Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 16 - 20.
279 000 Ft
Szeptember 01 - 05.
269 000 Ft
Az út áttekintése

·  Lélegzetelállító látvány a Cabrió felvonóról
·   Vonatozás a híres Jungfraujoch kilátóhoz
·  Menet közben 360 fokban körbeforgó kabin
·  Európa legmagasabban lévő függőhídja

Svájcban nem csak a hegyre történő feljutásra figyeltek az építők, hanem különlegesebbnél különlegesebb módot is választottak a felvonók elkészítésekor. Ezeket is megtapasztalhatják.
Fogas Katalin – Proko Travel munkatárs

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – KITZBÜHEL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után hegyes­halmi határátlépés után nyugati irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sport­centruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettörténeti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mel­lett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stílusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szállá­sunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ – STANSERHORN – STANS

Reggeli után indulunk Svájcba. Először a szövetségi állam név­adóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos szere­pet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nemcsak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közel­ben lévő Betlehem-ház, mely a XIII. század óta lakóház és az egyik legrégebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megtekintése után tovább buszozunk, hogy a ter­mészet szépségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bra­vúr az a felvonó, amivel 1.900 m magasra jutunk fel, ez a híres Stanserhorn. De először egy nosztalgia felvonóra ülünk fel, majd erről a világon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyetlen nyitott tetejű, emeletes felvonó a világon. Így zavar­talanul gyönyörködhetünk a hegyek nyújtotta panorámában. Lélegzetelállító élmény közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus látvány tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó közelé­ben. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytat­juk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: JUNGFRAUJOCH – BRIENZ

Reggeli után lánynézőbe megyünk; irány a „Fiatalasszony – a Jungfrau”. Ezt az UNESCO 2001-ben felvette a Világörökségek Listájára. Lauterbrunnenig busszal, onnan vonattal utazunk (átszállással) a közel 3.450 méter magas Jungfraujochra, amely kontinensük legmagasabban lévő vasútállomása a hegy bel­sejében és turisztikai látványosság is. A kilátó a Jungfrau és a Mönch közötti „nyergen” található. Ezek a hegyek 4.000 m felet­tiek. Itt a jégpalotát és a Szfinx kilátót nézzük meg, melyekhez liftekkel és mozgólépcsőkkel jutunk el. A kilátóról rátekintünk kontinensünk legnagyobb gleccserére, az Aletsch-gleccserre. Ezt követően a szabadban akár hógolyózhatunk is (meleg öltö­zet szükséges). Reméljük, az időjárás lehetővé teszi, hogy a teraszokról láthassuk Közép-Svájc több tucat hófödte csúcsát. Fogaskerekűvel jövünk vissza buszunkhoz, és haladunk tovább. A Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresztül érkezünk meg a tópart legfontosabb városába, Brienzbe, melynek külön­legességét az adja, hogy a svájci fafaragás központja. Ezért is készültek az itteni faházak különleges díszítéssel. Programunk után a mesés látványt nyújtó Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS – TRÜBSEE – ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk. Itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsához, a Titlishez feljuthassunk. Először a modern 8 fős, kabinos gondolákkal kezdjük meg emelkedé­sünket. A középállomásnál történő átszállás után az út máso­dik felében a Rotair nagykabinos felvonó szállít bennünket a csúcsra. Ez a világ első és eddig egyetlen forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát biztosít, mivel menet közben lassan forog. Így érünk fel 3.020 m magas­ságba, a Titlis lábaihoz. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csú­csaival, völgyeivel, tavaival. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élményeinket. A kicsi jégpalotán átsétálva felmegyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhídján lépke­dünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hos­szú fémszerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alattunk lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Akik akar­nak, ezután ülőliftekre szállhatnak, melyek a gleccserhez viszik őket, ahol lehet szánkózni is. Itt nyáron is havas terepen sétál­hatnak, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmények után a már ismert különleges körbeforgó lanovkával indulunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihenőt tartunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübseenél túrázhassunk. Sétálunk a tó partján, 1.800 m magasságban, majd élmények­ben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó végállomá­sig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töltünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával rendel­kezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyártása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak soro­zata teszik látványossá. Ezután Salzburg, Linz, Bécs útvona­lon hegyeshalmi határátlépéssel várhatóan 21 órára érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Stanserhorn - nosztalgia; Cabrio felvonó58 CHF
Jungfrau - Lauterbrunnenből214 CHF
Engelberg- felvonó; Rotair függővasút; Ülőlift69 CHF
Helyi és idegenforgalmi adók6 CHF

Belépők ára: kb.: 347 CHF

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:00 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Tarsoly György, Kovalszky Erika
Budapest
2023.08.11

Minden program és helyszín érdekes volt. Ábris egy igazi egyéniség. Műveltsége széleskörű, az érintett helyszínekből jól felkészült. A busz tiszta és kényelmes. A gépkocsi vezető udvarias, nagyon jó sofőr, egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy nem volnék biztonságban az úton. A szállás szuper, tiszta, kényelmes. Az ételek ízletesek, a svájci reggeliket külön kiemelném. ☺ *****

 • 5.0
Szatmáriék
Békéscsaba
2023.08.05

Amennyiben lehetőség van rá, akkor a Jungfrau-n több időt biztosítani, akár az utána jövő program rovására.

 • 5.0
Lukács Ferenc, Lukács Ferencné
Kistarcsa
2023.08.02

Megbízható, kiszámítható.

 • 5.0
Molnár Tünde
Budapest
2023.08.01

Az idegenvezető nagyon sok tudással rendelkezik az országgal kapcsolatban, sok új információt megtudtam, de lehetne egy kicsit határozottabb, megfontoltabb az információk közlése során. A sofőr körültekintően és biztonságosan vezetett. A szállások jó elhelyezkedésűek voltak, a szobákkal nem volt nagyobb probléma. Az osztrák reggeli során a gyümölcslé és a joghurt lehetett volna minőségibb, de rendben volt. A svájci tökéletes volt. A Jungfraujoch-on több időt is eltölthettünk volna, akár úgy, hogy az utána lévő Brienz kimarad a programból.

 • 4.5
Nagy Ferenc Miklós, Nagy Ferenc Miklósné
Csongrád
2023.08.01

Sokszínű és változatos program. Nagyon felkészült idegenvezető, kedves, segítőkész biztonságosan vezető sofőr. Kényelmes és tiszta szállás, változatos ételekkel.

 • 5.0
Hoffmann Róbert, Nagy Etelka
Budapest
2023.07.30

Több szabadidő még jobbá tenné.

 • 4.8
Bezeczky Emőke
Pilisvörösvár
2023.07.28

A busz és a buszsofőr csillagos 5-ösök. Jók a sofőrök és az idegenvezetők.

 • 5.0
Sutyinszki Enikő
Békéscsaba
2023.07.25

Az osztrák szállás 5/5, a svájci 4/5 , illetve javasolnám, hogy a Jungfrau csúcson legalább 2 órát tölthessünk.

 • 4.8
Walchné Kremlicska Katalin
Budapest
2023.07.23

Az utolsó esti osztrák szobában nincs megfelelően jelölve a falbevágás, és ez balesetveszélyes. Az luzerni étkezés során a szellőztetést nem ventillátorokkal kellett volna megoldani, mert így elég huzatos volt, de a minden más megfelelt az elvárásoknak.

 • 5.0
Molnár András
Budapest
2023.07.23

A program jó volt, a leírtaknak megfelelő. Jó tájékoztatás és szervezés. Az Alphotelben minden oké volt, a svájci kevésbé volt jó. Az étkezés során az osztrák oké volt, a svájciban a kiváló választék.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Híres felvonókon Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

219 000 Ft-tól
Csúcs napok
Csúcs napok
6
NAP

4.9

49 értékelés

Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.

349 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
5
NAP

4.8

40 értékelés

Az egyik legnépszerűbb osztrák csillagtúránk. Sóbánya mélyétől kilátó tetejéig minden érdekes helyszínt felkeresünk.

235 000 Ft-tól
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
Százszorszép Szászország prágai ízelítővel
6
NAP

Cseh kastély, a prágai vár, Zwinger, az egyik leggazdagabb német múzeum, meisseni porcelán, hajózás, igazán gazdag program, mely mégsem megerőltető.

199 900 Ft-tól
Több mint Bécs
Több mint Bécs
4
NAP

4.9

36 értékelés

KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.

157 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Városnézés és pizzázás Rómában
Városnézés és pizzázás Rómában
4
NAP

4.7

32 értékelés

Az ég kék, a fű zöld, Róma örök és a pizza finom. Gyönyörködjünk a látnivalókban és engedjük, hogy bennünket is átjárjon a Dolce vita érzés.

314 000 Ft-tól
Skandinávia Velencéje - Stockholm
Skandinávia Velencéje - Stockholm
3
NAP

4.9

13 értékelés

Bár magyar nyelvújításkori neve Istókhalma, ma mégis Stockholmként ismerjük a várost, mely 14 szigetre épült. A kisebb-nagyobb szigeteket 53 híd köti össze. Bár a város történelmi emlékhelyekben is rendkívül gazdag, területének harmada vízi utakból áll, harmadát parkok és kertek teszik ki.

245 000 Ft-tól
Túrázás Ausztria zöld szívében
Túrázás Ausztria zöld szívében
5
NAP

5.0

31 értékelés

A természet és a túrázás szerelmeseinek ajánljuk ezt a programot. Mariazelli bázisunkról indulunk minden nap kirándulni a környék látnivalóhoz. Ötschergraben, Gemeindealpe, Bürgeralpe, Schneeberg, és számos más kedvelt túra célpont.

247 000 Ft-tól
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól
Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól