Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 13 - 19.
319 000 Ft
Április 13 - 19.
319 000 Ft
Április 29 - Május 05.
339 000 Ft
Április 29 - Május 05.
339 000 Ft
Augusztus 01 - 07.
309 000 Ft
Augusztus 23 - 29.
309 000 Ft
Az út áttekintése

·  Amsterdami gyémántok és hajókirándulás
·  Belgium bejárása: Brüsszel, Antwerpen
·  Tavasszal Keukenhof tulipánpark
·  Luxemburg, a Nagyhercegség fővárosa

Kis országok, mégis nagyhatalmak. Mindegyiknek megvan a maga karaktere, egyedi és érdekes kultúrával, lüktető, pezsgő mindennapi élettel.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa


Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – PASSAU

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után hegyeshalmi határátlépéssel utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő han­gulatos városban. Felkeressük híres dómját, melyben található a világ egyik legnagyobb orgonája, első királynénk, Gizella kápol­náját és a három folyó összefolyásának helyszínét is. Különleges élmény a földnyelv végén állva egyszerre látni a 3 folyót: Duna, Inn, Ilz. Nürnberg közelében lévő szállásunkon fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM

Utazás Németországon keresztül, Luxembourgba. Kb. 2 órás gyalogos városnézésünk során gyönyörködhetünk az ele­gáns városban. Látjuk milyen meredek fal biztosította a város védelmét az évszázadok során. Sétánk során megtekintjük a Miasszonyunk Katedrálist, ahova mai napig temetkezik a nagy­hercegi család, és a Nagyhercegi Palotát (kívülről). A szabad­program során lesz lehetőség olyan emléktárgyakat vásárolni, amelyek később is eszünkbe juttatják ezt a kicsi, de hangulatos várost. Szállás Brüsszel közelében (2 éj).

3. NAP: ANTWERPEN – BRÜGGE – BRÜSSZEL

Ezen a napon, utasaink választhatnak, egyik lehetőség: önálló program Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy tartalmas fakultatív kirándulást Belgium két leglátványosabb városába. Antwerpeni városnézéssel kezdjük programunkat. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a héthajós, fantasztikus gótikus katedrálist, ahol hatalmas, Rubens által fes­tett szárnyasoltárokban gyönyörködhetünk. Ezt követően a város főutcáján végiggyalogolva megyünk a Csokoládé Múzeumba. Látványos termekben mutatják be a folyamatot melynek vég­eredménye a finom csokoládé. A kiállítás végén kb. 6-8 különböző fajta csokoládét, folyékony állapotban lehet szabadon kóstolni, majd a shopban a széles választékból tudnak vásárolni. (A fakul­tatív kirándulás árában ennek a belépője is benne van). Délután folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet kis csatornáival sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A Városháza épülete és a Harangtorony a központ ékességei. A szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Visszaúton Brüsszelben megál­lunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Brügge kirándulás (2 belépővel): 50 €.

4. NAP TAVASSZAL: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kis­város. A városkát nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni, hanem a látványos főtere is emlékezetes marad. Folytatjuk utunkat a közeli Hágába, mely hivatalosan nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Buszos városnézésünket követően, megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét, a „Béke lángját” és egész Hollandia talán legszebb tengerparti szakaszát, ahol megmárthatjuk lábunkat az Atlanti-óceán hűs habjaiba. Délutáni programunk különbözik a tavaszi, ill. a nyári csoportok esetén. A tavaszi kirándulásaink utasai ezen a délutánon a Keukenhof virágparkot tekintik meg. Ez egy mesés tulipánbemutató, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Leírhatatlan a látvány, fan­tasztikus élmény. A park bejárása után szállásunkra buszozunk.

4. NAP NYÁRON: DELFT – HÁGA – KINDERDIJK

A nyári időszakban (amikor már nem nyílnak a tulipánok) Delft és Hága után nem a keukenhofi tulipánokat, hanem egy még külön­legesebb helyet, Kinderdijk-et nézzük meg. A területet az 1700‑as évek közepén alakították ki és a szélmalmok gazdasági felhasz­nálását mutatja be. Egymáshoz közel 19 szálmalom található itt. Fakultatív hajózási lehetőség a malmok közötti csatornákon. Ezt a különlegességet az UNESCO beválasztotta a Világörökségek közé. Az érdekes látványosság után elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM

Reggel bemegyünk Amsterdamba. Felkeresünk egy gyémánt­csiszoló üzemet, ahol elmagyarázzák és bemutatják, hogyan lesz a gyémántból briliáns. A végén árubemutató és vásárlási lehető­ség. Aki szívesebben menne inkább múzeumba, ők ehelyett el tudnak látogatni a Van Gogh Múzeumba, vagy Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményéhez a Rijks Múzeumba. (Előnyös a belépőjegyek előzetes internetes megvásárlása. Az időre tör­ténő jegyvásárlás esetén 9:15-öt javaslunk). Ezt követően besé­tálunk a központba, mely során érintjük a Rokint, a Damot, a Hansa-házakat és a Begijn-udvart. Programunkat 1 órás fakulta­tív hajókirándulással folytatjuk, mely során Amsterdam csatornáin utazunk. Délután szabadprogram is lesz, ekkor a híres Piros lámpás negyedet lehet megtekinteni egyedül, mert tilos ott a csoportve­zetés (az idegenvezető megmutatja a helyszínt). Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termé­kekből (a belépés és a bemutatók ingyenesek). A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Brüsszel közelében.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Fotóstopokkal haladunk: Európai Parlament épülettömbje, Királyi Palota, Bíróság… Ezt követő sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főte­rét, a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudula székesegyházat is. Brüsszelt elhagyva megállunk az egyik legő­sibb német városban, Trierben, melynek csodaszép épületeiből, műemlékeiből több az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Este érkezünk Mannheim közeli szállásunkra. Fakultatív vacsora.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST

Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Amszterdami hajózás15 €
Keukenhof (tavasszal)19 €
Kinderdijk hajózás (nyáron)kb. 30 €
Rijks Múzeum (egyénileg, megvásárlása előtt egyeztessen irodánkkal)23 €
Helyi és idegenforgalmi adók15 €

Belépők ára: kb.: május: 72 € nyár: 83 €; + 50 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Hegyaljai Béla, Maksa Katalin
Szentes
2023.08.17

Tartalmas, sokoldalú, színes program. A szolgáltatások színvonala magas. Az idegenvezető rengeteg információt adott át, az utasok igényeit figyelemmel kíséri. Az autóbusz kényelmes! Jól felszerelt, tágas, stb. A gépkocsi vezetők PROFIK! Maximálisan biztonságban éreztük magunkat végig! A hotelben tágas, jól felszerelt szobák voltak, bőséges s finom volt az étel, a vacsi ismétlődött többször.

 • 4.8
Kócsi György, Kócsi-Krivián Ágnes
Debrecen
2023.08.13

Az utazási összefoglalóba érdemes lenne a szállás pontos nevét feltüntetni. Így tudnánk készülni a várható felkészültségre, és a környékbeli látnivalókra.

 • 5.0
Albert Anikó, Papp Zalán
Kocs
2023.08.13

A program néhol kicsi feszített volt tempóban, de szép és érdekes helyeken jártunk. Az idegenvezető néha kicsit bizonytalannak tűnt a helyszín elérését illetően, nem feltétlenül ott kaptunk több szabadidőt ahol jó lett volna. A buszsofőrök kedvesek, viccesek, nagyszerű a helyismeretük, a buszban működött minden, ahogy kellett. A hockenheimi szállás az előzőekhez képest gyengébb volt, diákszálló hangulatú. Vacsorát nem kértünk, de a reggelik megfelelőek voltak.

 • 4.5
Reizinger László, Reizinger Lászlóné
Lébény
2023.08.11

A Rijks Múzeumba történő látogatást előzetes felmérés alapján kellett volna megszervezni, és a jegyeket előre megrendelni, mint a fakultatív vacsorát. A brüsszeli esti sétát az idegenvezető jelenlétével képzeltük volna el. Az autóbusz az igényünknek megfelelő volt, a sofőrök dícséretet érdemelnek, a nagyon jó vezetésért. A szállások, az utolsó kivételével, nagyon jók voltak. A reggeli és a vacsora bőséges, választékos volt, szintén az utolsót kivéve.

 • 5.0
Krucli Józsefné
Budapest
2023.07.28

Jó időbeosztás a programoknál, kiváló idegenvezetők. Az IBIS hotel azért hagy kivetnivalót maga után, pl. szűk szobák, a többi megfelelő volt.

 • 4.8
Bóta Zsuzsanna
Szolnok
2023.05.28

Jól szervezett, az időpontokat egyeztették, kihozták a maximumot, szuper volt. Nagyon jó utak, jó programok, jó idegenvezetés. Az idegenvezető az eddigi legjobb! Kulturált, ismereteit megosztotta, humoros, türelmes, ápolt. Az autóbusz kényelmes volt, tökéletes egy ilyen utazásra. A sofőrök kedvesek, udvariasok, ápoltak, jól vezetnek, türelmesek az utasokkal. Az első szállás jó volt, de az IBIS nem volt túl megfelelő, a hely is kissé szűkös volt. Az étkezés jó volt, kivéve a 2. napot amikor eléggé későn szolgálták fel a vacsorát. Kádár Zsoltot javaslom az év idegenvezetője címre.

 • 4.5
Viziné Vincze Zsuzsanna
Szombathely
2023.05.27

Nagyon jól összeállított program, felkészült idegenvezető. Nagyon tartalmas, feszített program. Kissé fárasztó volt, ezt erre számítottunk is. Nagyon segítőkész, jó humorú, idegenvezető, jó hangulatban telt az út. A busz tiszta, a sofőrök jól vezetnek, a DVD-ről való vetítést kissé hiányoltam. A szállás mindenütt nagyon jó volt, egyedül a reptér melletti volt egy kissé kényelmetlenes. Nagyon jó, bőséges, finomak voltak az ételek mindenütt.

 • 5.0
Bielik Ildikó
Szeged
2023.05.21

Tartalmas program. Szerintem a gyémántcsiszoló megtekintése helyett egy kiállítás szervezett megtekintése nagyobb élményt adott volna. Az idegenvezető tájékozott, sokoldalú, élvezetes hallgatni, rugalmas a tudása, felkészültsége kiemelkedő. Az autóbusz tiszta (rövidlábúak előnyben) :) Mindegyik szálloda tiszta volt, stílusában a reptéri szálloda 5*. A vacsora az amszterdami nap estéjén kissé későn volt, és rögtönzöttnek mutatkozott, de egyébként a többi az 5-ös.

 • 4.8
Versicsné Forray Zsuzsanna Andrea
Budapest
2023.05.17

A program kiemelkedő volt (a gyémántcsiszolón kívül). Az idegenvezető rendkívül felkészült, élvezetes, nagy tárgyi tudású, humoros. A sofőrök udvariasok, kedvesek bár a busz inkább szűkös volt. Az utolsó nap kivételével minden szálloda és étkezés kiváló volt. Az utolsó vacsora kissé ad hoc jellegű volt.

 • 4.5
Vajda Attila, Vajda Attiláné
Pilis
2023.05.13

Gazdagon összeállított volt a program. ☺ Zsolt nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik, és a tudását megosztotta velünk is (köszönjük). ☺ A busz tiszta és kényelmes, a sofőröknek hála biztonságban érezhettük magunkat. Az egyik szálláson nem lehetett az ablakot lecsukni és a légkondi nem működött elég jól. A reggeliknél volt, hogy a kiszolgálás lassú volt.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tulipánok országa, Hollandia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

289 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
5
NAP

4.9

37 értékelés

Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.

249 000 Ft-tól
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

289 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

279 000 Ft-tól
A szomszéd hegye mindig zöldebb
A szomszéd hegye mindig zöldebb
5
NAP

5.0

36 értékelés

Közkedvelt, intenzív csillagtúránk, mely keretében minden nap lehet túrázni az Alpok különböző pontjain.

298 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól