Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 01 - 07. 192 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Világörökségi helyszínek Pugliában
·  2019 Európa Kulturális Fővárosa, Matera
·  Bari, Délkelet-Olaszország legfejlettebb városa
·  Tudja mi az a trulló Alberobelloban? Megmutatjuk.

"Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!"
Csorba Klára – 13 éve Olaszország szakreferense

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUIELA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori település­hez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresz­tény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Bologna környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: BOLOGNA – SAN MARINO – BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai megállónk San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, egy hegy tetején, ahová már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Továbbutazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látni­valója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek erek­lyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgál­jon. A város másik jelentős temploma a székesegyház, melyet 1292-ben szentelték fel és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építették. A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, mely a XII–XIII. században épült. Azóta többször restaurálták, ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban és séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA – MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas király korában alapították. Altamura hírnevét a világ­szerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló ere­det megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dino­szaurusz lábnyomra bukkantak. Altamura további nevezetessége a Santa Maria Assunta-katedrális, egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alá tartozó székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO világörök­ségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusok­ban még a XX. században is éltek emberek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen meg­változott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa kultu­rális fővárosa volt. Szállásunk Martina Francaban lesz. Aki este szeretne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA – ALBEROBELLO – POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosban sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pugliai emberek mindennapjaiba. Ezt követően további szép helyek várnak ránk. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvaló­inak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozá­suk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. A trullók a kis város egyértelmű nevezetességei, amelyeknek az UNESCO világörök­ség helyszínné való nyilvánítását is köszönheti. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd meg­tekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő után tovább­utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a tenger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az idelátogatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakü­lönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti gyöngyszemhez. Polignano a Mare egy olyan városka, ahol Domenico Modugno Grammy díjas énekes is élt, szobra a kikötő­ben áll. Híres dala a Volare… így biztos emlékszik rá mindenki!? A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjéhez. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja ki is pró­bálhatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorok­ban. Este érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: MARTINA FRANCA – BOLOGNA

Reggeli után hazaindulunk. Rövid pihenőt tartunk a szerelme­sek városában, Anconában, Marche tartomány fővárosában. Az Adriai-tenger 3.000 éves kikötővárosa fontos bortermelő vidék, de híres a méz és olivatermékeiről is. A városkában sétálva lesz módunk ezen termékek megvásárlására is, miköz­ben látjuk a hegytetőn magasló Szent Ciriaco székesegyházat, Mole Vanvitelliana erődöt és a Traian Diadalívet is. Megállónk után folytatjuk utunkat Bologna környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével hazaindulás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquila - kripták4,00 €
Bari - Castello Normanno6,00 €
Barlanglakás látogatás (1 db) 2,00 €
San Marino5,00 €

Belépők ára összesen kb. 17 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1:40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló M7-es melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló MOL benzinkút
Gyakori kérdések
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap 274 000 Ft

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Július 13. 9 nap 299 500 Ft

További 1 időpont

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Július 12. 5 nap 139 500 Ft
Szeptember 29. 5 nap 139 500 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Június 09. 5 nap 117 000 Ft
Június 26. 5 nap 117 000 Ft

További 4 időpont

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Volterra
Június 22. 7 nap 177 000 Ft
Szeptember 02. 7 nap 177 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A csodás Puglia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Július 13. 9 nap 299 500 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap 179 000 Ft
Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén
Balzsamecet, parmai sonka, parmezán és Ferrari gyár
Augusztus 19. 5 nap 115 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A Monarchia legszebb látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana
Július 04. 5 nap 119 000 Ft
Augusztus 03. 5 nap 119 000 Ft
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Grossglockner Hochalpenstrasse, túrázás az Alpokban
Augusztus 03. 5 nap 147 000 Ft
Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 06. 5 nap 159 500 Ft
Augusztus 03. 5 nap 159 500 Ft

Utazások hasonló árban

Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Kruja – Mostar
Június 15. 7 nap 156 000 Ft
Július 04. 7 nap 159 000 Ft
Olaszország gyöngyszemei
Firenze – Róma – Nápoly – Capri – Pompei – Padova
Július 18. 8 nap 207 000 Ft
Augusztus 26. 8 nap 207 000 Ft
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Augusztus 27. 7 nap 182 000 Ft
Észak Velencéje, Szentpétervár
Május 18. 5 nap 228 000 Ft
Május 18. 5 nap 216 000 Ft
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Hajózás a Duna-deltában, Berca iszapvulkánja, Kisinyov
Június 25. 8 nap 186 000 Ft
Július 18. 8 nap 195 000 Ft