Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 26 - 30. 191 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 07 - 11. 175 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 05 - 09. 180 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Lélegzetelállító látvány a Cabrió felvonóról
·  Menet közben 360 fokban körbeforgó kabin
·  Európa legmagasabban lévő függőhídja
·  Vonatozás a híres Jungfraujoch kilátóhoz

"Az egy dolog, hogy az ember feljut 2.000 – 3.000 méterre is akár. De a feljutás módja az ami igazán különlegessé teszi ezt az utat. Páratlan élmények."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (17)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – KITZBÜHEL

Hegyeshalmi határátlépés után nyugati irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sportcentruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettörténeti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mellett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stílusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szállásunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ – STANSERHORN – STANS

Reggeli után indulunk Svájcba, ahol először a szövetségi állam névadóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos szerepet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nemcsak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő Városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közelben lévő Betlehem-ház, mely a XIII. század óta lakóház, az egyik legrégebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megtekintése után tovább buszozunk, hogy a természet szépségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bravúr az a felvonó, amivel 1.900 m magasra jutunk fel, ez a híres Stanserhorn. De először egy nosztalgia felvonóra ülünk fel, majd erről a világon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyetlen nyitott tetejű, emeletes felvonó a világon. Így zavartalanul gyönyörködhetünk a hegyek nyújtotta panorámában. Lélegzetelállító élmény közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus látvány tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó közelében. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytatjuk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: JUNGFRAUJOCH – INTERLAKEN – BRIENZ

Reggeli után lánynézőbe megyünk; irány a „Fiatalasszony – a Jungfrau”. Ezt az UNESCO 2001-ben felvette a Világörökségek Listájára. Lauterbrunnenig busszal, onnan vonattal utazunk (átszállással) a közel 3.450 méter magas Jungfraujochra, amely kontinensük legmagasabban lévő vasútállomása a hegy belsejében, s így egyben turisztikai látványosság is. A kilátó a Jungfrau és a Mönch közötti „nyergen” található. Ezek a hegyek 4.000 m felettiek. Itt a jégpalotát és a Szfinx kilátót nézzük meg, melyekhez liftekkel és mozgólépcsőkkel jutunk el. A kilátóról megcsodálhatjuk kontinensünk legnagyobb gleccserét, az Aletsch-gleccsert. Ezt követően a szabadban akár hógolyózhatunk is (meleg öltözet szükséges). Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a teraszokról láthassuk Közép-Svájc több tucat hófödte csúcsát. Fogaskerekűvel jövünk vissza buszunkhoz, és a közeli Interlaken városába utazunk. Itt a szabadidő alatt lesz lehetőség ajándéktárgy és csokoládévásárlásra. Ezután a Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresztül érkezünk meg a tópart legfontosabb városába, Brienzbe, melynek különlegességét az adja, hogy a svájci fafaragás központja. Ezért is készültek az itteni faházak különleges díszítéssel. Programunk után a mesés látványt nyújtó Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS – TRÜBSEE – ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk. Itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsához, a Titlishez feljuthassunk. Először a modern 8 fős, kabinos gondolákkal kezdjük meg emelkedésünket. A középállomásnál történő átszállás után az út második felében a Rotair nagykabinos felvonó szállít bennünket a csúcsra. Ez a világ első és eddig egyetlen, menet közben forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát biztosít. Így érünk fel 3.020 m magasságba, a Titlis lábaihoz. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csúcsaival, völgyeivel, tavaival. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élményeinket. A kicsi jégpalotán átsétálva felmegyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhídján lépkedünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hosszú fémszerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alattunk lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Akik akarnak, ezután ülőliftekre szállhatnak, melyek a gleccserhez viszik őket, ahol lehet szánkózni is. Itt nyáron is havas terepen sétálhatnak, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmények után a már ismert különleges körbeforgó lanovkával indulunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihenőt tartunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübsee-nél túrázhassunk. Sétálunk a tó partján, 1.800 m magasságban, majd élményekben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó végállomásig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töltünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával rendelkezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyártása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhetünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ közelében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontot hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak sorozata teszik látványossá. Ezután Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Stanserhorn - nosztalgia; Cabrio felvonó62 frank
Jungfrau - Lauterbrunnenből160 frank
Engelberg- felvonó; Rotair függővasút; Ülőlift77 frank
TAX6 frank

Belépők ára: kb.: 305 frank

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:00 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szalmen Edit, Vas Réka
Miskolc
2020.07.21

Örültünk, hogy Innsbruckban a szállás a belvárosban volt!

 • 5.0
Sándor Pál és neje
Szeged
2020.07.20

Azt kaptuk, amit vártunk. Boros Zoltán sofőrrel bárhová elmennénk. Szépen berendezett szállodáink voltak. A svájci kaja miatt csak 4-es, az ausztriai nagyon jó volt.

 • 4.8
Siposné P. Ilona
Makó
2020.07.19

Boros Zoltán kiemelkedő figyelemmel kísért biztonsági vezetése!!! Ausztriában bőséges, Svájcban egy kicsit visszafogottabb volt az ételek mennyisége.

 • 4.8
Kiss Judit
Kecskemét
2019.09.02

Életem első felvonóélményét a Prokoval éltem át. Svájc nem olcsó, de minden pénzt megér.

 • 5.0
Kutassy Mária és Péter
Herceghalom
2019.07.20

Ez volt a negyedik utunk a Prokoval, de biztos nem az utolsó. Az elejétől a végéig jól megszervezett az út, lélegzetelállító tájakat láttunk hat nap alatt. Az idegenvezető személye, hatalmas tudása, tájékozottsága felejthetetlenné tette az utat. A buszsofőr rutinosan vezetett, jó helyismerettel rendelkezett. Kényelmes, igényes volt a szállásunk is, finomakat ettünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük.

 • 5.0
Takács Mátyásné
Kozármisleny
2019.07.18

A Híres felvonókon Svájcban egy nagyon gazdag program, nincs benne üresjárat, sok élménnyel lettünk gazdagabb az utazás során. Eddig még sosem utaztam ilyen felvonókkal, felejthetetlen élmények voltak. Rengeteg érdekes információt kaptunk az alaposan felkészült idegenvezetőtől. A busz, a szállások és étkezések is teljesen rendben voltak, jól megszervezett a program.

 • 5.0
K. László
Abony
2019.07.15

Nem először utazom a Proko Travellel, de eddig nem írtam élménybeszámolót. Ez az út tömény hegyvidéki gyönyör. Le vagyok nyűgözve.

 • 5.0
Pataki Pálné
Szeged
2019.07.14

Hires Felvonók Svájcban kiránduláson vettünk részt a párommal. Ildi az idegen vezető nagyon nagy tudással és profi szervezéssel minden igényt ki elégitve vezette a csoportot. Busz vezető Boros Zoltán kitűnően pontosan vezetett, biztonságban éreztük magunkat. Az úton felmerülő hibát is hibátlanul meg oldották. Köszönet a jól szervezett útért: Pataki Pálné

 • 5.0
Szabó Tiborné és Kovács Zoltán
Kecskemét
2018.09.17

Fantasztikus úton vettünk részt augusztus 12--16-ig. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó és buszvezetőnk Boros Zoli mindent megtett azért, hogy mindenki jól érezze magát és felejthetetlen élményekkel térjen haza. A programok, a szállások, a reggelig, vacsorák minden szuper volt és még az időjáráshoz is szerencsénk volt. Ildikó (mint mindég) szuper túrákat vezetett nekünk, Zoli pedig biztonságban elvitt minket mindenhova. Külön köszönet a Luzernben levő szállásért ami a belvárosban volt. Így aki akart akár egyénileg vagy csoportosan is 2 csodálatos estét eltölthetett vacsora után ebben a csodálatos, gyönyörű városba. Mindenkinek aki szeret a természetben kint lenni és túrázni, fantasztikus felvonókon utazni, vagy csak úgy gyönyörködni a hegyekben egy kilátóteraszon, nagyon ajánlom ezt az utat. Nem fog csalódni! Remélem még sok ilyen úton vehetünk részt a Proko Travellal! Nagyon köszönjük az élményeket! Klári és Zoli Kecskemétről

 • 5.0
Halmágyi Tibor
Jakabszállás
2018.08.28

Nagyon változatos programon vettünk részt, minden részletét élveztük! Nagyon felkészült az idegenvezetőnk, színesen, érdekesen adja át a tudását. Az autóbusz is kényelmes, udvarias volt a sofőr, s nagyon biztonságosan vezetett. Professzionális az egész szervezés és az utazás lebonyolítása is!

 • 4.8
Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Szeptember 19. 7 nap 249 000 Ft

Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Augusztus 28. 5 nap 159 000 Ft

Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.
Október 10. 5 nap 419 000 Ft

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Szeptember 20. 6 nap 236 000 Ft
Szeptember 29. 6 nap 248 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Híres felvonókon Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Augusztus 28. 5 nap 159 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.
Október 10. 5 nap 419 000 Ft
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Szeptember 20. 6 nap 236 000 Ft
Szeptember 29. 6 nap 248 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Túrázás Ausztria zöld szívében
Augusztus 07. 5 nap 142 000 Ft
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék
Gyönyörködjünk az észak-olasz tavakban, s azok festői környezetében, majd merüljünk el Milánó forgatagában.
Augusztus 07. 5 nap 152 000 Ft
Szeptember 05. 5 nap 158 000 Ft

Utazások hasonló árban

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Augusztus 15. 7 nap 204 000 Ft
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 28. 5 nap 169 000 Ft
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.
Augusztus 28. 5 nap 139 500 Ft
Leonardo szülőföldjén
A Mester alkotásai kitörölhetetlen nyomokat hagytak életünkben. Ezen az úton meglátogatjuk szülővárosát és Észak-Olaszország legfontosabb látnivalót.
Szeptember 13. 5 nap 158 000 Ft
Október 06. 5 nap 148 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Augusztus 07. 7 nap 179 000 Ft
Augusztus 15. 7 nap 169 000 Ft