Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Krakkó, a királyi város világörökségei
·  Zakopane, meseszép város a Tátra lábainál
·  Alámerülés Wieliczka sóbánya mélyébe

Utasaink véleménye

4.9

 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA - ZAKOPANE - WIELICZKA

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva délután érkezünk Lengyelországba. Megállunk egy mesés városban, a csodálatos fekvésű Zakopanéban, mely Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az ódon fatemplom, a Gubalówka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. A város nevezetességeinek megtekintése után szabadprogram, vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után vásárolni is lehet. Programunk befejezése után szállásunkra utazunk, (2 éj) fakultatív vacsora.

2. NAP: KRAKKÓ

Reggeli után a Világörökség Listán szereplő Krakkóval ismerkedünk. A Visztula partján fekvő királyi várral, a Wawellel kezdjük látogatásunkat. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Délután folytatjuk Krakkó felfedezését a belvárossal. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Az ezt követő szabadprogramunk alatt a Ryneken található adventi forgatagban sétálunk. Több mint 50 bódéban kínálják az árusok az ünnephez kötődő díszeket, ajándékokat, ünnepi ételeket és a forralt bort. Számtalan érdekes program szolgálja a látogatók szórakozását: jászolverseny, zenei produkciók, felvonulások, előadások. Amennyiben az adventi vásár megrendezését korlátozzák, abban az esetben bővebb városnézést tartunk Krakkóban mely során felkeressük többek közt a zsidónegyedet is. Szállás, mint előző nap, fakultatív vacsora.

3. NAP: WIELICZKA – SZLOVÁKIA – BUDAPEST

Reggel Wieliczkán megtekintjük a település fő látványosságát, a Világörökség Listáján is szereplő Wieliczkai sóbánya. Leszállunk a bánya mélyébe, ahol a közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit, láthatunk különleges sóból készült tárgyakat, faragásokat. Ezt követően Szlovákián keresztül kisebb pihenőkkel hazautazunk. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Krakkó - Wawel35 PLN
Wawel - Székesegyház20 PLN
Wieliczka sóbánya120 PLN

Belépők ára: kb.: 175 PLN

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Koller Sándorné
Százhalombatta
2023.12.16

A programot illetően többet kaptunk mint reméltük. Felkészült, türelmes, segítőkész idegenvezető. A busz jó állapotú, a sofőr rugalmas, segítőkész. A szállás tiszta, kellemes volt, az ételek bőségesek, ízletesek.

 • 5.0
Dr Bagoly Katalin
Pápa
2023.12.15

Számomra szuper jól szervezett.

 • 4.5
Vizer András
Pápa
2023.12.14

Sokszínű program. Érdekes mondanivaló, nagy helyismeret, kedves, barátságos idegenvezető. A busz modern, kényelmes, a sofőr tapasztalt vezető. Gyors kiszolgálás, finom 3 fogásos vacsora, svéd asztalos reggeli.

 • 4.8
Tóth és Társa
Hajdúböszörmény
2023.12.12

Ezt a programot választottuk. Az idegenvezető sok olyan infót mondott el, amit nem olvasni sehol, kedves, türelmes, rugalmas. A busz kényelmes volt, A sofőr biztonságosan vezetett. A szálláson hiányzott a vízforraló, zsúfolt volt a szoba sokféle ételből lehetett választani. Meleg tej, forró víz nem volt, finom volt az étel, elegendő mennyiségben.

 • 4.5
Kovács Csaba és Neje Kovácsné Szanyi Gyöngyi
Budapest
2023.12.12

Összetett, sokoldalú, sok látványosság. Az idegenvezető precíz, segítőkész, a busz tiszta, üzembiztos, felkészült, kiváló, jól vezető, tapasztalt sofőr. A szálláson hideg volt a szobában , fűthettek volna többet, azért értékeltem ennyire. Az ételek változatosak, elégséges adagok, Micró hiánya, volt tea, hűtő.

 • 4.3
Arany Jánosné
Kozármisleny
2022.12.22

Ha lehetne 5-ös skálán 10-est adnék az idegenvezetőnek és a sofőrnek is! Mindennel meg voltam elégedve! Tökéletes idegenvezetés, szuper programok.

 • 5.0
Kisbalázs Csaba, Kisbalázsné Ujhelyi Magdolna
Csömör
2022.12.22

Az irodát javaslom másoknak is. Még soha nem csalódtam. A "kötött programok" és a szabadidő pontosan jó arányban volt. A műemlékek kiválasztása nagyszerű volt. Figyelemfelkeltő, szórakoztató, információk bőséges átadása. A szállás a célnak megfelelő, Az autóbusz tökéletes, a gépkocsivezető is szuper. Pont nekünk való :)

 • 5.0
Vincellér Jánosné
Beremend
2022.12.20

Minden jól meg volt szervezve.

 • 5.0
Szombathelyi házaspár
Pécs
2022.12.19

Mindent láttunk ami a katalógusban szerepelt. Nagyon kedves és vicces az idegenvezető. A zsidónegyedben kissé figyelmetlen volt és egy időre 6-8 ember lemaradt. A buszvezető jól vezetett, kedves, jó, hogy a buszon voltak külön szemetes zacskók. A szállás tiszta, a célnak megfelelő volt. Kértem vegetáriánus étkezést, és megkaptam. A reggeli svédasztalos volt, bőséges.

 • 4.8
Fleischerné Kovács Viola
Budapest
2022.12.19

Nagyon tetszett. Az idegenvezető kiválóan jó, sok ilyen idegenvezetőt kívánok Önöknek. A humora egyedülálló! A szállás is kiváló, az ételek bőségesek és finomak. Remek volt a hóesésben sétálni.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Adventi forgatag Krakkóban úthoz hasonló utazások