Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Afrika  /  Egyiptom
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 14 - 21.
729 000 Ft
Április 21 - 28.
729 000 Ft
Október 08 - 15.
739 000 Ft
Október 15 - 22.
739 000 Ft
Az út áttekintése

·  3 nap a Níluson 5 csillagos szállodahajón
·  Ami a Nílust kordában tartja: az Ass zuáni-gát
·  Luxor, a királyok völgye, a híres sírokkal
·  Kairó, a nyüzsgő főváros és Abu Simbel

A történelem könyvek lapjai elevenednek meg az út során. Páratlan élmény a Nílus menti kultúra több ezer éves emlékei között sétálni.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
5 csillagos szállodák és 5 csillagos szállodahajó
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: BUDAPEST – KAIRÓ

Menetrend függvényében elutazunk Kairóba. Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: KAIRO – PIRAMISOK – MEMPHIS – SZAKKARA

A mai napon a gízai piramisokhoz látogatunk el: Kheopsz, Khephrén és Mükerinosz fáraók piramisai az Óbirodalom ide­jén épültek, kb. 5.000 évvel ezelőtt. A Kheopsz-piramis, amely a legnagyobb és legrégibb, az ókori világ hét csodájának egyetlen megmaradt műalkotása. Természetesen látni fogjuk a pirami­sok őrzőjét, a Szfinxet is. Ellátogatunk még a Memphis-Szakkara régióba is. Itt található az ókori főváros, Memphis legősibb temetője. A régió leghíresebb síremléke Dzsószer fáraó lépcsős piramisa. Útközben vásárlási lehetőség lesz egy parfüm bolt­ban. Kairóba visszaérve a szálláson vacsora.

3. NAP: KAIRÓ

Reggeli a szállodában. Mai első programunk a híres Egyiptomi Múzeum lesz, melynek falai a világ leggazdagabb egyiptoló­giai gyűjteményét rejtik. Ezt követően az óvárost keressük fel, ahol ellátogatunk a Salah El Din citadellára és a Mohamed Ali mecsetbe. Szabadidő keretében lehetőségünk lesz szuveníro­kat vásárolni a híres Khan el-Khalili bazárban. Este megtekint­hetünk egy zenés hastánc műsort vacsorával együtt egy nílusi hajón. Aki nem vesz részt a táncos vacsorán, nekik a szállodában lesz a vacsora. Fakultatív program: hastánc show vacso­rával: 70 USD.

4. NAP: KAIRÓ – ASSZUÁN

A reggeli hidegcsomagot felvéve a kora reggeli órákban belső repülőjárattal elutazás Asszuánba, majd megérkezést követően a nagy gátat tekintjük meg, melynek megépítése Nasszer elnök nevéhez köthető. Elfoglaljuk tusolós/wc-s szobáinkat a hajón. Szállás és vacsora három napon keresztül ezen a hajón lesz. Elhelyezkedésünk után indulunk a Níluson felfelé. Ezt követően ellátogatunk a Philai ókori templomegyütteshez, amely a Nílus egyik apró szigetén található. Szállás és vacsora a hajón. (3 éj)

5. NAP: ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU

Reggeli a hajón. Fakultatív buszos kirándulás Abu Simbel-be. Kiszállunk a hajóból és a kora reggeli órákban indul autó­buszunk. E műemléknek különleges története van: 1979 óta az UNESCO Világörökségek listáján szerepel. A templomokat a Nílus felduzzasztása miatt el kellett költöztetni eredeti helyé­ről, hogy a Nasszer-tó ne lepje el azokat. A templomokat 5 év alatt bontották szét és építették fel újra 64 méterrel maga­sabban az abu szimbeli fennsíkon egy szigeten. Programunk végén visszatérés a hajóra. Fakultatív kirándulás Abu Simbelbe: 130 USD. A délután folyamán Kom Ombo felé hajózunk, majd megnézzük a Sobek templomot. Ezt követően Edfu felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora a hajón.

6. NAP: EDFU – LUXOR

A mai napon is korán indulunk: Edfu híres templomát, a Horus templomot tekintjük meg, mely az egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori templom. Más Nílus menti templomoktól eltérően a folyótól kb. 1 km-re épült, kb. 200 éven keresztül. Az épületeken jó állapotban megmaradt hieroglifák derítet­tek fényt a Hórusz kultusz és a körülöttük lévő templomok val­lási szokásaira. Úgy tartják, hogy a templom a Hórusz és Széth közötti nagy összecsapás helyszínére épült. Visszatérés a hajóra, este vacsora a hajón.

7. NAP: LUXOR

Reggeli után az egész napos programunk során megismerke­dünk Luxor nevezetességeivel. A Királyok-völgye a világ egyik leghíresebb régészeti lelőhelye, ahol Tutanhamon sírja is talál­ható. Hatsepszut-temploma arányos szépségével az ókori templom építészet talán egyik legszebb épülete. A Memnon Colossusok két hatalmas ülőszobrai, a tébai nekropoliszban már 3.400 éve állnak. Karnak templomai a második legfon­tosabb turisztikai célpont Egyiptomban. Megfelelő időjárási viszonyok estén lehetőség van hőlégballonnal felemelkedve az égből is körbetekinteni a mesés vidéken. Hőlégballonozás Luxornál: 150 USD (helyszínen fizetendő). Este elfoglal­juk szállásunkat Luxorban, vacsora a szállodában.

8. NAP: LUXOR – KAIRÓ – BUDAPEST

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és menetrend függvé­nyében kairói átszállással hazautazunk Budapestre.

Az útlevélnek a hazautazás napját követően még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Egyiptomi vízum: 28 USD/fő (helyszínen fizetendő). Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. Fakultatív kirándulások ára összesen: 350 USD

A fakultatív programok a helyszínen fizetendők. A részvételi díj nem tartalmazza a vízum díját. A díj, 25 USD a helyszínen fizetendő Kairóba érkezéskor. Az arab országokban szokás a baksis adása. Ennek költsége 5-6 USD/nap/fő, összesen kb. 50 USD/fő.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend alapján  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Győri Róbertné , Győri Róbert
Kalocsa
2023.10.28

Az egész út nagyon szuper volt ! A programok nagyon jól szervezetek voltak . Szinte minden óra , perc be van osztva ! Az idegenvezető nagyon felkészült , és nagyon segítőkész volt (Zita , Ali) ! A szállás és ellátás is nagyon jó volt ! "Egy kis megjegyzés: a kairói bazárt ki lehetne hagyni , inkább azt a plussz időt vagy a kairói múzeumra vagy a gízai piramisokra lehetne fordítani ." Köszönjük PRoko TRavel A felejthettetlen élményt !

 • 5.0
József és Anikó
Kiskunfélegyháza
2023.10.28

A program összeállítása nagyon jó, a rengeteg élmény most kezd letisztulni bennem. Fantasztikus egy hetet varázsolt nekünk Zita, akinek igazából nem tudunk a tevékenységére ötöst adni, mert minimum hatost érdemelne. Kiemelném a helyi idegenvezető Ali segítségét is, aki a háttérben minden gyakorlati kérdést elintézett, hogy a program gördülékeny legyen. Az autóbuszok kényelmesek voltak, vezetőik segítőkészek, és a legnagyobb forgalomban is biztonsággal vezettek. A szállások minden igényt kielégítettek. Az étkezések kifogástalanok voltak. Egyedül az utolsó szállásunkon volt gyengébb az étkezés és felszolgálás. Talán ha ez lett volna az első, akkor ez nem szembetűnő, de az előző lakomákhoz képest érezhető volt a minőség változása. De ez nem volt nagyon zavaró. Összességében remek egy hetet töltöttünk Egyiptomban, és tele élményekkel jöttünk haza. Régebben utaztunk már a Proko Travellel, akkor is azt kaptuk, amit vártunk, most pedig még sokkal többet, így, ha legközelebb hasonló útra mennénk, biztosan ezt az irodát választanánk.

 • 5.0
Iván Éva
Kelebia
2023.10.23

Fantasztikus élmény volt, csak ajánlani tudom mindenkinek az ilyen jellegű utakat. Az idegenvezető minden tekintetben kiváló volt (Zita). Rengeteget érdekes dolgot láttunk, a sivatag, a piramisok, a múzeumok, a templomok, a nílusi hajóút, mind mind szuper volt...

 • 5.0
Süveg József Miklós, Dr. Kovács Julianna
Szeged
2023.05.27

Amit ígért a program, teljesen megkaptuk, sőt plusz lehetőségeket is láthattuk, választhattunk. Minden tökéletesen rendben volt: segítőkészég, tempó. A helyi viszonyokhoz maximális alkalmazkodás és igazodás, pl. korábbi kelés, kisebb tömeg, max. hőség kerülése. Mindig minden rendben volt!

 • 5.0
Gyalog Zsoltné, Gyalog Zsolt, Gyalog Zsolt Ádám
Gyenesdiás
2023.05.25

Jól szervezett. Sok mindent láttunk. Az idegenvezetés kiváló, az egyiptomi idegenvezető is profi volt. A busz kényelmes volt, a sofőrök nagyon jól vezettek. A szálláson mindent megkaptunk, az étkezés 5/5, mert minden finom volt.

 • 5.0
Péterfalvi Géza László, Péterfalviné Kalmár Piroska
Szekszárd
2023.05.24

Nagyon gazdag, jó a program, kicsit sok a vásárlási lehetőség.

 • 4.5
dr. Fekete Csongor Ferenc és Csongorné
Tök
2023.05.22

Idegenvezetés: 5* A magyar és az egyiptomi idegenvezetés is kiváló. Magas szintű volt. Köszönjük!!

 • 5.0
Juhász Béláné, Juhász Béla
Tamaörs
2023.05.21

Az idegenvezetés színvonala kiemelkedő. Köszönjük az idegenvezetőink, Zita és az egyiptomi Ali munkáját. Minden 5-ös, de sajnos a hajón nekünk nem volt melegvíz.

 • 5.0
Gyalog Zsoltné
Gyenesdiás
2023.05.13

Fantasztikus utazáson vettünk részt a Nílus menti birodalom körül. Mesés tájakon jártunk az idegenvezetőnk nagyon felkészült nagy tudású figyelmes emberek voltak!! Mindent megtettek azért hogy maximálisan jól érezzük magunkat!!! Hálás köszönettel tartozunk, Az iroda is jól szervezetten bonyolította le az utat, hazaérkezésünkor eltűnt az egyik csomagunk, de a segítségükkel utólag ez is meglett!!! Mindenkinek szívből ajánlom ha biztonságos, jól szervezett, útra vágynak csak a Proko Travelt válasszák, az utazónak nincs más dolga csak hátradőlhetsz és élvezi az utazást!! Mindenkinek köszönjük a sok élményt, látnivalót, tapasztalat ot!! Az idegenvezetőnk B, Zita tanácsait megfogadtuk semmi problémánk nem volt!!!

 • 4.8
Dr. Fehér D - Lázár F.
Szeged
2023.05.12

Tökéletes a program.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A Nílus menti birodalom, Egyiptom úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Sarki fény Izlandon
Sarki fény Izlandon
5
NAP

4.8

12 értékelés

Izland már önmagában is egy természeti csoda. Utazásunk időpontja azonban még különlegesebbé teszi a programot, hiszen ebben az időszakban már megkezdődnek a sarki fény észlelések.

690 000 Ft-tól
Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

439 000 Ft-tól
A hófödte hegyek közt Svájcban
Garantált indulásGarantált indulás
A hófödte hegyek közt Svájcban
4
NAP

Baselbe repülünk, majd négy napon át a lenyűgöző svájci hegyek közt vonatozunk miközben megismerjük a helyi természeti és kulturális kincseket.

464 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
Garantált indulásGarantált indulás
Izland csodái: csillagtúra Reykjavikból
6
NAP

Izland Európa egyik legkülönlegesebb helye. Vulkanikus csodák, grandiózus vízesések és az egészet körüllengi az északiakra jellemző nyugalom.

755 000 Ft-tól
Smaragdzöld szigetek (Azori-szigetek)
Smaragdzöld szigetek (Azori-szigetek)
7
NAP

4.8

19 értékelés

Egy varázslatos szigetcsoport az Atlanti-óceánban, ahol még nem jelent meg a tömegturizmus.

799 000 Ft-tól
Éjféli napsütés
Éjféli napsütés
15
NAP

4.9

32 értékelés

Fantasztikus tájak, 4 skandináv főváros és az Északi-fok, ahol nem megy le a nap. Az utazás foglalható akár repülős csatlakozási lehetőséggel is

829 000 Ft-tól
Marokkó mesés kincsei
Marokkó mesés kincsei
8
NAP

4.8

34 értékelés

Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.

629 000 Ft-tól
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
9
NAP

4.7

26 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

699 000 Ft-tól