Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 28 - Július 09.
719 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

A program repülős utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Zarándokhelyek: S. de Compostela, Fatima, Lourdes
·  Portugália csodái Portótól Lisszabonig
·  Útközben francia és svájci városnézések
·  A titokzatos Baszkföld és Kasztília városai

Felemelő élmény Észak-Spanyolország öblökkel tarkított tengerpartja mentén buszozni, miközben a hegyekben gyönyörködünk. Ez a Föld egyik legszebb vidéke.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (28)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva hegyeshalmi határátlépést követően érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

2. NAP: AUSZTRIA – VADUZ – GENF – FRANCIAORSZÁG

Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon, mely olyan, mint egy Grimm-mese illuszt­ráció, továbbá az egyre modernizálódó belvárost. Folytatjuk utun­kat Svájcba. Útközben csodás rálátásunk lesz a Zürichi-, majd a Genfi-tóra is, ez utóbbinak környéke a Világörökség része. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés. A Léman-tó mentén megcsodáljuk a luxusszállodákat, a Kálvin által híressé vált katedrálist, Rousseau szülőházát és a hangulatos belvárost. Tovább utazás, szállás Franciaországban.

3. NAP: BORDEAUX

Reggelit követően a buszos utasok Franciaországban halad­nak tovább nyugati irányba. Délután rövid városnézés a vörösborok városában, Bordeaux-ban, mely az UNESCO Világörökségei között is szerepel. Fő látványossá­gai a Városháza, és az érseki palota. Lefényképezzük a futurisz­tikus La Cite du Vin épületét, mely a bordeaux-i borok múzeuma. A repülős utasok repülőgép érkezésének függvényében kap­csolódnak be a programba. A borfővárost elhagyva – forgalom függvényében –, kb. 3 óra múlva érkezünk szállásunkra, vacsora.

4. NAP: SAN SEBASTIAN – SANTANDER – BILBAO – OVIEDO

Délelőtt az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban tartunk városnézést. A település Európa Kulturális Fővárosa rangot viselte. Igazi baszk települést ismerhetünk meg, ahová nyáron a spanyol kormány is kiköltözik. Fő látvá­nyossága a híres kagyló alakú tengeröböl. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a többszáz éves épületek. Jó idő esetén rövid füdőzés is lehetséges. Folytatjuk utunkat Bilbaoba, azzal a céllal, hogy lefényképezzük a Guggenheim Múzeum épületét. Ezután egy a másik szép tengerparti városba, Santanderbe buszozunk, melynek fő látnivalói: a katedrális, a kikötő, a kaszinó és a trópusi hangulatot idéző pálmafás ten­gerpart. Egyike a legszebb spanyol városoknak. Este megérke­zünk Oviedóba, ahol belvárosi sétánk közben megismerjük a II. Alfonz teret, a Monumentális Szent Megváltó katedrálissal. A nap során Asturias jellegzetes italát, a sidrát is megkóstolhat­juk. Este foglaljuk el szállásunkat.

5. NAP: SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – PORTO

Utunk egyik legjelentősebb látványosságához érkezünk, Santiago de Compostelába, ahol városnézést tartunk. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, ahova már a XII. században zarándoklatok indultak. Mai napig a híres El Camino zarándo­kút célállomása. A város őrzi középkori hangulatát. Sétálunk a központban, ódon utcák, Városháza, Érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza és a világhírű katedrális, melynek barokk-kori külsője egy románkori templomot rejt. Az út során megállapít­hatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremek­kel rendelkezik, mint Andalúzia. Galíciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, az ország legrégebbi katedrálisa, Bom Jesus do Monte és annak környéke több évszázad emlékeit hor­dozza. Este vacsora, szállás Portonál (2 éj).

6. NAP: PORTO

Városnézés a borairól, különleges hídjáról és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália második legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. A sok kinccsel rendelkező belvá­ros mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd belőle. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: COIMBRA – NAZARE – BATALHA – FATIMA

Utazás Coimbrába, az egyetemi városba, városnézés. Az óváros­ban díszes azulejokat is láthatunk. Az egyetem, mely 4 éve az UNESCO Világörökségi Listába is bekerült, a város feletti dombra épült. Innen szép rálátás lesz a környékre. Déli órákban utazunk Nazaré városába, amelynek tengerpartján sétálva az Atlanti-óceán habos hullámaiban gyönyörködhetünk. Délután Portugália talán legszebb épülete következik, a Batalha Katedrális. A temp­lom minden részlete lenyűgöző, de a legcsodálatosabb a kerengő és a Befejezetlen Kápolna. Ezután a híres zarándokhelyet, Fatimát keressük fel, ahol Szűz Mária először három pásztorgyereknek, majd 70.000 ember előtt is megjelent. Szállás Fatimában.

8. NAP: LISSZABON

Egész napos városnézés Lisszabonban. Programunkat a főváros nyugati részén kezdjük, ahonnan annak idején a felfedezőha­jók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utal­nak: Belém-torony, Felfedezők Emlékműve és a lenyűgöző Szent Jeromos templom, ahová a híres felfedezőt, Vasco de Gama-t is temették. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben szemügyre vehetjük az Április 25-e hidat és a hatalmas Krisztus-szobrot. A belváros főtere a Praca do Comercio. Sétálunk az Alfama szűk sikátoraiban, ahol a híres katedrális, a Sé több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Itt keresztelték meg Padovai Szent Antalt, aki az épület közelében született. Ezt követően a Szent György várból mesés rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a EXPO ’98 alkalmából kialakított hatalmas Óceanáriumhoz is, majd rövid szabadprogram következik. Szállás.

9. NAP: LISSZABON – SALAMANCA – VALLADOLID

Spanyolországban folytatjuk utunkat. Tipikus kasztíliai vidéken haladva érjük el Salamancát, ami az ország egyik legrégibb kul­turális központja, méltán kapta meg a spanyol Róma elnevezést. Útközben: hegyek, érdekes települések (pl. Ciudad Rodrigo), gaz­dag és kopár vidékek, legelő birkanyájakkal váltogatják egymást. A város a platereszk építészet fellegvára. Egyeteme a világon a negyedik legrégebbi. A városban két katedrális is épült egy­más mellé, mindkettő csodálatos. A belvárosban található a híres Kagylós ház és a Plaza Mayor, melyet Spanyolország legszebb főterének mondanak. Szállás, vacsora Valladolidnál.

10. NAP: VALLADOLID – BURGOS – LOURDES

Délelőtt Burgost keressük fel, mely a Szent Jakab zarándokút egyik fontos központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is meg­tekintjük, mely Portóhoz, Batalhához, a Jeromos-templomhoz, és Salamancához hasonlóan a Világörökség Listán szerepel. Sokan csak ennek a katedrálisnak a megtekintéséért utaznak több ezer km-t. A Pireneusokon áthaladva este a híres szent városban, Lourdes-ban sétálunk. E kegyhely fantasztikus fek­vése, a zarándokok sokasága, a gyertyás körmenet mindenkire komoly hatást gyakorol. Aki úgy gondolja, részt is vehet Európa leglátogatottabb processzióján. Szállás Lourdes-ban.

11. NAP: LOURDES – OLASZORSZÁG

A nap során a francia és az olasz Riviéra mentén haladunk Közép-Olaszországig, miközben változatos és szép tájakban gyönyörködhetünk, megérke­zés után elfoglaljuk szállásunkat.

12. NAP: OLASZORSZÁG – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Kora reggeli indulással folyamatos utazás hazafelé. Szlovéniát elhagyva az M7-es autópályán haladva 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően a Pécs, Debrecen, Szeged vonalon csatlakozó utasainkat felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Oviedo - Katedrális7 €
Santiago de Compostelai katedrális a Glória kapuval20 €
Braga - katedrális5 €
Porto - Sé katedrális - kerengő3 €
Coimbra Egyetem14 €
Coimbra - Sé Velha3 €
Porto - Tőzsdepalota14 €
Szent Ferenc templom8 €
Batalha - templom10 €
Lisszabon - Jeromos templom12 €
Lisszabon - Sé Velha5 €
Lisszabon - Szent György vár10 €
Lisszabon - Óceanográfiai múzeum25 €
Salamanca - Szent Domonkos templom3 €
Burgos - katedrális8 €
Burgos - Szent Miklós templom3 €
Oviedo - San Julian templom3 €
Porto - Borház14 €
Helyi és idegenforgalmi adók22 €

Belépők ára: kb.: 189 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Siófok Leszálló Tesco melletti Shell benzinkút
Győr Felszálló M1-es melletti MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Nagykanizsa Leszálló Tesco parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kúszné Nagy Tímea
Makó
2023.07.22

Nagyon tartalmas, gazdag program. Tele kincsekkel, csodálatos látnivalókkal! Az idegenvezetés 5* :) A legkiemelkedőbb, széles szakmai rálátással, humorral, kedvességgel, odaadással, lelkesedéssel! A busz rendben volt, a sofőr profi, biztonságosan vezetett. Segítőkészség + humor! Sok szép, kényelmes szállás. Figyeltek a vegetáriánus étkezésemre.

