Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 14 - 20.
449 000 Ft
Augusztus 19 - 25.
469 000 Ft
Szeptember 09 - 15.
499 000 Ft
Az út áttekintése

·  Katalán építészeti csodák Barcelonában
·  Igazi különlegességek: Andorra, Toledo
·  Madrid, a paloták és múzeumok városa
·  4 éjszaka a spanyol tengerparton

Felemelő érzés belépni a Sagrada Famíliába, és érezni Antoni Gaudí mester szellemét. Ez a legkülönlegesebb templom, ahol valaha jártam.
Csorba Klára – A spanyol utak szakreferense


Szakértői blogot az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülünk Katalónia fővárosába. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava központja és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. A szállás elfoglalása a kora délutáni órákban lehetséges. Addig a bőröndök a csomagszobában lesznek, és akkor tudnak a fakultatív programokra jelentkezni, illetve egyéni sétával a városkát felfedezni. A nap hátralévő részében szabadprogram, fürdési, napozási lehetőséggel. Este svédasztalos vacsora. A következő napokon fakultatív kirándulásokon tudnak részt venni (melyek sorrendje változhat), vagy pihenni, fürdőzni lehet a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

2. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Aki akarja továbbra is napozhat, pihenhet, de ha kedve van egy kellemes hajókirándulásra a tengeren, akkor a helyszínen tud jelentkezni az idegenvezetőnél a tossai fakultatív hajókirándulásra. Hajónkról látjuk a sziklás partszakaszt, a Costa Bravát, majd egy vízi barlangnál megállva, amennyiben a hajó üvegfenekű, akkor azon keresztül letekintve egy érdekes vízalatti élővilág tárul elénk. Tossában felsétálhatunk a várba, ahonnan a kilátás egyedülálló, majd szabadidő, fürdési, étkezési lehetőség a hangulatos településen. Fakultatív hajókirándulás: kb. 32 €. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA

Ezen a napon is pihenhetnek, fürödhetnek vagy a szálloda medencéjénél, vagy a tengerparton. Azonban, ha kíváncsiak Katalónia fővárosára, akkor jöjjenek el az egyik legérdekesebb programunkra a Barcelona fakultatív kirándulásra. A fő látványosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudí mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és az egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az igényt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. helyszínen) a jegyvásárlás nem lehetséges. Fakultatív Barcelona kirándulás: 50 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (+ 2 belépő): + 60 €. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: ANDORRA – MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

A mai nap is lehet pihenni, fürdeni a tengerben, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásra is eljöhetnek, melynek programja Andorra – Montserrat. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2-3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vellába, Andorra fővárosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás séta során megtekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületei, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmentes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegytemplomot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a környékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajtokat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 70 €.

5. NAP: COSTA BRAVA – ZARAGOZA – MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, amelyet Szent Jakab személyesen kapott Szűz Máriától, továbbá a La Seo katedrális, mely a Világörökség Listán is szerepel. Madridba történő megérkezésünk után szállásfoglalás a ****-os hotelünkben (2 éj).

6. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirándulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett, és ma is a királyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segítségével látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leggazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után felkeressük az Elesettek Völgyét. A spanyol polgárháború után egy szikla belsejébe alakíttatta ki Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba. A Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látnivalókban gazdag város.

7. NAP: MADRID – TOLEDO – MADRID – BUDAPEST

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, keskeny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (2 belépőkkel, helyi idegenvezetővel): 60 €. Madridba visszaérkezés után a teljes csoporttal közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát, mely a Bourbon gazdagság és pompa szép példája. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre késő este.

LátnivalóBelépődíj
Zaragoza - La Seo katedrális7 €
Madrid - El Escorial16 €
Elesettek völgye9 €
Madrid - Királyi Palota12 €
Madrid - Prado16 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 68 € + 272 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Ágnes Bálint és Péntek Lajosné
Budapest
2024.06.25

Tisztelt Proko Travel vezetősége!!!! A sok szépség mellett felhívnánk a figyelmüket az út során felmerülő kellemetlen hiányosságokra is!!A Viva Espana csoportja4*-os szállást kapott állítólag,ahol sem a szálloda elhelyezkedése/messze a tengerparttól az idősebb embereknek/ valamint a szálloda vendégköre / gyerek sport tábor/,zajos utca nem felelt meg a négy * követelményeinek.Az úticsomag,amit reggeli gyanánt kaptunk ehetetlen és nagyon kevés volt.Félrevezető volt a fakultatív kirándulások ára,amely a tájékoztatóban szerepelt./Lásd:272E helyett 328E volt/A Madridi szállás rendben volt,de a vacsora jó része elfogyott a késői érkezés miatt.Gulyás Miklós idegenvezetővel maximálisan meg voltunk elégedve.Köszönjük munkáját és a szakértelmét!! Tisztelettel:Péntek Lajosné,és Bálint Ágnes

 • 4.3
Dr. Bagdán Piroska
Mezőtúr
2023.09.25

Nagyon sok, értékes program volt. Az idegenvezetés nagyon tetszett, az idegenvezető udvarias, közvetlen, segítőkész. Széleskörű ismeretanyag. Az autóbusz rendben volt remek gépkocsivezetőkkel, udvariasak voltak, hibátlanul vezettek. Lloret de Mar-ban a szállás közepes volt, Madridban kiváló. Lloret de Mar-ban a szálláson bőséges kínálat volt, a madridi szállodában kevesebb volt a választék.

 • 4.5
Szalai Mónika, Féli Boglárka, Féli Eszter
Komárom
2023.09.22

Az idegenvezető tudása, felkészültsége elképesztő. Fantasztikus élménnyé tette az utazást! Sok sikert, erőt, kitartást kívánok, hogy még rengeteg utazást vezethessen! Köszönöm. A busz tiszta, kényelmes volt, profi, barátságos sofőrökkel, nagyon profik voltak. A madridi 4*-os hotel nagyon jó volt. A 3*-os szállás is besorolásnak megfelelő volt, kedves, szolgálatkész személyzet.

 • 4.5
Farkas Sándor
Kerepes
2023.09.22

Nyugodt, hatékony, nagy tudású, szórakoztató idegenvezető. A madridi szállodában kis választékú vacsora.

 • 4.8
Kovács Ildikó- Kiss László Mihály
Pécel
2023.09.21

Az idegenvezető udvarias-szakmailag profi volt!! Az autóbusz tökéletes-tiszta, a gépkocsi vezető figyelmes-pontos-udvarias-jól vezet!

 • 4.8
Paróczi Tamásné
Üllő
2023.09.20

A 4 csillagos szállodában az étkezésnél a választék nem volt bőséges.

 • 4.3
Király Zoltán, Királyné Schmidt Szilvia
Úrhida
2023.09.19

Madridban teljes napot kellene eltölteni, kevés szabadidő volt.

 • 4.5
Balogh Mária
Eperjeske
2023.09.01

Megbízhatóak, felkészült idegenvezetők

 • 5.0
Tóthné Éva
Budapest
2022.09.12

Spanyolországban már jártam, de Barcelóna kimaradt, ezt pótóltam most. Gulyás Miklós vezetésével ugyanolyan magas színvonalú tájékoztatást, ismertetést kaptam, mint 20 évvel ezelőtt. Határtalan tudással, empátiaval és humorral tette emlékezetessé ezt az utazást is. Köszönet Neki és Prónay Úrnak.

 • 4.5
Gaszner Csaba
Tatabánya
2022.06.27

Utazásunk programja: elvárásoknak megfelelő. Idegenvezetés: tökéletesen felkészült, tartalmas. Autóbusz: kényelmes. Szállás: kényelmes, tágas, csendes. Étkezés: bőséges, változatos, finom.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Viva Espana úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

26 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
6
NAP

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba. Fürdőzési lehetőséggel a Földközi-tengerben.

599 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Koronád legszebb gyémántja Wales
Koronád legszebb gyémántja Wales
5
NAP

4.8

6 értékelés

Ha elutazunk Cymru-ba, többek között a következő városokat is láthatjuk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch, Llangollen, Betws-y-Coed, Llandudno.Hol járunk? Igen, ez bizony Wales!

509 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

367 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

439 000 Ft-tól
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
7
NAP

4.7

32 értékelés

Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

459 000 Ft-tól
Hanza városok és Dánia
Garantált indulásGarantált indulás
Hanza városok és Dánia
7
NAP

4.9

13 értékelés

A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.

399 000 Ft-tól
Fedezzük fel Portugáliát!
Fedezzük fel Portugáliát!
7
NAP

4.7

32 értékelés

Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.

529 000 Ft-tól