Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 10 - 17. 748 000 Ft Repülővel Hajóval Árak és foglalás
Október 17 - 24. 728 000 Ft Repülővel Hajóval Nem foglalható
Az út áttekintése

·  3 nap a Níluson 5 csillagos szállodahajón
·  Luxor, a királyok völgye, a híres sírokk al
·  Kairó, a nyüzsgő főváros és Abu Simbel
·  Ami a Nílust kordában tartja: az Asszuáni-gát

A történelem könyvek lapjai elevenednek meg az út során. Páratlan élmény a Nílus menti kultúra több ezer éves emlékei között sétálni.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
5 csillagos szállodák és 5 csillagos szállodahajó
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – KAIRÓ

Menetrend függvényében elutazunk Kairóba. Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: KAIRO – PIRAMISOK – MEMPHIS – SZAKKARA

A mai napon a gízai piramisokhoz látogatunk el: Kheopsz, Khephrén és Mükerinosz fáraók piramisai az Óbirodalom ide­jén épültek, kb. 5.000 évvel ezelőtt. A Kheopsz-piramis, amely a legnagyobb és legrégibb, az ókori világ hét csodájának egyet­len megmaradt műalkotása. Természetesen látni fogjuk a piramisok őrzőjét, a Szfinxet is. Ellátogatunk még a Memphis- Szakkara régióba is. Itt található az ókori főváros, Memphis leg­ősibb temetője. A régió leghíresebb síremléke Dzsószer fáraó lépcsős piramisa. Útközben vásárlási lehetőség lesz egy par­füm boltban. Kairóba visszaérve a szálláson vacsora, majd lehe­tőség lesz egy zenés fényjáték megtekintésére a piramisoknál. Fakultatív zene és fényjáték a piramisoknál: 70 USD.

3. NAP: KAIRÓ

Reggeli a szállodában. Mai első programunk a híres Egyiptomi Múzeum lesz, mely falai a világ leggazdagabb egyiptoló­giai gyűjteményét rejtik. Ezt követően az óvárost keressük fel, ahol ellátogatunk a Salah El Din citadellára és a Mohamed Ali mecsetbe. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz szuvenírokat vásárolni a híres Khan el-Khalili bazárban. Este megtekinthetünk egy zenés hastánc műsort vacsorával együtt egy nílusi hajón. Aki nem vesz részt a táncos vacsorán, nekik a szállodában lesz a vacsora. Fakultatív vacsora hastánc show-val 65 USD.

4. NAP: KAIRÓ – ASSZUÁN

Reggelit követően a menetrend függvényében belső repülőjárattal elutazás Asszuánba, majd megérkezést követően a nagy gátat tekintjük meg, melynek megépítése Nasszer elnök nevéhez köthető. Behajózás. Szállás és vacsora a hajón. Kezdetét veszi a 3 napos hajóutunk a Níluson. Ezt követően ellátogatunk a Philai ókori templomegyütteshez, amely a Nílus egyik apró szigetén található. Szállás és vacsora a hajón. (3 éj)

5. NAP: ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU

Reggeli a hajón. Fakultatív kirándulás Abu Simbel-be busszal. E műemléknek különleges története van: 1979-óta az UNESCO Világörökségek listáján szerepel. A templomokat a Nílus fel­duzzasztása miatt el kellett költöztetni eredeti helyéről, hogy a Nasszer-tó ne lepje el azokat. A templomokat 5 év alatt bon­tották szét és építették fel újra 64 méterrel magasabban az abu szimbeli fennsíkon egy szigeten. Programunk végén visszatérés a hajóra. Fakultatív kirándulás Abu Simbelbe: 110 USD. A délután folyamán Kom Ombo felé hajózunk, majd megnézzük a Sobek templomot. Ezt követően Edfu felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora a hajón.

6. NAP: EDFU – LUXOR

A hajón elfogyasztott reggelink után Edfu híres templomát, a Horus templomot tekintjük meg, mely az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori templom. Más Nílus menti templomoktól elté­rően a folyótól kb. 1 km-re épült, kb. 200 éven keresztül. Az épü­leteken jó állapotban megmaradt hieroglifák derítettek fényt a Hórusz kultusz és a körülöttük lévő templomok vallási szokásaira. Úgy tartják, hogy a templom a Hórusz és Széth közötti nagy össze­csapás helyszínére épült. Visszatérés a hajóra, este vacsora a hajón.

7. NAP: LUXOR

Reggeli után az egész napos programunk során megismerke­dünk Luxor nevezetességeivel. A Királyok-völgye a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelye, ahol Tutanhamon sírja is talál­ható. Hatsepszut-temploma arányos szépségével az ókori temp­lom építészet talán egyik legszebb épülete volt. A Memnon Colossusok két hatalmas ülőszobrai, a tébai nekropoliszban már 3.400 éve állnak. Karnak templomai a második legfon­tosabb turisztikai célpont Egyiptomban. Megfelelő időjárási viszonyok estén lehetőség van hőlégballonnal felemelkedve az égből is körbetekinteni a mesés vidéken. Hőlégballonozás Luxornál: 140 USD (helyszínen fizetendő). Este elfoglal­juk szállásunkat Luxorban, vacsora a szállodában.

8. NAP: LUXOR – KAIRÓ – BUDAPEST

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, és a menetrend függvényében kairói átszállással hazautazunk Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Egyiptomi vízum: 25 USD (helyszínen fizetendő).Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. 

A fakultatív programok a helyszínen fizetendők.

A részvételi díj nem tartalmazza a vízum díját. A díj, 25 USD a helyszínen fizetendő Kairóba érkezéskor. Az arab országokban szokás a baksis adása. Ennek költsége 5-6 USD/nap/fő, összesen kb. 50 USD/fő. 

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend alapján Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.4
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Süveg József Miklós, Dr. Kovács Julianna
Szeged
2023.05.27

Amit ígért a program, teljesen megkaptuk, sőt plusz lehetőségeket is láthattuk, választhattunk. Minden tökéletesen rendben volt: segítőkészég, tempó. A helyi viszonyokhoz maximális alkalmazkodás és igazodás, pl. korábbi kelés, kisebb tömeg, max. hőség kerülése. Mindig minden rendben volt!

 • 5.0
Gyalog Zsoltné, Gyalog Zsolt, Gyalog Zsolt Ádám
Gyenesdiás
2023.05.25

Jól szervezett. Sok mindent láttunk. Az idegenvezetés kiváló, az egyiptomi idegenvezető is profi volt. A busz kényelmes volt, a sofőrök nagyon jól vezettek. A szálláson mindent megkaptunk, az étkezés 5/5, mert minden finom volt.

 • 5.0
Péterfalvi Géza László, Péterfalviné Kalmár Piroska
Szekszárd
2023.05.24

Nagyon gazdag, jó a program, kicsit sok a vásárlási lehetőség.

 • 4.5
dr. Fekete Csongor Ferenc és Csongorné
Tök
2023.05.22

Idegenvezetés: 5* A magyar és az egyiptomi idegenvezetés is kiváló. Magas szintű volt. Köszönjük!!

 • 5.0
Juhász Béláné, Juhász Béla
Tamaörs
2023.05.21

Az idegenvezetés színvonala kiemelkedő. Köszönjük az idegenvezetőink, Zita és az egyiptomi Ali munkáját. Minden 5-ös, de sajnos a hajón nekünk nem volt melegvíz.

 • 5.0
Gyalog Zsoltné
Gyenesdiás
2023.05.13

Fantasztikus utazáson vettünk részt a Nílus menti birodalom körül. Mesés tájakon jártunk az idegenvezetőnk nagyon felkészült nagy tudású figyelmes emberek voltak!! Mindent megtettek azért hogy maximálisan jól érezzük magunkat!!! Hálás köszönettel tartozunk, Az iroda is jól szervezetten bonyolította le az utat, hazaérkezésünkor eltűnt az egyik csomagunk, de a segítségükkel utólag ez is meglett!!! Mindenkinek szívből ajánlom ha biztonságos, jól szervezett, útra vágynak csak a Proko Travelt válasszák, az utazónak nincs más dolga csak hátradőlhetsz és élvezi az utazást!! Mindenkinek köszönjük a sok élményt, látnivalót, tapasztalat ot!! Az idegenvezetőnk B, Zita tanácsait megfogadtuk semmi problémánk nem volt!!!

 • 4.8
Dr. Fehér D - Lázár F.
Szeged
2023.05.12

Tökéletes a program.

 • 5.0
Liktor Eszter
Budapest
2023.05.11

Teljes körű élményt ad.

 • 5.0
Köbölkuti Ágnes
Budapest
2023.05.03

Az utazási iroda programjait rugalmasan kezelte az idegenvezető - ez tetszett. Sokszor túl korán keltünk, az információk megfelelőek voltak. Az étkezésnél a csomagolt reggeli gyenge volt, a többi magas színvonalú.

 • 4.5
Sebesta Judit
Fót
2023.05.02

A szállodák jók voltak, főleg a Luxorban lévő, egyedül a hajó miatt adtam 4 pontot a szállásokra, minden más 5/5.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
A Nílus menti birodalom, Egyiptom úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Október 11. 5 nap 165 000 Ft

Utazások hasonló árban

A Selyemút birodalma, Üzbegisztán
Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk. Az emberek népviseletben járnak és mosolyuk "aranyat ér". Az utazás végére eldönthetjük, melyik finomabb? A magyar rízseshús, a spanyol paella vagy az üzbég plov.
Október 21. 10 nap 748 000 Ft