Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Krakkó, a királyi város világörökségei
·  Zakopane, meseszép város a Tátra lábainál
·  Alámerülés Wieliczka sóbánya mélyébe

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA - ZAKOPANE - WIELICZKA

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva délután érkezünk Lengyelországba. Megállunk egy mesés városban. A csodálatos fekvésű Zakopane Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az ódon fatemplom, a Gubalówka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. A város nevezetességeinek megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után vásárolni is lehet. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, (2 éj) fakultatív vacsora.

2. NAP: KRAKKÓ

Reggeli után a Világörökség Listán szereplő Krakkóval ismerkedünk. A Visztula partján fekvő királyi várral, a Wawellel kezdjük látogatásunkat. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Délután folytatjuk Krakkó felfedezését a belvárossal. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Az ezt követő szabadprogramunk alatt a Ryneken található adventi forgatagban sétálunk. Több mint 50 bódéban kínálják az árusok az ünnephez kötődő díszeket, ajándékokat, ünnepi ételeket és a forralt bort. Számtalan érdekes program szolgálja a látogatók szórakozását: jászolverseny, zenei produkciók, felvonulások, előadások. Amennyiben az adventi vásár megrendezését korlátozzák, abban az esetben bővebb városnézést tartunk Krakkóban mely során felkeressük többek közt a zsidónegyedet is. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: WIELICZKA - SZLOVÁKIA - BUDAPEST

Reggel Wieliczkán megtekintjük a település fő látványosságát, a Világörökség Listáján is szereplő sóbányát. Leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit, láthatunk különleges sóból készült tárgyakat, faragásokat. Ezt követően Szlovákián keresztül kisebb pihenőkkel hazautazunk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Krakkó - Wawel30 PLN
Wawel - Székesegyház20 PLN
Wieliczka sóbánya100 PLN

Belépők ára: kb.: 150 PLN

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Kőhalmi László
Esztergom
2018.12.29

Nagyon pozitív élmény volt ez az utazás! Az idegenvezető frappáns, rugalmas, vidám és alkalmazkodó. Nagyon kényelmesen utaztunk. A szervezés tekintettel van az utasok minden igényére.

 • 5.0
Kocsi Emília
Budapest
2018.12.27

Kedves idegenvezetők! Mindenki nagyon segítőkész és lelkes. A szálláson finom ételeket kaptunk.

 • 5.0
Kamarás Imréné
Budapest
2018.12.21

Az iroda nagyon figyel az utasokra. Jók a szállások és a szervezés.

 • 5.0
Zachár-Herszó Melinda
Budapest
2018.12.21

Kiváló, átgondolt program. Korrekt, tapasztalt idegenvezető! Minden rendben volt az autóbusszal, a sofőr is kulturált, kedves volt. Tartalmas reggeli és finom vacsora. Az egész út jól szervezett, rendben volt!

 • 5.0
Herkó Erika
Szeged
2018.12.17

Kiváló szervezés! Rengeteg információt kaptunk mindkét idegenvezetőtől. A szállás és az étkezés is nagyon rendben volt.

 • 5.0
Radvánszki Erika
Budapest
2018.12.15

Nagyon jól szervezett utazás volt színvonalas idegenvezetéssel. A sofőr is figyelembe vette az utasok igényeit. Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Erdei János
Budapest
2018.12.07

Jól szervezett, élvezetes utazáson vettem részt. Jó volt a program, az idegenvezetés és a szállás is. Talán annyit tudnék csak javasolni, hogy a Dotto városnézést korábbra kellene tenni, mert a sötétedés ront az élményen. Ettől függetlenül szuper út volt!

 • 5.0
Szakács Attila
Törökbálint
2018.12.03

Nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Nagyon jó volt a szállás, az idegenvezető. Másoknak is ajánljuk!

 • 5.0
Jakab Mónika
Zomba
2018.12.01

Színes, érdekes program volt, ahol kellő szabadidőt kaptunk. Nagyon szerettük az idegenvezetőt! A sofőr udvarias és mosolygós. Jó helyen van a szállás és nagyon tiszta. Az étkezés kiemelkedően finom és bőséges.

 • 5.0
Tóth Petra Anna
Szeged
2018.04.02

Szép helyeken jártunk, a szabadprogramra is jutott idő. Viki kedves, részletes tájékoztatást adó, mosolygós idegenvezető. A helyi idegenvezető is felkészült. Segítőkész, barátságos, udvarias a sofőr, és szépen vezet. Ő a legjobb! :) Finomak voltak az ételek.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Adventi forgatag Krakkóban úthoz hasonló utazások