Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Gazdag program: 8 ország 11 városa
·  2 miniállam: Monaco és Andorra
·  Madrid, Barcelona, Toledo, Zaragoza
·  Fakultatív kirándulások vagy tengerparti fürdőzés

"Elgondolkodtam, hogy II. Fülöp hogyan élte mindennapjait az El Escoriálban. Sok királyi palotát láttam már, de ez minden eddigitől gyökeresen különbözött!"
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (9)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – VERONA

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével érkezünk Olaszországba. Este 1,5 órás gyalogos városnézés Veronában (ókori Aréna, Júlia erkélye, hangulatos Erbe tér). Városnézés után szállás.

2. NAP: RIVIÉRA – CÔTE D’AZUR – MONACO

Reggeli után az olasz Riviérán keresztül – melyet a „Virágok Riviérájának” is neveznek – utazás a Côte d’Azur felé. Bepakolunk a szállodába, kb. 17 órakor indulunk a fakultatív kirándulásra Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Útközben egy parfümgyárba is ellátogatunk. A miniállamban kb. 4 órás idegenvezetéses programunk során látjuk a Nagyhercegi palotát, a kikötőt, sőt a Casinoban is kipróbálhatják szerencséjüket a vállalkozó kedvűek. A városnézés után vissza­utazás a tranzitszállásra. Monaco és parfümgyár látoga­tás fakultatív program: 12.000,- Ft.

3. NAP: CÔTE D’AZUR – FIGUERAS – LLORET DE MAR

Reggeli után végighaladunk Provance-on, így érkezünk Spanyolországba. A határ után nem sokkal egyedülálló élmény­ben lesz részünk. Figueras-ban megállunk és egy rövid séta után megtekinthetjük a Salvador Dalí Múzeumot. Dalí a szür­realizmus egyik legismertebb festője volt. A saját házában ren­dezte be ezt a kiállítást, amelyet művészete mauzóleumaként emelt az utókor számára. Kb. 1 órás programunk lesz ebben a különleges épületben, majd továbbutazunk Lloret de Marba. Elfoglaljuk ****-os szállásunkat, majd vacsora. Egy ország meg­ismeréséhez a városok és a gasztronómia mellett a zene is hoz­zátartozik. Ezért vacsora után aki ezt szeretné egy fakultatív, hangulatos spanyol zenés estre is eljöhet velünk. Az est során fergeteges flamenco műsort láthatunk. Fakultatív spanyol zenés est flamenco műsorral: 35 €.

4. NAP: COSTA BRAVA – BARCELONA – COSTA BRAVA

Fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas – mely Barcelona Váci utcája, itt mindig hömpö­lyög a tömeg –, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség – annak aki szeretné –, belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Fakultatív Barcelona kirándulás: 40 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegé­szítés (2 belépő): + 30 €. Forgalom függvényében kb. 19 órára érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: COSTA BRAVA – ANDORRA – MONTSERRAT

Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirán­dulás a miniállamba, Andorra-ba és Montserratba. Kora reg­gel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Megtekintjük a közel 1.000 éves főváros fontosabb középületeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásár­lási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is kipróbálhatjuk, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásá­rolhat is. Vacsorára érkezünk vissza a szállodába. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €.

6. NAP: COSTA BRAVA – ZARAGOZA – MADRID

Reggeli után indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely 2012-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Az Ebro mel­letti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a Szent Jakab által elhelyezett híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is sze­repel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás. A ****-os hotelünk Madrid üzleti negyedében közvetlenül egy metróállomásnál lesz.

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segít­ségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után ellátogatunk az Elesettek Völgyébe. A spa­nyol polgárháború után építtette Franco tábornok ezt a monu­mentális katedrálist egy szikla belsejébe. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésé­vel a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése követke­zik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthat­juk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fan­tasztikus gyűjteményét.

8. NAP: MADRID – TOLEDO – MADRID

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óvá­ros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 50 €. Madridba vissza­érkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület. 19 óra táján érünk vissza szállásunkra.

9. NAP: MADRID – COSTA BRAVA

Reggeli után visszaindulás a Costa Brava-ra. Várható érkezés a délutáni órákban. Ezt követően szabadprogram, a tengerparti városban. Este vacsora.

10. NAP: LLORET DE MAR – AVIGNON – LYON

Hazaindulás, utazás Avignonba, a volt pápai székhelyre. Gyalogos séta a kellemes, ódon hangulatú város falai között (kb. 1,5 óra). Láthatjuk az „Avignoni fogság” idején a katolikus egyház központját, a pápai palota épületét és a mellette lévő román-gótikus templomot a 7 pápa festett arcképével, valamint a Csonka hidat. Este érkezünk tranzitszállásunk helyszínére.

11. NAP: GENF – BERN – AUSZTRIA

Reggeli után Genfbe utazunk. Séta az elegancia városában (kb. 1 óra). A Genfi-tónál látjuk a luxusszállodákkal ékesí­tett tópartot, a virágórát és a belvárost. Folytatva utunkat kora délután városnézés Bernben (2 óra): Rózsakert, Medveárok, UNESCO Világörökség Listáján szereplő árkádos belváros, Városháza, Óratorony, Münster. A program után továbbutazás Svájcon és Ausztrián keresztül, mely során gyönyörködhetünk a vadregényes, hegyes tájban. Szállás Tirolban.

12. NAP: AUSZTRIA – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után városnézés Innsbruckban. Fő látványosságok: Hofkirche, Burg, a barokk stílusú Dóm, Várostorony, a híres Aranytetős ház, Aranysas fogadó, mely sok híres ember szál­láshelye volt az évszázadok során. Ezt követően hazauta­zunk Magyarországra. Érkezés az esti órákban. Budapest után Szeged, Pécs, Miskolc – Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Az eurós fakultatív programokra jelentkezés a helyszínen.

LátnivalóBelépődíj
Figueras - Dalí Múzeum10,00 €
Zaragoza - La Seo katedrális4,00 €
Madrid - El Escorial13,00 €
Madrid - Elesettek völgye9,00 €
Madridi Királyi Palota10,00 €
Madrid - Prado 15,00 €

Belépők ára összesen kb. 61 € + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Czehelszky Zsuzsanna
Miskolc
2017.10.20

Már 2015-ben az Óceán mentén túra után szerettünk volna visszatérni Spanyolországba Miklós vezetésével, és most sikerült! Szeretünk vele utazni, mert szórakoztató, nagytudású és figyelmes idegenvezető. Nagyon segítőkészek a buszvezetők is, tapasztaltan és biztonságosan vezettek. Nagyon figyeltek arra, hogy a busz mindenkor tiszta és kényelmes legyen. Mindenhol finomakat ettünk. Nagyon megbízható az egész szervezés, és biztosították a miskolci transzfert is.

 • 5.0
Czehelszky Györgyné
Miskolc
2017.10.04

Szép, tartalmas út volt, mely természeti és kulturális élményekben egyaránt gazdag. Az idegenvezető kiváló, nagy tudású, figyelmes és humoros; élmény volt hallgatni! Az autóbusz kényelmes és tiszta. A gépkocsivezetők kiválóak: udvariasak, szolgálatkészek, tapasztaltak és biztonságosak. A szállás is jó, kategóriának megfelelő volt. Lehetett pihenni a programok után. Nagyon jó volt az ellátás, finomakat ettünk.

 • 5.0
Vizkeleti Gábor
Miskolc
2017.09.27

Tökéletes volt a program! Az idegenvezető tájékozott, felkészült és nagyon jó humorú. Kényelmesen utaztunk, és biztonságban éreztük magunkat a sofőr mögött. Az étkezés is kifogástalan volt.

