Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 23 - 27.
499 000 Ft
Augusztus 20 - 24.
509 000 Ft
Az út áttekintése

·  A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
·  Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
·  A leghosszabb nevű helység Európában

Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (6)

1. NAP: BUDAPEST – LIVERPOOL

Menetrend szerint repülünk Manchesterbe. Megérkezve elsőként az Anfield stadiumot, a híres futballcsapat, a Liverpool FC pályáját, öltözőit barangolhatjuk be, mely a csapat szurkolói számára szent hely. Ezután a Beatles múzeumba látogatunk el, mely a világ legnagyobb Beatles-gyűjteményének ad otthont. Három emeleten több mint 1000 hiteles tárgyat tartalmaz, és új nézőpontból mutatja be minden idők legnagyobb rock and roll együttesét. Este szállásfoglalás.

2. NAP: LIVERPOOL – CHIRK – LLANGOLLEN – PONTCYSYLLTE – PISTYLL RHAEADR

Reggeli után elindulunk walesi utazásunkra. A programok sorrendje az időjárás, illetve a múzeumok nyitvatartásának függvényében változhat. Első megállónk a csodálatos középkori kastély, a Chirk Castle, mely gyönyörű, díszes parkkal rendelkezik. Az 1310-ben elkészült Chirk az utolsó olyan walesi vár, amely ma is lakott. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Cheshire és a Salop síkságra. Ezután meglátogatjuk Llangollent, Wales egyik legromantikusabb városkáját, mely festői völgyben található. Itt láthatjuk Wales 7 csodájának egyikét a Dee folyó hídját. Programunk folytatásaként felkeressük a Hölgyek házát, a Plas Newydd-t, mely közel 50 évig volt a Llangolleni hölgyek otthona. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Pontcysyllte vízvezeték viaduktját látogatjuk meg. A Pontcysyllte jelentése „a walesi híd, amely összeköt”. Programunk végén az ország egyik legmagasabb vízeséséhez utazunk. A festői Pistyll Rhaeadr három lépcsőben hullik alá. Este szállásfoglalás (3 éj).

3. NAP: BETWS-Y-COED – SWALLOW FALLS – SNOWDON – CAERNARFON

A Snowdon Wales legmagasabb (1.085 m) hegye. Nehéz szavakat találni a tavas dombos vidékre, jégvájta völgyekre, szép tengerpartra. Elsőként Snowdonia fővárosába, Betws-y-Coed elbűvölő kisvárosába utazunk. Ezután Swallow Falls-t, Wales leglátványosabb vízesését tekintjük meg. Tovább utazva meghódítjuk a Snowdon hegycsúcsát hegyi vasút segítségével. Majd a tengerszoros partján fekvő festői városba, Caernorfon-ba látogatunk, ahol elsőként az ősi várat tekintjük meg, amely a walesi hercegek bölcsője volt. Ezt követően egy hajókázásra megyünk a Puffin-szigethez, mely számos tengeri madárfaj fészkelőhelye. Remélhetőleg láthatunk kormoránt, túzokot, gyurgyalagot, cet- és természetesen gébicsmadarat. Még az is előfordulhat, hogy delfinekkel és atlanti szürke fókákkal is találkozunk. Szállás és vacsora.

4. NAP: CONWY – LLANDUDNO – BODNANT GARDEN

Reggeli után a kimondhatatlan nevű falucskába, Llanfairpw llgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysili-ogogogoch-ba utazunk, melynek jelentése: „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom”. Ez a bizonyos templom, illetve a szóban forgó falu a leghosszabb nevű brit település. Vonattal utazunk innen tovább, és a következő megállónk Conwy. Felkeressük a folyó torkolatában magasodó várat, mely egyike a legpompásabbaknak, még I. Eduárd király építtette miután meghódította a vidéket. A vár 1986-ban felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára. Tovább utazunk a walesi tengerpart legnépszerűbb viktoriánus kori üdülőhelyébe, Llandudno-ba. Korabeli villamos visz fel a Great Orme kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Programunk utolsó megállójaként megcsodáljuk a walesi kertművészet leglátványosabb értékét a Bodnant Garden-t. Este szállás, vacsora.

5. NAP: CHESTER – MANCHESTER – BUDAPEST

Reggel Manchesterbe indulunk, mely Anglia egyik legjelentősebb gazdasági központja. Manchestert úgy is jellemezték, mint „a világ első iparvárosa”. Sétánk folyamán bejárjuk a város központját, látni fogjuk a városházát és a katedrálist is. Odaúton megállunk Chesterben városnézésre. Itt 2000 év óta város áll. Katedrálisa különösen figyelemreméltó. Este hazaindulás, várhatóan késő este érkezés Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Conwy kastély12 GBP
Chirk kastély15 GBP
Plas Newydd ház12 GBP
Snowdon (retúr)38 GBP
Puffin-szigetkb. 30 GBP
Caernarfor vár13 GBP
villamos10 GBP
vonat12 GBP
Bodnant Garden16 GBP
Beatles múzeum18 GBP
LFC Stadium Tour23 GBP
Helyi és idegenforgalmi adó10 GBP

Belépők ára: kb.: 209 GBP

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.7
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.8
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Klimon Zsuzsanna
Miskolc
2023.06.22

Tartalmas volt, színes. Kicsit több szabadidő jobb lett volna. Az idegenvezetés nívós, Anna felkészült, kedves, gondját viseli a rábízott csoportnak. A Hilton Ill-ben a séf remek volt, a Liverpoolban lévő vacsora nem annyira nyerte el az ízlésem. Szerintem több időt tölthettünk volna Conwy-ban és Chesterben.

  • 4.8
Dr. Kurucz Andrea
Szentendre
2023.06.21

Nagyon jó volt az ellátás a Hiltonban, osztályon feletti volt az ételek színvonala. Én kihagynám a leghosszabb nevű falut, és helyette több időt szánnék Conwy-ra és Chesterre.

  • 4.8
Hegyi Pál, Hegyi Pálné
Eger
2023.06.18

A Liverpool Stadion átépítése miatt sajnos csak szóbeli sétára volt lehetőségünk, illetve az ottani vacsora nem volt a legmegfelelőbb, a többi rendben volt.

  • 4.8
Szabó Béla János, Szabóné Béli Éva
Budapest
2023.06.12

Az ételek 5*. A második szálláson a wc túl nyitott volt. Szerintünk LL-CONWY-ban nem kellene vonatra szállni, nekünk a hegyi út sem tetszett annyira.

  • 4.8
Zsombokné Barsi Zsuzsanna
Tata
2023.06.15

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 5.0
Dr. Ballabás Sándor
Budapest
2023.06.12

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Koronád legszebb gyémántja Wales úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

19 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

26 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
6
NAP

A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál végleg feltette Azerbajdzsánt a világutazók térképére. Baku modernsége jól megfér az ősi emlékekkel, több ezer éves sziklarajzokkal és kaukázusi településekkel.

459 000 Ft-tól
Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

369 000 Ft-tól
A tűz országa, Azerbajdzsán
A tűz országa, Azerbajdzsán
9
NAP

4.9

6 értékelés

Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.

599 000 Ft-tól
Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól