Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 20 - 25. 207 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 27 - Augusztus 01. 207 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 20 - 25. 207 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Hajókirándulás több ezer méteres csúcsok között
·  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
·  Gyaloglás hóban 3.000 m magasan
·  Mesés tájak a Gleccser Express-en

"A világhírű Gleccser Expressel több mint 4 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, mindenképp bakancslistás élmény."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (47)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – RATTENBERG

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyör­ködünk a tájban. Késő délután megállunk a kicsi, de nagyon hangulatos Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele van­nak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de nagyon hangulatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés az Innsbruck közeli szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve sza­badprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével. A Gleccser Express a különlegessége miatt felkerült az UNESCO Világörökségei közé. A vonatozás elején a Rajna-szurdokában haladunk, majd Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. Zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, via­duktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves fából készült házakban. Svájc legnépszerűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express idén már 106 éves. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyet gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéle­tes kilátást. Közép-Svájcban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj), ahol vacsora.

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD

Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. A látványt még azzal is fokozták, hogy 3 éve átadtak egy függőhidat, mely több mint 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tud­nak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méte­res hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen is. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etivaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése –, Közép-Svájc leg­gazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex települését érintve a milliomo­sok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS

A délelőttöt Villars-ban töltjük. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a számunkra ingyen használható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasság­ban lesz lehetőség az alpesi réten, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Délután érkezünk vissza szállásunkra. Itt, aki akar, pihenhet, vásárolhat, vagy a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást. A nap során hasznos a jó túracipő, mert változatos, egyenetlen terepen is túrázunk.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk Közép-Svájc egyik legszebb taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3–4.000 m magas hegye­ket a tóról, a szépen gondozott tóparti hegyeket, városokat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal foly­tatjuk utunkat Svájcban. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta időben jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándékokat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt köve­tően Svájc egyik csokoládégyárának shopjába megyünk, ahol válogathatunk a finomságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő szállásunkra.

6. NAP: TIROL – STEYR – HEGYESHALOM – BUDAPEST

A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangulatú folyóparti kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gaz­dag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gleccser Expressz vonatjegy114 CHF
Glacier 3000 felvonójegy64 CHF
Hajójegy (Thun-Spiez)20 CHF

Belépők ára: kb.: 198 CHF + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Szemán Szabina
Miskolc
2018.07.04

A program sűrű de nagyon élvezetes. Az idegenvezető nagyon tájékozott. A busz tiszta, a vezető pontos és biztonságos. Nagyszerű volt a szervezés!

 • 4.5
Belánszky Lászlóné
Esztergom
2018.06.30

Változatos, színes, minden igényt kielégítő program. Az idegenvezető személyisége, hatalmas tudása, fáradhatatlansága felejthetetlenné tette az utat. A buszsofőr rutinos, jó helyismerettel rendelkezik.

 • 5.0
Riba Anna
Budapest
2018.06.29

Nagyon gazdag program, nincs sok üresjárat, sok élménnyel lettem gazdagabb az utazás során. Rengeteg információt kaptunk az idegenvezetőtől! A busz tiszta, illatos és kényelmes. A sofőr vérprofi! A szálláson kényelmes az ágy, tiszta minden, és isteni ételeket kaptunk. Az étkezések sosem voltak túl későn, a reggeli bőséges és finom. Ember-és utazközpontú szervezés!

 • 5.0
Gabonyi Zsuzsanna
Budapest
2018.06.28

Csillagos ötös az idegenvezető tudása, előadásmódja csodálatos! Az autóbusz kényelmes és tiszta, köszönöm a sofőrnek, hogy szabadidejében még erre is gondot fordít. Csodálatos ember és hihetetlenül jó vezető. Mindkét helyen nagyon kényelmes volt a szállás. Köszönöm Franknek a sok finomságot!

 • 5.0
Ganczer József
Szekszárd
2018.06.27

A program látványos és érdekes helyeket tartalmaz. Az idegenvezető kiváló tudással rendelkezik, előadásmódja érdekes. Tiszta és kényelmes az autóbusz, a vezetők udvariasak és segítőkészek. Tiszta és jól felszerelt szállásokat választottak a szervezők.

 • 5.0
Sági Anita
Jobbágyi
2018.06.27

Fantasztikus program! Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy Ildikót kaptuk idegenvezetőnek, akin látszik, hogy imádja a munkáját, és hatalmas tudással rendelkezik. Szívvel-lélekkel teszi, amit tennie kell. Igazi profi!! Minket a jövőre nézve megnyert a Proko Travelnek!! :)) Zoltán az a gépkocsivezető, aki mögé nyugodtan ül be az ember. Türelmes és segítőkész. Ők ketten igazi páros! Szuper volt a szállás, és nagyon finom volt minden étel! További sok sikert kívánunk a munkájukhoz, és nagyon-nagyon sok boldog és elégedett utast!

 • 5.0
Horváthné Matus Éva
Bonyhád
2018.06.26

Az idegenvezető maximálisan ismeri az adott országot, és magas szintű szervezőképességgel rendelkezik. Rendkívül bájos egyéniség!

 • 5.0
Szoka-Kovács Tünde
Nyíregyháza
2018.06.25

Csodás helyek gyönyörű látnivalókkal! Köszönjük az idegenvezető profi munkáját! Az autóbusz szép és tiszta, a vezető udvarias és jó vezetőképességgel rendelkezik. A szálláshelyek szépek, igényesek és kényelmesek. Finom helyi specialitásokat ettünk! Nagyon jó volt a szervezés, az ár-érték arány jó.

 • 5.0
Kónya Lászlóné
Szeged
2018.06.25

Tartalmas, jól teljesíthető program! Amit ígért, azt 100%-ig teljesítette, nyitott a változásokra. Az idegenvezető nagyon megérdemelte az év idegenvezetője címet. Újra jelölném! Hálás köszönetem!

 • 4.8
Jezoviczki Zoltán
Nyékládháza
2018.06.24

Változatos és élvezetes program, gyönyörű helyeket ismertünk meg. Az idegenvezető rengeteg információt osztott meg velünk az aktuális országról, helyszínről. Az autóbusz mindig tiszta és kényelmes volt, a sofőr segítőkész, biztonságban éreztük magunkat mögötte. A szállás kényelmes és tiszta, és gyönyörű környezetben helyezkedett el! Nagyon finom és változatos ételeket kaptunk.

 • 5.0
Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft

Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Augusztus 26. 5 nap 142 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Zürich - Interlaken - Luzern - Rigi - Zermatt
Október 23. 4 nap 299 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Több mint Bécs
Schönbrunn, Hajózás a Dunán, Melki apátság
Szeptember 20. 4 nap 85 000 Ft
Október 22. 4 nap 85 000 Ft
Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 20. 5 nap 138 800 Ft

Utazások hasonló árban

Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Szarajevó – Mostar – Neum nyaralás – Dubrovnik – Plitvice
Szeptember 19. 7 nap 176 000 Ft
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Szófia - Plovdiv - Fekete-tenger - Várna
Augusztus 27. 7 nap 176 000 Ft
Szeptember 19. 7 nap 176 000 Ft
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Hajózás a Duna-deltában, Berca iszapvulkánja, Kisinyov
Augusztus 26. 8 nap 195 000 Ft
Szeptember 26. 8 nap 195 000 Ft
Olaszország gyöngyszemei
Firenze – Róma – Nápoly – Capri – Pompei – Padova
Augusztus 26. 8 nap 207 000 Ft
Szeptember 12. 8 nap 207 000 Ft
Tulipánok országa Hollandia
Antwerpen – Brüsszel – Brügge – Delft – Amsterdam – Trier
Szeptember 02. 7 nap 199 500 Ft