Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Schönbrunni kastély udvarán adventi vásár
·  Salzkammergut ékszerdoboza, Hallstatt
·  Linz, Európa volt Kulturális Fővárosa

Utasaink véleménye

4.8

  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (2)

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN - MISKOLC, PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNBRUNN – STYER – SANKT VALENTIN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből (Miskolcról), és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába, ahol először a híres barokk stílusú Schönbrunni kastélyt tekinti meg a csoport. A versailles-i mintára készült palota termei minden látogatót elkápráztatnak. Már itt is láthatjuk, hogy az osztrákok milyen fontosnak tartják az Adventet. A kastély környéke bővelkedik szebbnél-szebb ajándékokat árusító pavilonokkal. Ezt követően egy buszos városnézés, majd séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése következik: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István székesegyház, Graben, Burg, Parlament. Nagy élmény a Városháza előtt díszesen kivilágított adventi vásár. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Délután folytatjuk utunkat Styerbe. A város több mint 1.000 éves. Itt is nagyon nagy hagyománya van az advent megünneplésének. Először a várostól néhány kilométerre fekvő Christinkindet, Ausztria betlehemi jászolkészítő fővárosát keressük fel. A mestereknek a téli holtszezonban kiegészítő keresetre volt szükségük, ezért kezdtek el jászlakat építeni. A legdöbbenetesebb teljesítmény a múlt században élő Karl Klaudáé, aki közel negyven éven keresztül építette remekművét, egy ma is megtekinthető mechanikus jászolt. Háromszáz figuráját fogaskerekek, bicikliláncok mozgatják, míg a háromkirályok járnak körbe a zenére. A hely híres búcsújáróhely is. A legenda szerint a város nevét adó viaszfigura, mely Krisztust gyermekként ábrázolja, egyszer segített kigyógyítani betegségéből egy epilepsziás beteget. Christinkind a postahivataláról is nevezetes. Az osztrákok ennek a városnak postahivatalán keresztül küldik karácsonyi képeslapjaikat, leveleiket, mivel különleges pecséttel érkezik meg, az itt feladott küldemény a címzetthez. Szintén érdekes, hogy itt létesült Ausztria első Karácsony Múzeuma is. Adventkor kisvonat is szokott közlekedni a településen. Ezt követően megyünk Styer központjába. A főterén található faházikókban helyi csecse-becsék mellett hagyományos ételek, italok is megtalálhatóak. A rokokó Városháza és a Plébánia templom is a belváros ékesége. Ezeket is felkeressük. Ezután Sankt Valentinban lévő szállásunkra megyünk. (2 éj)

2. NAP: SANKT VALENTIN – GMUNDEN – BAD ISCHL – HALLSTATT

Ezen a napon folytatjuk Közép-Ausztria megismerését. Styert elhagyva a Salzkammergut-vidékére indulunk. Először Gmunden városát keressük fel. A Traunsee északi partjánál található város már a Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt. Ismert a zöld-fehér gmundeni kerámia, melyből készült alkotások a városban több esetben is látómezőnkbe kerül. Érdekes a Traunseebe nyúló Schloss Ort, egy kastély, melyet híd köt össze a központtal. A déli órákban folytatjuk utunkat Bad Ischlbe, mely egy sütemény névadója és egyben Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta, mely során az elegáns palotákat le is tudjuk fényképezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a településről kapta. Ez volt a császár egyik kedvenc süteménye is. Folytatva utunkat délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a Hallstatti-tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk befejezés után visszautazunk Sankt Valentinbe.

3. NAP: SANKT VALENTIN – LINZ – MELK – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után Felső – Ausztria fővárosát keressük fel. Linz nem véletlenül volt Európa Kulturális Fővárosa is. Először a belvárosban forgolódunk, majd az adventi vásárban nézelődhetünk. A szabadprogram után folytatjuk utunkat és Ausztria egyik legfontosabb egyházi épületegyütteséhez, Melkbe visz autóbuszunk. Megtekintjük a mesés Benedek-rendi apátság belső udvarát, múzeumszobáit, templomát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzetesek. Az apátság templomát néhány éve szépen felújították. A barokk stílusú homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobra látható. A templombelső legfőbb látványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. A látogatás után, Melket elhagyva a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova a várható érkezés 20:30 körül. Megérkezésünket követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Schönbrunn24 EUR
Melk - Katedrális17 EUR
Jászol6 EUR
Karácsonyi Múzeum5 EUR
Csontkápolna3 EUR
Helyi és idegenforgalmi adók5 EUR

Belépők ára: kb.: 60 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Szabó Tünde
Békéscsaba
2023.12.12

Rendkívül sok programban volt részünk. Most utaztam a Proko Travellel először, de ha minden idegenvezető ilyen profi, akkor ezentúl csak ezzel az irodával szeretnék menni mindenhová. Az első perctől kezdve már Pestről is mindent elmondott. Az út során folyamatosan tájékoztatott mindenről. Bármilyen keresünk volt, azonnal próbálta megoldani. Figyelembe vette a csoport teljesítő képességét és igényét, s mindig megdicsérte a csoportot, ha időben visszaért mindenki a buszhoz. Mi el voltunk varázsolva a tudásától, a sokrétű tájékoztatástól. Köszönjük Kámán József ezt a csodaszép 3 napot!!! Nem nagyon értettük, hogy miért nem lehet egy szendvicset megenni a buszban, amivel nem csinál szemetet, piszkot az ember. Nagyon szépen és biztonságosan vezetett, tökéletes összhangban volt az idegenvezetővel. A busz mindig odaért időre, ahová kellett. Kicsit meglepődtünk, amikor utazás előtt 2 nappal jelezte az iroda, hogy a 4 csillagos szállodában elfogytak a helyek, ezért egy kisebb panziót tudnak felajánlani kompenzációért cserébe. Mi elfogadtuk és egyáltalán nem bántuk meg. Valóban csak pár házzal volt messzebb, csendes nagy szoba, nagy fürdőszoba. Tökéletes tisztaság. Engem egy kicsit zavart a cigi szag, de ez felejthető. Vegetáriánus vagyok. Szóltam az idegenvezetőnek és már érkezésünk estéjén kaptam hús mentes ételt, amely nagyon ízletes volt számomra és kielégítő. Csodálatos élményekben és látnivalókban volt részünk, de az indulás nem volt zökkenőmentes. Nem túl szerencsés egy fizető parkolóba szervezni a buszra felszállást. Nem mindenkit visznek rokonok, mint ahogy mi is saját autóval mentünk. Ismeretlen városban, hajnalban, teljes sötétben képtelenség volt az automatából jegyet venni. Közben beállt a transzfer busz, a sofőr nagyon elutasító volt és semmilyen más alternatívát nem kínált, csak siettetni tudott minket. Párom felvetette, hogy megyünk a busz után, csak had tegyük le a kocsit az ingyenes Tesco parkolóban, de nem lehetett. Jobb híján elindítottam a mobilparkolást egész péntekre, de vasárnap láttuk mégis megbüntettek, mivel ez magán parkoló. Talán ezen az egy dolgon változtatnék, vagy legalábbis tájékoztatnám az utasokat, hogy mire számítsanak, ha ott kell hagyni az autót.

  • 4.8
Nagyné Kiszely Ilona
Komló
2023.12.10

Kimeríthetetlen tudással rendelkezett az idegenvezető. Mérhetetlenül kedves és segítőkész volt.

  • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ausztria karácsonyi köntösben úthoz hasonló utazások