Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 02 - 10. 689 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!


·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
·  Repüléssel kényelmes, gyors utazás

Baszkföld és Portugália sajátos, már-már különc kultúrái kiemelt helyen vannak a szívemben. Ezek esszenciáját kapja meg az utazó e varázslatos 9 nap alatt.
Prónay Gyula – A Proko Travel tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (17)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BORDEAUX – DÉL-FRANCIAORSZÁG

Délelőtti órákban repülnek – egyénileg – Franciaországba uta­saink. Párizsi átszállás után érkeznek Bordeaux-ba. (Az átszál­lás során illetve megérkezés után várakozás előfordulhat.) A buszos csoport a reptéren veszi fel a repülővel érkezett uta­sokat. A teljes csoportnak városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szere­pel. Fő látványosságai a Városháza, az érseki palota és a katedrá­lis. Lefényképezzük a futurisztikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében –, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

2. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – BILBAO – OVIEDO

Délelőtt az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látvá­nyossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egy­mást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe, mely­nek látnivalói; a katedrális, a kikötő, a kaszinó, a trópusi hangu­latot idéző pálmafás tengerparttal. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Folytatjuk utunkat Bilbaóba, ahol buszos városnézés, mely során megállunk és lefényképezzük a Guggenheim Múzeumot.Este érkezünk Oviedóba, szállás. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk.

3. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik legjelentősebb látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarán­dokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külsője egy románkori templomot rejt. Az út során megállapít­hatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremek­kel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hor­dozza. Este vacsora, szállás Portonál (2 éj).

4. NAP: PORTO

Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második leg­nagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óvá­rosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 10 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalhai Katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcso­dálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol Szűz Mária először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megje­lent. Szállás Fatimában.

6. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan annak idején a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utal­nak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO ’98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

7. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba buszozunk. Tipikus kasztíliai vidéken haladva érjük el Salamancát, ami az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. Útközben: hegyek, tipikus kasztíliai települések (pl. Ciudad Rodrigo), gaz­dag és kopár vidékek, legelő birkanyájak váltogatják egymást. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a 4. legrégebbi, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, mind­kettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, amit Spanyolország legszebb főterének monda­nak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

8. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgos-t keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fek­vése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

9. NAP: LOURDES – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Lourdes-t és a reptérre viszi az autóbusz a repülős utasokat, akik átszállással hazarepülnek. Budapestre várható érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Oviedo - Katedrális8 €
Santiago de Compostelai Múzeum10 €
Braga - katedrális5 €
Porto- Sé katedrális- kerengő3 €
Coimbra Egyetem14 €
Coimbra - Sé Velha3 €
Porto - Tőzsdepalota14 €
Szent Ferenc templom8 €
Batalha - templom6 €
Lisszabon - Jeromos templom10 €
Lisszabon - Belém torony (idő függvényében)6 €
Lisszabon - Sé Velha5 €
Lisszabon - Szent György vár15 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 €
Salamanca - Szent Domonkos templom2 €
Burgos - katedrális8 €
Salamanca - Szent Domonkos templom2 €
Burgos - Szent Miklós templom2 €
Oviedo - San Julian templom1 €
Porto - Borház12 €
Helyi és idegenforgalmi adók22 €

Belépők ára: kb.: 178 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Palik Zoltán
Monor
2022.07.22

Idegenvezetés: jól felkészült, segítőkész.

 • 5.0
Gál Zoltán
Pécel
2022.07.22

Utazásunk programja: több látnivaló bele sem férne. Gyönyörű volt. Idegenvezetés: le a kalappal előtte!!! Autóbusz: szuper sofőrökkel.

 • 4.5
Dr. Nagy Klára
Budapest
2022.07.20

Idegenvezetés: csillagos 5-ös! Autóbusz: kényelmes, jó. Gépkocsivezetők: nagyon jó buszvezetők. Szállás: mind kielégítően jó. Étkezés: finomakat ettem. Gulyás Miklós a világ legképzettebb, legkedvesebb, legsegítőkészebb, legsokoldalúbb idegenvezetője.

 • 5.0
Molnár Györgyi
Szeged
2022.07.19

Jó programok és felkészült idegenvezetők, segítőkészek.

 • 4.5
Hajdú Krisztina
Szeged
2022.07.18

Utazásunk programja: rendkívül változatos, tartalmas. A többi úthoz képest különösen egyedi. Idegenvezetés: rendkívül felkészült, művelt idegenvezető. Segítőkész, empatikus, jó humorú. A katalóguson felül is tervezett programokat. Gépkocsivezetők: profi vezetés. Kedvesek, segítőkészek és még csinosak is. :) Étkezés: összességében nagyon jó volt (10-ből 9-szer), egy gyengébb vacsora volt Lyonban.

 • 5.0
Hajas Tibor
Budapest
2022.07.18

Utazásunk programja: nagyon jól felépített út volt. Átgondolt, változatos. Idegenvezetés: hatalmas szakmai tudás és felkészültség, informatív, segítőkészség. Autóbusz: kényelmes. Gépkocsivezetők: segítőkészek, udvariasak, nagyon jól és biztos kézzel vezették a buszt. Szállás: jók, kényelmesek, tiszták. Étkezés: ízletes, a helyi jellegzetességeket is igyekeztek bemutatni.

 • 5.0
Koczka Géza
Zalaegerszeg
2022.07.16

Utazásunk programja: gazdag és átfogó. Idegenvezetés: magas színvonalú, sokoldalú. Autóbusz: kényelmes, jó kiszolgálás. Gépkocsivezetők: segítőkészek, kitűnő vezetők. Szállás: tiszta, kényelmes. Étkezés: nagyon jó, hogy volt!

 • 5.0
Halászné Berecz Mária
Tahitótfalu
2022.07.15

Utazásunk programja: megfelelő arány: kultúra, óceán, szabadidő. Idegenvezetés: pótolhatatlan (ennyi). Autóbusz: tiszta, kényelmes. Gépkocsivezetők: megbízható, biztonságos, segítőkész csapat. Szállás: körutazásnál nem kellene belvárosi szállodához ragaszkodni. Étkezés: megfelelő, kielégítő színvonal. Gratulálok az irodának a programhoz, idegenvezetőhöz és a jól kiválasztott sofőrökhöz.

 • 5.0
Dr. Katics Zsuzsanna
Esztergom
2019.07.24

A program remekül felépített, a lehető legtöbb látnivalót magában foglalta. Magas színvonalú, felkészült, segítőkész, utasokkal törődő idegenvezetőnk volt. A gépkocsi vezetők segítőkészek, barátságosak voltak. Valamennyi szállással elégedettek voltunk. Kellemes környezetben, színvonalas és tiszta szobákban lakhattunk. Nagyon finom, ízletes és választékos ételeket kaptunk.

 • 5.0
Balogh Erika
Budapest
2019.07.21

Élménydús program szuper idegenvezetővel. Profi, aranyos kedves gépkocsivezető, kényelmes autóbusszal. Az étkezés, egy hely kivételével mindenhol jó volt.

 • 4.8
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Az óceán mentén repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Madridi Advent
Madrid, Spanyolország fővárosának felfedezése Alcalá de Henares ízelítővel.
December 13. 3 nap 229 500 Ft
Barcelona adventkor
Barcelona - Gaudi mestermunkák
December 02. 3 nap 219 000 Ft
December 16. 3 nap 219 000 Ft