Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 03 - 09.
369 000 Ft
Május 30 - Június 05.
399 000 Ft
Június 23 - 29.
459 000 Ft
Július 07 - 13.
459 000 Ft
Július 28 - Augusztus 03.
459 000 Ft
Augusztus 25 - 31.
459 000 Ft
Szeptember 01 - 07.
439 000 Ft
Szeptember 22 - 28.
399 000 Ft
Szeptember 29 - Október 05.
399 000 Ft
Az út áttekintése

·  Végig magyar idegenvezető a csoporttal
·  Hajókirándulás Santorini fehér házaihoz
·  Ókori világ központja: az athéni Akropolisz
·  4 csillagos szálloda Heraklionban

Egy csodálatos utazás, amely elvezet minket 3500 évvel korábbra, a minoszi civilizáció virágkorába, majd az athéni demokrácia fénykorába. Kultúra, és természeti szépségek tarka kavalkádja.
Kerényi B. Eszter – a krétai utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: BUDAPEST – KRÉTA – HERAKLION

Indulás a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről várhatóan a késő délutáni órákban, majd közvetlen járattal Krétára, Chaniaba utazunk. Transzfer a szállodába. Szállodánk, a Hotel Marilena **** Heraklion üdülőövezetében, Ammoudarában, a tengertől 100 méterre található. A késői érkezés miatt, ezen a napon nincs vacsora. Amennyiben a repülőgép indulásában változás következne be, akkor a programot (és a vacsorát) ehhez alakítjuk.

2. NAP: KNÓSSZOSZ – HERAKLION / PIHENÉS

Megreggelizünk, majd mindenki eldöntheti, hogy ezen a napon tovább pihen, fürdik, napozik, vagy eljön velünk egy egész­napos fakultatív szigettúrára. A kirándulás során a két legna­gyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. Kréta látnivalói olyanok, mintha egy időutazást tennénk a múltba. Megtekintjük a minoszi civilizáció történelmi és spiritu­ális emlékeit. Itt található Európa első palotája is. Világhírű még a Labirintus, ahol sétálva a fali rajzokból nyomon követhetjük a 4.000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődésének folyamatát. Knósszosz egyik fő látnivalója Minosz király palotája. A knósszo­szi palotakomplexum közel 20.000 m2-es négyszögletű területen helyezkedik el. Miután az újjáépítések és bővítések során egyszer sem rombolták le a már meglévő részeket, a Kephala domb lej­tőjén meglehetősen bonyolult, négyszintes épületrendszer jött létre, amelyben 1.300 helyiség volt. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Itt teszünk egy tartalmas sétát. A város fejlődését nagymérték­ben befolyásolta a velencei kultúra. Ennek egyik legjobb példája a Velencei Palota, de számos más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosine szökőkutat és a szépen felújított Loggiát is látni fogjuk a programunk során. Ezt követően szabadprog­ram, majd buszunkkal visszamegyünk a szállodánkhoz, vacsora. Fakultatív Knosszosz – Heraklion kirándulás: 50 € (helyszínen fizetendő).

3. NAP: PIHENÉS

Reggeli a szállodában. Ezen a napon is élvezhetjük Kréta cso­dás strandjait vagy tehetünk egy kellemes sétát a városban. Az első esti vacsora ebéd formájában várhatóan ezen a napon lesz biztosítva. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. SANTORINI KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Reggeli után, aki szeretné, élvezheti a pihenést a hotelben, vásá­rolhat a városközpontban, kimehet a tengerpartra, vagy elutaz­hat velünk Görögország egyik legkülönlegesebb szigetére, Santorinire. A Krétához közel eső szigetre komppal megyünk át Heraklion kikötőjéből. A bő kétórás tengeri hajózás már önma­gában élmény. Első megállónk Oia, a falu, amit mindenki ismer a görögországi képeslapokról. Fehér épületei messziről olyan lát­ványt nyújtanak, mintha a mediterrán sziget oldalára hó esett volna. Szép példája ez az országot jellemző színvilágnak és épü­letformáknak. Innen Firába, a sziget fővárosába utazunk, ahol városnézést tartunk, majd kimegyünk a sziget egyik nem min­dennapi tengerpartjára, melyet fekete vulkanikus homok borít. Szabadidő alatt a tengerben is fürdőzhetünk, vagy kipróbálhat­juk az egyik autentikus görög éttermet a parton. Késő délután indulunk vissza Krétára, a hotelbe és megvacsorázunk. Kikötői transzfer és retour kompjegy Szantorinire: 47.000 Ft + Szigettúra Szantorinin: 60 €.

5. NAP: ELOUNDA – PLAKA – SPINALONGA – AGIOS NIKOLAOS / PIHENÉS

Ma is dönthetnek. Pihennek, vagy eljönnek velünk egy érde­kes kirándulásra. Elsőként meglátogatunk egy példaértékű olaj­bogyó és olívapaszta palackozó üzemet, amely egy 1200 m2-es területen található. Az Asmarianaki család 25 éve foglalkozik az extra szűz olívaolaj és az olívapaszta szabványosításával. Ezután Elounda és Plaka kicsiny kikötőjéből áthajózunk Spinalonga szigetére, amelynek erődje a XVI. században a velenceiek jóvoltából épült. Nevezetessé az tette, hogy egészen 1957-ig ide különítették el a leprában megbetegedetteket. A szigetet helyi idegenvezető segítségével látogatjuk meg, megismerve a hely lenyűgöző történetét. Ezután visszatérünk Plaka-ba, a kis kikötővárosba, ahol lehetőség lesz ebédelni. Utolsó megállónk a nap folyamán Agios Nikolaos festői kisvárosa, amely a sokáig feneketlennek tartott Voulismeni-tó partján fekszik. A tavat most már keskeny kis csatorna köti össze a tengerrel. A míto­szok szerint még maga Athéné istennő is fürdött ebben a tóban. Fakultatív Spinalonga kirándulás hajózással: 80 €.

6. NAP: KRÉTA – ATHÉN

Reggeli után transzfer a reptérre, majd Athénba, Görögország fővárosába repülünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés kereté­ben ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz-templom. A látnivalók visszave­zetnek bennünket Arkhimédész korába. Természetesen beba­rangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görögül „Felső várost” jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. A terület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatá­val rendelkezik. Számos művészettörténeti jelentőségű kincse közt itt található a „Moszkhotorosz” is, az a nevezetes archai­kus kori szobor, amely egy vállán kost vivő fiatalembert ábrázol (Kr. e. 570). A délután szabadprogram, amely alatt lehet vásá­rolni, vagy idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézésre jöhet­nek Athén újkori központjába. Szállás Athénban, este vacsora.

7. NAP: ATHÉN – BUDAPEST

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd Budapestre repülünk. Várható érkezés a déli órákban.

A május 3-i indulás a bécsi repülőtérről történik, a Budapest - Bécs repülőtér közt irodánk ingyenes privát transzfert biztosít a csoport tagjai számára.

A május 30-i indulású utazás programja a repülőgépek menetrendje miatt fordított programsorrendben, de változatlan tartalommal valósul meg.


A HŐSÉG MIATT BIZONYOS LÁTVÁNYOSSÁGOK IDŐSZAKOSAN ZÁRVA TARTHATNAK VAGY KORLÁTOZHATJÁK A BELÉPÉST, EZÉRT A PROGRAMOK SORRENDJE VÁLTOZHAT.

LátnivalóBelépődíj
Akropolis múzeum15 €
Akropolis helyi idegenvezetéssel37 €
Helyi és idegenforgalmi adók38 €

Belépők ára: kb.: 90 € + 190 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Kb. reggel 08:30-08:45  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Budapest Felszálló Kb. reggel 08:00  OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Tata/M1 Felszálló Kb. reggel 09:30  M1-es melletti Shell-kút
Tatabánya Felszálló Kb. reggel 09:20  M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Felszálló Kb. reggel 10:00-10:15  M1-es melletti MOL-kút
Mosoni pihenő/ M1 Felszálló Kb. reggel 10:45  M1 Mosoni pihenöhely
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.5
Gyakori kérdések
Dr. Cser Iván Istvánné
Budapest
2023.10.10

Jó a programok összeválogatása, szervezése.

