Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 02 - 07. 182 000 Ft + ill. Repülővel Nem foglalható
Július 20 - 25. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 28 - Október 03. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

· Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban

· Majmokat fotózhatunk Gibraltár szikláján

· Alhambra, a mór építészeti csoda

· Mezquita, mely mecset és templom is

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (10)
  • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – MALAGA – BENALMÁDENA

Menetrend szerint – várhatóan az esti órákban – érkezünk Budapestről Malaga-ba. A reptérről transzfer a Costa del Sol tengerparti szakaszára, ahol elfoglaljuk szállásunkat a Hotel San Fermin ***-ben (5 éj), mely Benalmádenában található. www.hotelsanfermin.com. Késői vacsora.

2. NAP: GRANADA

Reggelit követően a granadai Alhambra-ba látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Az Alhambra területe volt az a „kis sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. A labirintus szerű várkastély építészeti szempontból páratlan a kon­tinensen. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok (Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd) temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehető­ség az arab világot idéző selyembazárban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra. (Ha valaki az Alhambrába nem szándékozik bejönni, azt előre jelezze irodánknak, mert a belépőket hónapokkal előre meg kell vásárolnunk a sok turista és a nagy érdeklődés miatt.)

3. NAP: GIBRALTÁR – MARBELLA

Reggeli után, aki szeretne, kimehet a szállodától pár percre lévő tengerpartra és pihenhet, vagy részt vehet egy fakul­tatív kiránduláson, mely során a sziklára épült városállam­hoz, Gibraltárhoz látogatunk.  Megállunk a Földközi tenger és az Atlanti óceán találkozásánál található Európa pontnál, ahonnan tiszta időben az afrikai partokig elláthatunk. Átérve helyi kisbuszokkal kapaszkodunk fel a sziklára, útközben mesés látvány tárul elénk a környező tájra tekintve. Meglátogatjuk a varázslatos cseppkőalakzatokkal rendelkező Szent Mihály barlangot.  Természetesen a nap során lefényképezhetjük a majmokat is, melyek Gibraltár kihagyhatatlan látnivalói. A belvárosban sétálunk, majd lesz időnk a szabad vámterületen vásá­rolni is. Következő állomásunk a spanyol jólét és luxus  fellegvára, Marbella. Az óváros hangulatos utcái és a kikötő fényűző yachtjai szemkápráztató párost alkotnak. Szabadprogramot követően a fakultatív program végén a tengerpart mentén vis­szatérünk szállásunkra. Gibraltár – Marbella fakultatív kirándulás: 60 € (jelentkezés a helyszínen).

4. NAP: RONDA – CÓRDOBA

Reggeli után indulunk Rondába. A neve megtévesztő lehet, hisz Andalúzia egyik bájos, sziklára épült településéről van szó. Fő látnivalók; az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épületei. A hídról mesés a rálátás a környékre, és a száz méter mély szurdokba.   Folytatjuk utunkat Córdoba-ba. A városban a mór építészet egyik leg­szebb alkotása található, a Mezquita. Programunkat ennek megtekintésével kezdjük. Ez a világ legkülönlegesebb mecsetje, amelyben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) talál­ható. Ilyen jellegű épület sehol máshol a világon nincsen. Ezt követően óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a római kori hidat. A hófehér házakkal tarkított, kanyargós utcákon sétálva sok bájos belső kertet (patiot) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. A tartalmas nap végén visszatérünk szállásunkra.

5. NAP: SEVILLA

Reggeli után pihenés a szálloda medencéjénél vagy fakulta­tív kirándulás Andalúzia központjába, a történelmi Sevilla-ba. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékek­kel rendelkező Katedrálist nézzük meg, ahol Kolumbusz sír­emléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy Spanyolország egyik legszebb vallási helye, melyről magunk is meggyőződhetünk. A programunkat helyi idegenvezető is segíti. Ezt követően gyalogos sétánk során felkeressük az Alcázart, amelyet keresztény uralkodó építtetett mór stílus­ban. Az operadíszlet jellegű Santa Cruz negyedben szabadidő, ahol finom helyi specialitásokat tesztelhetünk. A városban ezen kívül számtalan szép palota és díszes épület található. A nap befejezéseként busszal felkeressük a szemkápráztató Plaza de Espana-t, melynek hatalmas mére­teivel alig tudunk betelni. A Guadalquivir folyóparton láthat­juk az almohád uralom idejéből származó, közel 800 éves Aranytornyot, majd élményekkel telve utazunk vissza szállá­sunkra. Sevilla fakultatív kirándulás (belépővel): 60 € (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: MALAGA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, majd dél körül indulunk a Costa del Sol fővárosába, Malaga-ba. Sétánk során a fő látványossá­gok:Kikötő, Katedrális, Plaza de la Merced, ahol Picasso szülőháza is talál­ható, és a Larios főutca. Lesz szabadidő is a központban a várhatóan kora esti órákban induló transzferig, végül utazás a reptérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés éjfél körül.

Alcazar belépő + füles 12 €
Giblaltár 15 €
Sevilla - Katedrális 10 €
Pilátus palotája 6 €
Cordoba - Mezquita 10 €
Granada - Alhambra 16 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája 5 €


Belépők ára: kb. 74 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Jelinek Magdi
Budapest
2018.10.07

Gulyás Miklós idegenvezető kivételes tudásával,műveltségével, történelmi, zenei, irodalmi, a helyhez is kötődő tudásanyagának átadásával, humorával, segítőkészségével,csapatépítésével, intelligenciájával felejthetetlenné tette ezt az utat!

  • 5.0
Csortán Zsolt

2017.05.31

Idegenvezető: Felkészült, udvarias, tájékozott, művelt

  • 5.0
Galántai Ferenc

2017.05.30

  • 5.0
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Július 07. 12 nap Ár: január végén
Július 09. 9 nap Ár: január végén

El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Október 02. 9 nap Ár: január végén

Észak-Spanyolország csodái
Santander és San Sebastian mesés tengerpartjai Meseszép gótikus katedrálisok Borkóstolás a híres borvidéken
Június 17. 5 nap 332 000 Ft + ill.
Augusztus 26. 5 nap Ár: január végén

Kanári-szigetek - Gran Canaria és Tenerife
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Május 06. 9 nap 355 000 Ft + ill.
Július 22. 9 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot