Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 23. 206 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Július 28 - Augusztus 02. 206 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 22 - 27. 206 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 08 - 13. 206 000 Ft (-20 000 Ft)
186 000 Ft
Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Hajókirándulás több ezer méteres csúcsok között
·  Mesés tájak a Gleccser Express-en
·  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
·  Havas hegycsúcsok látványa 3000 m magasból

"A világhírű Gleccser Expressel több mint 4 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, mindenképp bakancslistás élmény."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (50)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – RATTENBERG

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyör­ködünk a tájban. Késő délután megállunk a parányi, középkori hangulatú Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai köz­pontja. Végigsétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele van­nak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de varázslatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés az Innsbruck közeli ****-os szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével. Az elnevezését a különlegessége miatt kapta. A vonato­zás elején az Elő-Rajna szurdokában haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Továbbhaladva Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. A zöldellő völgyek után hófödte hegy­csúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves fából készült házakban. Svájc legnépsze­rűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express több szakaszban épült. A teljes útvonalon 1930. június 25-én indult meg az első vonat. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan terü­leteket is érint, melyeket gépjárművel nem tudunk bejárni és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéletes kilátást. Andermattban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennün­ket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj), ahol vacsora.

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD

Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. A látványt még azzal is fokozták, hogy pár éve átadtak egy függőhidat, mely 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tudnak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csú­csa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méteres hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen. A hegytetőn, a gleccseren kb. 1 órás sétával eljutha­tunk egy fantasztikus kilátóponthoz, ahonnan a Mont Blanc is látható. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etivaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése –, Közép-Svájc leg­gazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex települését érintve a milliomo­sok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS

A délelőttöt Villars-ban töltjük. Látványos úton érjük el a tele­pülést, mely egy kedvelt svájci csokoládé névadója is. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a számunkra ingyen hasz­nálható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi réten, pom­pás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbe­sétálunk. Tiszta időben innen is jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Koradélután érkezünk vissza szállásunkra. Ekkor aki akar, pihenhet, vásárolhat vagy kedvező időjárás esetén, a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk az ország egyik legszebb fekvésű taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3–4.000 m magas hegyeket, a szépen gondozott tóparti hegyoldalakat, városokat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal foly­tatjuk utunkat. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta időben jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándéko­kat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően a Lindt csokoládégyár shopjába megyünk, mely Svájc egyik legismer­tebb márkája, itt válogathatunk a finomságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő ****-os szállodánkhoz.

6. NAP: TIROL – STEYR – HEGYESHALOM – BUDAPEST

A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangulatú folyóparti kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gaz­dag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gleccser Expressz vonatjegy116 CHF
Glacier 3000 felvonójegy70 CHF
Hajójegy (Thun-Spiez)25 CHF

Belépők ára: kb.: 211 CHF + IFA

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben árváltozások előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Buzásné Kata
Debrecen
2021.01.31

Meseszerű! Az idegenvezető (Ildikó) mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Hatalmas tudással és empátiával bír. Látszik, hogy rajong a munkájáért. A gépkocsivezető (Zoltán), vérprofi, egy másodpercig sem éreztem azt, hogy ne lennék biztonságban. Rutinos és kiváló helyismerettel rendelkezik. A szállások egytől egyig makulátlan tiszták, kényelmesek, és borzasztóan kedves személyzettel rendelkeztek. Az étkezésnél külön hálával tartozom, hogy jeleztem az iroda felé, hogy vegetáriánus vagyok, és minden szállás tudott róla, készültek. A férjem húsevő, mindketten imádtuk a menüinket.(sajnos volt más irodánál, hogy a szálláson derült ki, hogy nem volt továbbítva a kérésem) A kirándulás elején még tartottam a programtól, mert tériszonyom van, nem szeretem a libegőket és a vízzel sem vagyunk éppen barátok. (mennyire ideális utat választottam magamnak :) Mire hazafelé indultunk rajongtam mind háromért. Persze nem kötelező a programokon részt venni, de ha a félelmeimre hallgatok, soha nem tudom meg, milyen csoda rejlik 3000 m-en. Javaslom, mindenkinek vágjon bele. Örök hálám a Proko Travelnek, hogy segítettek legyőzni a mumusaimat.

 • 5.0
Pipó Dénesné
Budapest
2020.08.14

Nagyon szeretek a Proko Travellel utazni. Ildi a legjobb idegenvezető és Zoli a legjobb buszvezető! Régi vágyam teljesült, hogy végre felülhettem a Gleccser expressre. Nagyon jól össze állított program.

 • 5.0
Bedőcsné Dávid Mária
Budapest, IV.
2020.08.06

Július 27. és augusztus 1. közötti úton vettünk részt a férjemmel. Ez volt a hetedik utunk Önökkel. Eredetileg a Híres felvonókon Svájcban útra jelentkeztünk, de az július 6.-án nem indult. A felajánlott utak közül helyette ezt választottuk és hatalmas élményben volt részünk. Ildikó és Zoli remek párosát most is élvezhettük. Pedig nem sokat pihenhettek, hisz egy héttel előtte már megtették ugyanezt az utat. Ildikó fáradhatatlanul mesélt mindenről és Zoli mögött teljes biztonságban éreztük magunkat a hágókon is! Köszönet mindkettőjüknek! Várom a jövő évet, hogy újabb élményekben legyen részem Önökkel. Sajnos kis nyugdíjasként évente csak egyszer engedhetetm meg magamnak az ilyen utakat. Üdvözlettel: Bedőcsné Dávid Mária

 • 5.0
Szemán Szabina
Miskolc
2018.07.04

A program sűrű de nagyon élvezetes. Az idegenvezető nagyon tájékozott. A busz tiszta, a vezető pontos és biztonságos. Nagyszerű volt a szervezés!

 • 4.5
Belánszky Lászlóné
Esztergom
2018.06.30

Változatos, színes, minden igényt kielégítő program. Az idegenvezető személyisége, hatalmas tudása, fáradhatatlansága felejthetetlenné tette az utat. A buszsofőr rutinos, jó helyismerettel rendelkezik.

 • 5.0
Riba Anna
Budapest
2018.06.29

Nagyon gazdag program, nincs sok üresjárat, sok élménnyel lettem gazdagabb az utazás során. Rengeteg információt kaptunk az idegenvezetőtől! A busz tiszta, illatos és kényelmes. A sofőr vérprofi! A szálláson kényelmes az ágy, tiszta minden, és isteni ételeket kaptunk. Az étkezések sosem voltak túl későn, a reggeli bőséges és finom. Ember-és utazközpontú szervezés!

 • 5.0
Gabonyi Zsuzsanna
Budapest
2018.06.28

Csillagos ötös az idegenvezető tudása, előadásmódja csodálatos! Az autóbusz kényelmes és tiszta, köszönöm a sofőrnek, hogy szabadidejében még erre is gondot fordít. Csodálatos ember és hihetetlenül jó vezető. Mindkét helyen nagyon kényelmes volt a szállás. Köszönöm Franknek a sok finomságot!

 • 5.0
Ganczer József
Szekszárd
2018.06.27

A program látványos és érdekes helyeket tartalmaz. Az idegenvezető kiváló tudással rendelkezik, előadásmódja érdekes. Tiszta és kényelmes az autóbusz, a vezetők udvariasak és segítőkészek. Tiszta és jól felszerelt szállásokat választottak a szervezők.

 • 5.0
Sági Anita
Jobbágyi
2018.06.27

Fantasztikus program! Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy Ildikót kaptuk idegenvezetőnek, akin látszik, hogy imádja a munkáját, és hatalmas tudással rendelkezik. Szívvel-lélekkel teszi, amit tennie kell. Igazi profi!! Minket a jövőre nézve megnyert a Proko Travelnek!! :)) Zoltán az a gépkocsivezető, aki mögé nyugodtan ül be az ember. Türelmes és segítőkész. Ők ketten igazi páros! Szuper volt a szállás, és nagyon finom volt minden étel! További sok sikert kívánunk a munkájukhoz, és nagyon-nagyon sok boldog és elégedett utast!

 • 5.0
Horváthné Matus Éva
Bonyhád
2018.06.26

Az idegenvezető maximálisan ismeri az adott országot, és magas szintű szervezőképességgel rendelkezik. Rendkívül bájos egyéniség!

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban úthoz hasonló utazások