Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 10 - 17.
715 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
·  Legendák nyomában: Stonehenge és Warwick
·  Anglia történelmi várai és Oxford
·  Beatles és foci, Liverpool és Manchester

Angliában járva lépten-nyomon érezni az ősi hagyományokat. A Stonehenge súlyos kövei ugyanolyan drámaisággal hatnak ránk, mint Shakespeare pilleszárnyú gondolatai.
Horváth Zoltán – 29 éve idegenvezető

Utasaink véleménye

4.7

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (20)

1. NAP: BUDAPEST – LONDON

A kora reggeli órákban repülés Budapestről Londonba. Egyből autóbuszra szállunk és irány a belváros. Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el, mely London híres erődítménye és elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. Mellette látható a Tower Híd, amely London felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás Londonban.

2. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos séta keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyedben kezd­jük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óra­tornyát és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről továbbsétálunk a Whitehallon, a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovastestőrség lak­tanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol zajlik minden nap az őrségváltás is. Továbbhaladva, a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha vala­kit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órák­ban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétá­lunk a Sohoban, illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: LONDON – WINDSOR – LONDON

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekinté­sére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos parkok és díszes lakosz­tályok fogadják a látogatókat. (A jegyvásárlás hetekkel az uta­zás előtt történik, ezért kérjük jelezzék előre a kastélylátogatási igényüket.) Windsor után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűj­teménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Windsor fakultatív kirándulás ára (belépővel): 25.000-Ft Este visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: WINCHESTER – SALISBURY – STONEHENGE

Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa, mely Anglia legmagasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt talál­ható a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt köve­tően a legendák nyomába indulunk. Stonehenge, Avebury and Associated Sites kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedül­álló helyszín turisztikai megtekintését szigorú szabályok men­tén engedélyezik, a belépőjegyet előre meg kell vásárolnunk (ezzel kapcsolatban az utazás előtt keressük utasainkat). Ez vonatkozik néhány londoni látványosságra is. Ezek esetében fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor utasaink döntsék el, hogy mely látványosságokat kívánnak megtekinteni. A nyilat­kozatoknak megfelelően vásároljuk meg előre a belépőjegye­ket, ezzel biztosítva a látnivalóhoz történő bejutást. A helyszíni jegyvásárlásokat nem tudjuk garantálni. Programunk végezté­vel az esti órákban érkezünk szállásunkra.

5. NAP: BATH – OXFORD

Mai napi első megállónk Bathban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő lát­ványossága a római fürdő, melyet meg is tekintünk. Ezt követi a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csoda­szép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és egyben leghíre­sebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed megtekintése után sétálunk a belvárosban, mely során érintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot is. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

6. NAP: WOODSOCK – STRATFORD – WARWICK

Délelőtt az Oxford közelében lévő Woodstockba megyünk, ahol a Blenheim kastélyt keressük fel. Az 1700-as évek elején épült barokk kastély bekerült az UNESCO Világörökségei közé. Először a parkot, majd a díszes főépületet tekintjük meg. Programunk folytatásaként Shakespeare szülővárosa, a hangulatos Stratford-upon-Avon a következő úticélunk. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

7. NAP: CHESTER – LIVERPOOL

A mai napon tovább haladunk észak felé. Először a 2.000 éves várost, Chestert keressük fel. A Rows árkádjai alatt és a belváros­ban sétálva olyan érzésünk támad, mintha visszalépnénk több száz évet az időben. Különleges a városfalon történő séta, nézelődés, de van itt római Amfiteátrum is. Mindezek ellenére a legszebb látni­való a katedrális, mely az angol gótika csodaszép épülete. Chestert elhagyva Liverpoolba megyünk. A város a magyarok többségé­nek két dolgot jelent: Beatles és a foci. Érthető, hogy a mi liver­pooli programunk is ezek köré csoportosul. Megnézzük a Beatles Múzeumot, utána sétálunk a belvárosban. Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy milyen programot választ a szabadidejében. Lehet sétálni, vásárolni a központban, vagy megtekintheti az Anfield stadionban – ahol Szoboszlai is játszik –, lévő labdarugó relikviákat bemutató kiállítást (a stadionhoz történő kijutás egyé­nileg történik), vagy részt vesznek a Mersey folyón egy hajókirán­duláson. Programjaink végeztével szállásunkra utazunk.

8. NAP: MANCHESTER – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST

A mai napi angliai programunk Manchester megtekintése. Buszunkból látni fogjuk a város két világhírű labdarugó csapa­tának stadionját, majd sétálunk a belvárosban. Ezt követően – ha a repülőgép menetrendje engedi –, egy fakultatív hajó­kiránduláson veszünk részt az Irwell folyón és a csatornákon. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és várhatóan a délutáni órákban repülés. Budapestre érkezés az esti órákban.

