Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 02 - 08. 195 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Világörökségi helyszínek Pugliában
·  2019 Európa Kultúrális Fővárosa, Matera
·  Bari DK-Olaszország legfejlettebb városa
·  Tudja mi az a trulló Alberobelloban? Megmutatjuk.

"Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!"
Csorba Klára – 14 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori település­hez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legöregebb keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Bologna környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: BOLOGNA – SAN MARINO – BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai megállónk San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, egy hegy tete­jén, ahová már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magában, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Tovább utazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb lát­nivalója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgál­jon. A város másik jelentős temploma a székesegyház, melyet 1292‑ben szenteltek fel és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építettek. A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, mely a XII–XIII. században épült. Azóta többször restaurálták, ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban és séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA – MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas király korában alapították. Altamura hírnevét a világ­szerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló ere­det megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dino­szaurusz lábnyomra bukkantak. Altamura további nevezetessége a Santa Maria Assunta-katedrális, egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alá tartozó székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek emberek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk Martina Francaban lesz. Aki este szeretne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA – ALBEROBELLO – POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyargós utcákkal büszkélkedő óvárosában sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pugliai emberek mindennapjaiba. Ezt követően további szép helyek várnak ránk. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hír­nevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négy­szögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, meg­parancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzza­nak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. A trullók a kis város egyértelmű nevezetességei, amelyek­nek az UNESCO Világörökség helyszínné való nyilvánítását is köszönheti. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő után tovább utazunk a tengerparti gyöngy­szemhez, a fehér városba Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a tenger illata, a megannyi hangulatos terasz elvará­zsolja az idelátogatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kité­rünk egy másik tengerparti gyöngyszemhez. Polignano a Mare egy olyan városka, ahol Domenico Modugno Grammy-díjas éne­kes is élt, szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare… így biz­tos emlékszik rá mindenki!? A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjével. Híres a város­kába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid sza­badidőnkben, aki akarja, ki is próbálhatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: MARTINA FRANCA – ANCONA – BOLOGNA

Reggeli után hazaindulunk. Rövid pihenőt tartunk a szerelme­sek városában, Anconában, Marche tartomány fővárosában. Az Adriai-tenger 3.000 éves kikötővárosa fontos bortermelő vidék, de híres a méz és olivatermékeiről is. A városkában sétálva lesz módunk ezen termékek megvásárlására is, miköz­ben látjuk a hegytetőn magasló Szent Ciriaco székesegyházat, Mole Vanvitelliana erődöt és a Traian Diadalívet is. Megállónk után folytatjuk utunkat Bologna környéki szállásunkra.

7. NAP: BOLOGNA – FERRARA – BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével hazautazás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquila - kripták, bazilika10 €
Bari - Castello Normanno7 €
Barlanglakás látogatás (1 db) 2 €
Matera busz fel2 €
San Marino5 €

Belépők ára: kb.: 24 € + barlanglakások

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1:40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
B. Edit
Budapest
2020.08.22

Tartalmas program, lényegre törő, figyelmes idegenvezető, tiszta és kényelemes busz, figyelmes és segítőkész sofőrökkel. Változatos és finom ételek a kényelmes és tiszta szállásokon, bár kicsit több gyümölcsöt és zöldséget is felszolgálhattak volna az olaszok.

 • 5.0
V. Anna
Kisszekeres
2020.08.18

Sokszínű és jól bemutatott program. Az idegenvezető nagyon felkészült és segítőkész. A busz tiszta és kényelmes volt. A gépkocsivezetők pedig profik és megbízhatók. A szállások szépek, tiszták és kényelmesek. Étkezéskor megfelelő adagokat kaptunk, az ételek finomak voltak remek kiszolgálással.

 • 5.0
Czolner Viktória
Vác
2020.08.18

Régi vágyam teljesült, hogy eljutottam Barira, és bejárhattam olaszország ezen felét is. Nagyon jó kis program, nagyon felkészült az idegenvezető. Javasolnám, hogy legyen plusz egy nap a tengerparton.

