Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 21 - 26. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 25 - 30. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 25 - 30. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 11 - 16. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
·  Mesés tájak a Gleccser Express-en
·  Havas hegycsúcsok látványa 3000 m magasból
·  Hajókirándulás többezer méteres csúcsok között

A világhírű Gleccser Expressel kb. 3 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, ez bakancslistás élmény.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (56)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – STEYR

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába. A déli órákban egy történelmi hangulatú folyóparti kisvárost, Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai mindenki tetszését elnyerik. Városnézésünk után az Alpok többezer méteres hegyei közt haladva gyönyörködhetünk a tájban. Este érkezés az Innsbruck közeli szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével. Az elnevezését a különlegessége miatt kapta. A vonatozás elején az Elő-Rajna szurdokában haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Továbbhaladva Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. A zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves, fából készült házakban. Svájc legnépszerűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express több szakaszban épült. A teljes útvonalon 1930. június 25-én indult meg az első vonat. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyeket gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéletes kilátást. Andermattban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz, ahol vacsorával várnak bennünket. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj).

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD

Reggel a környéken kezdjük túrázásunkat. Svájc egyik leg­modernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m magasan lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. Az élményt még azzal is fokozták, hogy pár éve átadtak egy függőhidat, mely 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tudnak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyönyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méteres hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen. A hegytetőn, a gleccseren kb. 1 órás sétával eljuthatunk egy fantasztikus kilátóponthoz, ahonnan a Mont Blanc is látható. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etivaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése – Közép-Svájc leggazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex települését érintve a milliomosok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS

A délelőttöt Villars-ban töltjük. Látványos úton érjük el a települést, mely egy kedvelt svájci csokoládé névadója is. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a számunkra ingyen használható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi réten, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben innen is jól láthatóak a Francia- Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Kora délután érkezünk vissza szállásunkra. Aki akar, pihenhet, vásárolhat, vagy kedvező időjárás esetén a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást idegenvezetőnkkel. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk az ország egyik legszebb fekvésű taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3-4.000 m magas hegyeket, a szépen gondozott tóparti hegyoldalakat, városokat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal folytatjuk utunkat. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta időben innen jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándékokat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően a Lindt csokoládégyár üzletébe megyünk, mely Svájc egyik legismertebb márkája, itt válogathatunk a finomságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő szállodánkhoz.

6. NAP: TIROL – RATTENBERG – BUDAPEST

A sok természeti szépség után jöjjön egy kellemes kisváros, a parányi, középkori hangulatú Rattenberg. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végig sétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de mégis varázslatos várost ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Programunk után hazafelé indulunk. Hegyeshalmi határátlépést követően, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gleccser Expressz vonatjegy116 frank
Glacier 3000 felvonójegy70 frank
Hajójegy (Thun-Spiez)25 frank
TAX15 frank

Belépők ára: kb.: 226 frank

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Szolcsán Lászlóné
Budapest
2022.09.29

2022 szeptemberi utazás. Nagyon vártam már ezt az utazást hiszen az előző utazásoknál is teljesen megvoltam elégedve mindennel.Természetesen ez most is így volt. Kiemelkedő Prónay Ildikó szaktudása a programok változatossága, probléma megoldó képessége, kedvessége. Az autóbusz sofőr Zoltán nagyon kedves, segítőkész tapasztalt biztonságban éreztem magam mindvégig. Meseszép látnivaló, gyönyörű tájak, hatalmas élményekkel teli utam volt csak ajánlani tudom mindenkinek, nem fog csalódni. Biztos vagyok benne, hogy fogok még utazni újra velük hiszen már a harmadik utazáson vettem részt.

 • 5.0
Rácz József
Csongrád
2022.08.29

Ismét egy csodálatos Proko-Traveles úton vehettünk részt, ahol minden úgy történt, ahogy le volt írva. Az idegenvezető nagyon felkészült, jó szervező, sokat tanultunk tőle. A busz vezetője gyakorlott, ismeri az utat, biztonságban éreztük magunkat. A szálláshelyre érkezve minden nap takarította a buszt, így tisztaságban , saját magadnak irányítható klímával utaztunk a kényelmes buszban. Ami nem mellékes, mert az oda és a hazavezető út kicsit hosszú, de még ez az idő is szinte elrepült, mert itt sem maradtunk program nélkül, ezenkívül a buszból folyamatosan csodálatos látkép tárult elénk. ( a szomszéd fűje mindig zöldebb, és ez itt tényleg így volt). A szállások kifogástalanok voltak mindkét helyen, az ellátás is, a svájciak kicsit másképp főznek, de ezen szokások megismerése is az utakhoz tartozik. A program dús volt, jól szervezett, nem volt üresjárat, és mégsem volt fárasztó, hihetelenül feltöltött bennünket, nagyon jól éreztük magunkat, már tervezzük a következő Proko-s utat.

 • 5.0
Puskás Hajnalka
Kecskemét
2021.11.05

Varázslatos volt az őszi Alpokban túrázni, kirándulni. A Glacier 3000 miatt jöttem újra, de minden nap töltekeztem. Ildikó és Zoli szuper volt mindig. A svájci szálláson csodás volt a kilátás, de a csöpögött a Wc-tartály, amit nem orvosoltak, hiába szóltam a hotelnek. Köszönöm az extra szolgáltatásokat, mint pl. a transzfer, Covid teszt, telefontöltés. :) Köszönök mindent és kitartást kívánok!

 • 4.8
Kolin Edit
Pécs
2021.11.05

Változatos programunk volt, érdeklődésemnek megfelelő. Ildikó szuper idegenvezető, nagyon segítőkész. Zoltán kiváló sofőr, udvarias, biztonságosan vezette kényelmes buszunkat. A szállások tökéletesek voltak, minden igényt kielégítettek. Bőséges, ízletes volt az étkezés, helyi specialitásokat is kipróbálhattunk.

 • 5.0
Martonné K. Anna
Pécs
2021.11.05

Nagyon felkészült, széleskörű tájékoztatást kaptunk Ildikótól. Kedvesek a kis gesztusok, a konyak különösen meglepetés! Szép, tiszta, kényelmes autóbuszon utaztunk, a sofőr közvetlen és segítőkész, udvarias volt. A szállások korrektek, az étkezés "csak" jó, nem kiváló, de csak mert nem olyan, mint itthon. :)

 • 4.8
Tóth Lászlóné
Budapest
2021.11.05

Változatos, gyönyörű tájakon jártunk! Ildikó tárgyi tudása, empátiája, humora kiváló. Kényelmes, biztonságos autóbuszunk volt, Zoltán segítőkész, ragyogóan vezetett. A szállások kényelmesek voltak, jó helyen volt mindkettő, változatos és bőséges az ellátás (nekem csak a svájci leves nem tetszett). Nagyra értékelem, hogy a nehézségi fokot is megadják, így el tudom dönteni, hogy vállalom-e.

 • 4.8
Buzásné Kata
Debrecen
2021.01.31

Meseszerű! Az idegenvezető (Ildikó) mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Hatalmas tudással és empátiával bír. Látszik, hogy rajong a munkájáért. A gépkocsivezető (Zoltán), vérprofi, egy másodpercig sem éreztem azt, hogy ne lennék biztonságban. Rutinos és kiváló helyismerettel rendelkezik. A szállások egytől egyig makulátlan tiszták, kényelmesek, és borzasztóan kedves személyzettel rendelkeztek. Az étkezésnél külön hálával tartozom, hogy jeleztem az iroda felé, hogy vegetáriánus vagyok, és minden szállás tudott róla, készültek. A férjem húsevő, mindketten imádtuk a menüinket.(sajnos volt más irodánál, hogy a szálláson derült ki, hogy nem volt továbbítva a kérésem) A kirándulás elején még tartottam a programtól, mert tériszonyom van, nem szeretem a libegőket és a vízzel sem vagyunk éppen barátok. (mennyire ideális utat választottam magamnak :) Mire hazafelé indultunk rajongtam mind háromért. Persze nem kötelező a programokon részt venni, de ha a félelmeimre hallgatok, soha nem tudom meg, milyen csoda rejlik 3000 m-en. Javaslom, mindenkinek vágjon bele. Örök hálám a Proko Travelnek, hogy segítettek legyőzni a mumusaimat.

 • 5.0
Pipó Dénesné
Budapest
2020.08.14

Nagyon szeretek a Proko Travellel utazni. Ildi a legjobb idegenvezető és Zoli a legjobb buszvezető! Régi vágyam teljesült, hogy végre felülhettem a Gleccser expressre. Nagyon jól össze állított program.

 • 5.0
Bedőcsné Dávid Mária
Budapest, IV.
2020.08.06

Július 27. és augusztus 1. közötti úton vettünk részt a férjemmel. Ez volt a hetedik utunk Önökkel. Eredetileg a Híres felvonókon Svájcban útra jelentkeztünk, de az július 6.-án nem indult. A felajánlott utak közül helyette ezt választottuk és hatalmas élményben volt részünk. Ildikó és Zoli remek párosát most is élvezhettük. Pedig nem sokat pihenhettek, hisz egy héttel előtte már megtették ugyanezt az utat. Ildikó fáradhatatlanul mesélt mindenről és Zoli mögött teljes biztonságban éreztük magunkat a hágókon is! Köszönet mindkettőjüknek! Várom a jövő évet, hogy újabb élményekben legyen részem Önökkel. Sajnos kis nyugdíjasként évente csak egyszer engedhetetm meg magamnak az ilyen utakat. Üdvözlettel: Bedőcsné Dávid Mária

 • 5.0
Szemán Szabina
Miskolc
2018.07.04

A program sűrű de nagyon élvezetes. Az idegenvezető nagyon tájékozott. A busz tiszta, a vezető pontos és biztonságos. Nagyszerű volt a szervezés!

 • 4.5
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.
Július 17. 5 nap Ár: január közepén

Hegyek vonzásában
Igazán komplex bakancsos program Ausztria, Svájc és Olaszország hegyein keresztül, ahol túrázhatunk, felvonózhatunk és vonatozhatunk a Bernina-Expresszel is.
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén

Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.
Július 11. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 20. 5 nap Ár: január közepén
Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 17. 5 nap Ár: január közepén
Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Hegyek vonzásában
Igazán komplex bakancsos program Ausztria, Svájc és Olaszország hegyein keresztül, ahol túrázhatunk, felvonózhatunk és vonatozhatunk a Bernina-Expresszel is.
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Június 13. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 12. 5 nap Ár: január közepén
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

El Camino zarándokút Galíciában
A legkülönlegesebb utazásunk. Járjuk végig az El Camino utolsó 117 km-t szervezett keretek közt, de mégis a saját tempónkban. Elmélyülés és feltöltődés.
Szeptember 30. 9 nap Ár: január közepén
Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
A mesés 3 sziget, mint a gyöngyök. Egymás után felfűzve ragyognak a francia és olasz ékkövek.
Június 04. 9 nap Ár: január közepén
Június 30. 9 nap Ár: január közepén
Belgrádtól a Vaskapuig
Ezen az utunkon lehetőség nyílik hajózni a Duna egyik legizgalmasabb és legmélyebb szakaszán,a Vaskapunál és a Kazán-szorosnál.
Május 18. 4 nap Ár: január közepén
Június 23. 4 nap Ár: január közepén