Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 23. 149 000 Ft (-7 450 Ft)
141 550 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Július 10 - 15. 149 000 Ft (-7 450 Ft)
141 550 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 16 - 21. 149 000 Ft (-7 450 Ft)
141 550 Ft
Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal tavasszal is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Varsó műemlékeinek alapos megismerése
·  Világörökség része Malbork és Torun is
·  Hajózási lehetőség a Mazuri-tavak vidékén
·  Érdekes kirándulás Fehéroroszországba

"Édesanyám szülőhazája. Lengyelország sokaknak Krakkónál véget ér, holott Gdansk, Varsó vagy Torun mind meseszépek, és érezni, hogy a helyiek szeretik a magyarokat."
Kéki Viktória – 7 éve lengyelországi utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – WROCLAW

Reggeli indulás, határátlépések után érkezés Lengyelországba. Először az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezé­sére indulunk, amely néhány éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost „Száz híd városának” vagy más néven a „lengyel Velencének” is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes homlok­zatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenáriumi Csarnok, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épületben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW – TORUN – MALBORK

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan középkori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb nevezetességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpo­zánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legna­gyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erődítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK – MAZURI-TAVAK – VARSÓ

Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos keres­kedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő neve­zetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templom­mal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monumentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bás­tyák és a városkapuk is. A déli órákban tovább indulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék vará­zsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mond­ják, hogy „Lengyelország a tízezer tó hazája”. Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: VARSÓ – BRESZT

Reggeli után városnézés Varsóban. A főváros történelmi köz­pontját, az Óvárost, a II. Világháborút követően teljesen újjáépítették. A világon is egyedülálló ez a városrész-rekonstrukció. Ezért kiérdemelte, hogy felvegyék az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér melyet impozáns polgárházak ölelik körbe. Ezt követően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is megcsodálhatjuk. További látnivalók: Barbakán kör­bástya, valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető Királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emel­kedik a Varsó legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Ezt kívülről fogjuk lefényképezni. A késő délutáni órákban tovább indulunk a fehéroroszországi Breszt városába, ahol a szállásunk ****-os szállodában lesz.

5. NAP: BRESZT – LUBLIN

A reggeli után megtekintjük Breszt belvárosát, mely középkori eredete mellett, napjainkban is Fehéroroszország egyik leglát­ványosabb városa. Legfontosabb nevezetessége a XIX. század­ban épült erőd, amely ma a Nagy Honvédő Háború emlékhelye. Ennek megtekintését követően séta a hangulatos belvárosban. Felkeressük a pravoszláv templomot, gyönyörködünk a sétáló­utca különleges kandelábereiben. A város látványos vasútállo­mással is rendelkezik. Azt is meglátogatjuk. Lesz szabadprogram is a központban. A program befejezése után, délután, a csoport tovább indul a lengyelországi Lublinba, ahol a szállásunk lesz.

6. NAP: LUBLIN – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggeli után megtekintjük Lublin belvárosát. A várost a VI. században alapították. A központban több látványos épület található. A vár szép körbástyával rendelkezik. A Krakkói kapu melyben jelenleg múzeum található, építészetileg különleges. A katedrális a XVI század végén épült. Lublint elhagyva haza­felé indulunk. Szlovákián keresztül Kassát és Miskolcot érintve (innen transzferáljuk a debreceni és a nyíregyházi utasainkat) az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően a többi utasun­kat is a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Wroclaw - Század Csarnoka (ha nincs esemény)14 PLN
Malbork25 PLN
Gdansk - Mária templom5 PLN
Mazuri-tavak hajó20 PLN
Torun - Kopernikusz háza20 PLN
Varsó - Királyi Vár25 PLN
Brest erőd6 BYR

Belépők ára: kb.: 109 PLN + 6 BYR.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
S. Nóra
Budapest
2019.09.04

Nagyszerűen megszervezett körutazás! Csodálatos helyeken jártunk, a városok szépsége ámulatba ejtett mindenkit. Ezen az úton teljesebb képet kaptunk Lengyelországról, mivel olyan területeket jártunk be, melyek a nagyközönség számára jórészt még mindig ismeretlenek. A gazdag program mellett minden városban volt elegendő szabadidő pihenésre, felfrissülésre. A megtett út bizony hosszú volt, de gyakran megálltunk, így ez nem okozott kellemetlenséget. Az autóbusz kényelmes volt, a szállások is tiszták és kényelmesek, mindenhol bőséges ellátást kaptunk. Idegenvezetőnk, Viki mindig segítőkész és kedves volt, nagy tudással mesélt Lengyelországról, minden városról és nevezetességről.

