Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 12 - 17. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Április 23 - 28. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Május 14 - 19. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Petra, a sivatag szikláiba vájt romváros
·  A monarchia központja, Amman
·  2000 éves római és ókeresztény emlékek
·  Fürdőzés oázisban, a Vörös- és a Holt-tengerben

"Életemben már sok szép helyen jártam, de kevés van amit egy lapon lehetne említeni Petra lenyűgöző sziklavárosával. Egy igazi csoda már maga a létezése is!"
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csill. szálloda, 1 éj sátor
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (34)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – AMMAN – JERASH – AMMAN

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indu­lás Jordániába. Érkezés délelőtt Ammanba. Ezt követően buszra ülünk, hogy megnézzük Jerash-t, a csodásan megmaradt ókori római várost. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori utazókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a Fórumra érkezünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Tovább haladva lát­hatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befogadására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végig­sétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végezté­vel visszatérünk Ammanba, és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét néz­zük meg először, amit a Citadella ölel körül. Innen csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Láthatunk ókori bizánci romokat, valamint egy II. századi római színházat, amely még ma is kultu­rális események helyszíneként szolgál. Kívülről megtekintjük az Abdullah király mecsetet is. Programunk végén szabadidő, majd transzfer a szállásra, vacsora.

2. NAP: AMMAN – NEBO-HEGY – MADABA – KERAK – PETRA

Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik legrégebbi kiépített út a világon. Megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kapcsolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején a IV. században. A templomban lenyűgöző mozaikpadló részletek lelhetőek fel. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről – a szobor kereszthez hasonló alakja miatt – Jézus megfeszítését. A templom megtekintése után autóbuszra szállunk, következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozaikok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján szerepel, keletkezése az időszámításunk előtti VI. századra datálható. A térképen könnyen beazonosítható a Nílus és a Jordán folyó, a Holt-tenger, valamint Jeruzsálem és Gáza városa is. Folytatjuk utunkat Petrába. Útközben még megállunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA – WADI RUM

Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővá­rosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 új csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd tovább haladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincses­házhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban látható Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapuval végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, ahová a temp­lomok és a kolostorok épültek. A szent rész legimpozánsabb épü­lete a Főtemplom – a Kaszr Bint el-Faraún – „a fáraó lányának erődje”. Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyez­kedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén tusolóval, WC-vel felszerelt, 2 fős 4 csilla­gos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgy­ben. Este egy roppant különleges vacsorában lehet részünk, mely során a tradícionális sivatagi módszerrel (a sivatag homokjába ásva) főzik meg az ételt számunkra. Minden valószínűség szerint a legemlékezetesebb esténk lesz ez a túra során.

4. NAP: WADI RUM – AQABA (VÖRÖS-TENGER)

Reggeli után különleges élményben lesz részünk, mivel dzsiptúrára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izraeli-jordán határ­nál található. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehetőséggel a Vörös-tengerben, mely színes halakban a világ egyik leglátványosabb helyszíne. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: AQABA – BETÁNIA – HOLT-TENGER

Reggeli után szabadprogram, majd elindulunk a Holt-tengerhez. Útközben megállunk egy kis városban, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Következő állomásunk a Holt-tenger lesz. Érdekességként megemlíthető, hogy valójában tónak minősül, a „tenger” címet a kiemelkedően magas sótartalmá­nak köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legalacsonyabb pontja, mely 400 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. A zsugorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatás­sal van a bőrre. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER – HAMMAMAT MA'IN – AMMAN – BUDAPEST

Reggel fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Valójában tónak minősül, a „tenger” címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legalacsonyabb pontja, mely 400 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. A zsugorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre. Elhagyjuk a Holt-tenger térségét, észak felé haladunk és egy igazi kuriózumot látogatunk meg, a Hammamat Ma'in-t. Ez a rejtett sivatagi oázis üdítő látvány a kopár homokos táj után. A tengerszint alatt 264 méterrel fekvő terület, mely több mint 50 termálvizes forrást és vízesést is magába ölel belépő ellenében látogatható, melyért cserébe használhatjuk a helyi közösségi tereket és az ottani szolgáltatásokat (öltöző, termálvizes barlangmedence). Mindenképp érdemes tehát fürdőruhát hozni, mert különleges élmény a sivatagi oázis termálvizes, természet alkotta medencéiben való fürdőzés. A testi felfrissülés után egy közeli étterembe megyünk, mely már a repülőtér közelében található, és ahol késői ebédünket / korai vacsoránkat elfogyasztjuk. Az esti órákban indulás Ammanból Budapestre, várható érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre éjfél körül

Az ár a kulturális látnivalók belépőit tartalmazza. 

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
M.
Cs.
2023.10.29

Az egész út tökéletesen szervezett, amit Jordániából látni kell azt a program tartalmazta. Szombathi Flóra idegenvezető kedvesen, mindig mosolyogva, nagy tudással navigálta a csoportot. Felejthetetlen élmény. Eddig mindig elégedetten tértünk vissza a Proko Travel útjáról. További sikeres munkát kívánok az irodának!

 • 4.5
Zsuzsa
Budapest, XI.
2023.10.17

Csodálatos utazásunk volt 2023.10.08 ~ 10.13 között, mely Szombathy Flóra hozzáértő, hatalmas tudású idegenvezetésének, a tökéletes szervezettségnek, a szép szállodáknak, a helyi kísérőnek, valamint a buszvezetőnek és a kifogástalan busznak köszönhető. Az utiterv minden pontja teljesült, elég szabadidőt hagyva vásárlásra és mosdóhasználatra. Idegenvezetőnk számtalan információval szolgált olyan témákban is, melyeket az utikönyvek nem említenek, bármilyen kérdésünkre kimerítő, hiteles választ kaptunk. Hálásan köszönjük ezt a felejthetetlen élményt.

 • 5.0
Zoltán
Nyh.
2023.10.03

A 2023.09.24-től 2023.09.29-ig tartó, Petrától a Holt tengerig, körutazás Jordániában elnevezésű út a várakozásomon felüli módon, rendkívül jól sikerült. Ebben különösen nagy szerepet játszott Szobathi Flóra idegenvezető, aki rendkívül figyelmes, segítőkész, utasközpontú, türelmes, kiegyensúlyozott és felkészült volt, ezért a jövőben is javaslom foglalkoztatni, illetve más desztinációkba is javaslom felkérni utaskísérőnek, vagy idegenvezetőnek. Ugyancsak javaslom, hogy az átlagon felüli munkájához -amennyiben van rá lehetőség- átlagon felüli díjazásban részesüljön. Az út során mindenre pont annyi idő volt szánva amennyire szükség volt, azaz nem volt felesleges várakozás és nem volt siettetés, kapkodás sem, a sofőr, a helyi idegenvezető és Szombathi Flóra között rendkívül nagy volt az összhang, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy az utasok jól érezzék magukat. Szép szállodák, változatos programok (Amman, Jerash, Petra, Aquaba, Wadi Rum, Madaba, dzsip túra, tevegelés, fürdés az oázisban, éjszaka a sivatagban, lebegés a Holt-tengerben, Jordán folyó, Nebo hegy stb.) …. mindenkinek csak ajánlani tudom. Az értékelésem: 5* (jeles)

 • 5.0
Tóth Gézáné és Nagy László
Budapest
2023.06.03

Kiváló!

 • 5.0
Dr. Nagy Anna
Pécs
2023.06.02

A látnivalók és a pihenés kiegészítették egymást. A látnivaló + élmények erősítették egymást. Idegenvezető = figyelmesség + szakértelem (Sok tudnivaló közvetlen átadása, empátia, kedvesség) A buszon a klíma túl erős volt. A gépkocsi vezető fantasztikus volt!! Merész, ügyes, a terepet kitűnően vette. A 3. éjjelen nem volt a szállodában víz a 3. emeleten, de egyébként kiváló volt. Az étkezésről: híztam!! Finom, ízletes, változatos. Egyéb észrevétel: valami jelzést (botot, zászlót) használni, hogy a csoport tagjai lássák a vezetőt.

 • 4.8
Szihalmi Tibor & Zsuzsa
Miskolc
2023.06.01

Az idegenvezető felkészült, rugalmas, korrekt, az autóbusz tiszta és a víz életmentő. Mindkettő 5*. A szállások is igényesek.

 • 5.0
Szalai-Szőke Anita
Gyöngyös
2023.05.31

Jól összeállított program, mindenre kiterjedő profi szervezés. Kedves, segítőkész, magasfokú tudású, szakmai idegenvezetés. Gyönyörű szállodák, nem ócska tranzitszállások.

 • 5.0
Neumayer Ferenc
Pécs
2023.05.30

A program sűrű, de kiváló. Az idegenvezetés a lehető legjobb volt, a problémáinkat elintézte, széles látókörű, kedves. A sofőr szenzációs volt. A szállásnál voltak problémák, de Flóra rendezte! Az eurót viszont kevés helyes fogadták el.

 • 5.0
Rudák József, Rudák Józsefné
Varbó
2023.05.30

A program és az idegenvezető nagyon jók, a többi is jó.

 • 4.5
Czető János, Czetőné Kanizsai-Nagy Éva
Dunakeszi
2023.05.29

Nem okozott csalódást, ötletes az útlevél és a matricákért kapható ajándékok. Az idegenvezető kedves, segítőkész és nagy tudással rendelkezik a csodás látnivalókkal kapcsolatban. A busz tiszta, a szemetest rendszeresen ürítették. A buszvezetőnek és a külföldi idegenvezetőnek járó borravalót beleépíthetnék az árba szerintem.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán, a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.
Május 16. 4 nap Ár: december közepén
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Május 08. 5 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Április 12. 8 nap Ár: december közepén
Május 31. 8 nap Ár: december közepén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta a Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 03. 7 nap Ár: december közepén
Május 30. 7 nap Ár: december közepén
Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.
Március 01. 7 nap Ár: december közepén
Március 20. 7 nap Ár: december közepén
Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén