Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  Jordánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Október 04 - 11.
549 000 Ft
Október 11 - 18.
549 000 Ft
Az út áttekintése

·  Petra, a sivatag szikláiba vájt romváros
·  A monarchia központja, Amman
·  2000 éves római és ókeresztény emlékek
·  Fürdőzés oázisban, a Vörös- és a Holt-tengerben

Életemben már sok szép helyen jártam, de kevés van amit egy lapon lehetne említeni Petra lenyűgöző sziklavárosával. Egy igazi csoda már maga a létezése is!
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csill. szálloda, 1 éj sátor
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (35)

1. NAP: BUDAPEST – AMMAN – JERASH – AMMAN

Menetrend függvényében a kora reggeli órákban indu­lunk Budapestről Ammanba. Érkezést követően privát transzfer szállodánkba, és pihenés. Programunkat dél körül kezdjük meg. Megnézzük Jerash-t, a csodásan megmaradt ókori római várost. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori uta­zókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a Fórumra érke­zünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Tovább haladva láthatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befoga­dására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végigsétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrá­list, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végeztével vissza­térünk Ammanba, és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét nézzük meg először, amit a Citadella ölel körül. Innen csodálatos kilátás nyí­lik az egész városra. Láthatunk ókori bizánci romokat, valamint egy II. századi római színházat, amely még ma is kulturális ese­mények helyszíneként szolgál. Programunk végén szabadidő, majd transzfer a szállásra, vacsora.

2. NAP: NEBO-HEGY – MADABA – KERAK – PETRA

Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik leg­régebbi kiépített út a világon. Megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kapcsolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején a IV. században. A templomban lenyűgöző mozaikpadló rész­letek lelhetőek fel. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről – a szobor kereszthez hasonló alakja miatt – Jézus megfeszítését. A templom megtekintése foly­tatjuk utunkat és a következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozaikok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján sze­repel, keletkezése a VI. századra datálható. Folytatjuk utun­kat Petrába. Útközben még megállunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA – WADI RUM

Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővá­rosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 új csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd tovább haladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincsesházhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban látható Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapu­val végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, ahová a templomok és a kolostorok épültek. A szent rész legimpozánsabb épülete a Főtemplom – a Kaszr Bint el-Faraún – „a fáraó lányának erődje”. Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyezkedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén tusolóval, WC-vel felszerelt, 2 fős 4 csillagos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgyben. Este egy roppant különleges vacsorában lehet részünk, mely során a tradicionális sivatagi módszerrel (a sivatag homokjába ásva) főzik meg az ételt szá­munkra. Minden valószínűség szerint a legemlékezetesebb esténk lesz ez a túra során.

4. NAP: WADI RUM – AQABA (VÖRÖS-TENGER)

Reggeli után különleges élményben lesz részünk, mivel dzsiptú­rára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izraeli-jordán határnál talál­ható. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehe­tőséggel a Vörös-tengerben, mely színes halakban a világ egyik leglátványosabb helyszíne. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: AQABA – HAMMAMAT MA'IN – HOLT-TENGER

Reggeli elindulunk a Holt-tengerhez. Egy igazi kuriózumot látogatunk meg, a Hammamat Ma'in-t. Ez a rejtett sivatagi oázis üdítő látvány a kopár homokos táj után. A tengerszint alatt 264 méterrel fekvő terület, mely több mint 50 termálvizes forrást és vízesést is magába ölel belépő ellené­ben látogatható, melyért cserébe használhatjuk a helyi közösségi tereket és az ottani szolgáltatásokat (öltöző, termálvizes barlang­medence). Mindenképp érdemes tehát fürdőruhát hozni, mert különleges élmény a sivatagi oázis termálvizes, természet alkotta medencéiben való fürdőzés. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER

Pihenés és fürdési lehetőség a közvetlen vízparti négycsillagos szállodában és a Holt-tengerben, amely valójában tónak minősül, a „tenger” címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legala­csonyabb pontja, mely 400 méterrel van a tengerszint alatt. A zsu­gorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásvá­nyi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre.

7. NAP: HOLT-TENGER - BETÁNIA – AS-SALT - AMMAN

Reggeli után egy kis városban megyünk, Betániába, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Ezután a 20. század elején virágzó kereskedővárosba, As-Salt városába látogatunk, amely 2021 óta az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. A történelmi belváros a sárga homokkőből készült épületeivel, oszmán stílusú építészetével, szűk sikátorokkal, lépcsőzetes átjárókkal és közös udvarokkal olyan különleges városképet tár elénk, amely Jordániában egyedülálló. Gyalogos túránk során többek között felkeressük a boltjairól és gyönyörű építészeti stílusáról híres Al Hammam utcát és a város legszebb műemlék épületét, az Abu Jaber házat, amely 2010 óta ad otthont As -Salt aranykorának történetét bemutató múzeumnak. Szállás és vacsora Ammanban.

8. NAP: AMMAN – BUDAPEST

Reggel indulás Ammanból repülővel Budapestre, ahová vár­ható érkezés a kora délutáni órákban. 

Az ár a kulturális látnivalók belépőit tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom). Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Budapest Leszálló   OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Tata/M1 Leszálló   M1-es melletti Shell-kút
Tatabánya Leszálló   M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Leszálló   M1-es melletti MOL-kút
Mosoni pihenő/ M1 Leszálló   M1 Mosoni pihenöhely
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Szücsné Bélteki Tímea
Győr
2024.01.01

Remek program, szenzációs, tartalmas idenvezetés ( Szombathy Flóra). Összességében jó szállodák és ellátás. Szívből ajánlom mindenkinek! Köszönjük a szép élményeket! Nekünk ráadásul az utitársakkal is szerencsénk volt, hihetetlen jó csapatba kerültünk!! <3

 • 4.5
M.
Cs.
2023.10.29

Az egész út tökéletesen szervezett, amit Jordániából látni kell azt a program tartalmazta. Szombathi Flóra idegenvezető kedvesen, mindig mosolyogva, nagy tudással navigálta a csoportot. Felejthetetlen élmény. Eddig mindig elégedetten tértünk vissza a Proko Travel útjáról. További sikeres munkát kívánok az irodának!

 • 4.5
Zsuzsa
Budapest, XI.
2023.10.17

Csodálatos utazásunk volt 2023.10.08 ~ 10.13 között, mely Szombathy Flóra hozzáértő, hatalmas tudású idegenvezetésének, a tökéletes szervezettségnek, a szép szállodáknak, a helyi kísérőnek, valamint a buszvezetőnek és a kifogástalan busznak köszönhető. Az utiterv minden pontja teljesült, elég szabadidőt hagyva vásárlásra és mosdóhasználatra. Idegenvezetőnk számtalan információval szolgált olyan témákban is, melyeket az utikönyvek nem említenek, bármilyen kérdésünkre kimerítő, hiteles választ kaptunk. Hálásan köszönjük ezt a felejthetetlen élményt.

 • 5.0
Zoltán
Nyh.
2023.10.03

A 2023.09.24-től 2023.09.29-ig tartó, Petrától a Holt tengerig, körutazás Jordániában elnevezésű út a várakozásomon felüli módon, rendkívül jól sikerült. Ebben különösen nagy szerepet játszott Szobathi Flóra idegenvezető, aki rendkívül figyelmes, segítőkész, utasközpontú, türelmes, kiegyensúlyozott és felkészült volt, ezért a jövőben is javaslom foglalkoztatni, illetve más desztinációkba is javaslom felkérni utaskísérőnek, vagy idegenvezetőnek. Ugyancsak javaslom, hogy az átlagon felüli munkájához -amennyiben van rá lehetőség- átlagon felüli díjazásban részesüljön. Az út során mindenre pont annyi idő volt szánva amennyire szükség volt, azaz nem volt felesleges várakozás és nem volt siettetés, kapkodás sem, a sofőr, a helyi idegenvezető és Szombathi Flóra között rendkívül nagy volt az összhang, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy az utasok jól érezzék magukat. Szép szállodák, változatos programok (Amman, Jerash, Petra, Aquaba, Wadi Rum, Madaba, dzsip túra, tevegelés, fürdés az oázisban, éjszaka a sivatagban, lebegés a Holt-tengerben, Jordán folyó, Nebo hegy stb.) …. mindenkinek csak ajánlani tudom. Az értékelésem: 5* (jeles)

 • 5.0
Tóth Gézáné és Nagy László
Budapest
2023.06.03

Kiváló!

 • 5.0
Dr. Nagy Anna
Pécs
2023.06.02

A látnivalók és a pihenés kiegészítették egymást. A látnivaló + élmények erősítették egymást. Idegenvezető = figyelmesség + szakértelem (Sok tudnivaló közvetlen átadása, empátia, kedvesség) A buszon a klíma túl erős volt. A gépkocsi vezető fantasztikus volt!! Merész, ügyes, a terepet kitűnően vette. A 3. éjjelen nem volt a szállodában víz a 3. emeleten, de egyébként kiváló volt. Az étkezésről: híztam!! Finom, ízletes, változatos. Egyéb észrevétel: valami jelzést (botot, zászlót) használni, hogy a csoport tagjai lássák a vezetőt.

 • 4.8
Szihalmi Tibor & Zsuzsa
Miskolc
2023.06.01

Az idegenvezető felkészült, rugalmas, korrekt, az autóbusz tiszta és a víz életmentő. Mindkettő 5*. A szállások is igényesek.

 • 5.0
Szalai-Szőke Anita
Gyöngyös
2023.05.31

Jól összeállított program, mindenre kiterjedő profi szervezés. Kedves, segítőkész, magasfokú tudású, szakmai idegenvezetés. Gyönyörű szállodák, nem ócska tranzitszállások.

 • 5.0
Neumayer Ferenc
Pécs
2023.05.30

A program sűrű, de kiváló. Az idegenvezetés a lehető legjobb volt, a problémáinkat elintézte, széles látókörű, kedves. A sofőr szenzációs volt. A szállásnál voltak problémák, de Flóra rendezte! Az eurót viszont kevés helyes fogadták el.

 • 5.0
Rudák József, Rudák Józsefné
Varbó
2023.05.30

A program és az idegenvezető nagyon jók, a többi is jó.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

359 000 Ft-tól
Sarki fény Izlandon
Sarki fény Izlandon
5
NAP

4.8

12 értékelés

Izland már önmagában is egy természeti csoda. Utazásunk időpontja azonban még különlegesebbé teszi a programot, hiszen ebben az időszakban már megkezdődnek a sarki fény észlelések.

690 000 Ft-tól
Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

26 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
6
NAP

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba. Fürdőzési lehetőséggel a Földközi-tengerben.

599 000 Ft-tól
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Garantált indulásGarantált indulás
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

549 000 Ft-tól
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól