Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 30 - Július 11. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
·  Útközben francia és svájci városnézések
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai

Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA

A reggeli indulást és a hegyeshalmi határátlépést követően utunk során érintjük az Alpok vonulatait, látjuk a meredek hegyoldala­kat, a zöldellő dombokat. Így érkezünk este tiroli szállásunkra.

2. NAP: AUSZTRIA – VADUZ – GENF – FRANCIAORSZÁG

Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illusztráció, továbbá az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utunkat Svájcba. Útközben csodás rálátásunk lesz a Zürichi- majd Genfi-tóra is, ez utóbbinak környéke a Világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. A Léman-tó mentén megcsodáljuk a luxusszállodákat, a Kálvin által híressé vált katedrálist, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Továbbutazás, tranzitszállás Franciaországban.

3. NAP: BORDEAUX

Reggelit követően nyugat felé indulunk tovább. A repülővel utazók is csatlakoznak a buszos csoporthoz, így már a teljes létszámmal városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szerepel. Fő látványosságai a Városháza, az érseki palota és a katedrális. Lefényképezzük a futurisztikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében –, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – OVIEDO

Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látványossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe, melynek látnivalói; a katedrális, a kikötő, a kaszinó, a trópusi hangulatot idéző pálmafás tengerparttal. Egyike a legszebb spanyol városok­nak. Este érkezünk Oviedóba, ennek belvárosában sétálunk és megismerjük a II. Alfonz teret, a monumentális Szent Megváltó katedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhatjuk, majd szállásunkra utazunk.

5. NAP: OVIEDO – S. DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik fő látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándokút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külseje egy románkori templomot rejt. Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa és annak környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás (2 éj).

6. NAP: PORTO

Egész napos városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második leg­nagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belváros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óvárosban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalhai Katedrális. A templom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol a Szűz először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan a felfedezőhajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO ’98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

9. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

A fővárost és Portugáliát elhagyva ismét Spanyolországba buszozunk. Útközben: hegyek, tipikus kasztíliai települések (pl. Ciudad Rodrigo), gazdag és kopár vidékek, legelő birkacsordákkal váltogatják egymást. Salamanca az ország egyik legrégibb kulturális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a 4. legrégebbi, főtere az egyik legszebb Spanyolországban. A gazdag városban két katedrális is épült egymás mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, amit Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is megtekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fekvése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

11. NAP: LOURDES – OLASZORSZÁG

A nap során a francia és az olasz riviéra mentén haladunk. Változatos és szép tájban gyönyörködhetünk. A repülős utasok hazarepülnek, a többiek folytatják útjukat észak-olaszországi szállásunkra.

12. NAP: OLASZORSZÁG – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M7-es autópályán haladva este érkezünk Budapestre. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Oviedo - Katedrális7 EUR
Santiago de Compostelai Múzeum10 EUR
Braga - katedrális4 EUR
Porto- Sé katedrális- kerengő3 EUR
Coimbra Egyetem11 EUR
Coimbra - Sé Velha 3 EUR
Porto - Tőzsdepalota9 EUR
Szent Ferenc templom8 EUR
Batalha - templom6 EUR
Lisszabon - Jeromos templom10 EUR
Lisszabon - Belém torony6 EUR
Lisszabon - Sé Velha4 EUR
Lisszabon - Szent György vár10 EUR
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum19 EUR
Salamanca - Szent Domonkos templom5 EUR
Burgos - katedrális6 EUR
Salamanca - Szent Domonkos templom2 EUR
Burgos - Szent Miklós templom2 EUR
Oviedo - San Julian templom1 EUR
Porto - Borház10 EUR
TAX22 EUR

Belépők ára: kb.: 158 EUR

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Felszálló M1-es melletti MOL-kút
Siófok Leszálló kb. reggel 8:00 Tesco parkoló
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Fábiánné Deák Anna Mária
Budapest
2018.07.31

Program: tartalmas, látványos Idegenvezető: Gulyás Miklós - PÉLDAÉRTÉKŰ: igényesen felkészült, széleskörűen tájékozott, empatikus, udvarias, A gépkocsivezetők: Árpád és Lajos, nagy tapasztalattal rendelkező, udvarias, segítőkész A szállás és az ellátás megfelelő volt. Csodálatos utazásban volt részem, köszönet érte!

