Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 05 - 08. 89 500 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 23 - 26. 89 500 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Bécs látnivalóinak felfedezése
·  Laxenburgi várkastély és park
·  Hajókázás a Dunán Melktől Kremsig
·  Burgerlandi várak és kastélyok

"Bécsben sok a régi ismerős: a Sacher-torta íze, Mozart zenéje… Az igazi meglepetés a fenséges környéke: Melk eleganciája vagy a Dunakanyar szépsége hajóról."
Dr. Kakuszi Péter – 12 éve idegenvezető, egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN – PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNNBRUNN – BÉCS

Reggel indulás Bécsbe. A délelőtti órákban érkezünk a fővá­rosba. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Megtekintjük a császári család életének látványos színhelyét. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audio guide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egységes szép eklektikus paloták szegélyez­nek. A Bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a Budapesti Operaházhoz. Láthatjuk a parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük sétánkat: Mária Terézia szo­bor, Hősök tere, Kancellária, Minorita templom. Ezt követően kívülről megnézzük Széchenyi István szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Megtekintjük a kincstárat, ahol látható a csá­szárok páratlan értékű gyűjteménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koro­nája és Nagy Lajos keresztje is. A Kohlmarkton haladunk a 200 éves Demel cukrászdáig. A délután hátralévő részében szabad­program, amikor betérhetünk a cukrászdába, és megkóstolhat­juk a jellegzetes bécsi kávét, a melange-t, vagy a Sacher tortát, vagy egy elegáns üzletben emléktárgyakat vásárolhatunk. Este szállásfoglalás Bécsben ****-os szállodában (3 éj). Fakultatív vacsora mindhárom este.

2. NAP: BÉCS

Reggeli után először felkeressük a Hundertwasser házakat. A világhírű művész különleges épületei a Duna-part közelében találhatóak. Hundertwasser tervei szerint épült házak külön­leges formái, színei miatt tartanak számot komoly érdeklő­désre. A délelőtt további részében a Művészettörténeti Múzeum kiállítását tekintjük meg, a magyar emlékekre koncentrálva: Nagyszentmiklósi aranykincs, Munkácsy freskója. A múzeum­látogatás után a városnézés folytatása: Burgpark, Kapucinusok altemploma. Itt található a Habsburgok kriptája. Tovább haladunk a város szívében lévő Szt. István székesegyházhoz, mely építésé­ben Mátyás királyunk is szerepet vállalt. A Kärtner Str-én sétálunk a Szt. Mihály templomhoz a Lipicai lovarda épületének érintésé­vel. A nap során lesz szabadprogram, ekkor lehet gyönyörködni a belváros elegáns üzleteiben. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: MELK – HAJÓZÁS – WACHAU VIDÉKE – MAYERLING – LAXENBURG

Reggeli után buszunkkal Melkbe megyünk. Megtekintjük a mesés melki Benedek-rendi apátság múzeumszobáit, templomát, végül belső udvarát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzete­sek. Az apátság szobáit és főtemplomát néhány éve szépen fel­újították. A barokk stílusú apátsági templom homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobora látható. A templombelső legfőbb lát­ványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. Ezt követően – még Melkben – hajóra szállunk. Hajóutunk kastélyok, várak, kisvárosok mentén halad. Ausztriában ez a Duna leghangulatosabb szakasza. Méltán került fel ez a Wachaui-vidék az UNESCO Világörökségei közé. Két órás hajóutunk Kremsig tart, ahol autóbuszunk vár ben­nünket. Beszállás után délkeleti irányba indulunk. Mayerling neve egy szomorú esemény miatt lett ismert. Rudolf trónörökös itt lett öngyilkos. Ennek helyszínére egy kápolnát emeltek, utalva a szo­morú nap történéseire. Külső fotózás a kápolnánál. Folytatva utunkat, a Habsburg család talán legszebb vadászkastélyához megyünk. Mária Terézia korában kezdték a park látványos kialakí­tását. Sissi és Ferenc József itt töltötte mézesheteit. A szépen gon­dozott parkon keresztül megyünk a kastélyhoz. A Franzensburg vár belső kialakítása nagyon elegáns. A 24 teremben impozáns búto­rok, stukkódíszítések nyerik el csodálatunkat. Van terem melynek magyar vonatkozásáról idegenvezetőnk fog beszélni. Ezeket a szo­bákat megtekintve megállapíthatjuk, hogy nem véletlenül tartják ezt az egyik legszebb Habsburg kastélynak. Programunk befeje­zése után megyünk vissza szállásunkra.

4. NAP: LORETTÓ – EISENSTADT – RUSZT – LÉKA – BP.

Bécset elhagyva, délelőtt a lorettói kegytemplomot nézzük meg, mely híres zarándokhely. A templomot Nádasdy Ferenc megbízá­sából építették 1651-ben. A déli órákban érkezünk a tartomány fővárosába, Eisenstadtba, magyarul Kismartonba. Séta a köz­pontban, mely során le tudjuk fényképezni az Eszterházy kastélyt is. Délután a szintén világörökségi látványosságok közé tartozó Fertő-tó közelében fekvő Rusztban, a gólyák városában állunk meg rövid időre. Továbbhaladva Lékán a végvárat keressük fel. A vár többek közt a Nádasdy-ak és az Eszterházy-ak tulajdonában is volt. Burgenland talán legszebb várában múzeumot rendeztek be. Múzeumlátogatásunk után a késő délutáni órákban hazaindu­lás. Kőszegnél határátlépés. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Schönnbrunn18,00 €
Kincstár14,00 €
Múzeum15,00 €
Kapucinus sírbolt9,00 €
Krems-Melk hajójegy30,00 €
Melk - apátság17,00 €
Mayeling - kápolna (fakultatív)7,00 €
Franzensburg kastély17,50 €
Léka-i vár9,00 €

Belépők ára: kb.: 137 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kertész Ildikó
Makó
2020.08.04

Habár az idő nagyon meleg volt, lányaimmal csodásan éreztük magunkat az utazáson. Az idegenvezető több évig Bécsben élt korábban, ami meg is látszott, hiszen nagyon jól ismerte a város minden kis zugát. Akkor is nagyon segítőkész és rugalmas volt amikor nem akartunk valamelyik programon részt venni. A szállás, és az ott kapott reggeli is nagyon jó és választékos volt. Legjobban a Dunán való hajózást élveztük. Minden megvolt az utazásban, ami egy jó körutazásban meg kell, hogy legyen.

 • 5.0
Petz Józsefné
Bonyhád
2019.07.05

Program: Tartalmas, élményekben gazdag. Idegenvezető: Felkészült,nagy tudású. Autóbusz-vezető: Nyugodt, segítőkész. Autóbusz:Kényelmes,biztonságos. Szállás: Nagyon szép.

 • 5.0
Vidorné
Budapest
2018.09.11

Azt már megszoktuk, hogy a Proko Travelnél a programok és idegenvezetők a legmagasabb színvonalat képviselik. A 4 napos Több, mint Bécs úton csak egyetlen dolog miatt aggódtam egy kicsit: milyen lesz a szálloda, ahol minden éjszakánkat töltjük? Egy golf pálya melletti 4 csillagos hotel volt a "házunk", méltó a Proko elvárásokhoz! Nagyon köszönjük, összességében: több mint remek út volt!

 • 5.0
Pető Istvánné
Eger
2017.08.13

Program: Csodás tájak, történelmi városok, gazdag látnivalók. Idegenvezető: Magas színvonalú, figyelmes, nagy tudású idegenvezető, nyugodt. Autóbusz: Kényelmes, biztonságos, tiszta Szállás: Nagyon szép, kényelmes, tiszta

 • 5.0
Albertus Isvánné
Kaposvár
2017.08.11

Program: Részletes, szuper látnivalókkal, maradandó élményekkel Idegenvezető: Mindenről részletes információt kaptunk, rugalmas Autóbusz: Tiszta, szép Szállás: Gyönyörű, tiszta, szép kilátással

 • 4.8
Pető István
Eger
2017.08.07

Program: Nagyon gazdag! Igazi élmény volt! Idegenvezető: Fantasztikus! Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Nagyon szép, kényelmes, színvonalas

 • 5.0
Halmai Mihályné
Érd
2017.08.02

Idegenvezető: Abszolút hibátlan

 • 5.0
Petőfalvi Rozália

2017.07.30

Program: Azt kaptuk, amit vártunk Idegenvezető: Nagyon felkészült, sokoldalú, érdekes, jó tájékoztatás, pontosságm segítőkész, figyelmes Autóbusz: Jó műsz. Áll. Kényelmes, tiszta Szállás: Tágas, tiszta

 • 5.0
Dr. Lachata István
Egerbakta
2017.07.27

Feleségemmel és lányommal egy négy napos, élménydús, jól szervezett úton vettünk részt. Már korábban is utaztunk a Proko Travellel, és most sem csalódtunk, nagyon jól éreztük magunkat. Idegenvezetőnk Dr.Kakuszi Péter volt, akiről csak a legjobbakat mondhatjuk: kiváló szakmai tudása, élvezetes ismertetői (amelyek nem nélkülözték a finom humort) lebilincselőek voltak. Jó "gazdája" volt a csoportnak, amelynek rokonszenvét hamar megnyerte. Barátságos, udvarias, empátiás és végtelenül segítőkész magatartása elismerésre és köszönetre méltó. Gépkocsivezetőnk Sanyi nagyon barátságos, segítőkész, a legnehezebb közlekedési helyzetben is megbízható, nyugodt volt. Nagyszerű munkájukat ezúton is köszönjük. Dr. Lachata István

 • 5.0
Horváth Nikolett
Miskolc
2017.07.24

2017.07.18-21-ig vettünk részt ezen az utazáson. Minden szuper volt, de két dolgot magasan kiemelnék: egyik az idegenvezetőnk -Dr. Kakuszi Péter- fantasztikus idegenvezető és kivételesen jó ember, csak köszönettel tartozunk, mert nagyon ritkán találkozunk ilyen nagyszerű emberrel, mint ő, illetve a másik pedig a szállás minősége, nagyon igényes, csendes, igazán kényelmes szobák, tágas terek, remek ételek. Köszönet mindenért!

 • 5.0
A hegyi doktor újra rendel
Wachau- Tirol - Ötztal - Innsbruck
Június 27. 5 nap 158 500 Ft
Augusztus 27. 5 nap 158 500 Ft

További 1 időpont

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 05. 5 nap 128 000 Ft
Augusztus 27. 5 nap 128 000 Ft

További 1 időpont

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 148 000 Ft

Bécs, Pozsony és Dél-Csehország
Bécs - Pozsony - Cezké Budejovice - Telc
Szeptember 14. 5 nap 105 000 Ft
Október 01. 5 nap 105 000 Ft

Passau-Budapest hajóval
Melk - Enns - Linz - Bécs - Pozsony - Krems
Szeptember 19. 5 nap 158 800 Ft

Kinyomtatom a programot
Több mint Bécs úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Túrázás Tirol Ny-i részén, kedvezményes felvonóárakkal
Augusztus 19. 5 nap 148 000 Ft
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich
Augusztus 05. 5 nap 128 000 Ft
Augusztus 27. 5 nap 128 000 Ft
Túrázás Ausztria zöld szívében
Erlaufsee, Puchberg, Mariazell - Ötschergraben
Szeptember 04. 5 nap 121 000 Ft

Utazások hasonló árban

Szlovénia legszebb tájain
Ljubljana – Bled – Bohinj – Postojna – Piran – Bovec
Augusztus 23. 4 nap 99 500 Ft
Szeptember 10. 4 nap 99 500 Ft
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Október 01. 5 nap 110 000 Ft
Október 01. 5 nap 129 000 Ft
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Szeptember 10. 4 nap 98 500 Ft
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága
Prága - Lednice – Brno – Karlovy Vary – Kutna Hora - Telc
Július 27. 4 nap 69 400 Ft
Augusztus 23. 4 nap 69 400 Ft
Barangolás Kelet-Magyarországon
Poroszló - Hortobágy - Debrecen - Túristvándi - Szatmárcseke - Csaroda - Tákos - Sárospatak - Széphalom - Sátoraljaújhely - Szerencs
Július 28. 3 nap 69 950 Ft
Szeptember 16. 3 nap 69 950 Ft