Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 27 - 30.
609 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Két tengerparti város megtekintése
·  A világ egyik legszebb kilátópontja
·  Hajózás az Atlanti-óceánon

A Szószék-sziklához vezető út során az ember úgy érzi, hogy eggyé válik a természettel. A vadregényes környezet látványa végigkíséri a túrát, melyet a hatalmas pulpitus és az onnan látható mesés fjordi panoráma koronáz meg.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – STAVANGER

Reggel indulás Budapestről. Átszállással Stavangerbe utazunk. Megérkezéskor már vár minket a buszunk, amivel felfedez­hetjük a varázslatos Gamle Stavangert, azaz a régi városrészt. Sétálunk az elbűvölő, fehérre festett faházak között, majd a kikötőbe megyünk és itt is teszünk egy sétát. Következő meg­állónk a város katedrálisa. Norvégia legnagyobb középkori temploma lenyűgöző freskókkal és részletes díszítéssel várja látogatóit, de számos jelentős szobor, például a Szent Swithun és Szent Halvard szobra is megtalálható a szentélyben. Ez a tör­ténelmi épület kulturális és vallási értékekben is bővelkedik. Este a szállásunkra megyünk majd megvacsorázunk.

2. NAP: FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: SZÓSZÉK-SZIKLA

Megreggelizünk, majd egy fakultatív kirándulás keretein belül felkeressük Norvégia híres kirándulóhelyét, a Szószék-sziklát. A programot a sportosabbaknak ajánljuk, mivel a sziklához emelkedőn és sziklás terepen lehet feljutni, de az erőfeszítés kifizetődik, ugyanis a tetejéről fantasztikus kilá­tás nyílik a Lysefjordra. Túrázás a Szószék-szikla tetejére (autóbusz transzferrel): 165 € (min. 6 főnél magyar idegenvezetővel, 6 fő alatt helyi, angolnyelvű túravezetővel). A kirándulás után délután érünk vissza Stavangerbe, ahol szabadidő. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram az óceán parti városban, vagy pedig részt vehet egy kb. 3 órás fjordi hajózáson, amelynél szintén a Szószék-sziklát tekintheti meg, csak alulról, a fjord vízéről.  Fjordi hajózás Stavangerből a Szószék-sziklához: 80 €  A magyar idegenvezető tervezetten a túrázókkal tart, így a hajókázás ideje alatt nem lesz magyar nyelvű tájékoztatás, de a látvány így is szemet gyönyörködtető lesz.

3. NAP: STAVANGER – BERGEN

Reggeli után transzfer Stavanger kikötőjébe, ugyanis Bergenig hajóval fogunk utazni. Az út során élvezhetik a csodálatos norvég fjordok látványát, újra megcsodálhatják a Lysefjord lenyűgöző szikláit és a fjordok mentén elterülő festői kis fal­vakat. Gyönyörködhetnek a lenyűgöző tájban és a tengerben. Kikötés után megismerkedünk Bergen belvárosával, a kikötő­nél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív program keretében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot. Meglátogatjuk a Mária templomot, és a Hakon erő­döt is, ami az északi építészet rejtelmeibe enged egy kis bete­kintést. Aki szeretne, kipróbálhatja a Fløibanen kisvasutat, ami a Fløyen hegy tetejére megy fel, így a magasból is letekinthe­tünk a városra és a környező fjordokra, szigetekre. Este elfoglal­juk szállásunkat, majd megvacsorázunk.

4. NAP: FJORDI HAJÓZÁS – BERGEN – BUDAPEST

Az utolsó napon egy körülbelül háromórás fjordi hajózáson vehe­tünk részt. A Bergenből induló hajónk lenyűgöző tájakon halad keresztül. A kristálytiszta vizeken suhanva káprázatos panorámá­ban gyönyörködhetnek: sziklás partok és hegyek festik a tájat. A túra során láthatók a tipikus kis norvég falvak, amikben az élet olyan lehet, mint a nyugalom szigetén. Fakultatív fjordi hajózás Bergenből: 80 € Bergenbe visszaérve lehetőség lesz egy kis szabadidő keretén belül vásárolni, vagy kipróbálni valamelyik helyi éttermet, majd a délutáni órákban a repülőtérre megyünk és hazautazunk Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Bergen - Hansa múzeum (fakultatív)150 NOK
Bergen - Mária templom75 NOK
Bergen - Hakon erőd120 NOK
Bergen - Flobanen vasút (2 irány)130 NOK
Helyi és idegenforgalmi adók

Belépők ára: kb.: 475 NOK

Norvégiában egyre jobban visszaszorítják a készpénz forgalmat, így nem lehet valutát váltani itthon. A belépőket az idegenvezető euróban fogja összeszedni , a pontos összegről a részvételi jegyben lesz tájékoztatás.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Az északi fjordok bűvöletében úthoz hasonló utazások