 • 5.0
Illiné Varga Teréz
Pécs
2018.09.13

Feszes, de jól szervezett program volt. Viktória kiválóan felkészült, nagyszerű idegenvezető. Attila udvarias és segítőkész sofőr. Mindenhol bőséges étkezéseket kaptunk. Nagyon pozitív, hogy van vidékről transzfer Budapestre.

 • 5.0
R. Attiláné
Budapest
2018.09.01

Jól összeállított, érdekes program. Az idegenvezető felkészült, empatikus, kedves és rugalmas. Az autóbusz rendezett és kényelmes. Mindvégig biztos kezekben éreztük magunkat a sofőr mögött, nagyon figyelmes, rugalmas és pontos ember. Minden szállás nagyon rendben volt.

 • 5.0
S. Zsuzsa
Budapest
2018.08.30

Ez az utazás a lehető legtöbbet mutat Lengyelországból! Az idegenvezető szakmai és történelmi tudása kiváló. Segítőkészsége példaértékű, és üdítő személyisége külön élményt nyújtott. A busz mindig tiszta és kényelmes. A sofőr dinamikus és rendkívül biztonságos vezető.

 • 5.0
Wortmanné Alt Margit
Pécs
2018.08.28

Hosszabb utazásra is szívesen mennék önökkel! Az idegenvezető remek, kedves, segítőkész és nagyon felkészült. A gépkocsivezető is segítőkész, ügyes. Nagyon jó volt a szállás és az ételek.

 • 5.0
Vass Sándor
Budapest
2018.08.27

Nagy területen ismertük meg Lengyelországot. Csillagos ötös idegenvezetés és kényelmes, biztonságos utazás!

 • 5.0
Egri Anikó
Szeged
2018.08.25

Rendkívül gazdag a program! Az idegenvezető kedves, és nagyon felkészült nyelvileg, helyismeretileg és történelmileg. Kényelmesen és biztonságosan utaztunk, végig nagyon jó volt a hangulat.

 • 5.0
Juhos Judit
Budapest
2018.08.24

Azok a lengyelországi városok szerepeltek a programban, amiket régóta szerettem volna látni. Viki jó humorú, tájékozott és segítőkész idegenvezető remek problémamegoldó képességgel és rugalmassággal. Remek a sofőr is, biztonságosan utaztunk!

 • 5.0
Vass Imréné
Szeged
2018.07.30

Az idegenvezető nagyon utasbarát és felkészült. A sofőrök remekül vezettek, készségesek és segítőkészek voltak.

 • 5.0
Dr. Rácz Ferencné
Szeged
2018.07.25

Színvonalas volt a program, és hangulatos idegenvezetést kaptunk. Nagyon jó volt az autóbusz, a sofőrök kedvesek. Szép, kényelmes volt a szállás, és bőséges étkezést kaptunk.

 • 5.0
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz

Előfoglalási kedvezmény!

Május 11. 4 nap 56 500 Ft
Június 13. 4 nap 56 500 Ft

További 6 időpont

Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó

Előfoglalási kedvezmény!

Július 01. 6 nap 105 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 105 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Lengyelországi körutazás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lengyel - szlovák mozaik
Zólyom - Lomnic - Csorba-tó - Zakopane - Krakkó

Előfoglalási kedvezmény!

Július 01. 6 nap 105 000 Ft
Augusztus 05. 6 nap 105 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz

Előfoglalási kedvezmény!

Május 11. 4 nap 56 500 Ft
Június 13. 4 nap 56 500 Ft

Utazások hasonló időpontban

Hanza városok és Dánia
Hamburg - Christiansfeld - Roskilde - Berlin

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 7 nap 222 000 Ft
Június 23. 5 nap 280 000 Ft
Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 10 nap 309 000 Ft
Augusztus 14. 10 nap 296 000 Ft
Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 12 nap 445 000 Ft

Utazások hasonló árban

II. Lajos mesés kastélyai
Dürstein - Golling - Hellbrunn- Linderhof - Innsbruck - kastélyok

Előfoglalási kedvezmény!

Június 12. 5 nap 126 000 Ft
Július 10. 5 nap 126 000 Ft
A Monarchia hangulatos látnivalói
Plitvicei-tavak - Postojna - Zágráb - Ljubljana

Előfoglalási kedvezmény!

Május 26. 5 nap 116 000 Ft
Június 12. 5 nap 123 000 Ft
Párizs ínyenceknek
Párizs – Versailles – Fontainebleau – Giverny – Eurodisney

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 14. 7 nap 173 000 Ft
Augusztus 15. 5 nap 267 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 4 nap 173 000 Ft
Július 26. 4 nap 162 000 Ft
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 19. 5 nap 148 000 Ft