Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 19 - 25. 284 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Nyaralás és kirándulások Kréta szigetén
·  Egy napos városnézés Athénban
·  Egész napos és félnapos kirándulások
·  Végig magyar idegenvezető a csoporttal

"Krétai utunk nagyon jól ötvözi a tengerparti kikapcsolódást a történelmi látnivalókkal. Mindezt Athéni városnézésünk teszi igazán teljessé, olyan, mintha egy időutazást tennénk a múltba."
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – KRÉTA

Indulás a Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről várhatóan a délelőtti órákban, majd athéni átszállással Krétára uta­zunk. Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodába. Szállásunk Krétán a Heronissos Beach ***+, Hersonissos-ban, https://heronissos-hersonissos.hotelshersonissos.com/en/ mely a sziget északi részén található. A légkondicionált hotel saját medencével és napozóágyakkal rendelkezik. A szállodától csupán pár perces séta a homokos tengerpart. Szabadprogram, este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS

Reggeli a hotelben. Ezen a napon élvezhetjük Kréta csodás strandjait, vagy tehetünk egy kellemes sétát a városban, nap­közben pedig kipróbálhatjuk a helyi éttermek valamelyikét. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3.NAP: KNÓSSZOSZ – HERAKLION

Megreggelizünk, majd mindenki eldöntheti, hogy ezen a napon tovább pihen, fürdik, napozik, vagy eljön velünk egy egésznapos fakultatív szigettúrára. A kirándulás során a két leg­nagyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. Kréta látnivalói olyanok, mintha egy időutazást tennénk a múltba. Megtekintjük a Minoszi civilizáció történelmi és spiri­tuális emlékeit. Itt található Európa első palotája is. Világhírű még a Labirintus, ahol sétálva a fali rajzokból nyomon követ­hetjük a 4.000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődésének folya­matát. Knósszosz egyik fő látnivalója Minosz király palotája. A knósszoszi palotakomplexum közel 20.000 m2-es négyszög­letű területen helyezkedik el. Miután az újjáépítések és bőví­tések során egyszer sem rombolták le a már meglévő részeket, a Kephala domb lejtőjén meglehetősen bonyolult négyszintes épületrendszer jött létre, amelyben 1.300 helyiség volt. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Itt teszünk egy tartalmas sétát. A város fejlődését nagymértékben befolyásolta a velencei kultúra. Ennek egyik legjobb példája a Velencei Palota, de számos más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosini szökőkutat és a szépen felújított Loggiát is látni fogjuk a programunk során. Ezt követően szabadprogram, majd buszunkkal visszamegyünk a szállodánkba, vacsora. Fakultatív Knósszosz – Heraklion kirándulás: 70 €.

4. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon ismét pihenhetünk, sétálhatunk és élvezhetjük a tengerpart okozta örömöket.

5. NAP: SZAMARIA SZURDOK – AGIA ROUMELI

Ma is dönthetnek. Pihennek, vagy eljönnek velünk egy érde­kes kirándulásra. Ha igen, akkor reggeli után buszra szállunk és meglátogatjuk Európa legszebb és leghosszabb szurdo­kát. Busszal utazunk Hora Sfakionig, majd innen egy néhány km-es sétát téve fedezzük fel a természeti látványosság nyújtotta élményeket. A sziget ezen részén egyedülálló az állat- és növényvilág. Kalandtúránk a Líbiai-tengernél, Agia Roumeliben ér véget. Itt megnézünk egy régi időkből tradicio­nálisan fennmaradt halászfalut. Hajóra szállunk, teszünk egy kellemes kirándulást vele, majd a kikötőbe érve busszal indu­lunk vissza a szállodákba. Az egész napos kirándulás gyor­san ráébreszt minket arra, hogy habár a sziget nem túl nagy, számos különböző érdekességet tárhat elénk. Fakultatív kirándulás: Szamaria szurdok – Agia Roumeli: 75 €. Vacsora.

6. NAP: KRÉTA – ATHÉN

Reggeli után transzfer a reptérre, majd Athénba, Görögország fővárosába repülünk. Egyből a görög főváros felfedezé­sére indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz templom. A látnivalók visszavezet­nek bennünket Arkhimédész korába. Természetesen bebaran­goljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görögül „Felső várost” jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. Az épület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot. Itt található például a számos ókori emlék mellett a „Moszkhotorosz”, az a nevezetes archaikus kori szobor, amely egy fiatalembert ábrázol, aki kost visz a vállán (Kr. e. 570). A délután folyamán lesz szabadprogram is. Szállás Athénban.

7. NAP: ATHÉN – BUDAPEST

Reggel transzfer a repülőtérre, majd a délelőtti órákban Budapestre repülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érke­zés a kora délutáni órákban.

LátnivalóBelépődíj
Knossos15 €
Samaria5 €
Samaria hajójegy11 €
Akropolis múzeum10 €

Belépők ára: kb.: 41 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Szeptember 26. 9 nap 258 000 Ft

Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Szeptember 19. 7 nap 168 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Szeptember 26. 9 nap 258 000 Ft
Zeusz földjén
Nyaralás Paralián tranzitszállással és kirándulásokkal
Szeptember 19. 7 nap 168 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 20. 5 nap 138 800 Ft
Több mint Bécs
Schönbrunn, Hajózás a Dunán, Melki apátság
Szeptember 20. 4 nap 85 000 Ft
Október 22. 4 nap 85 000 Ft
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap 274 000 Ft

Utazások hasonló árban

A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Szeptember 19. 5 nap 274 000 Ft
Az ókori Hellász szépségei
Belgrád - Thesszaloniki - Paralia - Olümpia - Athén - Mükéné
Szeptember 26. 9 nap 258 000 Ft
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Szeptember 07. 6 nap 324 000 Ft
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Október 13. 5 nap 355 000 Ft
Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Szeptember 23. 6 nap 294 000 Ft
Szeptember 23. 8 nap 334 000 Ft