Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 13 - 20. 589 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Közvetlen repülőjárattal a brit fővárosba
·  A legendás Stonehenge és Nottingham
·  Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
·  Tengeri hajózás, majd repülés Brüsszelből

A modern kozmopolita London lüktetése szépen megfér Robin Hood szegényeket pártoló legendájával. Az ilyen ellentmondások teszik oly különlegessé Angliát.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (20)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – LONDON

A kora reggeli órákban – egyénileg – repülés Budapestről Londonba. A reptéren várja a csoportot az idegenvezető és az autóbusz és egyből irány a belváros. Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás, mint előző nap.

2. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos program keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyedben kezdjük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óratornyát és megnézzük Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről továbbsétálunk a Whitehallon a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovastestőrség laktanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. Majd a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétálunk a Sohoban illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: LONDON – WINDSOR – LONDON

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekintésére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos park és díszes lakosztályok fogadják a látogatókat. Windsor kastély (belépőjeggyel): 25.000,- Ft Kastélylátogatásunk után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Este visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: WINCHESTER – SALISBURY – STONEHENGE

Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa mely Anglia legmagasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt található a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt követően a legendák nyomába indulunk Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedülálló helyszín turisztikai megtekintését szigorú szabályok mentén engedélyezik, a borsos árú jegyeket előre meg kell vásárolnunk, így fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor döntse el, hogy ezt a látványosságot meg akarja-e tekinteni és ezt jelezze felénk. A helyszíni jegyvásárlást nem tudjuk garantálni. Az esti órákban érkezünk szállásunkra.

5. NAP: BATH – OXFORD

Folytatjuk utunkat és első megállónk Bath-ban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő látványosságai, a római fürdő, a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csodaszép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed után sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

6. NAP: STRATFORD – WARWICK – NOTTINGHAM

Délelőtt Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

7. NAP: NOTTINGHAM – YORK – HULL

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujánál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készíthetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Tovább indulunk Yorkba, melynek fő látványossága a Minster, Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Lesz szabadprogram is. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

8. NAP: ROTTERDAM – BRÜSSZEL – BUDAPEST

Reggel kötünk ki Rotterdamban és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: Királyi Palota, Bíróság épülete… Ezt követő rövid sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost és Charleroi Reptérre megyünk, ahonnan indul repülőgépünk Budapestre. A magyar fővárosba érkezés az esti órákban.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyigazolvány nem elegendő.

LátnivalóBelépődíj
London - Westminster Abbey27 font
London Eye (egyénileg)40 font
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)21 font
London - Tower30 font
Hajózás a Temzén13 font
Shakespeare szülőház20 font
Warwick - kastély32 font
York - Katedrális16 font
Winchester kastély4 font
Stonehenge21 font
Helyi és idegenforgalmi adók9 font

Belépők ára: kb.: 233 font

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Farkasné Kovács Diána
Szentes
2020.07.29

Szinte egész Európát bejártuk. Hosszú volt az út busszal, de nagyon kényelmes a busz és sok helyen pihentünk. Nagyon szerettem, hogy az angolok mennyire ragaszkodnak a tradíciókhoz. Többszáz éve érintetlen városrészek, épületek. Nagyon művelt, tájékozott volt az idegenvezető. Sokat számít egy ilyen hosszú út alatt. Amikor legközelebb utazok, megint önöket választom.

 • 4.8
Németh György
Debrecen
2019.07.28

Nagyon sok mindent tartalmazó, élménydús program, jó idegenvezetővel.

 • 4.8
Török Richárd
Gyöngyös
2019.07.27

Több régi vágyam teljesült ezen az úton: a doveri sziklák csodás látványa, sörözés egy igazi londoni pubban, átkelés a Tower Bridge-n, Stonehenge monumentális kőtömbjei és brüsszeli Grand Place, de ezeken kívül is nagyon sok érdekességet nyújtott ez a kiválóan összerakott út. Külön kiemelném idegenvezetőnket, Horváth Zolit, aki nagyon felkészült és informatív volt. Köszönöm a Proko Travelnek, máskor is velük utazom.

 • 4.8
Bencsik Károly
Veresegyház
2019.07.27

Sűrű volt a program, de mindig sikerült teljesíteni.

 • 4.8
Nagy Péterné
Budapest
2019.07.26

Sok nevezetességet megtekintettünk az út során, és sok mindent meg is tudtunk róluk a nagy tudású idegenvezetőnknek köszönhetően. Tényleg nagyon emberséges volt mindenkivel. Az autóbusz tiszta, a vezetői udvariasak, segítőkészek voltak. A londoni hotelben kicsit puha volt az ágy.

 • 4.5
Borbély Andrea
Szeged
2019.07.26

Nagyon jó volt minden, az angol ételek kicsit ízetlenek voltak.

 • 4.5
Tóthné Szappanos Anikó
Helvécia
2019.07.24

Sűrű volt a program, sok mindent láttunk. Le a kalappal az idegenvezető előtt!

 • 4.8
Dezsényi Péter
Pomáz
2019.07.24

Nagyon jó ötlet a repülős és a buszos utat összevonni.

 • 5.0
Kengyel Viktor
Szentendre
2019.07.23

Habár az út nagyon hosszú volt Angliáig, minden percet megért. Igaz, hogy Európa része, mégis olyan mint hogyha egy teljesen másik kontinensen járnánk. Az angolok valódi úriemberek! A szállások közül mind jó volt, csak azt sajnáltuk, hogy egyik nap kicsit borús volt az idő.

 • 5.0
Tóth Katalin
Pécs
2019.07.23

A program során sok olyan helyen jártam, amiről eddig csak olvasmányaim során találkoztam. Nagyon jó érzés összehozni a látottakat az olvasmányaimmal. Az idegenvezető nagyon nagy tudású, sok információt mond, felkészült volt, jártas a történelemben és jó szervező, ici-pici bakik csúsztak csak be. Kényelmes, tágas, jól felszerelt busszal utazhattunk, lehetett vásárolni kávét, ásványvizet, sört, és több szemetes is ki volt helyezve, amit rendszeresen ürítettek. A sofőrök jó vezetők voltak Angliában is, ismerték a terepet, udvariasak és segítőkészek voltak. Egyik szállodában nem volt jó a wc, de egyébként átlagban jók voltak. Az angol konyha számomra elég ízetlen, ahogy azt az idegenvezető is jelezte. Nem volt túl változatos, de az édességek jók voltak.

 • 4.3
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén

London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.
Április 05. 4 nap Ár: december közepén
Május 22. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.
Április 05. 4 nap Ár: december közepén
Május 22. 4 nap Ár: december közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén