Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 16 - 22. 449 000 Ft (-10 000 Ft)
439 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Augusztus 21 - 27. 449 000 Ft (-10 000 Ft)
439 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 11 - 17. 439 000 Ft (-10 000 Ft)
429 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Katalán építészeti csodák Barcelonában
·  Madrid, a paloták és múzeumok városa
·  Igazi különlegességek: Andorra, Toledo
·  4 éjszaka a spanyol tengerparton

"Felemelő érzés belépni a Sagrada Famíliába, és érezni Antoni Gauidí mester szellemét. Ez a legkülönlegesebb templom, ahol valaha jártam."
Csorba Klára – A spanyol utak szakreferense

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülünk Katalónia fővárosába. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava központja és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. A szállás elfoglalása a kora délutáni órákban lehetséges. Addig a bőröndök a csomag­szobában lesznek, és akkor tudnak a fakultatív programokra jelentkezni illetve egyéni sétával a városkát felfedezni. A nap hátralévő részében szabadprogram, fürdési, napozási lehető­séggel. Este svédasztalos vacsora. A következő napokon fakul­tatív kirándulásokon tudnak részt venni (melyek sorrendje változhat), vagy pihenni, fürdőzni lehet a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

2. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Aki akarja továbbra is napozhat, pihenhet, de ha kedve van egy kellemes hajókirándulásra a tengeren, akkor a helyszínen tud jelentkezni az idegenvezetőnél a tossai fakultatív hajókirándu­lásra. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA

Ezen a napon is pihenhetnek, fürödhetnek vagy a szálloda medencéjénél, vagy a tengerparton. Azonban, ha kíváncsiak Katalónia fővárosára, akkor jöjjenek el az egyik legérdekesebb programunkra a Barcelona fakultatív kirándulásra. A fő látvá­nyosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudi mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és az egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az igényt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. helyszí­nen) a jegyvásárlás nem lehetséges. Fakultatív Barcelona kirándulás: 50 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (+ 2 belépő): + 50 €. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: ANDORRA – MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

A mai nap is lehet pihenni, fürdeni a tengerben, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásra is eljöhetnek, melynek programja Andorra – Montserrat. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, Andorra fővárosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás gyalogos séta során megtekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületei, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmen­tes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegy­templomot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a kör­nyékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajto­kat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 55 €.

5. NAP: COSTA BRAVA – ZARAGOZA – MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, amelyet Szent Jakab személyesen kapott Szűz Máriától, továbbá a La Seo katedrális, mely a Világörökség Listán is szerepel. Madridba történő megér­kezésünk után szállásfoglalás. ****-os szállodánk Madrid üzleti negyedében egy metróállomás közelében lesz.

6. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirán­dulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett, és ma is a kirá­lyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segítségé­vel látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leg­gazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után felkeressük az Elesettek Völgyét. A spanyol pol­gárháború után egy szikla belsejébe alakíttatta ki Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba. A Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látni­valókban gazdag város. Ezt követően lesz lehetőség megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

7. NAP: MADRID – TOLEDO – MADRID – BUDAPEST

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fek­vésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, kes­keny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (belépőkkel): 50 €. Madridba visszaérkezés után a tel­jes csoporttal közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát, mely a Bourbon gazdagság és pompa szép példája. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre késő este.

LátnivalóBelépődíj
Zaragoza - La Seo katedrális6 €
Madrid - El Escorial16 €
Elesettek völgye9 €
Madrid - Királyi Palota12 €
Madrid - Prado16 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 67 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Tóthné Éva
Budapest
2022.09.12

Spanyolországban már jártam, de Barcelóna kimaradt, ezt pótóltam most. Gulyás Miklós vezetésével ugyanolyan magas színvonalú tájékoztatást, ismertetést kaptam, mint 20 évvel ezelőtt. Határtalan tudással, empátiaval és humorral tette emlékezetessé ezt az utazást is. Köszönet Neki és Prónay Úrnak.

 • 4.5
Gaszner Csaba
Tatabánya
2022.06.27

Utazásunk programja: elvárásoknak megfelelő. Idegenvezetés: tökéletesen felkészült, tartalmas. Autóbusz: kényelmes. Szállás: kényelmes, tágas, csendes. Étkezés: bőséges, változatos, finom.

 • 5.0
Fehérvári Gábor és neje
Gárdony
2019.09.27

Rendkívül tartalmas és jól szervezett program, P. Bence kiváló vezetésével. Az idegenvezető felkészültsége, figyelmessége és problémamegoldó-készsége példaértékű. Biztos, hogy máskor is utazunk még Önökkel.

 • 5.0
Sz. Helga és Tamás
Bonyhád
2019.09.22

Többször jártunk már az országban, de bármikor boldogan visszamegyünk. Sok hely ismerős volt, de az idegenvezető így is sok új infót mondott, neki külön köszönet (Bence). Kényelmes buszt kaptunk kint, azzal is minden rendben volt. Toledoba mi nem mentünk, a férjem újra el akart menni a Real Madrid stadionjához. Bence ezt is elmagyarázta, hogy jutunk oda. Láttuk a malagai programot is, szerintünk az lesz a következő Magukkal.

 • 4.8
Teri
Nagykanizsa
2019.09.20

Jó ötlet összekapcsolni Madridot és Barcelonát. Pláne, hogy akár pihenhettem is volna a tengerparton. De inkább mentem Bencével kirándulni. Nem tudnám kiemelni mi volt a csúcspont, mert minden napra jutott valami különleges, érdekes. Köszönöm a sok élményt!

 • 5.0
Hatosné Márki Marianna
Vác
2019.09.19

Két csodás város egy út alatt. Remek szervezés, kiváló idegenvezető, megfelelő szálláshelyek! Röviden így tudom összefoglalni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • 5.0
Magyar Ilona
Tapolca
2019.09.18

A Sagrada familia miatt mentem vissza újra Spanyolországba. Azt nem szabad kihagyni Senkinek sem! A 6 nap alatt nagyon sokat szépet láttunk és Bence mindenről tudott valami újat és érdekeset is mondani. A szállások is nagyon jók voltak, ízletesek voltak az ételek. Egy hálás utasuk, Ilonka.

 • 4.5
Keleti Mihály
Hajdúböszörmény
2019.09.14

Nagyon rég óta kerestem olyan programot, ahol Spanyolország két legfontosabb városát Barcelonát és Madritot is láthatom. Kiemelném az iroda munkatársainak a felkészültségét, kedves, mindenre kiterjedő tájékoztatását az útra való felkészülésünk előtt és természetesen az utazás alatt is. Ezért is bízom az utazásaim megszervezését utazási irodára. Köszönöm Önöknek! Kár, hogy Barcelonában csak 1 napot töltünk el!

 • 4.3
F János és Jánosné
Kecskemét
2018.09.26

A legszebb spanyol városok sora, összegyűjtve egy programba. Emiatt jelentkeztünk és jól is sikerült minden. A kísérőnk, buszunk, hotelünk mind-mind rendben volt. A tengeri élőlényeket mi nem esszük, de szerencsére mindig voltak más opciók is. Llorett de mar pezsgése nagyon tetszett, elgondolkodtunk a nyaraló programon, mert onnan is lehet kirándulgatni, ha épp olyan a kedvünk. Köszönünk mindent!

 • 5.0
Isti és Angéla
Heves
2018.09.20

Örültünk nagyon a repülős utazásnak, nekünk már hosszú lett volna autóbusszal az oda és visszaút. Nagyon szép városok egytől-eggyig. A program pont jól van összeállítva. Nem fárasztó, de nem is unatkoztunk. Az idegenvezetés messze felülmúlta a várakozásainkat. Szerintem találkozunk még a jövőben.

 • 5.0
A Pireneusok két oldala
A Pireneusok természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között. Járjuk körbe együtt ezt az izgalmas területet. Andorra, Carcassone, Baszkföld ékköve- San Sebastian, felvonózás, túrázás és 5 Világörökségi helyszín a programban.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 14. 7 nap 519 000 Ft
Július 31. 7 nap 499 000 Ft

Aktív pihenés Mallorcán és Barcelona
A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár komoly szintkülönbségű túrákon is részt vehet. Aktív természetjárás a mesés szigeten!

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 10. 7 nap 429 000 Ft
Szeptember 14. 7 nap 399 000 Ft

Az óceán mentén
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 30. 12 nap 634 000 Ft

Barcelona tavasszal

Előfoglalási kedvezmény!

Április 01. 3 nap 205 000 Ft
Április 17. 3 nap 205 000 Ft

Baszkföldi látványosságok
Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 22. 5 nap 399 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Viva Espana úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Baszkföldi látványosságok
Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 22. 5 nap 399 000 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 21. 6 nap 439 000 Ft
Május 27. 6 nap 429 000 Ft
Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 12 nap 479 000 Ft
Augusztus 20. 12 nap 459 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

A Pireneusok két oldala
A Pireneusok természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között. Járjuk körbe együtt ezt az izgalmas területet. Andorra, Carcassone, Baszkföld ékköve- San Sebastian, felvonózás, túrázás és 5 Világörökségi helyszín a programban.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 14. 7 nap 519 000 Ft
Július 31. 7 nap 499 000 Ft
Kiruccanás Erdély Kapujába
4 napos csillagtúránk kiválóan alkalmas az első, "ismerkedő" látogatásra Erdélybe. 4*-os szállodánk kényelméből változatos kirándulásokat tehetünk sóbányától vízesésen át középkori várakig.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 26. 4 nap 105 000 Ft
Augusztus 20. 4 nap 105 000 Ft
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 24. 7 nap 409 000 Ft
Július 11. 7 nap 410 000 Ft

Utazások hasonló árban

Párizstól Bordeaux-ig
Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 7 nap 509 000 Ft
Augusztus 31. 7 nap 509 000 Ft
Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 17. 5 nap 379 000 Ft
India - Aranyháromszög
A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 06. 8 nap 559 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 16. 5 nap 497 000 Ft
Szeptember 17. 5 nap 497 000 Ft
Vonatozás Itália földjén
Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 03. 6 nap 364 000 Ft
Október 14. 6 nap 399 000 Ft