Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 14 - 17.
109 000 Ft
Március 28 - 31.
126 000 Ft
Április 16 - 19.
129 000 Ft
Május 26 - 29.
129 000 Ft
Június 07 - 10.
139 000 Ft
Június 21 - 24.
139 000 Ft
Július 09 - 12.
139 000 Ft
Augusztus 18 - 21.
139 000 Ft
Szeptember 04 - 07.
139 000 Ft
Szeptember 16 - 19.
129 000 Ft
Október 07 - 10.
129 000 Ft
Október 20 - 23.
139 000 Ft
Az út áttekintése

·  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
·  Hajós városnézésés hangulatos vacsora
·  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
·  Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa

Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája.
Máté-Kovács Réka – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák,4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (188)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LEDNICE – BRNO – PRÁGA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai határátkeléssel érkezünk Szlovákiába. A Duna fölött áthaladva elénk tárul a főváros, Pozsony látképe a hidakkal és a város fölé magasodó várral. A cseh határt átlépve lekanyarodunk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Délután, Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestisoszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtértől nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik, mely 92 méterével a legmagasabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra (3 éj).

2. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A híd az 1350-es években épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Továbbhaladunk a főtérig. Itt lefényképezhetjük a híres órát, az Orlojt, mely a városháza tornyának oldalán található. Különleges a több mint 600 éves órajátéka. A téren található még Husz János monumentális szobra is. Az első reformátor máglyahalálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Utolsó magállónk ezen a napon a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Nevét az ország patrónusáról kapta, akinek lovas szobra a tér végén a Nemzeti Múzeum előtt található. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörködhetünk a látványos folyóparti palotákban. Fakultatív hajókirán­dulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a lenyugvó Nap által megvilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

3. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA

Ma délelőtt, akinek kedve tartja önálló, egyéni programot szervezhet Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Buszunk a szállodától egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszosan épült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Karlovy Vary híres a kolonnádjairól (oszlopcsarnokairól). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Legnagyobb az 1871-ben épült Malomkő Kolonnád. 132 m hosszú, 124 oszlopa van, és 5 forrást „véd”. A közelben található Csehország egyik leghíresebb szállodája a Grand Hotel Pupp, itt játszódott a Casino Royale film is. A 228 szobás luxusszálloda nevét a Pupp családról kapta. Nemrég a hotel homlokzatát és belső tereit is szépen felújították. A szálloda ad helyet a híres Karlovy Vary Filmfesztiválnak is. Sétánk közben valamelyik kellemes teraszon megpihenve kóstolgathatjuk a híres gyógyító hatású vizet, melynek fogyasztását egy különleges formájú bögréből javasoljuk. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját és híres italát, a Becherovkát is. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 35 €. Délután hagyjuk el Karlovy Varyt, és érkezünk vissza Prágába, ahol már a teljes csoporttal meglátogatjuk a XIII. században alapított Kisoldalt, mely napjainkban a művészvilág kedvenc célpontja. A kormányzati negyedként is működő városrészben számos nagykövetségi palota, hangulatos vendéglő található. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Este, aki gondolja megízlelheti a híres cseh sört. Erre talán a legjobb lehetőség az a fakultatív vacsora, mely Csehország leghíresebb éttermében, a több mint 500 éve működő U Fleku Étterem és Sörmanufaktúrában fogyasztható el. Ízletes 3 fogásos vacsorán és esti hangulatos élőzenén túl arról is ismert a helyszín, hogy Közép-Európa egyetlen olyan sörfőzdéje, ahol fél évezrede szinte folyamatosan készítenek sört. Ezért természetesen 1 pohár sör is benn van a vacsora árában, melyet még kiegészít egy welcome ital és egy kávé. Fakultatív vacsora az U Fleku-ban: 14.000,- Ft. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