 • 5.0
Némethi Tamás és neje
Budapest
2017.09.26

Már második alkalommal vettük igénybe a Proko Travel utazási iroda szolgáltatásait, amelyet nem bántunk meg. Szeptember 18-án érkeztünk meg a 12 napos "Mediterrán Grand Tour" útról. Bár az út fárasztó volt, mégis felejthetetlen élményekben volt részünk. Itt és ekkor döbbentünk rá, -földrajz tanárként is- hogy a természet és az ember munkája milyen csodálatos nyomot hagyott, amelyet jó volna megőrizni, minél több embernek megmutatni a jelen és jövő nemzedékei számára. Bizonyára hónapok fognak eltelni, míg ezek leülepednek, gondolatban feldolgozhatók lesznek. Ehhez a nagyszerű élményszerzéshez jelentősen hozzájárult a budapesti utazási iroda előzékeny munkatársai, a két kiváló buszsofőr, akik megbízhatóan, udvariasan és pontosan végezték munkájukat, maximálisan kiszolgálva az utasokat. Kiemelni szeretnénk idegenvezetőnk (Gulyás Miklós) szakszerű, felkészült munkáját, szakmaszeretetét, figyelmességét, emberi tartását. Külön gondolatot igényel még, hogy az utazás során bekövetkezett sajnálatos halálesetet mennyire tapintatosan, empatikusan, gyorsan, lehetőségeinek megfelelően kezelte, az ezzel kapcsolatos ügyeket intézte úgy, hogy az utasokat ne érje hátrány. Szerintünk ennek az utazási irodának az egyik legértékesebb tagja lehet, gondoljuk mások mellett. Gratulálunk az út szakszerű megszervezésért, lebonyolításáért, mindenkinek, akinek köze volt ehhez. Remélve, hogy jövőre is részesei lehetünk az utazási iroda valamelyik utazási programjának, üdvözletünket küldjük Budapestről: Némethi Tamás és neje

 • 5.0
Dr. Erdei Anita
Szamosújlak
2017.09.25

Tartalmas programot kaptunk. Az ígértek mellett plusz látnivalókban is részünk volt. Az idegenvezető magas lexikális tudással rendelkezik, precíz és pontos munkát végzett. Az autóbusz kényelmes, tágas és biztonságos volt. Maximálisan meg voltunk elégedve a gépkocsivezetőkkel. Végig szem előtt tartották az utasok érdekeit.

 • 5.0
Tusnádi Istvánné
Budapest
2017.09.20

Nagyon tartalmas programok voltak, sok szép élménnyel lettem gazdagabb. Miklós személyében nagy tudású, figyelmes, türelmes és kiváló szakembert ismertem meg. Az autóbusz tágas, kényelmes volt. A gépkocsivezetők nagyon jól végezték a munkájukat, udvariasak voltak.

 • 5.0
Vonház Katalin
Tolna
2015.07.09

Szép, tartalmas kulturális kiránduláson vettem részt. Fárasztó, de megérte. Mindkét idegenvezetőnk renkívül jó volt. Mégis, külön gratulálok Bencének, fiatal kora ellenére sok türelemmel, figyelemmel foglalkozott velünk is, idösebbekkel. Jó tudni, ilyen fiatalok is vannak, büszkék lehetnek a szüleik. Spanyolországi szieszta június 20. Vonház Katalin

 • 5.0
Kiss Ilona
Kecskemét
2014.09.25

A gépkocsivezetők kifogástalanok, tisztelettudók, udvariasak és nagyon jók voltak. Különösen Péter munkáját szeretném megdicsérni, értékelése 5*. Az idegenvezetőknél Prónay Bencét emelném ki, nagyon nagy tudású, precíz, az ő értékelése is 5*. Lloret de Mar-ban sajnos a szoba lehetett volna egy kicsit tágasabb is, viszont a környezet lenyűgöző volt. Legközelebb is szeretnék eljönni a Proko-val Spanyolországba, viszont akkor lehet, hogy valamelyik utat választom.

 • 5.0
Lázár Béla
Budapest
2014.06.30

Mindkét idegenvezető felkészültsége ragyogó volt, látszik, hogy nem csak értik, de szeretik is szakmájukat. Nagy segítség volt, hogy ha valamit át kellett szervezni, akkor is higgadtak maradtak és próbáltak úgy dönteni, hogy mindenkinek megfelelő legyen. Spanyolországban már többször jártam, azonban az idegenvezetés során rengeteg új információt hallottam. Úgy látszik még 60 év felett is tanul valami újat az ember.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Mediterrán grand tour úthoz hasonló utazások