Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 05 - 09. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Március 19 - 23. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Szokatlan élmények; jeges vízesések, rövid nappalok
·  A természet csodája az aurola borealis
·  Közvetlen repülőjárattal Budapestről

Sok szépet láttam már a világban, Izlandon is voltam többször, de az aurola borealis (sarki fény) még a bakancslistámon van.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REYKJAVÍK

Délutáni órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről Izlandra. Keflavikba érkezés után transzfer a fővárosába, Reykjavíkba. Izlandon az aurora borealis, azaz sarki fény, a késő nyári hónapoktól már gyakran látható, ezért az utazás időpont­jában is már megjelenhet. Számos dolognak kell teljesülnie ahhoz, hogy ezt valóban lássuk, ezért az utazás időpontjában sem tudjuk teljes mértékben garantálni a megjelenését. Este azonban, miután teljesen sötét van, fényvadászatra indulunk. A látvány akár a szálloda közelében is megtekinthető lehet.

2. NAP: REYKJAVÍK

Ezen a napon a szigetország fővárosának felfedezésére indu­lunk. Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Látni fogjuk a Bessastadir elnöki palotát, gyalogos sétánk során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Éjszaka szokás szerint, keressük a sarki fényt az égen.

3. NAP: ARANY KÖR

Reggeli után felkerekedünk, hogy meglátogassuk Izland szige­tének csodáit. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ami 2004 óta az UNESCO Világörökség része. Itt látható a Lögberget is, ami magyarul annyit tesz, hogy törvényszikla. A szikla Izland aktív földmozgásainak köszönhetően már eltűnt, de egy zászló hirdeti a helyét. A régi időkben a sziget törvényhozója itt hirdette ki az új törvényeket. Izlandról köztudott, hogy bővelkedik a ter­mészeti látnivalókban. Letekinthetünk az Almannagjá kanyonra, mely annak a következtében alakult ki, hogy az amerikai és az európai földlemezek távolodnak egymástól, és ez pont Izland szi­gete alatt zajlik. Elsétálunk a Strokkur gejzírhez is ami minden hetedik percben körülbelül 25 méter magasra lövelli ki gőzölgő forró vizét. A nemzeti park híres vízesése a Gullfoss, aminek jelentése az Arany vízesés. Ez egyike Izland ikonikus vízeséseinek, olyan, mintha két vízesés olvadt volna egybe. Este természetesen ismét sarki fény vadászatra indulunk. Bízunk benne, hogy lesz módunk a sarki fényben gyönyörködni.

4. NAP: DÉLI PART

Ezen a napon a gleccserek, vízesések, különleges fekete homo­kos strandok és hatalmas sziklák felfedezésére megyünk. Első megállónk a Seljalandsfoss vízesés, ami arról ismert, hogy kialakulásának köszönhetően teljesen körbejárható. Néhány perc sétára még két csodálatos vízesés található, ezek közül az egyik a Gljufrafoss ami majdnem negyven méter magasság­ból hullik alá. Innen csodás kilátás nyílik a tájra, a hegyekre és a folyókra, és megérezhetjük milyen csodálatosan friss a levegő a szigeten. Következő megállónk a Skógafoss vízesés, ami a sziget legmagasabbika és a helyiek szerint leglátvá­nyosabb. 60 méterről zuhan le a víz a magasból. A közelben van az Eyjafjallajökull vulkán, mely még működik, 2010-ben kelt életre és fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a belőle kitörő füst és hamu miatt. Mivel Izland egy vulkáni szi­get, partjait fekete homok fedi. Megnézhetjük ezt a Reynisfjara strandon, ahol láthatjuk a híres bazalt oszlopokat is. Utolsó megállónk a Dyrhólaey szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és ha szerencsénk van pár ritka madárfaj is megjelenhet. Késő délután érünk vissza a szállodába. Ismét megpróbáljuk az aurora borealist „becserkészni”.

5. NAP: REYKJAVIK – KEFLAVIK – BUDAPEST

Szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. A kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöt­tek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyilvános für­dőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 € (helyszínen fizetendő). Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után transzfer a repülő­térre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a hajnali órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív program.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dányi Ágnes, Bata Zoltán Gábor
Szeged
2023.11.06

Mindent láttunk, ami 5 napba belefért. Profi "izlandi" magyar vezetett bennünket. A buszvezető profi, a szállás kiváló, az ételek sokfélék. A csoportkísérőre (Csécsei Barbara) mindig számíthattunk, segítőkész, rugalmas.

 • 5.0
Hegyi Lászlóné
Budapest
2023.11.02

Nagyon jól összeállított program. Profi, nagyon jól tájékozott idegenvezető, minden téren. Kellemes volt az egész út.

 • 4.5
Lovas Rita
Dunakeszi
2023.11.01

Láttuk azokat, amit a leghíresebbnek mondtak. Az idegenvezetők sok infót adtak (legközelebb lehetne még több a helyi zene). Az autóbusz kiváló, a gépkocsi szuper. A szállás jó volt, bár egy kicsit távol a központtól. Az étkezés során lehetett volna kicsit változatosabb a leves szekció. :)

 • 4.8
dr. Kreisz Ágnes, Szávóné Markos Csilla
Mezőberény
2023.11.01

Sokrétű tudás, kedves, figyelmes, felkészült.

Rendben volt minden, jól éreztük magunkat.

 • 5.0
Tóth Andrásné, Béres Lajosné
Szentendre
2023.11.01

Figyelnek utasaik minden igényére, törődnek velük. Pozsár Mónika kitűnő idegenvezető, csakis őt alkalmazzák, mert sokat emel az utazás élményén!! A reggeli kitűnő, a vacsorát egyénileg oldottuk meg.

 • 5.0
Hartmann Györgyné
Budapest
2023.10.30

Ahogy megszokott.

 • 5.0
DR. SZABÓ ZSUZSANNA
Érd
2023.10.28

A busz hátsó részén nem mindig volt megfelelő fűtés. Az utastájékoztató és a program időnként eltért a jelen helyzettől.

 • 4.8
Lovas Imréné
Dunakeszi
2023.10.24

Azt kaptuk, amire befizettünk. A helyi idegenvezető jó választás volt. A busz megfelelt az igényeinknek. Az ételek választékosak, a kávé borzalmas, de megoldható.

 • 4.5
FLÓDUNG MÁRIA
Pécs
2023.11.02

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kucser Mátyás, Kucser Mátyásné
Szolnok (Szandaszőlős)
2023.11.01

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Sarki fény Izlandon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Isztambul városlátogatás
Megszámlálhatatlan látnivalót kínál e fantasztikus város. Történelmi helyszínek, látnivalók sora emlékeztet a város kiemelt szerepére, múltjára. Bazározzunk egy nagyot, majd pihenjünk meg az egyik parkban egy frissen facsart gránátalma levével kezünkben.
Március 14. 5 nap Ár: december közepén
Április 17. 5 nap Ár: december közepén
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

Előfoglalási kedvezmény dec. 18-ig!

Március 05. 14 nap 2 460 000 Ft
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Felsorolni is nehéz hány féle és fajta látnivalót kereshetünk fel ebben az országban. A legfontosabb talán a Világ 7 Új Csodája közül az egyik, Petra. De fürdőzhetünk a Holt-tengerben, túrázhatunk dzsippekkel Wadi Rumban, ámulhatunk az ősi városok szépségén.
Március 12. 6 nap Ár: december közepén
Április 23. 6 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén
Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Május 05. 7 nap Ár: december közepén
Május 26. 7 nap Ár: december közepén
Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén
Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Április 14. 8 nap Ár: december közepén
Április 21. 8 nap Ár: december közepén