Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 04 - 08. 248 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 03 - 07. 248 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 05 - 09. 238 000 Ft (-10 000 Ft)
228 000 Ft
Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Színvonalas belvárosi szállás Schladmingban
·  4 alkalommal is ingyenes felvonózás
·  Túrázások mesés tájon, gyönyörű környezetben
·  Hegyi gokartozási lehetőség

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (16)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – RAX – SCHLADMING

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Ausztria felé folytatjuk utunkat. Soproni határátlépésünk után első programunk a Rax hegynél kezdődik. Ez Alsó-Ausztria máso­dik legmagasabb hegye. Felvonóval 1.546 m magasra jutunk fel, ahol színpompás alpesi növénytakaróval borított hegyol­dalon túrázunk. Ennek során érintjük az Otto-házat, az alpesi kertet és a keresztet. Programunk befejezés után folytatjuk utunkat a szállásunkig, mely Schladming belvárosában lesz. Este fakultatív vacsora.

2. NAP: PLANAI – BODENSEE – SCHLADMING

Az októberi időpontnál reggelit követően a szállodánk közelében lévő Planai-hegyre megyünk fel. A csúcs 1.906 m magas. A hegyállo­másról indulva tehetünk egy csodálatos gyalogos körtúrát, miközben az alpesi tájban gyönyörködhe­tünk. A felvonóért se ma, se a további napokon nem kell fizetni. Délutáni programunk a Bodenseenél lesz. Egy csodaszép panoráma úton jutunk fel az 1.157 m magasan lévő tengerszemhez. Ez a Bodensee. Itt is túrázunk. Megkerüljük a tavat, közben kitérőt teszünk egy festői vízeséshez is. A feljutáshoz kell egy kis ügyesség, de a látvány kárpótol bennünket fáradalmainkért. Visszamegyünk buszunkhoz, majd a 15 km-re lévő szállásunkra utazunk, ahol este fakultatív vacsora.

3. NAP: RITTISBERG – DACHSTEIN – SCHLADMING

A mai napot is egy hegyi felvonózással kezdjük, a Schladmingtól mindössze 15 percnyire lévő Rittisbergnél. A télen-nyáron közkedvelt családi üdülőhely számunkra is több élményt tartogat, ugyanis a közel 1600 méteren fekvő magaslati kilátó panorámáját követően egy nyári bobozáson vehetünk részt, melynek vidám programja garantáltan mindenkire élénkítően hat. Következő állomásunk a Dachstein hegy völgyállomása 1700 méter magasságban. Itt kiszállunk autóbuszunkból, és megkezdjük túránkat a Südwandhüttéhez. Az egyirányban kb. egyórás gyalogtúra terepe közepesen nehéz, de a tiszta levegő, és remélhetőleg a kellemes napsütés nagyon hangulatossá teszi sétánkat. A „hegyi vendégházhoz” megérkezve ebédelési lehetőség is lesz. Ugyanezen az úton jövünk vissza autóbuszunkhoz, mellyel visszatérünk Schladmingba. Ekkor választhatnak utasaink, vagy a szálloda által nyújtott szolgáltatásokat élvezik, vagy a nagyon közel található városközpontban sétálnak, néze­lődnek, vásárolnak.

4. NAP: REITERALM – RIESACHFÄLLE – SCHLADMING

Reggeli után autóbusszal megyünk fel a Reiteralm fel­vonóig. Innen a négyszemélyes gondola 1.780 m-re visz fel. Az osztrákok számára is ez az egyik legnépszerűbb kiránduló­hely, mivel tiszta időben a teljes Dachstein vonulatra pazar a rálá­tás. Fent több kirándulási lehetőségből választhatunk. Mindenki eldöntheti, hogy milyen hosszúságú és nehézségű túrát választ, és ennek megfelelően a korábbi, vagy a későbbi busszal mehet vissza a szállásra. Délután már a saját buszunkkal a környék legnagyobb vízeséséhez utazunk. A Riesachfälle egy többlép­csős zuhatag, melynek tetején függőhíd és ennek közelében egy tengerszem található. Ez a túra az ínyencek számára is kihí­vást jelent. A teljes program közel 3,5 órás. Estére érkezünk vis­sza szállásunkra. 

5. NAP: HOCHWURZEN – BUDAPEST

Kicsekkolunk szállodánkból, és busszal utazunk a közelben lévő Rohrmoos településre, ahon­nan 10 fős gondolákkal megyünk fel 1852 m magasra. A Nagy Hochwurzen turista úton teszünk egy közel másfél órás kirán­dulást. Ezt utána kipihenhetjük a hegyállomás hüttéjében, ahonnan mesés a kilátás a környező hegyekre, völgyekre. Aki akar innen mountain car-ral (mely egy 3 kerekű hegyi gokart) jöhet le a hegyről (felvonó ingyenesen igénybevehető a kártyánkkal , de a mountain car használata fizetős). A lejövetel jól kiépített 7 km hos­szú hegyi murvás úton történik. Természetesen arra is van lehetőség, hogy felvonóval menjünk vissza a völgyállomásra. Ezzel az utolsó napi kirándulással maximálisan kihasználjuk a kártya által biztosított, ingyenes lehetősége­ket. Programunk végén visszamegyünk autóbuszunkhoz, és hazaindulunk. Sopron – Győr útvonalon haladva érkezünk – terveink szerint –, 21 óra körül Budapestre. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Rax felvonó31 €
Behajtási díj5 €
Mountain Car20 €
Helyi és idegenforgalmi adó10 €

Belépők ára: kb.: 66 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Jéhn János, Jéhnné Csók Ildikó
Pécs
2023.07.22

Az utazás idején virágzott az Alpok összes virága. Gyönyörű volt! Az idegenvezetés egy szóval: profi. Higgadt, megbízható buszvezető. A szállás teljesen megfelelt, az étkezés több, mint elvárható.

 • 5.0
Halászné Berecz Mária
Paks
2023.07.22

Eddig ez a legjobb túrázós program. Az idegenvezetés nagyszerű, mint mindig, köszönöm! A busz tiszta, kényelmes, Zoli, mint mindig, csodás. A szállás tökéletes, a reggeli bőséges, finom. Mindig túrázzunk ilyen csapattal!

 • 5.0
Szemerédiné Dancsó Mária, Kertész Lilian
Kecskemét
2023.07.21

Profin összeállított program. Ildikó nagyon felkészült, érezni, hogy fontos neki, hogy mindenki elégedett legyen. Amióta rátaláltam az irodára, nem utazom más utazási irodával.

 • 5.0
Kecskeméti Sándor
Budapest
2023.07.20

Nagyon jól összeállított program. Jó szervezés, szállás. A buszvezető és az idegenvezető is tökéletessé tették a programot.

 • 5.0
Dr. Spieglné Füzes Ágnes
Budaörs
2023.07.19

Minden veletek töltött idő ajándék számomra. Köszönet érte!

 • 5.0
Lath- Trifán Attila László/Otília
Markaz
2023.07.18

Változatos, nagyon jól összeállított. Magas szintű, profizmus jellemzi az idegenvezetőt. Nagyon megbízható, pontos, segítőkész buszvezető. Jó fekvésű, kényelmes, tiszta szálloda. Minden igénynek megfelelő ételek.

 • 5.0
Puskás Hajnalka
Kecskemét
2023.07.18

Idegenvezető, gépkocsi vezető = 5*. Nagyon jó volt a reggeli és a vacsora is. Igényes, választékos ételek, jó kiszolgálás, a gluténmenteset is jól megoldották.

 • 5.0
Lőrincz Miklósné
Budapest
2023.07.16

Annyira szép és jó volt, hogy nem kell indoklás.

 • 5.0
Molnárné Parag Erika, Molnár Dominika
Budapest
2023.07.14

Változatos, jutott idő mindenre, nem volt rohanós. Ildikó miatt választottuk. Az autóbusz kényelmes, mindig kifogástalan. Kényelmes modern, tiszta szállás, mindenben a segítségünkre volt a személyzet. Étkezés során bőséges választék, minőségi ételek, kedves pincérek.

 • 5.0
Pongráczné Sepsey Katalin
Budapest
2023.07.13

Idegenvezetés 5*.

 • 5.0
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Május 08. 5 nap Ár: december közepén

Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Irány az Alpok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Alpok kincsei
Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.
Április 16. 5 nap Ár: december közepén
Május 08. 5 nap Ár: december közepén