Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 21 - 26. 307 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Július 12 - 17. 355 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Október 04 - 09. 307 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Kolumbusz sírhelye a mesés katedrálisban
·  Alhambra, a mór építészeti csoda
·  Mezquita, mely mecset és templom is
·  A sziklára épült városok, Gibraltár és Ronda

"A cordobai Mezquitáról sokat hallhat az ember, de a valóság mindent felülmúl. Az oszlopok erdejében sétálva merengeni a hely páratlan történelmén életre szóló élmény."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Körutazásunk nem érinti Spanyolország azon régióit, amely a vírus szempontjából magasabb kockázatúak. Andalúziában jóval kevesebb a megbetegedések száma, mint Katalóniában, vagy Madridban.

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – MALAGA – BENALMADENA

Menetrend szerint – várhatóan a délelőtti órákban – érkezünk Budapestről Malagába. A reptérről transzfer a Costa del Sol tengerparti szakaszára, ahová várhatóan a déli órákban érkezünk. Ezt követően a fakultatív vacsoráig szabadprogram, fürdési lehetőséggel. A szobákat várhatóan 14 óra után lehet elfoglalni, a Hotel San Fermin ***-ben www.hotelsanfermin.com (5 éj), mely Benalmádenában található, 300 m-re a strandtól.

2.     NAP: GRANADA

Reggelit követően a granadai Alhambra-ba látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya, ezért is került be a Világörökségek közé. Az Alhambra területe volt az a „kis sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. A labirintusszerű várkastély építészeti szempontból páratlan a kontinensen. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Elsősorban a falak díszítettsége, a sok márvány és az érdekes arab motívumok teszik egyedülállóvá a palotát. A csodaszép Generalife mediterrán növényei közt vannak olyanok, melyeket még a mórok telepítettek a parkba. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok (Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd) temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra. (Ha valaki az Alhambrába nem szándékozik bejönni, azt előre jelezze irodánknak, mert a belépőket hónapokkal előre meg kell vásárolnunk a sok turista és a nagy érdeklődés miatt).

3.     NAP: GIBRALTÁR – MARBELLA

Reggeli után, aki szeretne, kimehet a szállodától pár percre lévő tengerpartra és pihenhet, vagy aki egy érdekességet akar látni, az részt vehet egy fakultatív kiránduláson, mely során a sziklára épült városállamhoz, Gibraltárhoz látogatunk el. Gyalog lépünk be a határon, s onnan helyi kisbusszal folytatjuk programunkat. Határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. Alaposan bejárjuk az alsóvárost, ami igen változatos képet nyújt erődfalaival, különböző vallásokhoz tartozó templomaival, városi strandjával, háborús emlékműveivel, ráadásul területének jelentős része a tengertől feltöltött terület. Majd felmegyünk a híres fehér sziklára, ahol sokféle élmény fogad bennünket. Többek között egy vízesés, amely mesterséges, a tengerből szűrt ivóvíz mellékterméke, egy mecset, egy arab erőd, s az Európa pont, ahonnan Afrikáig elláthatunk. Azonkívül meglátogatunk egy káprázatos cseppkőbarlangot, ami titokzatos mesevilágként hat, majd találkozunk a szikla majmaival, kik vidáman élik itt életüket. Gyönyörködhetünk ugrándozásukban, pajkos játékukban, és ahogy egymást kurkásszák. Mindeközben a magasból csodálhatjuk a tájat, hisz belátjuk az egész öblöt hatalmas hajóforgalmával. Elképesztő látvány! Végezetül pihenhetünk, ebédelhetünk, és természetesen vásárolhatunk a szabad vámterületű boltok sokaságában. Visszafelé jövet megállunk Marbellaban. A Costa del Sol egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosa, és kimondhatjuk, a legelitebb. Különösen látványos jacht kikötője, amelynek gazdagsága és szépsége a monacóiéval vetekszik. Sétálunk a luxushajók között, majd átbuszozunk az óvárosba, ami a kikötő ellentéteként a régi világ tanúja hangulatos utcáival, kedves tereivel, virágos homlokzatú házaival. Nagyon bájos az egész. A fakultatív kirándulásunk végén a tengerpart mentén visszatérünk szállásunkra. Gibraltár – Marbella fakultatív kirándulás: 70 € (belépővel)

4.     NAP: RONDA – CÓRDOBA

Reggeli után indulunk Rondába. A neve megtévesztő lehet, hisz Andalúzia egyik bájos, sziklára épült településéről van szó. Fő látnivalók; az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épületei. A hídról mesés a rálátás a környékre, és a száz méter mély szurdokba. Rondát elhagyva folytatjuk utunkat Cordobába. A városban a mór építészet egyik legszebb alkotása található, ez a Mezquita, mely Világörökség. Programunkat ennek megtekintésével kezdjük. A monumentális épület a világ legkülönlegesebb mecsete, amelyben 850 oszlop, és egy keresztény templom(!) található. Ilyen jellegű építményt sehol máshol a világon nem találhatunk. Az óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a Guadalquivir folyón átívelő 225 m hosszú, 16 ívből álló római kori hidat is. A hófehér házakkal tarkított, kanyargós utcákon sétálva sok bájos belső kertet (patiot) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. A tartalmas nap végén visszatérünk szállásunkra.

5.     NAP: SEVILLA

Reggeli után pihenés a szálloda medencéjénél vagy fakultatív kirándulás Andalúzia központjába, a történelmi Sevillába. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrálist nézzük meg, melyben Kolumbusz síremléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy ez Spanyolország egyik legszebb vallási helye, melyről magunk is meggyőződhetünk. A programunkat helyi idegenvezető is segíti. Ezt követő sétánk során felkeressük az Alcazart, amelyet keresztény uralkodó építtetett mór stílusban. Az operadíszlet jellegű Santa Cruz negyedben szabadidő, ahol finom helyi specialitásokat tesztelhetünk. A várost ezen kívül számtalan szép palota és díszes épület tarkítja. A nap befejezéseként busszal felkeressük a szemkápráztató Plaza de Espana-t, melynek hatalmas méreteivel alig tudunk betelni. Az épület homlokzatát borító csempéken a spanyol történelem neves eseményei láthatóak. A Guadalquivir folyóparton lefényképezhetjük az almohád uralom idejéből származó, közel 800 éves Aranytornyot, majd élményekkel telve utazunk vissza szállásunkra. Sevilla fakultatív kirándulás (2 belépővel): 95 €

6.     NAP: MALAGA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, majd menetrend függvényében, várhatóan dél körül indulunk a Costa del Sol fővárosába, Malagába. Séta a központban, mely során megtekintjük a több mint fél milliós város fő látványosságait. A kikötőnél nagyon szép sétány fogad bennünket, látványos a katedrális, melyen a hosszantartó építése miatt több építészeti stílus is megjelenik. Továbbhaladva a Plaza de la Merced térre érkezünk, ahol Picasso szülőháza is található, ezt követi a Larios főutca. Meg kell említeni a város másik ismert szülöttét, Antonio Banderas színészt. Lesz szabadidő is a központban a várhatóan kora esti órákban induló transzferig. Utazás a reptérre és hazarepülünk Budapestre. Menetrend változás esetén a malagai program módosulhat. Érkezés éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Alcazar belépő + füles12,5 €
Rondai katedrális5 €
Sevilla - Katedrális10 €
Cordoba - Mezquita11 €
Granada - Alhambra18 €
Granada - Katolikus Királyok kápolnája5 €
Malaga - Katedrális6 €
Picasso Múzeum9 €

Belépők ára: kb.: 77 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Jelinek Magdi
Budapest
2018.10.07

Gulyás Miklós idegenvezető kivételes tudásával,műveltségével, történelmi, zenei, irodalmi, a helyhez is kötődő tudásanyagának átadásával, humorával, segítőkészségével,csapatépítésével, intelligenciájával felejthetetlenné tette ezt az utat!

 • 5.0
Csortán Zsolt

2017.05.31

Idegenvezető: Felkészült, udvarias, tájékozott, művelt

 • 5.0
Dr. Mezei László
Tolna
2017.05.26

Idegenvezető: Felkészült, szórakoztató

 • 5.0
Galla József
Bonyhád
2017.05.25

Idegenvezető: Rendkívül felkészült, humoros, figyelmes

 • 5.0
Fülöp Sándor

2017.05.22

Program: Egy kis tengerparti séta - lábmosás jó lenne. E pár napban megfelelő volt a program-látnivaló Idegenvezető: Kultúrált - nagytudású, figyelmes - jó humorú Autóbusz: Jó állapotú - mutatós, kicsit szűk a hely Szállás: Jó minőségű-szép kertek-parkok, szobák kellemes-tágas

 • 5.0
Hruby Gyula
Budapest
2017.05.19

Program: A legfontosabb látnivalókat tartalmazta Idegenvezető: A foglalkozásom tanár. (Szegeden végeztem) -> az idegenvezetőnk nagyon felkészült, rendkívül intelligens, fáradhatatlan ember, messze átlagon felüli!!!!!! Autóbusz: Kényelmes volt Szállás: Kényelmes!!!!!

 • 5.0
Pataki Pálné
Szeged
2016.10.17

Nagyszerű kiránduláson vettünk részt a párommal, Gyulyás Miklós vezetésével. Pontosan és nagyon szórakoztató szervesésben volt részünk. Miklós az út során kedves és figyelmes volt. Nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Pataki Pálné

 • 5.0
Kormányos Etelka
Budapest
2016.06.05

Öt élménydús napon vagyunk túl, mely során sok fantasztikus látnivalót tekinthettünk meg. Idegenvezetőnk, Gulyás Miklós rendkívül felkészült, utasbarát és találékony, aki mindig tudta, hogy a különböző helyzetekben mit kell tenni. Utaztam már más utazási irodákkal is, de messze ez volt a legszervezettebb.

 • 5.0
Faragó Jánosné
Kecskemét
2016.06.02

Az út során kitűnő, érdekes ismereteket szerezhettünk a mór emlékekről, nekem még kevésnek is bizonyult ez az öt nap, Malagában még minimum egy napot el tudtam volna tölteni. Kellemes meglepetés volt számomra az interaktív idegenvezetés, hiszen más irodáknál még nem tapasztaltam ilyet. Nagyon egyedi és szórakoztató volt. A szállás, az autóbusz és az étkezés is megfelelő volt. Nekem a második nap tetszett a leginkább, Gibraltár egyszerűen nagyszerű volt.

 • 5.0
Mártonfalviné Bálint Sára
Nagykőrös
2015.07.03

Nagy örömmel fedeztük fel az andalúziai útjukat a katalógusban, amire barátnőmmel azonnal jelentkeztünk is. A programok, a látnivalók lenyűgözőek, a hotelek, a szervezettség kiváló volt! A csodálatos élményt a spanyol buszvezető, Diego maximális szolgálatkészsége tette teljessé!

 • 5.0
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Július 29. 7 nap 452 000 Ft

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap 445 000 Ft

El Camino zarándokút Szent Évben
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Május 05. 9 nap 287 000 Ft
Szeptember 29. 9 nap 287 000 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program
Július 12. 7 nap 435 000 Ft
Szeptember 20. 7 nap 439 000 Ft

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Augusztus 19. 12 nap 345 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 367 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Mór emlékek Andalúziában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Június 25. 12 nap 445 000 Ft
Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona
Július 11. 5 nap 264 500 Ft
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Augusztus 21. 6 nap 299 500 Ft
Szeptember 04. 6 nap 312 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona
Július 11. 5 nap 264 500 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Június 04. 5 nap 128 000 Ft
Augusztus 05. 5 nap 128 000 Ft
Hajóval Passauba
Komárom - Bős vízlépcső - Pozsony - Dévény
Június 23. 5 nap 153 600 Ft
Szeptember 15. 5 nap 153 600 Ft

Utazások hasonló árban

Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Augusztus 04. 6 nap 299 500 Ft
Szeptember 15. 6 nap 278 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Június 07. 8 nap 376 000 Ft
Június 07. 8 nap 319 000 Ft
A fényűző Nizza és Monaco
Casino, Cote d'Azur, Cannes, Verdon -kanyon
Július 20. 5 nap 286 000 Ft
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Augusztus 21. 6 nap 299 500 Ft
Szeptember 04. 6 nap 312 000 Ft
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Június 02. 9 nap 262 000 Ft
Augusztus 23. 9 nap 245 000 Ft