Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 17 - 22. 248 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Június 17 - 22. 234 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 19 - 24. 252 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Szeptember 20 - 25. 236 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 29 - Október 04. 248 000 Ft Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
·  Mesés tájak a Gleccser Express-en
·  Havas hegycsúcsok látványa 3000 m magasból
·  Hajókirándulás többezer méteres csúcsok között

A világhírű Gleccser Expressel kb. 3 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, ez bakancslistás élmény.
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (54)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – STEYR

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába. A déli órákban egy történelmi hangulatú folyóparti kisvárost, Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai mindenki tetszését elnyerik. Városnézésünk után az Alpok többezer méteres hegyei közt haladva gyönyörködhetünk a tájban. Este érkezés az Innsbruck közeli szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével. Az elnevezését a különlegessége miatt kapta. A vonatozás elején az Elő-Rajna szurdokában haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Továbbhaladva Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. A zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves, fából készült házakban. Svájc legnépszerűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express több szakaszban épült. A teljes útvonalon 1930. június 25-én indult meg az első vonat. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyeket gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéletes kilátást. Andermattban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz, ahol vacsorával várnak bennünket. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj).

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD

Reggel a környéken kezdjük túrázásunkat. Svájc egyik leg­modernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m magasan lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. Az élményt még azzal is fokozták, hogy pár éve átadtak egy függőhidat, mely 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tudnak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyönyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méteres hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen. A hegytetőn, a gleccseren kb. 1 órás sétával eljuthatunk egy fantasztikus kilátóponthoz, ahonnan a Mont Blanc is látható. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etivaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése – Közép-Svájc leggazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex települését érintve a milliomosok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS

A délelőttöt Villars-ban töltjük. Látványos úton érjük el a települést, mely egy kedvelt svájci csokoládé névadója is. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a számunkra ingyen használható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi réten, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben innen is jól láthatóak a Francia- Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Kora délután érkezünk vissza szállásunkra. Aki akar, pihenhet, vásárolhat, vagy kedvező időjárás esetén a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást idegenvezetőnkkel. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk az ország egyik legszebb fekvésű taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3-4.000 m magas hegyeket, a szépen gondozott tóparti hegyoldalakat, városokat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal folytatjuk utunkat. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta időben innen jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándékokat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően a Lindt csokoládégyár üzletébe megyünk, mely Svájc egyik legismertebb márkája, itt válogathatunk a finomságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő szállodánkhoz.

6. NAP: TIROL – RATTENBERG – BUDAPEST

A sok természeti szépség után jöjjön egy kellemes kisváros, a parányi, középkori hangulatú Rattenberg. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végig sétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele vannak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de mégis varázslatos várost ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Programunk után hazafelé indulunk. Hegyeshalmi határátlépést követően, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Gleccser Expressz vonatjegy116 frank
Glacier 3000 felvonójegy70 frank
Hajójegy (Thun-Spiez)25 frank
TAX15 frank

Belépők ára: kb.: 226 frank

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Puskás Hajnalka
Kecskemét
2021.11.05

Varázslatos volt az őszi Alpokban túrázni, kirándulni. A Glacier 3000 miatt jöttem újra, de minden nap töltekeztem. Ildikó és Zoli szuper volt mindig. A svájci szálláson csodás volt a kilátás, de a csöpögött a Wc-tartály, amit nem orvosoltak, hiába szóltam a hotelnek. Köszönöm az extra szolgáltatásokat, mint pl. a transzfer, Covid teszt, telefontöltés. :) Köszönök mindent és kitartást kívánok!

 • 4.8
Kolin Edit
Pécs
2021.11.05

Változatos programunk volt, érdeklődésemnek megfelelő. Ildikó szuper idegenvezető, nagyon segítőkész. Zoltán kiváló sofőr, udvarias, biztonságosan vezette kényelmes buszunkat. A szállások tökéletesek voltak, minden igényt kielégítettek. Bőséges, ízletes volt az étkezés, helyi specialitásokat is kipróbálhattunk.

 • 5.0
Martonné K. Anna
Pécs
2021.11.05

Nagyon felkészült, széleskörű tájékoztatást kaptunk Ildikótól. Kedvesek a kis gesztusok, a konyak különösen meglepetés! Szép, tiszta, kényelmes autóbuszon utaztunk, a sofőr közvetlen és segítőkész, udvarias volt. A szállások korrektek, az étkezés "csak" jó, nem kiváló, de csak mert nem olyan, mint itthon. :)

 • 4.8
Tóth Lászlóné
Budapest
2021.11.05

Változatos, gyönyörű tájakon jártunk! Ildikó tárgyi tudása, empátiája, humora kiváló. Kényelmes, biztonságos autóbuszunk volt, Zoltán segítőkész, ragyogóan vezetett. A szállások kényelmesek voltak, jó helyen volt mindkettő, változatos és bőséges az ellátás (nekem csak a svájci leves nem tetszett). Nagyra értékelem, hogy a nehézségi fokot is megadják, így el tudom dönteni, hogy vállalom-e.

 • 4.8
Buzásné Kata
Debrecen
2021.01.31

Meseszerű! Az idegenvezető (Ildikó) mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Hatalmas tudással és empátiával bír. Látszik, hogy rajong a munkájáért. A gépkocsivezető (Zoltán), vérprofi, egy másodpercig sem éreztem azt, hogy ne lennék biztonságban. Rutinos és kiváló helyismerettel rendelkezik. A szállások egytől egyig makulátlan tiszták, kényelmesek, és borzasztóan kedves személyzettel rendelkeztek. Az étkezésnél külön hálával tartozom, hogy jeleztem az iroda felé, hogy vegetáriánus vagyok, és minden szállás tudott róla, készültek. A férjem húsevő, mindketten imádtuk a menüinket.(sajnos volt más irodánál, hogy a szálláson derült ki, hogy nem volt továbbítva a kérésem) A kirándulás elején még tartottam a programtól, mert tériszonyom van, nem szeretem a libegőket és a vízzel sem vagyunk éppen barátok. (mennyire ideális utat választottam magamnak :) Mire hazafelé indultunk rajongtam mind háromért. Persze nem kötelező a programokon részt venni, de ha a félelmeimre hallgatok, soha nem tudom meg, milyen csoda rejlik 3000 m-en. Javaslom, mindenkinek vágjon bele. Örök hálám a Proko Travelnek, hogy segítettek legyőzni a mumusaimat.

 • 5.0
Pipó Dénesné
Budapest
2020.08.14

Nagyon szeretek a Proko Travellel utazni. Ildi a legjobb idegenvezető és Zoli a legjobb buszvezető! Régi vágyam teljesült, hogy végre felülhettem a Gleccser expressre. Nagyon jól össze állított program.

 • 5.0
Bedőcsné Dávid Mária
Budapest, IV.
2020.08.06

Július 27. és augusztus 1. közötti úton vettünk részt a férjemmel. Ez volt a hetedik utunk Önökkel. Eredetileg a Híres felvonókon Svájcban útra jelentkeztünk, de az július 6.-án nem indult. A felajánlott utak közül helyette ezt választottuk és hatalmas élményben volt részünk. Ildikó és Zoli remek párosát most is élvezhettük. Pedig nem sokat pihenhettek, hisz egy héttel előtte már megtették ugyanezt az utat. Ildikó fáradhatatlanul mesélt mindenről és Zoli mögött teljes biztonságban éreztük magunkat a hágókon is! Köszönet mindkettőjüknek! Várom a jövő évet, hogy újabb élményekben legyen részem Önökkel. Sajnos kis nyugdíjasként évente csak egyszer engedhetetm meg magamnak az ilyen utakat. Üdvözlettel: Bedőcsné Dávid Mária

 • 5.0
Szemán Szabina
Miskolc
2018.07.04

A program sűrű de nagyon élvezetes. Az idegenvezető nagyon tájékozott. A busz tiszta, a vezető pontos és biztonságos. Nagyszerű volt a szervezés!

 • 4.5
Belánszky Lászlóné
Esztergom
2018.06.30

Változatos, színes, minden igényt kielégítő program. Az idegenvezető személyisége, hatalmas tudása, fáradhatatlansága felejthetetlenné tette az utat. A buszsofőr rutinos, jó helyismerettel rendelkezik.

 • 5.0
Riba Anna
Budapest
2018.06.29

Nagyon gazdag program, nincs sok üresjárat, sok élménnyel lettem gazdagabb az utazás során. Rengeteg információt kaptunk az idegenvezetőtől! A busz tiszta, illatos és kényelmes. A sofőr vérprofi! A szálláson kényelmes az ágy, tiszta minden, és isteni ételeket kaptunk. Az étkezések sosem voltak túl későn, a reggeli bőséges és finom. Ember-és utazközpontú szervezés!

 • 5.0
Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Augusztus 07. 5 nap 175 000 Ft

Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Szeptember 19. 7 nap 249 000 Ft

Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Augusztus 28. 5 nap 159 000 Ft

Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.
Október 10. 5 nap 419 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Híres felvonókon Svájcban
A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.
Augusztus 07. 5 nap 175 000 Ft
Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Szeptember 19. 7 nap 249 000 Ft
Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Augusztus 28. 5 nap 159 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

USA keleti part és Kanada
Boston - New York - Washington - Montreal - Ottawa - Québec
Szeptember 20. 13 nap 793 000 Ft
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.
Szeptember 21. 5 nap 129 000 Ft
Október 06. 5 nap 129 000 Ft
Látogatás a Szentföldre
Terra Sancta, azaz a Szentföld, mely a kereszténység, a zsidó vallás legszentebb helye, de  emellett még az iszlám vallásban is a harmadik legszentebb hely.
Szeptember 27. 5 nap 454 000 Ft

Utazások hasonló árban

Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Szeptember 19. 7 nap 249 000 Ft
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Lindau - Mainau - Bázel - Mulhouse - Ulm
Augusztus 15. 7 nap 204 000 Ft
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".
Szeptember 19. 7 nap 194 000 Ft
Körutazás és fürdőzés a cézárok földjén
Olaszországi utazásunk kellemes elegye a látnivalókban gazdag körutazásnak és tengerparti pihenésnek.
Szeptember 17. 9 nap 254 000 Ft
Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Szeptember 17. 9 nap 277 000 Ft