26 város, amit Önnek is látnia kell! - 2. rész

2019.05.13.

Legutóbbi blogbejegyzésemben már olvashattak 13 városról, amelyek az én szívemhez valamiért közel állnak, most pedig még 13 városról írtam Önöknek. Remélem izgalmas olvasmányt nyújt Önöknek, és jó ötletet kapnak következő úticéljuk kiválasztásához.

Pisa

Az egyik legrégebbi olasz város, ahol megtalálható – többet között – az egyik legszebb román kori épületegyüttes. Az ismert Ferde torony, a székesegyház, a temető és a Keresztelő Kápolna mindenkit lenyűgöz.

Pisai Ferde Torony - Olaszország

Helsinki

Az európai kontinens legészakibb fővárosa, Finnország fővárosa, amely várost a klasszicista építészet fellegvárának is tartanak. A szemet gyönyörködtető épületek mellett, a város több, mint 30 százalékát parkok teszik ki, így a csodálatos épületek és múzeumok felfedezése után természetközeli helyen is feltöltődhetünk, és élvezhetjük a város másik arcát.

Helsinki, Finnország, Dom, Skandinávia, Kirke

London

Az angol főváros nyüzsgő forgataga páratlan Európában. Az emberek sokszínűsége mellett, a rengeteg látnivaló igazán izgalmas program lehet fiatalnak és idősnek egyaránt. A Buckingham Palota, a Parlament, a Trafalgar tér vagy a Covent Garden csak néhány a nevezetességek közül, amelyeket néhány nap alatt szinte lehetetlen végigjárni, így aki egyszer eljut Londonba, biztosan visszavágyik még oda.

London utazás - látnivalók

Dublin

Londontól nem is olyan messze, az ír fővárosban is hasonló érzés kaphat el minket, mint az angol fővárosban. Hatalmas emberáradat fogad minket a bevásárló és sétáló utcákon egyaránt. Színházak, koncertek és pubok sokasága a város, ahol sosem lehet unatkozni.

Dublin utazás - Írország

Granada

A Sierra Nevada lábánál fekvő spanyol város egyik kiemelt látványossága az Alhambra, amely 1984 óta a Világörökség része, Albayzin nevű városnegyede pedig az UNESCO Világörökség része, így duplán is érdemes őt megemlítenünk a szűk, 26-os listánkba. Aki Spanyolországban jár, és ideje engedi, látogasson el ebbe a hangulatos városba, nem fogja megbánni.

Spanyolország - Alhambra látnivaló

Isztambul

A félig Európában, félig Ázsiában elhelyezkedő város titokzatosan vonzó lenyűgöző épületeivel, zsibongó piacával, a kelet mesés kincseivel.

Szulejmán-mecset  - Isztambul

Róma

A történelmi jelentőségű főváros története több mint kétezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Számtalan látnivalójával, izgalmas történetével, nyüzsgő kulturális életével kiemelkedik az európai nagyvárosok közül.

Colosseum Róma Olaszország

Innsbruck

Listámban természetesen a szomszédos országok egy-egy városa is helyet kapott, így az ausztriai Innsbruck is. Az Alpok hegyláncai között megbúvó várost varázslatos hangulat jellemzi, amelyet a katolikus és barokk templomok sokasága még fennköltebbé tesz.

Innsbruck, hegyek, táj, völgyre néző kilátás - Ausztria utazás

Tbiliszi

A Kura folyó partján fekvő Grúz főváros elkerülhetetlen, ha a Kaukázus legszebb kincsire gondolunk, hiszen ez az ország kulturális, gazdasági és közlekedési csomópontja egyaránt. A különböző iszlám emlékek mellett – mint például a Tbiliszi mecset, vagy a török fürdő – természeti csodák is megtalálhatóak itt, mint például a Legvtakhevi vízesés. Érdemes ellátogatni ide, hiszen egy teljesen más világ és kultúra tárul elénk mesés környezetben.

Grúzia, Tbiliszi, Tőke, Modern, Panoráma, Látnivalók

Tel Aviv

Izrael kulturális és gazdasági központja is helyet kapott a listán, hiszen itt található a Szilikon Vádi, az amerikai Szilícium-völgy izraeli változatának megfelelő high-tech komplexum, amely építészete miatt az UNESCO világörökségek listájára is felkerült.

Izrael - Tel Aviv

Saigon

A Vietnám lelkének is nevezett város látnivalók sokaságával várja az érdeklődőket. Ha ilyen messzire utazunk, nem szabad kihagynunk az újraegyesített palotát (Giac Lam Reunification Palace), a Notre Dame-ot, de a Ben Tanh piacot sem, ahol semmihez sem fogható élményekkel gazdagodhatunk.

Saigon  - Notre Dame

Tallinn

Észtország igazi mesebeli hely, finom ételekkel és rengeteg látnivalóval.

Vissza