Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 12 - 16.
289 000 Ft
Április 17 - 21.
289 000 Ft
Május 04 - 08.
299 000 Ft
Május 23 - 27.
309 000 Ft
Július 06 - 10.
299 000 Ft
Augusztus 16 - 20.
329 000 Ft
Szeptember 07 - 11.
299 000 Ft
Október 19 - 23.
289 000 Ft
Az út áttekintése

·  Egy világváros, mely két földrészen fekszik
·  Az isztambuli nagy bazár mindenkit elkápráztat
·  Iszlám emlékek, épületek, mecsetek, törökfürdők

Annyi látványosság, mint amennyi Isztambulban van, a világon kevés helyen található. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat.
Fleisz Tünde irodavezető, Proko Travel, Makó

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)

1. NAP. BUDAPEST – ISZTAMBUL

Menetrend függvényében érkezünk meg Isztambulba, ahol vár bennünket magyar idegenvezetőnk. Programunkat az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) indítjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 24 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL

Egész napos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott Haghia Sofia katedrális­ban (ma dzsámi) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához, mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Ahmet szultán dzsámiját (Kék-mecset) tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék fajansz­ról kapta. Falai közt iskola, kórház, I. Ahmet szultán és feleségé­nek síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este fakultatív török est hastánc bemutatóval, korlátozott italfogyasztással, vacsora nélkül: 45 €.

3. NAP: ISZTAMBUL – FAKULTATÍV BURSA KIRÁNDULÁS

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Bursába, az Oszmán birodalom első fővárosába. Megnézzük a citadel­lát, majd az Oszmán és Orhan fejedelmek türbéjét. Innen a Nagy Dzsámi épületéhez megyünk, mely négyszögletes alaprajzú, 20 kupoláját, négy sorban 12 oszlop támasztja alá. Bursa másik híres épülete a Zöld Mecset: homlokzata gyönyörű fehér márvány­ból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajansz díszítést kapott. A Selyem Bazárban alkudozhatunk az árusokkal. Este visszaérkezés a szállodába. Bursa fakultatív kirándulás ebéddel: 100 €.

4. NAP: ISZTAMBUL

Szabadprogram vagy a város további felfedezése fakultatív program keretében. Első megálló, Isztambul történelmi negye­dében elhelyezkedő Nagy Szulejmán komplexum, ahol a dzsá­min kívül több jóléti intézmény is található: többek között utazók és kereskedők részére karavánszeráj, a birodalom leg­nagyobb szegénykonyhája, kórházak, menhelyek, medre­szék, illetve a napjainkban is működő törökfürdő, a Hamam. Legfőbb látványossága a 4 minarettel rendelkező dzsámi, melynek 53 méter magas kupolája is a legmagasabbak közé tartozik. A temetőkertben Nagy Szulejmánnak és feleségé­nek, Hürremnek mauzóleuma, türbéje található. A Szulejmán alapítvány által fenntartott komplexumot annak idején a Magyarországról befolyt adó tartotta fenn. Ezután a Héttorony erődhöz megyünk, melyben egykor sok magyar hazafi is rabos­kodott. Meglátogatjuk a Çamlica Dzsámit is Isztambul legma­gasabb dombján. A neoklasszikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. A fakultatív program ára: 70 €.

5. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST

Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás, amit a gazdagon díszí­tett Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely összeköti a város két oldalát. Utána irány a Fűszerbazár és a Galata-híd lábánál elhelyezkedő Új Dzsámi épülete. Dolmabahce palota és hajózás a Boszporuszon: 100 €. A kirándulás után felvesszük a szállodánál azokat, akik a sza­badprogramot választották. Ezt követően transzfer a reptérre. Menetrend függvényében utazunk Budapestre.

A fakultatív programok árai minimum létszámhoz kötöttek. Amennyiben nincs meg az adott minimum létszám, a fakultatív programok árai módosulhatnak vagy nem kerülnek megrendezésre. 

Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

LátnivalóBelépődíj
Topkapı palota + Hárem1500 TRY
Aya Sofia25 €
Ciszterna600 TRY
Aya Irini bizánci templom250 TRY

Belépők ára: kb.: 100 € + 315 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.1
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Császár Krisztina
Monor
2024.03.27

Nincs náluk lehetetlen, segítőkészek, rugalmasak. Jól összerakott programok, érdekesek. Az idegenvezető kitűnő helyismerettel rendelkezik, nyelvtudás maximális. A sofőröknek helyismeretből és vezetésből jeles, maximális tisztelet. Az autóbusz tiszta, kényelmes. A szálláson nem volt szabályozható a fűtés. Az ételek bőségesek és változatosak voltak.

 • 4.8
Dr. Kis Lajos
Szeged
2024.03.22

Már régóta terveztem ezt a városlátogatást. Az idegenvezető rendkívül jó helyismerettel rendelkezik. Az autóbusz mindig pontosan érkezett. A szállás és az étkezés is kifogástalan

 • 5.0
Göndöcsné Vimmer Andrea
Marcali
2024.03.19

Nagyon szép helyekre jutottunk el. Nagyon felkészült az idegenvezető, nagy lexikális tudás, elképesztő információk. Az autóbusz tiszta, nagyon kényelmes, a gépkocsivezető rutinos. A szálláson vékonyak voltak a falak és ezért áthallatszódtak a hangos szomszédok. Az ételek bőségesek, finomak voltak.

 • 4.8
Horváth Anna, Magyarné Vadász Irén
Fonyód
2024.03.19

Tartalmas, jó eloszlású program. Az idegenvezető maximálisan segítőkész, profi a szakmájában. Az ételek mennyisége elégséges, jó.

 • 4.8
Karsai Zoltánné
Páhi
2024.03.18

A szoba nem volt elég nagy, inkább egy embernek felel meg. Minden más megfelelő.

 • 4.8
Kellényiné Nagy Ilona
Pécs
2023.09.30

Jó volt a program. Kedves, közvetlen, jó idegenvezető volt, de a fegyelemtartás nem az erőssége, mindig késve indultunk. A busz rendben volt, a sofőr kiváló! 4 csillagos szállodától többet várok, a takarítás nagyon gyenge volt. Az egyik vacsora nem volt jó és a reggelik is messze alulmaradnak a 4 csillagostól várhatótól, viszont nagyon kedves volt a felszolgálás.

 • 4.5
Lengyel András, Lengyel Karen Gudrun
Tiszaadony
2024.03.17

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Isztambul városlátogatás úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Isztambultól Kappadókiáig
Isztambultól Kappadókiáig
10
NAP

4.8

10 értékelés

Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.

499 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

India - Aranyháromszög
India - Aranyháromszög
8
NAP

4.9

18 értékelés

A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.

639 000 Ft-tól
Lengyelország gazdagon
Lengyelország gazdagon
6
NAP

5.0

30 értékelés

Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…

239 000 Ft-tól
Éjféli napsütés repülővel
Éjféli napsütés repülővel
12
NAP

4.7

16 értékelés

Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

879 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól
Ciprus, a szerelem szigete
Ciprus, a szerelem szigete
6
NAP

4.9

30 értékelés

Pihenéssel, strandolással tölti az időt vagy érdekes kirándulásokon venne részt inkább? A választást Önre bízzuk. Egy biztos. 1300-1700 méter magasan, Ciprus hegyei között kanyarogva, egy teljesen másik világ tárul a szemünk elé.

339 000 Ft-tól
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
7
NAP

4.9

33 értékelés

Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.

349 000 Ft-tól
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
8
NAP

4.9

31 értékelés

8 napos utunk során felkeresünk két fővárost, teszünk egy nagy kört Romániában és egy látogatást az eddig ismeretlen Moldáviában. A program egyik ékköve a hajózási lehetőség a Duna-deltában.

319 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól