Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 16 - 21. 184 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Június 25 - 30. 184 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Hajókirándulás több ezer méteres csúcsok között
·  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
·  Gyaloglás hóban 3.000 m magasan
·  Mesés tájak a Gleccser Express-en


"A világhírű Gleccser Expressel több mint 4 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, mindenképp bakancslistás élmény."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (47)
 • Hasonló utak


PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – RATTENBERG

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyör­ködünk a tájban. Késő délután megállunk a kicsi, de nagyon hangulatos Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de nagyon hangulatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés az Innsbruck közeli ****-os szállo­dánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expres­szével, az útvonal egy része az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. A vonatozás elején a Rajna-szurdokában haladunk, majd Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresz­tül. Feljutunk 2.033 m magasra is. Zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak tarkítják utunkat. Svájc legnépszerűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express idén már 106 éves. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyeket gép­járművel nem tudunk bejárni, és a vonat különleges panorámaablakaiból kiváló a kilátás. Andermattnál szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat Aigle közelében lévő ***-os hotelünkhöz (3 éj), ahol vacsorázunk.

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD

Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. A látványt még azzal is fokozták, hogy 2 éve átadtak egy függőhidat, mely több mint 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tud­nak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méte­res hegyekben, mert Svájc összes jelentős csúcsa látható innen is. Fontos a vízhatlan cipő. Várható hőmérséklet: kb.10 °C. Élényekkel gazdagon jövünk le a hegyről. Délután l’Etivaz érin­tésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése – Közép-Svájc leggazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégbal­lonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex településen keresztül a milliomosok városába, Gstaadba a délutáni órák­ban érkezünk. Városközponti sétánk során megtekintjük a híres­ségek házait és lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt is. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS

A mai napon használhatjuk túracipőnket. A délelőttöt Villars-ban töltjük. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a szá­munkra ingyen használható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi legelőkön, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Délután érke­zünk vissza szállásunkra, ahol, aki akar, pihenhet, vásárolhat, vagy a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást. A nap során fontos a jó túracipő, mert meredek, de nagyon szép hegyoldalakon túrázunk. Szállás, vacsora, mint előző nap.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk Közép-Svájc egyik legszebb taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3 – 4.000 m magas hegye­ket a tóról, a szépen gondozott tókörnyéki tájat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal folytatjuk utun­kat Svájcban. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa. Itt ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően Svájc egyik csokoládégyárának shopjába megyünk, ahol vásárolni is lehet a finomságokból. Ausztriába átérve átszeljük Voralberget, majd az Inn völgyében haladva érkezünk az esti órákban a Tirolban lévő ***-os szállásunkra.

6. NAP: TIROL – MONDSEE – HEGYESHALOM – BP.

Tirolt elhagyva egy tóparti gyöngyszemet keresünk fel a déli órák­ban. Mondsee fekvése is mesés, mert egy tóparton, közel 2.000 méteres hegyekkel övezve terül el a városka. A tóparti séta mellett a városka híres barokk templomát is megtekintjük. Ez a kb. egy órás program méltán koronázza meg eddigi élményekben gaz­dag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gleccser Expressz vonatjegy114 CHF
Glacier 3000 felvonójegy64 CHF
hajójegy (Thun-Spiez)20 CHF
IFA15 CHF

Belépők ára: kb.: 198 CHF + 15 CHF IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Szemán Szabina
Miskolc
2018.07.04

A program sűrű de nagyon élvezetes. Az idegenvezető nagyon tájékozott. A busz tiszta, a vezető pontos és biztonságos. Nagyszerű volt a szervezés!

 • 4.5
Belánszky Lászlóné
Esztergom
2018.06.30

Változatos, színes, minden igényt kielégítő program. Az idegenvezető személyisége, hatalmas tudása, fáradhatatlansága felejthetetlenné tette az utat. A buszsofőr rutinos, jó helyismerettel rendelkezik.

 • 5.0
Riba Anna
Budapest
2018.06.29

Nagyon gazdag program, nincs sok üresjárat, sok élménnyel lettem gazdagabb az utazás során. Rengeteg információt kaptunk az idegenvezetőtől! A busz tiszta, illatos és kényelmes. A sofőr vérprofi! A szálláson kényelmes az ágy, tiszta minden, és isteni ételeket kaptunk. Az étkezések sosem voltak túl későn, a reggeli bőséges és finom. Ember-és utazközpontú szervezés!

 • 5.0
Gabonyi Zsuzsanna
Budapest
2018.06.28

Csillagos ötös az idegenvezető tudása, előadásmódja csodálatos! Az autóbusz kényelmes és tiszta, köszönöm a sofőrnek, hogy szabadidejében még erre is gondot fordít. Csodálatos ember és hihetetlenül jó vezető. Mindkét helyen nagyon kényelmes volt a szállás. Köszönöm Franknek a sok finomságot!

 • 5.0
Ganczer József
Szekszárd
2018.06.27

A program látványos és érdekes helyeket tartalmaz. Az idegenvezető kiváló tudással rendelkezik, előadásmódja érdekes. Tiszta és kényelmes az autóbusz, a vezetők udvariasak és segítőkészek. Tiszta és jól felszerelt szállásokat választottak a szervezők.

 • 5.0
Sági Anita
Jobbágyi
2018.06.27

Fantasztikus program! Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy Ildikót kaptuk idegenvezetőnek, akin látszik, hogy imádja a munkáját, és hatalmas tudással rendelkezik. Szívvel-lélekkel teszi, amit tennie kell. Igazi profi!! Minket a jövőre nézve megnyert a Proko Travelnek!! :)) Zoltán az a gépkocsivezető, aki mögé nyugodtan ül be az ember. Türelmes és segítőkész. Ők ketten igazi páros! Szuper volt a szállás, és nagyon finom volt minden étel! További sok sikert kívánunk a munkájukhoz, és nagyon-nagyon sok boldog és elégedett utast!

 • 5.0
Horváthné Matus Éva
Bonyhád
2018.06.26

Az idegenvezető maximálisan ismeri az adott országot, és magas szintű szervezőképességgel rendelkezik. Rendkívül bájos egyéniség!

 • 5.0
Szoka-Kovács Tünde
Nyíregyháza
2018.06.25

Csodás helyek gyönyörű látnivalókkal! Köszönjük az idegenvezető profi munkáját! Az autóbusz szép és tiszta, a vezető udvarias és jó vezetőképességgel rendelkezik. A szálláshelyek szépek, igényesek és kényelmesek. Finom helyi specialitásokat ettünk! Nagyon jó volt a szervezés, az ár-érték arány jó.

 • 5.0
Kónya Lászlóné
Szeged
2018.06.25

Tartalmas, jól teljesíthető program! Amit ígért, azt 100%-ig teljesítette, nyitott a változásokra. Az idegenvezető nagyon megérdemelte az év idegenvezetője címet. Újra jelölném! Hálás köszönetem!

 • 4.8
Jezoviczki Zoltán
Nyékládháza
2018.06.24

Változatos és élvezetes program, gyönyörű helyeket ismertünk meg. Az idegenvezető rengeteg információt osztott meg velünk az aktuális országról, helyszínről. Az autóbusz mindig tiszta és kényelmes volt, a sofőr segítőkész, biztonságban éreztük magunkat mögötte. A szállás kényelmes és tiszta, és gyönyörű környezetben helyezkedett el! Nagyon finom és változatos ételeket kaptunk.

 • 5.0
Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Május 07. 7 nap 198 000 Ft

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Június 26. 5 nap 136 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Május 07. 7 nap 198 000 Ft
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Június 26. 5 nap 136 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Észak-Spanyolország csodái
Santander és San Sebastian mesés tengerpartjai Meseszép gótikus katedrálisok
Június 22. 5 nap 308 000 Ft
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Május 21. 4 nap 99 500 Ft
Június 16. 4 nap 99 500 Ft
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Június 22. 9 nap 232 000 Ft
Június 23. 7 nap 325 000 Ft

Utazások hasonló árban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Június 22. 7 nap 167 000 Ft
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Kotor – Skodra – Durres – Tirana – Berat – Kruja – Mostar
Április 10. 7 nap 147 000 Ft
Május 07. 7 nap 153 000 Ft
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Május 16. 4 nap 176 000 Ft
Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Június 11. 7 nap 223 000 Ft
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Április 10. 7 nap 145 000 Ft
Június 15. 7 nap 145 000 Ft