NAGY-BRITANNIÁBA A JELENLEGI RENDELKEZÉSEK SZERINT CSAK ÚTLEVÉLLEL LEHET BEUTAZNI. A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY NEM ELEGENDŐ.

LátnivalóBelépődíj
London - Westminster Abbey27 font
London Eye (egyénileg)40 font
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal)21 font
London - Tower30 font
Hajózás a Temzén13 font
Shakespeare szülőház20 font
Warwick - kastély32 font
York - Katedrális16 font
Winchester kastély4 font
Stonehenge21 font
Helyi és idegenforgalmi adók9 font

Belépők ára: kb.: 233 font

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Farkasné Kovács Diána
Szentes
2020.07.29

Szinte egész Európát bejártuk. Hosszú volt az út busszal, de nagyon kényelmes a busz és sok helyen pihentünk. Nagyon szerettem, hogy az angolok mennyire ragaszkodnak a tradíciókhoz. Többszáz éve érintetlen városrészek, épületek. Nagyon művelt, tájékozott volt az idegenvezető. Sokat számít egy ilyen hosszú út alatt. Amikor legközelebb utazok, megint önöket választom.

 • 4.8
Németh György
Debrecen
2019.07.28

Nagyon sok mindent tartalmazó, élménydús program, jó idegenvezetővel.

 • 4.8
Török Richárd
Gyöngyös
2019.07.27

Több régi vágyam teljesült ezen az úton: a doveri sziklák csodás látványa, sörözés egy igazi londoni pubban, átkelés a Tower Bridge-n, Stonehenge monumentális kőtömbjei és brüsszeli Grand Place, de ezeken kívül is nagyon sok érdekességet nyújtott ez a kiválóan összerakott út. Külön kiemelném idegenvezetőnket, Horváth Zolit, aki nagyon felkészült és informatív volt. Köszönöm a Proko Travelnek, máskor is velük utazom.

 • 4.8
Bencsik Károly
Veresegyház
2019.07.27

Sűrű volt a program, de mindig sikerült teljesíteni.

 • 4.8
Nagy Péterné
Budapest
2019.07.26

Sok nevezetességet megtekintettünk az út során, és sok mindent meg is tudtunk róluk a nagy tudású idegenvezetőnknek köszönhetően. Tényleg nagyon emberséges volt mindenkivel. Az autóbusz tiszta, a vezetői udvariasak, segítőkészek voltak. A londoni hotelben kicsit puha volt az ágy.

 • 4.5
Borbély Andrea
Szeged
2019.07.26

Nagyon jó volt minden, az angol ételek kicsit ízetlenek voltak.

 • 4.5
Tóthné Szappanos Anikó
Helvécia
2019.07.24

Sűrű volt a program, sok mindent láttunk. Le a kalappal az idegenvezető előtt!

 • 4.8
Dezsényi Péter
Pomáz
2019.07.24

Nagyon jó ötlet a repülős és a buszos utat összevonni.

 • 5.0
Kengyel Viktor
Szentendre
2019.07.23

Habár az út nagyon hosszú volt Angliáig, minden percet megért. Igaz, hogy Európa része, mégis olyan mint hogyha egy teljesen másik kontinensen járnánk. Az angolok valódi úriemberek! A szállások közül mind jó volt, csak azt sajnáltuk, hogy egyik nap kicsit borús volt az idő.

 • 5.0
Tóth Katalin
Pécs
2019.07.23

A program során sok olyan helyen jártam, amiről eddig csak olvasmányaim során találkoztam. Nagyon jó érzés összehozni a látottakat az olvasmányaimmal. Az idegenvezető nagyon nagy tudású, sok információt mond, felkészült volt, jártas a történelemben és jó szervező, ici-pici bakik csúsztak csak be. Kényelmes, tágas, jól felszerelt busszal utazhattunk, lehetett vásárolni kávét, ásványvizet, sört, és több szemetes is ki volt helyezve, amit rendszeresen ürítettek. A sofőrök jó vezetők voltak Angliában is, ismerték a terepet, udvariasak és segítőkészek voltak. Egyik szállodában nem volt jó a wc, de egyébként átlagban jók voltak. Az angol konyha számomra elég ízetlen, ahogy azt az idegenvezető is jelezte. Nem volt túl változatos, de az édességek jók voltak.

 • 4.3
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
4
NAP

Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

459 000 Ft-tól
London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

19 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól
Koronád legszebb gyémántja Wales
Koronád legszebb gyémántja Wales
5
NAP

4.8

6 értékelés

Ha elutazunk Cymru-ba, többek között a következő városokat is láthatjuk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch, Llangollen, Betws-y-Coed, Llandudno.Hol járunk? Igen, ez bizony Wales!

509 000 Ft-tól