Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 19 - 24.
334 000 Ft
Június 28 - Július 03.
354 000 Ft
Augusztus 22 - 27.
354 000 Ft
Szeptember 09 - 14.
344 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
·  Mesés tájak a Gleccser Express-en
·  Havas hegycsúcsok látványa 3000 m magasból
·  Hajókirándulás többezer méteres csúcsok között

A világhírű Gleccser Expressel kb. 3 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, ez bakancslistás élmény.
Csorba Klára – A Proko Travel kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (62)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – STEYR

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába. A déli órák­ban egy történelmi hangulatú folyóparti kisvárost, Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai mindenki tetszését elnyerik. Városnézésünk után az Alpok többezer méte­res hegyei közt haladva gyönyörködhetünk a tájban. Este érke­zés az Innsbruck közeli szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expres­szével. Az elnevezését a különlegessége miatt kapta. A vonato­zás elején az Elő-Rajna szurdokában haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Tovább haladva Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán haladunk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. A zöldellő völgyek után hófödte hegy­csúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves, fából készült házakban. Svájc legnépsze­rűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express több szakaszban épült. A teljes útvonalon 1930. június 25-én indult meg az első vonat. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan terü­leteket is érint, melyeket gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéletes kilátást. Andermattban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennün­ket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz, ahol vacso­rával várnak bennünket. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj).

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD

Reggel a környéken kezdjük túrázásunkat. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. Az élményt még azzal is fokozták, hogy pár éve átadtak egy függőhi­dat, mely 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tud­nak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méte­res hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen. A hegytetőn, a gleccseren kb. 1 órás sétával eljuthatunk egy fantasztikus kilátóponthoz, ahonnan a Mont-Blanc is lát­ható. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etivaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése –, Közép-Svájc leg­gazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex települést érintve a milliomo­sok városába, Gstaadba érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: MONTREUX – CHILLON – VILLARS

A reggeli indulás után először a híres üdülőhelyet, Montreux-t tekintjük meg. A város jazzfesztiváljáról is híres. Séta a han­gulatos tóparton, melynek során a nevezetes kaszinót is lát­hatjuk. Amennyiben nincs bent rendezvény, a híres épületet belülről is megcsodáljuk. Folytatjuk utunkat a Genfi-tó men­tén és a tóparton található Chilloni várat keressük fel, mely Svájc egyik legjelentősebb középkori emléke. Délután megyünk vis­sza a hegyek közé. Látványos úton érjük el Villars városát, mely egy kedvelt svájci csokoládé névadója is. A mesés környezetben lévő városka hegyeire fogaskerekű kirándulóvonat is közleke­dik. Akinek kedve van, ezt is kipróbálhatja. Fent, közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség sétálni, közben egy apró tenger­szemet is megkerülhetünk. Tiszta időben innen is jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont-Blanc csúcsával. Késő délután visszaindulunk szállásunkra, vacsora.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk az ország egyik legszebb fekvésű taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3-4.000 m magas hegyeket, a szépen gondozott tóparti hegyoldalakat, városo­kat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből bus­szal folytatjuk utunkat. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta idő­ben innen jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándékokat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően a Lindt csokoládégyár üzletébe megyünk, mely Svájc egyik legismertebb márkája, itt válogathatunk a finom­ságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő szállodánkhoz.

6. NAP: TIROL – RATTENBERG – BUDAPEST

A sok természeti szépség után jöjjön egy kellemes kisváros, a parányi, középkori hangulatú Rattenberg. A város az üvegmű­vesek ausztriai központja. Végig sétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de mégis varázslatos várost ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Programunk után hazafelé indulunk. Hegyeshalmi határátlépést követően, Budapestre tervezett érkezés 21 óra ± 30 perc. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gleccser Expressz vonatjegy125 CHF
Glacier 3000 felvonójegy70 CHF
Hajójegy (Thun-Spiez)26 CHF
Chillon vár12 CHF
Villars fogaskerekű20 CHF
Helyi és idegenforgalmi adók15 CHF

Belépők ára: kb.: 268 CHF

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Katalin Kossuth
Iklad
2024.01.29

Szenzációs, nagyon szuper szervezett utazás volt.Idegenvezető:Prónay Ildikó munkáját 5* èrtékelem.Boros Zoltán buszvezető nagyon gyakorlott,magabiztosan vezetett.Szállás tiszta, gyönyörű kilátással. 2024-ben Csúcs Napok! Ott leszünk. Köszönöm

 • 5.0
Szoták Lászlóné
Forró
2023.08.28

Csodálatos utazásban volt részünk, remek programokkal! Fantasztikus volt az idegenvezető, felkészült, műveltsége széleskörű, segítőkész, türelmes, csodálatos ember! A gépkocsivez. udvarias, remek sofőr! Biztonságban éreztem magam! A busz, tiszta, kényelmes! A szállás kényelmes, tiszta, udvarias kiszolgálás, változatos étrend

 • 4.8
Buczi Tibor, Buczi Mária
Bajót
2023.08.27

Az idegenvezető felkészült, kedves, segítőkész, a busz tiszta, kényelmes volt. A gépkocsi vezető profi, kedves, a szállás rendes, tiszta, szép. Az étkezés finom, változatos.

 • 5.0
Dr. Gombos Éva, Dr. Sirály Péter
Kincsesbánya
2023.05.30

A program változatos, igen gazdag. Az idegenvezetés szuper, nagyon sok, értékes, új információt kaptunk - kedves, igényes, nagy tudású. A busz kényelmes, nem hangos, komfortos, tiszta. A sofőr pontos, profi (ezt érezni). A szállás megfelelő, az ételek elegendőek, finomak.

 • 5.0
Csizmaziáné Lovas Erzsébet
Szekszárd
2023.05.30

Imádtuk az utazást Ausztria és Svájc hegyei között. Zoli, a buszvezetőnk, mögött teljes biztonságban éreztük magunkat, pontos, precíz, minden nap patyolattiszta autóbusszal várta az útitársakat. Ildikó fantasztikus személyisége, óriási tudása, kedvessége teljesen elvarázsolt bennünket. A programok változatosak, élvezetesek voltak, üresjáratok nélkül. A szállodák tiszták, az ételek finomak voltak. Az egész utazás során éreztük, hogy nagyon gondosan szervezett, jól bejáratott kapcsolatokkal rendelkeznek, mindenhol szívesen várt, fogadott vendégek voltunk. Másodszor utaztunk az irodával, de biztosan folytatjuk. Hálásan köszönjük minden munkatársnak, hogy lehetőségünk volt gondtalanul élvezni a csodákat.

 • 5.0
Igazné Török Bernadett, Igaz István
Algyő
2023.05.29

Jó volt a program! Az idegenvezető lexikális tudása fantasztikus! A busz szuper, kényelmes a sofőr jófej, türelmes, pontos! A szállás tiszta, szép, modern. Az étkezés: megfelelő minőség és mennyiség volt.

 • 5.0
Szolcsán Lászlóné
Budapest
2022.09.29

2022 szeptemberi utazás. Nagyon vártam már ezt az utazást hiszen az előző utazásoknál is teljesen megvoltam elégedve mindennel.Természetesen ez most is így volt. Kiemelkedő Prónay Ildikó szaktudása a programok változatossága, probléma megoldó képessége, kedvessége. Az autóbusz sofőr Zoltán nagyon kedves, segítőkész tapasztalt biztonságban éreztem magam mindvégig. Meseszép látnivaló, gyönyörű tájak, hatalmas élményekkel teli utam volt csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fog csalódni. Biztos vagyok benne, hogy fogok még utazni újra velük hiszen már a harmadik utazáson vettem részt.

 • 5.0
Rácz József
Csongrád
2022.08.29

Ismét egy csodálatos Proko-Traveles úton vehettünk részt, ahol minden úgy történt, ahogy le volt írva. Az idegenvezető nagyon felkészült, jó szervező, sokat tanultunk tőle. A busz vezetője gyakorlott, ismeri az utat, biztonságban éreztük magunkat. A szálláshelyre érkezve minden nap takarította a buszt, így tisztaságban , saját magadnak irányítható klímával utaztunk a kényelmes buszban. Ami nem mellékes, mert az oda és a hazavezető út kicsit hosszú, de még ez az idő is szinte elrepült, mert itt sem maradtunk program nélkül, ezenkívül a buszból folyamatosan csodálatos látkép tárult elénk. ( a szomszéd fűje mindig zöldebb, és ez itt tényleg így volt). A szállások kifogástalanok voltak mindkét helyen, az ellátás is, a svájciak kicsit másképp főznek, de ezen szokások megismerése is az utakhoz tartozik. A program dús volt, jól szervezett, nem volt üresjárat, és mégsem volt fárasztó, hihetelenül feltöltött bennünket, nagyon jól éreztük magunkat, már tervezzük a következő Proko-s utat.

 • 5.0
Puskás Hajnalka
Kecskemét
2021.11.05

Varázslatos volt az őszi Alpokban túrázni, kirándulni. A Glacier 3000 miatt jöttem újra, de minden nap töltekeztem. Ildikó és Zoli szuper volt mindig. A svájci szálláson csodás volt a kilátás, de a csöpögött a Wc-tartály, amit nem orvosoltak, hiába szóltam a hotelnek. Köszönöm az extra szolgáltatásokat, mint pl. a transzfer, Covid teszt, telefontöltés. :) Köszönök mindent és kitartást kívánok!

 • 4.8
Kolin Edit
Pécs
2021.11.05

Változatos programunk volt, érdeklődésemnek megfelelő. Ildikó szuper idegenvezető, nagyon segítőkész. Zoltán kiváló sofőr, udvarias, biztonságosan vezette kényelmes buszunkat. A szállások tökéletesek voltak, minden igényt kielégítettek. Bőséges, ízletes volt az étkezés, helyi specialitásokat is kipróbálhattunk.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc repülővel és vonattal
Svájc repülővel és vonattal
5
NAP

4.9

25 értékelés

Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

594 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól