Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 14 - 21. Ár: január közepén Repülővel Hajóval Előzetes helyfoglalás
Október 13 - 20. Ár: január közepén Repülővel Hajóval Előzetes helyfoglalás
Október 27 - November 03. Ár: január közepén Repülővel Hajóval Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Kheopsz és Dzsószer fáraó piramisai
·  4 nap a Níluson 5 csillagos szállodahajón
·  Ami a Nílust kordában tartja: az Asszuáni-gát
·  Kairó, a nyüzsgő főváros és Abu Simbel kőóriásai

A történelem könyvek lapjai elevenednek meg az út során. Páratlan élmény a Nílus menti kultúra több ezer éves emlékei között sétálni.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

Szállás:
4 és 5 csillagos szállások
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – KAIRÓ

Menetrend függvényében elutazunk Kairóba. Megérkezés után transzfer a szállodába (1 éj), majd vacsora.

2.     NAP: KAIRÓ – LUXOR

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Luxorba. Érkezést követően Luxor látványosságait fedezzük fel: Királyok-völgye, Hatsepszut-temploma, Memnon Colossus. Ebédünket már a hajón fogjuk elkölteni. Vacsora és szállás a hajón (4 éj).

3.     NAP: HAJÓN: LUXOR – EDFU – KOMOMBO

Reggeli a hajón, majd megtekintjük a Luxor és Karnak templomokat. Edédre visszatérünk a hajóra, miközben Edfu irányába haladunk. Edfuba érkezést követően a Horus templomot nézzük meg. Programunk végén visszamegyünk a hajóra, ami Komombo irányába indul tovább. Szállás és vacsora, mint előző nap.

4.     NAP: HAJÓN: KOMOMBO – ASSZUÁN

Reggeli után a komomboi Sobek templomot nézzük meg. Ezt követően Asszuánba hajózunk, ebéd a fedélzeten. Asszuánba érkezve megnézzük a híres gátat, melynek megépítése Nasszer elnök nevéhez köthető. Ezt követően ellátogatunk a Philai ókori templomegyütteshez, amely a Nílus egyik apró szigetén található. Szállás és vacsora a hajón.

5.     NAP: HAJÓN: ASSZUÁN – ABU SIMBEL

Reggeli a hajón. Fakultatív kirándulás Abu Simbel-be busszal. E műemléknek különleges története van, mivel el kellett költöztetni eredeti helyéről. Hogy miért, azt idegenvezetőnk elmeséli. Programunk végén visszatérés a hajóra. *f*Fakultatív kirándulás Abu Simbelbe: 75 USD*/f*

6.     NAP: ASSZUÁN – KAIRÓ – GÍZA – SZAKKARA – MEMPHIS – KAIRÓ

Reggeli a hajón, majd transzfer az asszuáni repülőtérre, visszautazás Kairóba. A megérkezést követően Gízába utazunk. Itt látható Egyiptom három leghíresebb piramisa, melyek az Óbirodalom idején épültek, kb. 5000 évvel ezelőtt. A Kheopsz-piramis, amely a legnagyobb és legrégibb, az ókori világ hét csodájának egyetlen megmaradt műalkotása. Természetesen látni fogjuk a piramisok őrzőjét, a Szfinxet is. Ellátogatunk még a Memphis-Szakkara régióba is. Itt található az ókori főváros, Memphis legősibb temetője. A régió leghíresebb síremléke Dzsószer fáraó lépcsős piramisa. Útközben vásárlási lehetőség lesz egy parfüm és papírusz boltban. Kairóba visszaérve a szálláson vacsora, majd lehetőség lesz egy zenés fényjáték megtekintésére a piramisoknál. Fakultatív zene-és fényjáték a piramisoknál: 65 USD

7.     NAP: KAIRÓ

Reggeli a szállodában. Mai első programunk a híres Egyiptomi Múzeum lesz. Ezt követően az óvárost keressük fel, ahol ellátogatunk a Salah El Din citadellára és a Mohamed Ali mecsetbe. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz szuvenírokat vásárolni a híres Khan el-Khalili bazárban. Este megtekinthetünk egy zenés hastánc műsort vacsorával együtt egy nílusi hajón. Aki nem vesz részt a táncos vacsorán, nekik a szállodában lesz a vacsora. Fakultatív vacsora hastánc show-val 65 USD

8.     NAP: KAIRÓ – BUDAPEST

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, és a menetrend függvényében hazautazunk Budapestre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A részvételi díj tartalmazza a belépőket. A fakultatív programok a helyszínen fizetendők.


A részvételi díj nem tartalmazza a vízum díját. A díj, 25 USD a helyszínen fizetendő Kairóba érkezéskor. Az arab országokban szokás a baksis adása. Ennek költsége 5 USD/nap/fő, összesen kb 40 USD/fő. 

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend alapján Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
A Nílus menti birodalom, Egyiptom úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Kiruccanás Erdély Kapujába
Igazán kényelmesen, csillagtúra szerűen fedezhetjük fel Erdély épített és természeti látnivalóit ezzel a aktív, 5 napos programmal.
Július 26. 4 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 4 nap Ár: január közepén
Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Július 22. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 23. 6 nap Ár: január közepén
Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Nagy erdélyi körutazás
7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.
Június 15. 7 nap Ár: január közepén
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Június 04. 5 nap Ár: január közepén
Szeptember 03. 5 nap Ár: január közepén
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Május 13. 10 nap Ár: január közepén
Június 17. 10 nap Ár: január közepén
Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Május 04. 8 nap Ár: január közepén
Június 01. 8 nap Ár: január közepén
Fehér éjszakák
9 ország 6 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Július 17. 9 nap Ár: január közepén