 • 5.0
Bókáné Nagy Katalin

2017.08.06

Program: sok szép várost ismertünk meg, mindenben bőséges tájékoztatást kaptunk Idegenvezető: felkészült, lelkes, minden apró részletre odafigyelt, mindenkivel törődött, tapintatos Autóbusz: biztonságos, kényelmes Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
dr. Egressy László
Budakalász
2017.08.05

Idegenvezető: az idegenvezető jól felkészült, sok információt nyújtott Autóbusz: kényelmes, tiszta Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
Nitu Luminita
Timisoara
2017.07.29

Program: nagyon változatos volt a táj és a műemlékek lenyűgöztek Idegenvezető: Miklós rendkívül jó idegenvezető, maximális tudás és mindent megtesz az utasokért Autóbusz: nagyon kényelmes, megbízható Szállás: de Innsbruck Hotel gyengébb volt

 • 5.0
S.Balázs
Budapest
2017.07.27

Nemrég tértünk vissza egy újabb csodálatos utazásból, felejthetetlen élményben volt részünk. Bár hosszú és fárasztó volt az utazás, de a sok és különleges látnivalók az utunk során bőven kárpótoltak minket. Kitűnő volt a szervezés, minden részletre kiterjedően. Külön köszönet a buszvezetőinknek is a biztonságos és gyors haladásért. Továbbá külön meg kell említenem az idegenvezetőnket: Gulyás Miklós maximális, minden részletre kiterjedő felkészültséggel, tudással és lelkesedéssel vezette a csapatunkat. Csaknem mindenhol ott volt, ahol éppen segítségre volt szükség (pl. vásárlásnál, étkezéseknél, szállások elfoglalásánál). Rengeteg információt osztott meg velünk. A hosszabb buszos utazások se voltak unalmasak: előadásaival, vetélkedőkkel, zenével óriási része volt abban, hogy színvonalas és csodálatos utazásban vehettünk részt. Külön köszönjük fáradozásait az utunkért, amivel messze túlszárnyalta más irodák idegenvezetőit.

 • 5.0
Soós István
Mosonmagyaróvár
2017.07.25

Program: a Királyi Palota jó volt Idegenvezető: nagyon lelkes és alapos Autóbusz: tiszta, rendes

 • 4.5
Varga Sándorné
Budapest
2017.07.24

Idegenvezető: remek tudású idegenvezető

 • 4.5
Balog Istvánné

2017.07.21

Program: igen gazdag, sok csodával, csak néha kevés az idő Idegenvezető: nagy tudású, sokrétű, szellemes, lelkes, lírai, összekovácsolja a csapatot Autóbusz: a busz a várható igényeket kielégít Szállás: jó volt

 • 4.8
Moskál István
Százhalombatta
2015.08.23

Először utaztunk a PROKO TRAVEL utazási iroda által szervezett úttal és rögtön az augusztusi autóbuszos körutazással kezdtük. Felejthetetlen élményben volt részünk. Több országot érintve gyönyörű tájakon haladtunk, fantasztikus műemlékeket, az óvárosok hangulatos utcáit és világörökségi helyeket ismerhettünk meg. A program szervezése kiváló volt, a sok látnivaló kárpótolt minket a feszített tempóért. A szálláshelyek és az étkezés kifogástalan volt. A buszvezetőink Sándor és István előzékenyek, udvariasak voltak. Nagy rutinnal vezették az autóbuszt, mögöttük biztonságban éreztük magunkat. Gulyás Miklós idegenvezetőnk profi módon vezette és irányította a csoportot. Minden helyszínen nagy felkészültséggel rengeteg információt, ismeretanyagot adott át. Mindenkinek segített a nyelvi nehézségek megoldásában legyen az étkezés vagy vásárlás. Figyelmünket ébren tartotta utazás közben az autóbuszon is, élő szóval, DVD-el, zenékkel, filmekkel, jó humorú játékos vetélkedőkkel, közös énekléssel az egész utazás során. A hangulat végig jó volt. Nagy lexikális tudású, szakmailag hozzáértő, jó humorú, közvetlen, udvarias sokoldalú embert ismertünk meg, igazi polihisztort. Köszönjük az utazási irodának és Miklósnak hogy életre szóló gazdag élményekkel gazdagodtunk. Reméljük a későbbiekben további utazásokban is részt vehetünk Önökkel. További sok sikert kívánunk mindenkinek: Moskál István és felesége

 • 5.0
Csertő Józsefné
Kerekegyháza
2013.07.27

Mi is a Proko Travel által szervezett úton (Az óceán mentén) vettünk részt férjemmel együtt, ahol Gulyás Miklós volt az idegenvezető. Egyetértve Lemli Dánielné utastársunk jól összeszedett véleményével, azzal egészíteném ki, hogy a jól szervezett út, a pontos időtartás, és az utasok iránti figyelmesség eredménye volt az is, hogy a hosszú, fárasztó út végén sem fogyott el az utasok türelme, nem alakult ki konfliktus az utasok és az idegenvezető között, ahogyan ezt, más irodák által szervezett, hasonló nagyságrendű úton, korábban tapasztaltuk. Az utasokat sikerült "közösséggé" szervezni melyet humoros versenyjátékok, vetélkedők, közös éneklés szervezésével ért el Miklós. Ezekre nap mint nap komolyan készülni kellett neki. Nyilvánvaló, egyszerűbben is megoldhatta volna az utasok szórakoztatását, egy "könnyű" "limonádé" film berakásával, de az, nem hozta volna ezt az eredményt. Mi is először utaztunk Proko Travel által szervezett úton, de nagyon elégedettek vagyunk. Bízunk benne, hogy a következő években is találkozunk, és ilyen élményekben lesz részünk. Továbbra is sok sikert kívánunk munkájukhoz: Csertő Józsefné és férje

 • 5.0
A Pireneusok két oldala
Július 14. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén

Aktív pihenés Mallorcán és Barcelona
A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár komoly szintkülönbségű túrákon is részt vehet. Aktív természetjárás a mesés szigeten!
Augusztus 10. 7 nap Ár: január közepén
Szeptember 14. 7 nap Ár: január közepén

El Camino zarándokút Galíciában
A legkülönlegesebb utazásunk. Járjuk végig az El Camino utolsó 117 km-t szervezett keretek közt, de mégis a saját tempónkban. Elmélyülés és feltöltődés.
Szeptember 30. 9 nap Ár: január közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Május 15. 7 nap Ár: január közepén
Október 09. 7 nap Ár: január közepén

Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 12 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Az óceán mentén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!
Június 15. 12 nap Ár: január közepén
Augusztus 20. 12 nap Ár: január közepén
Spanyol királyi városok
Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.
Július 22. 6 nap Ár: január közepén
Szeptember 23. 6 nap Ár: január közepén
El Camino zarándokút Galíciában
A legkülönlegesebb utazásunk. Járjuk végig az El Camino utolsó 117 km-t szervezett keretek közt, de mégis a saját tempónkban. Elmélyülés és feltöltődés.
Szeptember 30. 9 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Az óceán mentén repülővel
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.
Július 02. 9 nap Ár: január közepén
Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén
Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.
Július 05. 7 nap Ár: január közepén
Július 31. 7 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Madeirai vakáció és Lisszabon
Lézetik, hogy az Atlanti-óceánban egy kis szigetnek ilyen tökéletes időjárása, buja növényzete és bájos városai legyenek?! Természetesen igen!
Április 18. 7 nap Ár: január közepén
Április 18. 7 nap Ár: január közepén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 11. 11 nap Ár: január közepén
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi Pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 18. 9 nap Ár: január közepén
Május 19. 7 nap Ár: január közepén
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Április 21. 6 nap Ár: január közepén
Május 27. 6 nap Ár: január közepén
Az óceán mentén repülővel
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.
Július 02. 9 nap Ár: január közepén