 • 5.0
Bíró Lászlóné
Göd
2023.07.21

Változatos, programdús, lendületes. JAVASLOM 2023 ÉV Idegenvezetőjének Magyarországon! Szuper, nagytudású, barátságos, tisztelettudó, humoros... A busz sofőrök minden helyzetet jól megoldottak, udvariasak, segítőkészek. A szállás kényelmes, tiszta, rendes, parokolóhelyhez jól megközelíthető. Én csak reggeliztem, de találtam a diétámnak megfelelőt.

 • 5.0
Filamella Tibor
Györe
2023.07.20

Köszönünk mindent, jól éreztük magunkat! Miklós mint minden utunknál szuper volt! Sofőröknek nagy dícséret! Csak a PROKOVAL utazunk!

 • 5.0
Tóthné Dömötör Tünde és Tóth Tibor
Gödöllő
2023.07.16

Színvonalas, érdekes program, színes választék, kicsit fárasztó. Az idegenvezetőtől széleskörű információkat kaptunk, érdekes. Az autóbusz kényelmes, tiszta. Nagyon segítőkész, ügyes gépkocsivezetők. A szállások tiszták, színvonalasok. Finom ételek, színvonalas kiszolgálás.

 • 5.0
Manner Károly és Németh Istvánné
Budapest
2023.07.13

Magas színvonalú, gazdag program. Nagy tudású idegenvezető, kellemes légkört teremt, jó humorú, mély gondolkozású. A sofőrök udvariasok, a szállás tiszta, kényelmes. Az étkezés néha kicsit későn volt, de ízletes, választékos.

 • 5.0
Kurinszky Andrea Katalin
Nyíregyháza
2023.07.13

A program megfelelő volt! Az idegenvezető felkészült, mindenkivel megtalálja a megfelelő hangnemet. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőrök udvariasok, tapasztaltak! Jó minőségű, kényelmes szállodák, a lyoni szállodában a vacsorával nem voltam megelégedve, a többi OK!

 • 4.8
Dr Mugits Károly, Lőrincz Csilla
Vép
2023.07.12

12 világörökségi helyszín! Az országok legjelentősebb látnivalói. Az idegenvezető nagyon felkészült, szórakoztató, humoros, sokat foglalkozik az utasokkal. A busz kényelmes , minden igényt kielégítő. Nagyon jól felkészült gépkocsi vezetők. Kitűnő, szép szállások mindenhol. Az ételek változatosak és bőségesek voltak.

 • 5.0
Fábiánné Deák Anna Mária
Budapest
2018.07.31

Program: tartalmas, látványos Idegenvezető: Gulyás Miklós - PÉLDAÉRTÉKŰ: igényesen felkészült, széleskörűen tájékozott, empatikus, udvarias, A gépkocsivezetők: Árpád és Lajos, nagy tapasztalattal rendelkező, udvarias, segítőkész A szállás és az ellátás megfelelő volt. Csodálatos utazásban volt részem, köszönet érte!

 • 5.0
Bókáné Nagy Katalin

2017.08.06

Program: sok szép várost ismertünk meg, mindenben bőséges tájékoztatást kaptunk Idegenvezető: felkészült, lelkes, minden apró részletre odafigyelt, mindenkivel törődött, tapintatos Autóbusz: biztonságos, kényelmes Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
dr. Egressy László
Budakalász
2017.08.05

Idegenvezető: az idegenvezető jól felkészült, sok információt nyújtott Autóbusz: kényelmes, tiszta Szállás: tiszta, kényelmes

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Az óceán mentén úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Mediterrán grand tour
Mediterrán grand tour
12
NAP

4.9

25 értékelés

Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

514 000 Ft-tól
Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

599 000 Ft-tól
Nagy spanyol körutazás
Nagy spanyol körutazás
8
NAP

4.8

35 értékelés

10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.

648 000 Ft-tól