 • 5.0
Kovács Lajos, Balázs Sarolta
Pécs
2023.10.09

Képzett, kedves idegenvezető.

 • 4.3
TORMA ENDRE JÁNOSNÉ
Pécs
2023.10.09

Az idegenvezető nagy tudással rendelkezik, jó helyismerettel, maximálisan segítőkész, gondoskodó volt.

 • 5.0
Gecse István, Kovács Irén
Biatorbágy
2023.10.09

Nagyon színvonalas az idegenvezetés, érdekes történeteket hallhattunk. Athénban lezárások voltak a futóverseny miatt, jobb lett volna, ha ott kezdünk, és utána utazunk Krétára. A szállások közül a krétai rendben volt, és az ételek bőségesek voltak, de száraz volt a kenyér. Az athéni étkezés során hiányoltuk a levest.

 • 4.3
SZŐKE GYULÁNÉ
Zalaegerszeg
2023.10.08

Félkészült idegenvezető.

 • 5.0
Budai Tímea, Juhász Zsolt
Nyíregyháza
2023.10.08

Jól szervezett utak, felkészült idegenvezetők.

 • 5.0
CSÉFALVAY ÁGNES
Pécs
2023.10.07

Az idegenvezető nagy tudású, a helyismerete jó, gondoskodó, rugalmas. A szállások közül a második kissé zajos volt, és jobbak voltak az ételek az első szállásnál.

 • 4.5
Borbély Erika Zsuzsanna, Losonczi Lajos
Tököl
2023.10.06

"SZABADNAP"-ra javasolt program: Chania, Rethimno.

 • 5.0
Lux Zoltán, Péter Klára
Pécs
2023.10.05

Az idegenvezető jól felkészült, mindenben segített. A program számunkra fárasztó volt és az athéni szállodában kevés volt a választék.

 • 4.5
Guba László, Guba Lászlóné
Szolnok
2023.10.05

Nem volt szerencsés az első és a második napi program felcserélése, sokan éjjel utaztunk, fáradtak voltunk. Az idegenvezetővel flottul ment minden, a görög mitológiai ismereti jók. A szálláson szokatlan volt a helyi higiénia, és hiányzott a szárító.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Görög csobbanás
Görög csobbanás
5
NAP

A csodás főváros megtekintése mellett lesz időnk fürdőzésre, hajókázásra Dél-Görögország legszebb tájain.

299 000 Ft-tól
Zeusz földjén
Zeusz földjén
7
NAP

4.7

29 értékelés

A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

299 000 Ft-tól
Az ókori Hellász szépségei
Az ókori Hellász szépségei
9
NAP

4.7

32 értékelés

Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!

405 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

209 000 Ft-tól
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
3
NAP

4.8

31 értékelés

Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

92 500 Ft-tól
Dél-Csehország kastélyai és műremekei
Dél-Csehország kastélyai és műremekei
4
NAP

Ha csak az épületeket csodáljuk, azt is hihetnénk, hogy a Loire-völgy egyik kastélyában vagyunk. Aztán meghalljuk az ékes cseh nyelvet, megkóstoljuk a finoman habzó söröket és rájövünk, hogy ez bizony Dél-Csehország legszebb vidéke.

139 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Ciprus adventkor
Ciprus adventkor
5
NAP

Ár: hamarosan
Párizs ínyenceknek - repülővel
Párizs ínyenceknek - repülővel
5
NAP

4.8

23 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

499 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

534 000 Ft-tól
Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

367 000 Ft-tól
Fedezzük fel Portugáliát!
Fedezzük fel Portugáliát!
7
NAP

4.7

32 értékelés

Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.

529 000 Ft-tól