Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 16 - 20. 527 000 Ft Repülővel Vonattal Nem foglalható
Szeptember 17 - 21. 564 000 Ft Repülővel Vonattal Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Vonatozás, felvonózás, hajózás Luzernből
·  Utazási bérlettel minden program ingyenes
·  Havas hegycsúcsoktól az idilli városokig
·  Utazunk a világ legmeredekebb siklóján

"Svájc jelentős városai, különleges természeti csodái egy csokorban a világ legpontosabb vasúti közlekedési hálózatával."
Justin Erika – idegenvezető


Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + helyszínen vacsorázási lehetőség
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (13)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BASEL – LUZERN

Reggeli órákban idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre megyünk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről bus�­szal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal uta­zunk tovább Luzernbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci utazási bérletet használunk az utazásaink során (1 - 4. napig). Ennek árát a teljes részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass érvényes az összes vonatjegyre, felvonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amit a programunk során igénybe veszünk. Enélkül az igazolvány nél­kül ezek összköltsége több mint 140.000,- Ft lenne. (Utolsó nap a reptérre helyijáratos busszal megyünk ki.) Vonatunkkal Luzernbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, ami kb. 50 méterre van a pályaudvartól (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját mindenki maga viszi az állomástól a szállo­dáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba csomagolja. A nap hátralévő részében gya­logosan fedezzük fel Luzern értékeit. Városnézésünk során meg­tekintjük a híres fedett fahidat, az óváros mesés festett falú céhes házait, pompás régi épületeit, majd sétálunk a hangulatos tópar­ton. Mivel szállodánk a belváros szívében van, vacsorázásra min­den nap a közelben számtalan lehetőség kínálkozik.

2. NAP: LUZERN – VITZNAU – RIGI – STOOS

Egésznapos programunkat hajókirándulással kezdjük a Vierwaldstätti-tavon Luzernből Vitznau kikötőjéig. Itt Európa legrégebbi hegyi fogaskerekű vonatára szállunk. A 150 éves pályán emelkedünk fel a Rigi-hegy 1.800 m magas tetejére, miközben lélegzetelállító látványban lesz részünk, alattunk a fjordszerű tó, távolban az Alpok vonulata. Rigi Kulm vég­állomáson szállunk ki, ahol kilátó és étterem teszi teljessé a hegyi panorámát. Visszaúton a hegy túloldalára, Art Goldauba is fogaskerekűvel megyünk le. A városkából busszal utazunk tovább a stoosi felvonó völgyállomásához. A világ legmerede-kebb funicolaréjával 8 perc alatt jutunk fel Stoos hegyi falucs­kájába. A sikló alakja sem mindennapi, 4 összekapcsolt hordó alkotja. Fent sétálunk és gyönyörködünk a tájban. Az esti órák­ban busszal, majd vonattal utazva érkezünk vissza Luzernbe.

3. NAP: LUZERN – WENGEN – BERN – LUZERN

Reggeli után vonattal Lauterbrunnenbe utazunk, majd onnan fogaskerekűvel folytatjuk kirándulásunkat (a Swiss Passunknak köszönhetően ingyen) a 1.274 méter tengerszint feletti magas­ságban található Wengenbe. A település igazi gyöngyszem, amely teljesen el van zárva a klasszikus autós közlekedés elől, és utcáin csak elektromos járművek járhatnak. Érkezésünk után a szemünk elé tárul a „Svájci Triász”: az Eiger, a Mönch, és a Jungfrau magasztos hegycsúcsai közül a „Fiatalasszony” több mint 4.000 m-es csúcsa. Ez a régió az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. Szép idő esetén meseszép a látvány. A hegyi faluból lejőve megállunk Interlakenben, ahol szabadprogram, ebédelési lehetőséggel. Ezután folytatjuk utunkat, és Bernbe utazunk. Megérkezésünk után besétálunk a főváros központjába. Városlátogatásunk során megnézzük a parlamentet, ahonnan szép rálátás lesz az Aare folyóra, továbbsétálva lefényképezhet­jük az Óratornyot, a Városházát, és közben láthatjuk a festői utcai díszkutakat is. A Világörökségek listáján is szerepel az árkádos belváros. Vonattal az esti órákban érkezünk vissza Luzernbe.

4. NAP: STANSERHORN – ZÜRICH – BASEL

Reggeli után rövid vonatozással érjük el a hangulatos kantoni fővárost, Stanst. Itt a világon egyedülálló, nyitott tetejű cabrio felvonóval megyünk fel a Stanserhorn közel 2.000 m magas csúcsára, ahol kb. egy órás kirándulást teszünk. Mesés a pano­ráma a környék tavaira és a környező hegyekre. Ha szeren­csénk van, mormotákat is láthatunk. Kora délután érkezünk vissza Luzernbe, ahol felvesszük csomagunkat, és továbbuta­zunk az ország legnagyobb városába, Zürichbe. A vasútállo­más csomagmegőrzőjében elhelyezzük csomagjainkat, majd városnézésünket a híres Bahnhofstrassén kezdjük. Ez a világ egyik legelegánsabb, de legdrágább utcája is. Elmegyünk a Fraumünsterig, melynek mesés ablakait Chagall készítette el. Vele szemben a Limmat folyó túloldalán található a monumen­tális Grossmünster. Szabadidő alatt ki lehet sétálni a hangulatos Zürichi-tó partjáig. Este vonattal megyünk a Rajna partján fekvő Basel városába, ahol aznap esti szállásunk is lesz.

5. NAP: BASEL – BUDAPEST

Reggeli után megtekintjük a Rajna partján fekvő Baselt, mely Svájc 3. legnagyobb városa. A település legszebb része az óvá­rosi Piactér a Városházával és a folyópart. Látványos a Münster és annak gótikus kerengője. Egységes, kellemes hangulatú város Basel, mely mindenki tetszését elnyeri. Délután busszal a Basel melletti reptérre megyünk, és onnan repülünk haza Budapestre. A Liszt Ferenc repülőtérre érkezés – menetrend szerint –, az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Helyi és idegenforgalmi adók18 frank

Belépők ára: kb.: 18 frank

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.8
Szállás
5.0
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Balogh Imre Mihály
Debrecen
2022.10.20

Kedvenc városunkban, Luzernben volt a szállás, olyan helyeket is érintett, ahol még nem voltunk (Stoos, Basel), egyensúlyban volt a város/természet. Az idegenvezető felkészült volt. Különösen a baseli szállás tetszett. Mindkét szálláshelyen bőséges választék volt, zsúfoltság nélkül.

 • 5.0
Csörsz Krisztián
Kazincbarcika
2022.10.18

Precízen szervezett, minőségi.

 • 4.8
Tercsiné Tóth Ilona
Kecskemét
2021.11.05

Érdekességeket, különlegességeket mutatott meg a túra. Gyönyörű tájakon jártunk. Ildikó profi, nagy tudású, jó vezetői és előadói készséggel rendelkezik. Rugalmas és megértő. A hotelek kiváló helyen voltak, tiszták és kényelmesek. Az ágyak is kényelmesek, a bútorzat praktikus. Változatos ételeket ettünk, kiváló volt az ellátás, udvarias a személyzet.

 • 5.0
Mádai János
Balatonfüred
2021.11.05

Érdekes, izgalmas is volt az utazás, túl a helyi adott látnivalókon. Ildikó profi, felkészült, kedves ,segítőkész idegenvezető. A szállás teljesen korrekt volt! A reggeli tökéletes kínálattal.

 • 5.0
Rózsáné B. Marianna
Karcag
2021.11.05

Ildikó felkészült, precíz idegenvezető! Nagyon szép, kényelmes, könnyen megközelíthető szállodákban aludtunk, a reggeli pedig bőséges és választékos volt.

 • 5.0
Lőrincz Mné és Zsuzsa
Budapest
2021.11.05

Csodálatos volt!

 • 5.0
dr.Várkonyi Vera
Budapest
2021.10.23

Kedves Ildikó! Nagyon köszönöm az igen racionálisan és átgondoltan szervezett utat és a sok értékes információt a kis alpesi országról. igen jól éreztük magunkat! Üdvözlettel: Várkonyi Vera

 • 5.0
Csörsz Krisztián
Kazincbarcika
2022.10.25

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Huszár Jenő
Szeged
2022.10.21

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Csöndes Jánosné
Budapest
2022.10.18

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Svájc repülővel és vonattal úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Svájci hegyek közt télen
Március 29. 4 nap Ár: december közepén
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén