Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 22 - 27. 299 500 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Katalán építészeti csodák Barcelonában
·  Madrid, a paloták és múzeumok városa
·  Igazi különlegességek: Andorra, Toledo
·  2 éjszaka a spanyol tengerparton

"Felemelő érzés belépni a Sagrada Famíliába, és érezni Antoni Gauidí mester szellemét. Ez a legkülönlegesebb templom, ahol valaha jártam."
Csorba Klára – A spanyol utak szakreferense

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (14)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – MADRID

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indulás repülővel. 13 óra körül érkezés Madridba, majd transzfer a hotelbe. A csoportkísérő segítségével megkezdjük a város felfedezését. A délutáni idegenvezetés során a helyi közlekedési eszközöket fogjuk igénybe venni.

2. NAP: MADRID - TOLEDO - MADRID

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Panorámaúton gyönyörködhetünk a Tajo folyó által körülölelt belváros látványában. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a világhírű toledói acélból készült termékekeből is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépővel): 50 €. Madridba visszaérkezés után közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát. A bourbon gazdagság és pompa szép példája ez az épület.

3. NAP: EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE – MADRID

Ezen a napon elhagyjuk a fővárost. Először az San Lorenzo de El Escorialhoz megyünk. Ezt a páratlan kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette. Ő volt az, aki Madridot jelölte ki fővárosnak, és saját rezidenciájának pedig ezt a várkastélyt, mely a Sierra de Guadarrama hegyvidéken, 1.000 m magasan található. A munkát a híres építész Francisco de Herrera irányította. Stílusa a legpuritánabb reneszánsz, nem véletlenül, hisz itt, vezeklésként, rideg körülmények közé visszavonulva, akart élni a király. Úgy is megfogalmazhatjuk, hogy ez az épület a kulcsa II. Fülöp nehezen feltérképezhető lelkivilágának. Meglátogatjuk a könyvtárat, melynek gyűjteménye egyedülálló a világon, és a templomot, ahol lenyűgöznek bennünket a freskók és a főoltár és egy márvány Krisztus szobor, ami Cellini remekműve. A Királyi Palotában, ahol többek között az uralkodó és lányának puritán szobáin csodálkozhatunk el. A káptalantermet híres festők remekművei díszítik. Felkeressük a Mauzóleumot, mely királyok, királynők, majd ezt követően a Kriptát mely további királyi családtagok temetkezőhelye. Hazaúton az Elesettek Völgyéhez, 1.300 m magasra kapaszkodunk fel. Egy erdőkben gazdag hegy tetején található az a szikla, melynek belsejébe, a spanyol polgárháborút követően, köztársasági foglyok munkájával, Franco tábornok egy bazilikát vájatott. A hegy, illetve tulajdonképpen a templom tetejére egy 150 m magas, 200.000 tonna súlyú keresztet állítottak és a tövébe 10–20 méter magas szobrokat helyeztek. Az embert letaglózza e látvány. A sziklába vájt katedrálisa 2019-ig a hírhedt Franko tábornok nyughelye is volt, akkor áthelyezték felesége mellé, az El Pardo-Mingorubbioban lévő temetőbe. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba, a Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város. Ezt követően lehetőség lesz megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

4. NAP: MADRID – ZARAGOZA – LLORET DE MAR

Reggeli után utazás autóbusszal Lloret de Marba, mely a Costa Brava „fővárosa” és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. Útközben séta Zaragozában, mely 2012-ben Európa Kulturális fővárosa volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a Szent Jakab által elhelyezett híres Madonna szobrocska található, továbbá a La Seo katedrális, mely a világörökség listán is szerepel. Lloret de Marban a szállodai szobákat várhatóan az esti órákban lehet elfoglalni, ahol svédasztalos vacsorával várnak minket.

5. NAP: ANDORRA – MONTSERRAT

Egész napos pihenés, tengerparti fürdés, vagy fakultatív kirándulás a miniállamba, Andorrába és a híres kegytemplomhoz Montserratba. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellaba, a fővárosba. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés vonulatában, az érintetlen természeti környezetben. Andorrában megtekintjük a közel 1000 éves település kulturális emlékeit, a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség az „adóparadicsomnak” is nevezett államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres zarándokhelyet látogatjuk meg. Egy csodálatos hegyi úton kacskaringózunk fel a kolostor együtteshez, a kilátás már útközben is feledhetetlen, ez az egyik legszebb panoráma út Spanyolországban. A parkírozóból a kolostorig vezető szakasz sem kevésbé látványos, majd a híres templomba lépünk be, amely rengeteg márványtól, alabástromtól, mozaiktól, szobortól ékes. A főoltáron helyezkedik el a Fekete Madonna gyermekével szobor, aminek története a legendák homályába vész, és nemcsak a turisták körében népszerű, hanem zarándoklatok végcéljait is gyakran képezi. Sorban állás után tiszteletünket tehetjük közvetlenül a szoborkettős előtt megállva, és a főoltár mögött egy Gaudí által épített kis kápolnában meg is pihenhetünk. Mielőtt elhagyjuk Montserratot, igen kiváló, helyi sajtok, mézek kóstolására és vásárlására is lesz lehetőség. Két óra utazást követően érkezünk vissza tengerparti szállásunkra, miközben e rendkívüli nap gyönyörű emlékeit rendezhetjük gondolatainkban, hisz feledhetetlen látványban, élményekben volt részünk. Különösen jól fog esni az aznapi, bőséges vacsora. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 50 €

6. NAP: LLORET DE MAR - BARCELONA – BUDAPEST

A város iránt érdeklődőknek fakultatív kirándulás Barcelonába. A fő látványosságok: Katalónia tér, Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Királyok tere, Ramblas – mely Barcelona híres utcája, itt mindig hömpölyög a tömeg –, Kolumbusz-oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. A nap során lesz lehetőség, belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és a különc Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Forgalom függvényében várhatóan vacsorára érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Barcelona kirándulás: 45 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (2 belépő): + 35 € Minden repülős utasnak a délutáni órákban transzfer a reptérre, hazarepülés. Budapestre a várható érkezés éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Zaragoza - La Seo katedrális6 €
Madrid - El Escorial16 €
Madrid - Elesettek völgye9 €
Madrid - Királyi Palota12 €
Madrid - Prado16 €

Belépők ára: kb.: 59 € + fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Fehérvári Gábor és neje
Gárdony
2019.09.27

Rendkívül tartalmas és jól szervezett program, P. Bence kiváló vezetésével. Az idegenvezető felkészültsége, figyelmessége és problémamegoldó-készsége példaértékű. Biztos, hogy máskor is utazunk még Önökkel.

 • 5.0
Sz. Helga és Tamás
Bonyhád
2019.09.22

Többször jártunk már az országban, de bármikor boldogan visszamegyünk. Sok hely ismerős volt, de az idegenvezető így is sok új infót mondott, neki külön köszönet (Bence). Kényelmes buszt kaptunk kint, azzal is minden rendben volt. Toledoba mi nem mentünk, a férjem újra el akart menni a Real Madrid stadionjához. Bence ezt is elmagyarázta, hogy jutunk oda. Láttuk a malagai programot is, szerintünk az lesz a következő Magukkal.

 • 4.8
Teri
Nagykanizsa
2019.09.20

Jó ötlet összekapcsolni Madridot és Barcelonát. Pláne, hogy akár pihenhettem is volna a tengerparton. De inkább mentem Bencével kirándulni. Nem tudnám kiemelni mi volt a csúcspont, mert minden napra jutott valami különleges, érdekes. Köszönöm a sok élményt!

 • 5.0
Hatosné Márki Marianna
Vác
2019.09.19

Két csodás város egy út alatt. Remek szervezés, kiváló idegenvezető, megfelelő szálláshelyek! Röviden így tudom összefoglalni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • 5.0
Magyar Ilona
Tapolca
2019.09.18

A Sagrada familia miatt mentem vissza újra Spanyolországba. Azt nem szabad kihagyni Senkinek sem! A 6 nap alatt nagyon sokat szépet láttunk és Bence mindenről tudott valami újat és érdekeset is mondani. A szállások is nagyon jók voltak, ízletesek voltak az ételek. Egy hálás utasuk, Ilonka.

 • 4.5
Keleti Mihály
Hajdúböszörmény
2019.09.14

Nagyon rég óta kerestem olyan programot, ahol Spanyolország két legfontosabb városát Barcelonát és Madritot is láthatom. Kiemelném az iroda munkatársainak a felkészültségét, kedves, mindenre kiterjedő tájékoztatását az útra való felkészülésünk előtt és természetesen az utazás alatt is. Ezért is bízom az utazásaim megszervezését utazási irodára. Köszönöm Önöknek! Kár, hogy Barcelonában csak 1 napot töltünk el!

 • 4.3
F János és Jánosné
Kecskemét
2018.09.26

A legszebb spanyol városok sora, összegyűjtve egy programba. Emiatt jelentkeztünk és jól is sikerült minden. A kísérőnk, buszunk, hotelünk mind-mind rendben volt. A tengeri élőlényeket mi nem esszük, de szerencsére mindig voltak más opciók is. Llorett de mar pezsgése nagyon tetszett, elgondolkodtunk a nyaraló programon, mert onnan is lehet kirándulgatni, ha épp olyan a kedvünk. Köszönünk mindent!

 • 5.0
Isti és Angéla
Heves
2018.09.20

Örültünk nagyon a repülős utazásnak, nekünk már hosszú lett volna autóbusszal az oda és visszaút. Nagyon szép városok egytől-eggyig. A program pont jól van összeállítva. Nem fárasztó, de nem is unatkoztunk. Az idegenvezetés messze felülmúlta a várakozásainkat. Szerintem találkozunk még a jövőben.

 • 5.0
Kerényi Mihály
Kalocsa
2018.09.19

Jó lett volna több időt tölteni Gaudi városában, Barcelonában, de így legalább a tengerben is megmártózhattunk. Az út programja jól átgondolt, ez az út megvalósításában is kiválóan megmutatkozott. A két nagy város között, Barcelona és Madrid között- nagyon jól esett a rövidebb megállás Zaragozaban. Madridban jó lett volna több szabadidő!

 • 4.5
Pénzes Tibor és neje
Budapest
2018.09.18

Jó meleg időnk volt, mi a városnézés alatt árnyéktól árnyékig mentünk, de időpontban nekünk csak augusztus jöhetett szóba. Minden nagyon jól sikerült egyébként, nem panaszkodhatunk. Ha lett volna még egy nap, akkor szívesen elmentünk volna Figuerasba a Dali múzeumba. De majd legközelebb ezt is megoldjuk. Mert biztosan utazunk még a Prokoval.

 • 4.8
Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Október 04. 6 nap 319 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Viva Espana úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Granada, Sevilla, Gibraltár
Október 04. 6 nap 319 000 Ft