május 08. 5 nap 259 500 Ft

Kinyomtatom a programot
A festői Normandia - Bretagne úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A fényűző Nizza és Monaco
Casino, Cote d'Azur, Cannes, Verdon -kanyon
Május 28. 6 nap 295 000 Ft
Tavaszi romantika Párizsban
Párizs - Versailles - Orleans - Reims
Május 07. 7 nap 167 000 Ft
Május 08. 5 nap 259 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

Észak-Spanyolország csodái
Santander és San Sebastian mesés tengerpartjai Meseszép gótikus katedrálisok
Június 22. 5 nap 308 000 Ft
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Június 22. 7 nap 167 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Május 28. 5 nap 122 000 Ft
Június 26. 5 nap 122 000 Ft

Utazások hasonló árban

Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Szófia - Plovdiv - Fekete-tenger - Várna
Június 26. 7 nap 176 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Május 16. 4 nap 176 000 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Április 23. 6 nap 281 000 Ft
Május 14. 6 nap 281 000 Ft
Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Voltera
Április 10. 7 nap 177 000 Ft
Június 22. 7 nap 177 000 Ft
Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Június 11. 7 nap 223 000 Ft