4. NAP: PRÁGA – KUTNÁ HORA – TELČ – BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Délelőtt Kutná Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található a Csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat, és délután Telčben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Lednice300 CZK
Prága - Vár (Katedrális, Királyi palota, Arany utcácska)450 CZK
Kutna Hora - Csontkápolna220 CZK
Kutna Hora - Szt. Borbála180 CZK
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 1150 CZK + 7 €; + 35 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló Kerekharaszti pihenő, MOL-kút kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Nádasi Bálint és nejje
Hercegkút
2024.07.15

Kedves Bernadett! Először is köszönöm a feleségem és magam nevében, hogy részt vehettünk számunkra nagy élményt jelentő prágai úton. Mindennel meg vagyunk elégedve, színvonalas és jól szervezett programot állított össze részünkre. Az Ön idegenvezetői tudása, ismeretei magas színvonala bizonyította számunkra cégük turizmus szervezésének jelenét, jövőjét és a későbbiekben legalább ilyen szinten kell ezt művelni. Ami számomra elképesztő az a szervezési folyamat, amit tapasztaltunk az út során. Az előre megkapott programot teljesítették, de nem csak a Proko Travel, hanem mi az utasok is. Bár egy kicsit feszített volt, de ahhoz, hogy a program megvalósítható legyen így kell csinálni. A jelentkező utasnak minden információt, élményt, tudást, tapasztalatot meg kell kapni, szerezni, amit mi úgy érzünk Öntől és a cégtől megkaptunk. Köszönjük és örülünk, hogy megismerhettük cégüket, és reméljük még a későbbiekben még fogunk Önnel és a Irodával találkozni valamelyik szervezett útjukon. Köszönjük a csoporthoz fűződő hozzáállását, türelmét annak ellenére, hogy a hőség még rá tett egy lapáttal. Mi úgy értékeljük, hogy a csoport összetétele is jó volt, az utas társak egymáshoz való viszonya jól tolerált. Talán nekem kellett volna visszafogottabbnak lenni, amiért utólag is elnézést kérek. Köszönjük Szabó Zoli sofőr nyugodt, kiegyensúlyozott vezetését, hogy mindenki testi épségét megőrizve elvitt és visszahozott a kiindulási pontra. Kedves Bernadett! Kérem tolmácsolja felé elnézését, ha kissé idegesítő voltam irányába. Köszönöm. Most pedig a levél mellékleteként küldöm a Károly-híd mellett a csoportról készült fényképeket. Kívánunk Önnek nagyon jó egészséget, erőt, sok sikert a további munkájához, amit magas színvonalon nyújt, hogy mások is részesüljenek ilyen élményben. Üdvözlettel NádasiBálint és NádasiBálintné (Veronika)