 • 4.8
Sz. Annamária
Szeged
2020.08.14

Zilzer Zsuzsa idegenvezető a legjobb! :) A sofőrök kiválók! A hotel Bariban kimagasló szolgáltatást nyújtott.

 • 5.0
P. Lászlóné
Budapest
2020.08.12

A Prokonál első az utas! Izgalmas, érdekes, látványos szép helyek! Zilzer Zsuzsanna fantasztikus tudással rendelkező vezető. Mindig segítőkész, rugalmas, de határozott. Remek szakember! Kényelmes, tiszta autóbusz és precíz, pontos, előzékeny gépjárművezetők. Kényelmes, tiszta, szép szálláshelyek. Barin a szállásunk szinte 5* volt, de a másik két hely étkezési lehetőségei szegényesebbek voltak.

 • 4.8
P. Anita
Budapest
2020.08.11

Nagyon köszönöm, hogy fél busszal is elindították a programot és ilyen csodás látnivalókban lehetett részem a COVID ellenére is!! Kiváló volt a szervezés, Zsuzsi pedig maximálisan felkészült, ahogyan megszokhattam, ráadásul este sem hagyott magunkra. A bari szállás kivételes volt, igaz Ferrarában a kiszolgálás lehetett volna picivel jobb is. Kár, hogy nem volt 1 nappal hosszabb az utazás, mert szívesen eltöltöttem volna több időt is a tengerparton.

 • 4.8
F. Tibor és Tiborné
Györe
2020.08.10

Jól éreztük magunkat minden programon! Zsuzsa, mint mindig kiváló! Kényelmes, hűs buszok, bravúros vezetés! Udvarias, készséges fiúk! Köszönjük, hogy kevés utassal is indították az utat!!!

 • 5.0
K. Aladár
Vác
2020.08.09

A Proko Travel kényelmes, pontos, precíz szolgáltatást nyújtott, bár a program során két látnivaló között néha nagy volt a távolság. Idegenvezetőnk remek, adatokkal bőven ellátott minket. A sofőrok tudják a dolgukat, az utazásom pedig kényelmes volt, mert magam ülhettem két ülésen.

 • 4.3
V. István és Istvánné
Kisszekeres
2020.08.09

Nagyon szép program, tele-tele csodával! Zilzer Zsuzsanna magas fokon felkészült, mindenre kiterjedő tájékoztatást adott. Nagyon jó hangulatot alakított ki a csoportban.

 • 4.5
Gyné Molnár Anita
Győrság
2020.09.01

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Október 05. 8 nap 352 000 Ft
Október 05. 5 nap 292 000 Ft

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Szeptember 22. 9 nap 309 500 Ft

Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás
Július 20. 5 nap 152 500 Ft

Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Garda- tó, Comoi-tó, Lago Maggiore hajókirándulásokkal
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
Augusztus 11. 5 nap 126 000 Ft

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Az olasz csizma sarka, Puglia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Olaszország gyöngyszemei
Firenze – Róma – Nápoly – Capri – Pompei – Padova
Augusztus 02. 8 nap 206 500 Ft
Szeptember 14. 8 nap 206 500 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Július 26. 4 nap 162 000 Ft
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Túrázás Ausztria zöld szívében
Erlaufsee, Puchberg, Mariazell - Ötschergraben
Szeptember 04. 5 nap 121 000 Ft

Utazások hasonló árban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Augusztus 14. 7 nap 198 000 Ft
Szeptember 02. 7 nap 183 000 Ft
Olaszország legszebb látnivalói
Aqueila - Firenze - Pisa - Róma - Orvieto - Assisi - San Marino - Bologna - Miramare kastély
Szeptember 22. 9 nap 243 000 Ft
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 28. 6 nap 178 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 178 000 Ft
A Nápolyi-öböl titkai
Nápoly - Herculaneum - Amalfi-part
Október 16. 4 nap 238 000 Ft
Észak Velencéje, Szentpétervár
Július 21. 5 nap 223 000 Ft
Július 21. 5 nap 199 000 Ft