Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 16 - 22. 449 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Augusztus 21 - 27. 469 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 11 - 17. 469 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Katalán építészeti csodák Barcelonában
·  Madrid, a paloták és múzeumok városa
·  Igazi különlegességek: Andorra, Toledo
·  4 éjszaka a spanyol tengerparton

"Felemelő érzés belépni a Sagrada Famíliába, és érezni Antoni Gauidí mester szellemét. Ez a legkülönlegesebb templom, ahol valaha jártam."
Csorba Klára – A spanyol utak szakreferense

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (25)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA – LLORET DE MAR

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban repülünk Katalónia fővárosába. Barcelonába érkezés után transzfer Lloret de Marba, mely a Costa Brava központja és a legpezsgőbb hangulatú üdülőhely. A szállás elfoglalása a kora délutáni órákban lehetséges. Addig a bőröndök a csomag­szobában lesznek, és akkor tudnak a fakultatív programokra jelentkezni illetve egyéni sétával a városkát felfedezni. A nap hátralévő részében szabadprogram, fürdési, napozási lehető­séggel. Este svédasztalos vacsora. A következő napokon fakul­tatív kirándulásokon tudnak részt venni (melyek sorrendje változhat), vagy pihenni, fürdőzni lehet a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

2. NAP: PIHENÉS VAGY HAJÓKIRÁNDULÁS

Aki akarja továbbra is napozhat, pihenhet, de ha kedve van egy kellemes hajókirándulásra a tengeren, akkor a helyszínen tud jelentkezni az idegenvezetőnél a tossai fakultatív hajókirándu­lásra. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: BARCELONA

Ezen a napon is pihenhetnek, fürödhetnek vagy a szálloda medencéjénél, vagy a tengerparton. Azonban, ha kíváncsiak Katalónia fővárosára, akkor jöjjenek el az egyik legérdekesebb programunkra a Barcelona fakultatív kirándulásra. A fő látvá­nyosságok: Gótikus negyed, Szt. Eulália katedrális, Ramblas, Kolumbusz oszlop, Montjuic hegy az Olimpiai stadionnal. Lesz lehetőség belülről is megtekinteni Antoni Gaudi mestermunkáit, a grandiózus Sagrada Família bazilikát és az egyedi Güell Parkot. Ebben az esetben a 2 belépőjegyet pluszban kell fizetni. Ezt az igényt az útra történő jelentkezéskor kell közölni, mert a jegyeket előre meg kell rendelni. Utólagosan (pl. helyszí­nen) a jegyvásárlás nem lehetséges. Fakultatív Barcelona kirándulás: 50 €. „Gaudí mestermunkák belülről” alapprogram kiegészítés (+ 2 belépő): + 50 €. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: ANDORRA – MONTSERRAT KIRÁNDULÁS

A mai nap is lehet pihenni, fürdeni a tengerben, vagy egy egész napos fakultatív kirándulásra is eljöhetnek, melynek programja Andorra – Montserrat. Kora reggel indulunk, kb. 3,5 órás út után érkezünk a 2–3.000 m magas hegyekkel övezett Andorra la Vella-ba, Andorra fővárosába. Útközben gyönyörködhetünk a Pireneusok csipkés hegyormaiban és a régi települések, kőből épített házaiban. Andorra la Vellában a kb. félórás gyalogos séta során megtekintjük a közel 1.000 éves település fontosabb középületei, továbbá a főtemplomot és a több mint 400 éves Parlamentet. Ezt követően lesz vásárlási lehetőség a vámmen­tes államban. Visszaúton, délután Montserratot, a híres kegy­templomot keressük fel. Autóbuszunkkal egy 700 m magas hegyre kapaszkodunk fel a tengerszintről. Csodás a kilátás a kör­nyékre, megtekintjük a katalánok leghíresebb zarándokhelyét, majd a helyiek piacát is felkereshetjük, ahol ízletes helyi sajto­kat kóstolhatunk. Aki szeretne, ezekből vásárolhat is. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkhoz. Andorra – Montserrat fakultatív kirándulás: 55 €.

5. NAP: COSTA BRAVA – ZARAGOZA – MADRID

Reggeli után autóbusszal indulunk Madrid felé. Útközben séta Zaragozában, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Az Ebro melletti főtér legfontosabb látnivalója a Pilar bazilika, ahol a híres Madonna szobrocska található, amelyet Szent Jakab személyesen kapott Szűz Máriától, továbbá a La Seo katedrális, mely a Világörökség Listán is szerepel. Madridba történő megér­kezésünk után szállásfoglalás. ****-os szállodánk Madrid üzleti negyedében egy metróállomás közelében lesz.

6. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – ELESETTEK VÖLGYE

Madridi programunkat buszos városnézéssel kezdjük, majd kirán­dulás az El Escorialhoz, amit II. Fülöp emeltetett, és ma is a kirá­lyi család temetkezőhelye. A monumentális épület királyi palota és kolostor is egyben, melyet helyi idegenvezető segítségé­vel látogatunk meg. Elcsodálkozhatunk azon, hogy a világ leg­gazdagabb uralkodója milyen puritán körülmények között élt. Az El Escorial után felkeressük az Elesettek Völgyét. A spanyol pol­gárháború után egy szikla belsejébe alakíttatta ki Franco tábornok ezt a monumentális katedrálist. Programunk után, a kora délutáni órákban érkezünk vissza Madridba. A Cervantes emlékműnél leszállunk a buszról, és a Királyi Palota érintésével a Plaza Mayor és a Puerta del Sol megtekintése következik, immár gyalogosan. Szabadprogram után a Parlament és a Prado környéke a következő állomás, ahol megállapíthatjuk, hogy Madrid tágas, tiszta és látni­valókban gazdag város. Ezt követően lesz lehetőség megtekinteni a Prado Múzeum fantasztikus gyűjteményét.

7. NAP: MADRID – TOLEDO – MADRID – BUDAPEST

Délelőtt fakultatív kirándulást teszünk Toledóba. A káprázatos fek­vésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Hangulatos óváros, kes­keny utcácskák, paloták, templomok, El Greco képek. Lenyűgöző katedrálisa a spanyol egyház központja. Aki akar, a híres toledói acélból készült terméket is vásárolhat. Toledo fakultatív kirándulás (belépőkkel): 50 €. Madridba visszaérkezés után a tel­jes csoporttal közösen keressük fel az Almudena Székesegyházat és a Királyi Palotát, mely a Bourbon gazdagság és pompa szép példája. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre késő este.

LátnivalóBelépődíj
Zaragoza - La Seo katedrális7 €
Madrid - El Escorial16 €
Elesettek völgye9 €
Madrid - Királyi Palota12 €
Madrid - Prado16 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 68 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Dr. Bagdán Piroska
Mezőtúr
2023.09.25

Nagyon sok, értékes program volt. Az idegenvezetés nagyon tetszett, az idegenvezető udvarias, közvetlen, segítőkész. Széleskörű ismeretanyag. Az autóbusz rendben volt remek gépkocsivezetőkkel, udvariasak voltak, hibátlanul vezettek. Lloret de Mar-ban a szállás közepes volt, Madridban kiváló. Lloret de Mar-ban a szálláson bőséges kínálat volt, a madridi szállodában kevesebb volt a választék.

 • 4.5
Szalai Mónika, Féli Boglárka, Féli Eszter
Komárom
2023.09.22

Az idegenvezető tudása, felkészültsége elképesztő. Fantasztikus élménnyé tette az utazást! Sok sikert, erőt, kitartást kívánok, hogy még rengeteg utazást vezethessen! Köszönöm. A busz tiszta, kényelmes volt, profi, barátságos sofőrökkel, nagyon profik voltak. A madridi 4*-os hotel nagyon jó volt. A 3*-os szállás is besorolásnak megfelelő volt, kedves, szolgálatkész személyzet.

 • 4.5
Farkas Sándor
Kerepes
2023.09.22

Nyugodt, hatékony, nagy tudású, szórakoztató idegenvezető. A madridi szállodában kis választékú vacsora.

 • 4.8
Kovács Ildikó- Kiss László Mihály
Pécel
2023.09.21

Az idegenvezető udvarias-szakmailag profi volt!! Az autóbusz tökéletes-tiszta, a gépkocsi vezető figyelmes-pontos-udvarias-jól vezet!

 • 4.8
Paróczi Tamásné
Üllő
2023.09.20

A 4 csillagos szállodában az étkezésnél a választék nem volt bőséges.

 • 4.3
Király Zoltán, Királyné Schmidt Szilvia
Úrhida
2023.09.19

Madridban teljes napot kellene eltölteni, kevés szabadidő volt.

 • 4.5
Balogh Mária
Eperjeske
2023.09.01

Megbízhatóak, felkészült idegenvezetők

 • 5.0
Tóthné Éva
Budapest
2022.09.12

Spanyolországban már jártam, de Barcelóna kimaradt, ezt pótóltam most. Gulyás Miklós vezetésével ugyanolyan magas színvonalú tájékoztatást, ismertetést kaptam, mint 20 évvel ezelőtt. Határtalan tudással, empátiaval és humorral tette emlékezetessé ezt az utazást is. Köszönet Neki és Prónay Úrnak.

 • 4.5
Gaszner Csaba
Tatabánya
2022.06.27

Utazásunk programja: elvárásoknak megfelelő. Idegenvezetés: tökéletesen felkészült, tartalmas. Autóbusz: kényelmes. Szállás: kényelmes, tágas, csendes. Étkezés: bőséges, változatos, finom.

 • 5.0
Fehérvári Gábor és neje
Gárdony
2019.09.27

Rendkívül tartalmas és jól szervezett program, P. Bence kiváló vezetésével. Az idegenvezető felkészültsége, figyelmessége és problémamegoldó-készsége példaértékű. Biztos, hogy máskor is utazunk még Önökkel.

 • 5.0
Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén

További 1 időpont

Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén

Valentin-nap Barcelonában
Barcelona telis-tele van romantikus helyszínekkel. Mit szólnak egy kellemes sétához a Ramblán? A gótikus negyed kis utcái mellett a parkok is andalgásra csábítanak.
Február 14. 3 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Viva Espana úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén
Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Barcelonában
Barcelona telis-tele van romantikus helyszínekkel. Mit szólnak egy kellemes sétához a Ramblán? A gótikus negyed kis utcái mellett a parkok is andalgásra csábítanak.
Február 14. 3 nap Ár: december közepén