 • 5.0
Bánságiék
Budapest
2023.10.17

Az autóbusz tiszta, kényelmes.Sajnos wifi nem volt és az olvasó lámpákat /egy eset kivételével, amikor kérdőívet töltöttünk ki/sem lehetett felkapcsolni, igy sötétben kellett pakolászni vagy a telefonnal világítani.A szállás a 4 helyett inkább 3 csillagos besorolású volt szerintünk. Bár az étterem szép, jól felszerelt és igazán kielégítő választékú reggelit biztosított, sajnos más csoportokkal nem tudtak összhangot teremteni, legalábbis az első reggelen, amikor kritikus tömeg verődött össze. Ez a következő 2 napon már némileg javult, hála a jobb szervezésnek, gondolom ez a szálloda részéről méltányolható kifogás következménye volt, valamint egy magyarul beszélő ott dolgozó munkatárs is készségesen segített. Az akadálymentes szobát sajnos nem nekünk találták ki, talán arra rászoruló jobban tudta volna élvezni, nekünk nagyon turista szállás érzetünk volt a berendezés és az ágyak elhelyzése láttán. Jobb lett volna, ha a fotókon látható szebb szállodai szobák egyikét kaptuk volna. Azt viszont el kell ismerni, hogy a matrac igazán kényelmes volt, ez viszont nem mondható el a párnákról. A fürdőszoba hiába volt tágas és tiszta, sajnos a praktikum itt is hiányzott: nem voltak pakolós részek, polcok, fogasok, mindent a földre kellett lerakni, a zuhanyt is csak kézben tartva lehetett használni. Szóval ez nekünk, egészséges mozgású embereknek egyáltalán nem volt kényelmes. A tisztaság egyébként kifogástalan volt. Igazán jó időt fogtunk ki októberhez képest, 20-24 C fok körüli hőmérsékletet, mégis erőteljesen fűtöttek azon a szakaszon és a forró fütőtesteket nem lehetett elzárni,sőt tiltották az elzáró csapok mozgatását. Igy rendkívül meleg volt a szobában, ahol egyébként egy konyhabútor is be volt építve, , ami igazán felesleges az ilyen csoportok elszállásolás esetén, hát még, hogy akadálymentes volt a szoba! A feltűtött szobában csak nyitott ablakok mellett lehetett aludni, igy reggel 5.30 h tól rendszeres volt az ablak alatti zajongás: rakodás, szemetesek, stb. A program igazán sokszínű, tartalmas volt, ahogy az idegenvezető Vendég Edit tudása is kÍváló. Fegyelmezetten, szigorú utasításokkal látta el a csoportot, hogy követhetőek legyenek a programok, és ne maradjon ki semmi. Ezért néha részünkről egy kicsit zsúfolt, fárasztó volt, különösen az egész napos prágai program, ezen változtatnék akár egy későbbi indulással, akár pedig a sorrendek felcserélésével, vagy a tematika rövidítésével. Az egyszeri másfél órás és egyszeri két órás pihenőt másképp hangolnám össze a programmal. De ez lehet, hogy csak nekünk 70+ ként volt fárasztóbb a szokásosnál. Összességében sok szépet mutatott, Csehország mindenképpen bakancslistás program, amit senkinek sem szabad kihagyni. A sok információ feldolgozása, raktározása időbe kerül, erre valók lesznek a fotók, amiket szerencsére minden helyen bőven készítettünk, hogy ne maradjon ki semmi az emlékekből. Köszönjük a Proko Travelnek, amivel már korábban is utaztunk, és a jövőben is fogunk valószínűleg.

 • 4.0
Sényi Lászlóné
Veszprém
2023.08.28

Örömmel gondolunk vissza Unokáinkkal együtt az útra, mely július 26-29-ig tartott....Nagyon jó tájékoztatás, mindenre kiterjedő.....Kiváló idegenvezetés, aki fáradhatatlan., mint egy terminátor!! Gépkocsi vezető nyugodt, pontos és figyelmes. Autóbusz nagyon kényelmes....KÖSZÖNJÜK, Sényi Család

 • 4.8
Hajdú Anett
Pécs
2023.07.10

Igen tartalmas négy napot tölthettünk Csehországban 2023. június 23- tól június 26- ig. Idegenvezetőnkkel, Palatinus Edittel mind emberileg, mind szakmailag meg voltunk elégedve. Rengeteg információt kaptunk tőle folyamatosan, a hosszú séták közben "fülesen" hallgathattunk számos érdekességet a megtekintett helyszínekről. Jó volt az időbeosztás, kérdéseinkre, kéréseinkre mindig korrekten reflektált, igazán segítőkész, csoportjával törődő, azt kiválóan koordináló idegenvezetőt ismerhettünk meg Edit személyében. Buszsofőrünk is nagyon jó volt, biztonsággal vitt bennünket péntek kora reggeltől hétfő estig. (Nagyon tetszett, hogy a Proko Travel a vidékiek számára transzfert biztosít az indulási helyszínig oda és vissza, emiatt (is) szeretnénk még velük utazni.) Sajnos a buszon nem volt wifi, illetve a "Rezidence Emmy" külvárosi hotel hálójában sem, csak az előtérben. A TV- ben fogható cseh nyelvű műsorok azonban lehetőséget adtak egy kis nyelvtanulásra.:) A szállás maga jó volt, ami az ellátást illeti, a vacsorák plusz költsége nem érte meg az árát, első nap legalább egy órás késéssel ülhettünk asztalhoz az előttünk feltorlódó tömeg miatt, hogy kezdjük egy kisebb teáscsészényi levessel, majd szintén nem sok, bár finom knédlivel, némi hússal és sütivel. A reggelik szervezetlensége kritikán aluli volt, az embernek azonnal le kellett csapni ülőhelyre, hogy időben tudjon elkezdeni étkezni reggel 7- től, mert a különbusz minden nap 8 órakor elindult a napi programra. Ami kétségtelen, hogy reggel választék bőséggel volt, bár különböző minőségben. Többfordulós volt a svédasztalos reggeli tehát a korai tolongásban, de aki akart, jól tudott lakni. Mivel külvárosi hotelről van szó, és ha a napi 10-15 ezer lépésszám után az embernek még lett volna kedve és ereje a vacsora után sétálni Prága belvárosában, akkor azt nem tehette meg, hiszen busszal bejutni a belvárosba legalább 15 percig tartott. (Buszunk természetesen minden helyszínre elvitt bennünket, és a programok végén helyszínen fel is vett, ez teljesen korrekt volt.) Azt gondolom, valóban kimaxoltuk a négy napot. Edit nagyon tudatosan, tapasztaltan osztotta be az egyes helyszíneken tölthető időt, felhívva figyelmünket a helyi szokásokra, olcsóbb étkezési, sörözési :) és ajándékvásárlási lehetőségekre. Első nap Lednice - mint világörökség helyszín - csodálatos kastélyát és parkját látogattuk meg, majd Brnóban töltöttünk pár órát városnézéssel, szabad programos sörözéssel, végül Prágába érkezvén a hotelbe való becsekkolással foglalatoskodtunk, várva viszonylagos türelemmel a kis vacsoránkat. Második nap jött a "nagyfalat":), az "arany város", az ezerarcú, a száztornyú (valójában már legalább ötszáz) Prága, ez a nagyon különleges és különös cseh főváros, melynek történelmi központja világörökségünk része. Felsorolni is lehetetlen, mennyi csodát tekintettünk meg szombaton a Moldván (Vltava) történő hajókázásig és egyben svédasztalos vacsoráig. Tényleg fantasztikus volt, ide vissza kell még térni. A hajókázás alkalmával 45 fős csoportunkat a zárt részbe terelték be, azonban induláskor páran "kimerészkedtünk" a szabad ég alá, élvezve a három muzsikus hangulatos előadását és a Prága pazar látnivalóit. Ha az ember türelemmel kivárta a sorát, akkor bátran vehetett a jobbnál jobb és minőségi finomságokból a két és fél óra alatt, melyet a hajón tölthettünk. Nagyon jó élménnyel, megelégedve zártuk a napot. A vasárnap felét még Prágában töltöttük, gazdagítva az addig megtekintett helyszínek sokaságát, aztán Karlovy Varyba utaztunk, ahol a buszállomáson szálltunk le, azonban kissé megdöbbentett a betonos, gazos, lepukkant hely, de az "úri réteg" ugye nem itt forgolódik. Ezután megkezdtük sétánkat abba a Karlovy Varyba, amit a világ ismer. Valóban fantasztikus, csodálatos helyről van szó, ahol csordogálnak a meleg, forró gyógyvizek, gyönyörű kolonnádok alatt mindenféle nép sétálgat, vásárol, sörözik, gyógyul, és élvezi ezt a varázslatos helyszínt. Bár Prága sem volt olcsó, Karlovy Vary egyenesen drága hely, ropogtatnivalónak az utcai árustól vettünk nápolyit, és természetesen a kihagyhatatlan oplatkyt (helyben készült ostyát, csokis-csilis ízben, isteni volt). Az ember egy ilyen nap után elkezd arról álmodozni, hogy egyszer majd két- három hetet is eltölt ezen a gyönyörű, minden téren a gyógyulás lehetőségét nyújtó, feledhetetlen helyen, mely Európa egyik legjelentősebb filmfesztiváljának ad otthont minden évben. Prágába visszatérve a hotelben elköltött vacsora (az első körben feltálalt zselébe töltött zöldségeket nem értettem, de az éhség miatt megettem, majd kompenzálták főtt burgonyával és rántott csirkemellel) után úgy éreztük, van még a lábunkban, és a közeli lakónegyedbe tettünk azért egy jó órás sétát, vásárolva az ott található Lidl- vagy Aldiban, melynek árai semmivel sem voltak magasabbak, mint nálunk, sőt... Élveztük ezt a kis különutat, megtapasztalva a prágai külváros vasárnap estéjének hangulatát. Utolsó reggelünkön jól belakmároztunk, majd csomagjainkat bepakolva elköszöntünk a valóban ezerarcú Prágától, megfogadva, hogy ide még visszatérünk, hiszen bár egész fotósorozat készült a "hradzsin" vízköpőiről - melyek engem egészen elvarázsoltak -, mégsem mindegyikről.;) Utunkat Kutná Hora felé vettük, mely szintén világörökség része, ahol a Szent Borbála templomot csodálhattuk meg, majd ezután azt a helyszínt, amely az ember tudatába beleég: a csontkápolnát. Különleges hangulatú, de több szempontból elgondolkodtató helyen jártunk, ahova egyszer még remélem szintén visszatérek. Ezután következett Telc városa, ahol megcsodálhattuk a főtéren a különleges, színes házakat, szintén mint világörökségi helyszínt, és elégedetten a sok csodás látnivalótól, megkezdtük utunkat Magyarország felé, ahol a határt átlépve sorra búcsúztunk el leszálló utastársainktól, majd Budapesten 21 óra körül szálltunk át a transzfer járatunkra, mely szintén biztonsággal kitett bennünket Pécsett, felszállásunk helyszínén. Őszintén ajánlom mindenkinek ezt a tartalmas utazást, megérte elmenni a csodálatos Csehországba! Kedves Proko Travel, kedves Edit! Köszönünk mindent! További jó munkát kívánunk!:)

 • 4.3
Aranka
Szigetszentmiklós
2023.06.30

Nagyon tetszett az út. Gyönyörű helyeken jártunk. Edit idegenvezető szuper volt. Tetszett, hogy nem rohantunk, így ha megálltunk fotózni, nem maradtunk le a csoporttól. A fülesbe folyamatosan mondta, merre megyünk, ha szakadozott a csoport, mindig bevárt mindenkit. Mindig elmondta, hol található wc, mennyit kell fizetni. Nagyon tetszett az is, hogy hazafelé összefoglalta mit láttunk, magunk előtt voltak az épületek. A szálloda jó lett volna, ha közelebb lett volna a városhoz, hogy esténként tudtunk volna ott sétálni. Ezt hiányoltam. A szálloda étterme kicsi, nem volt megszervezve, mikor melyik csoport mehet, így volt egy kis tumultus. Ez nem az idegenvezető hibája. Összefoglalva, szuper volt az idegenvezető, csodás épületeket láttunk, mindezt kényelmesen. Nem bánjuk, hogy elmentünk. Mindenkinek javasolni tudom.

 • 4.3
Nagy István
Királyhegyes
2022.10.09

Kádár Zsolt nagyon profi módon vezette le az utazást. Kényelmes volt az autóbusz, segítő készséges, jó vezetővel.

 • 5.0
Francel József
Kompolt
2022.10.02

Bőséges, tartalmas program. Zsolt nagyon felkészült, ha lehetne 6*-ot adnék. A busz kényelmes, az utazás jól szervezett. A sofőr megfontolt, megbízható. A szálloda centrum közeli. Az étkezésről meg: ... mindenkinek más az ízvilága...

 • 4.8
Szabó Lászlóné
Miskolc
2022.10.01

Sok helyre elvittek, nem volt zsúfolt. Sok felvilágosítást kaptunk és érdekességekről információt. A busz kényelmes, tiszta, jól felszerelt. A sofőrt csak dicsérni tudom, minden szempontból. A szállás kellemes, minden igényt kielégítő a 3 csillagnak. Az étkezés kicsit egyhangú, de finom.

 • 5.0
Dr. Szikora Béláné
Pécs
2022.09.30

Nagyon jól szervezett, érdekes, pontos program. Ha lenne 10 pont, akkor azt kapná Kádár Zsolt, rendkívül felkészült, nagy tudású, amit élvezettel nyújt az utasoknak. Kényelmes, tiszta busz, segítőkész, udvarias, pontos sofőr. A szállás kissé felkészületlen, körülményes, de tiszta, rendezett. Az étkezés egyhangú, merev személyzettel. Illő lenne más idegennyelvet is beszélniük. 19 óra után határozottan barátságtalan kiszolgálás volt.

 • 4.5
Kormos Zsuzsanna
Kompolt
2022.09.25

Tartalmas programok, felkészült, humoros idegenvezetés. Kényelmes, igényeknek megfelelő autóbusz, a sofőr a kért dolgokat teljesítette. Szuper, központhoz közeli szálloda, de az ételválaszték nem volt kielégítő. Nincs összeviszonyítási alapunk, kellemes tapasztalat volt.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Dél-Csehország kastélyai és műremekei
Dél-Csehország kastélyai és műremekei
4
NAP

Ha csak az épületeket csodáljuk, azt is hihetnénk, hogy a Loire-völgy egyik kastélyában vagyunk. Aztán meghalljuk az ékes cseh nyelvet, megkóstoljuk a finoman habzó söröket és rájövünk, hogy ez bizony Dél-Csehország legszebb vidéke.

139 000 Ft-tól
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
Kirándulás a Cseh Paradicsomba
6
NAP

4.9

33 értékelés

Csehország sokkal több kincset rejt, mint csak Prága. Ha Ön is csatlakozik a csoporthoz, akkor ezt könnyen be tudjuk bizonyítani.

209 000 Ft-tól
Karácsonyi hangulat Prágában
Karácsonyi hangulat Prágában
3
NAP

4.8

14 értékelés

3 napos adventi út Prágába Brno érintésével, mely során a városnézések mellett elmerülhetünk a vásári forgatagban. A finom ételek mellett feltétlenül kóstoljuk meg a forralt bort (csehül svařák), a mézlikőrt (medovina) vagy a grogot.

Ár: hamarosan

Utazások hasonló időpontban

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
7
NAP

4.7

32 értékelés

Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.

459 000 Ft-tól
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
5
NAP

4.9

18 értékelés

Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

229 000 Ft-tól
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Bajorország ünnepi fényei
Bajorország ünnepi fényei
3
NAP

4.9

24 értékelés

Németország legszebb karácsonyi vásárai, így nem véletlenül ez a legnépszerűbb adventi utazásunk. Németországban 1393-ban rendezték az első adventi vásárt, és az összes hely közül Rothenburg az, amelyik legjobban őrzi a régi hagyományokat.

Ár: hamarosan
Karácsonyvárás olasz módra
Karácsonyvárás olasz módra
3
NAP

4.8

20 értékelés

Verona, Padova és Vicenza - csodás olasz városok, melyek egész évben várják a látogatókat. A mesés ünnepi fények még tovább emelik pompájukat.

Ár hamarosan
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Kalandozás Dél-Lengyelországban
4
NAP

4.9

130 értékelés

Lengyelország leglátogatottabb része, mely telis-tele van magyar emlékekkel, pompás látnivalókkal. 3 éjszaka egy helyen, így kényelmesen teljesíthetőek a napi programok.

109 800 Ft-tól
Felvidék városai és a Magas-Tátra
Felvidék városai és a Magas-Tátra
4
NAP

4.7

30 értékelés

Magyar történelmi emlékek, tutajozás, felvonózás, borovička, sztrapacska, kofola. Szlovákiában mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

137 000 Ft-tól
Ausztria karácsonyi köntösben
Ausztria karácsonyi köntösben
3
NAP

4.8

2 értékelés

3 felejthetetlen nap nyugati szomszédunknál. Sűrű és változatos program, 3*-os szállással, tele élményekkel.

Ár: hamarosan