Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 25 - 30.
344 000 Ft
Május 30 - Június 04.
369 000 Ft
Június 27 - Július 02.
369 000 Ft
Július 25 - 30.
409 000 Ft
Szeptember 26 - Október 01.
399 000 Ft
Október 03 - 08.
379 000 Ft
Október 17 - 22.
359 000 Ft
Az út áttekintése

·  Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
·  Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
·  Aranymozaikok Kykkos monostorában
·  A két részre szakadt főváros: Nicosia

Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – KURION – LIMASSOL

Menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban indu­lás Ciprusra. Megérkezés után transzferbuszunkra szállunk. Első megállónk Paphos történelmi városában lesz, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz római villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresz­tény módon imádkozott. Ezután Geroskipouban meglátogat­juk a Agia Paraskevi bizánci templomot, amely a IX. században épült. Utunkat folytatjuk Limassol fele. Útközben rövid meg­állót tartunk Aphrodité legendás szülőhelyénél, a Petra tou Romiou-nál. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habok­ból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó görög-római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és az Eustolius háza a korábbi nyilvános fürdő maradványaival. Tovább indulva Limassolban sétálunk egyet az óváros nyüzsgő bevásárló utcáin, majd a szállodában elfoglaljuk szobáinkat. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirán­dulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, ahol először a Szent Lázár templomot látogatjuk meg. Lázár által vezetett püspökség székhelye az egykori Kitionban volt található, amely Larnaka elődvárosa volt. A legenda szerint Kitionban temet­ték el Lázárt. Ezután megpihenünk Larnaka gyönyörű pálmafás sétányán. Továbbutazunk a város küldő részén fekvő Sós-tónál lévő Hala Sultan Tekke mecsethez, a muzulmánok egyik leg­fontosabb zarándokhelyéhez. Ezután Nicosiába utazunk, amely a sziget kettéosztott fővárosa, egyben a köztársaság pénz­ügyi és kulturális központja. Először a Ciprusi Múzeumot keres­sük fel, amely a sziget fő és legnagyobb régészeti múzeuma. Programunkban szerepel még a Szent János Katedrális nevet viselő ortodox templom meglátogatása. Ezután amennyiben az aktuális szabályok megengedik, Nicosia északi, a törökök által megszállt területére sétálunk. Itt meglátogatjuk a piaccsarno­kot és a Büyük Hant karavánszerájt, az 1572-ből származó Nagy Fogadót. Ma kulturális központnak ad otthont, számos hagyo­mányos és modern kézműves és művész található itt, akiket munka közben figyelhetünk meg. Este érkezünk vissza szállá­sunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia: 50 €.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A szálloda környékén több kitűnő strand is található. Aki inkább nézelődni szeretne, annak javasoljuk, hogy a szálloda mellől induló busszal menjen be Limassol történelmi központjába. Mivel kirándulásunk első nap­ján már megtekintettük a város legszebb látnivalóit, így már ismerős lesz a lovagvár, a régi kikötő, a nagy mecset és az Agia Napa katedrális. Érdemes a magas pálmákkal övezett tenger­parti sétányon is sétálni. Este vacsora.

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS

Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvo­nulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Utunk először Troodos település főterére vezet, ahol hagyományos ciprusi terméke­ket áruló boltok és piaci árusok találhatóak. Rövid pihenő után következő megállónk a sziget leghíresebb, 1.200 m magasan fekvő Kykko kolostora. A XI. században alapított bizánci kolos­tor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Ezután tovább indulunk és egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, Ciprus „nyári üdülőhelyén” rövid pihe­nőt tartunk. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos: 50 €.

5. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK-CIPRUS KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Aki pedig szeretne, az a mai napon ellátogat­hat Ciprus északi részére (török Ciprus) egy egész napos fakulta­tív program keretében. Először a Szent Hilarion várhoz jutunk, amely egy hegyen, különböző magasságokban helyezkedik el. A vár három részből áll: a várőrségből, a középső várból és a felső udvarból. Ha tiszta az idő, a középső várból a Kyrenia-hegység és a Földközi-tenger térsége is látható. Következő megállónk Kyrenia, Ciprus legészakibb kikötővárosa, ahol először a várat látogat­juk meg. A várban található múzeumban megtekinthetünk egy 2.000 éves hajóroncsot rakományával együtt, amelyet Kyrenia partjainál találtak meg. A vár megtekintése után rövid pihenőt tartunk a kikötőben, mielőtt továbbutazunk a festői Bellapais kolostoregyütteshez, amely a gótikus építészet remekműve. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Kint tar­tózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitvatartások függvényében. Aki nem jön a fakulta­tív kirándulásra, az pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €.

6. NAP: LIMASSOL – PAPHOS – (BÉCS) – BUDAPEST

A szállodából reggel kicsekkolás és transzfer a paphos-i repü­lőtérre, majd onnan menetrend függvényében várhatóan kora délután szállunk fel. A nyári időszakban a menetrend miatt Bécsbe repülünk, és onnan privát transzferrel jövünk Budapestre, szeptembertől a járatsűrítésnek köszönhetően közvetlenül Budapestre repülünk Ciprusról.

Belépő nincs, csak fakultatív programok, melyeknek ára összesen: 175 €

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Balogh Bettina
Pécs
2023.11.19

A hosszú utazás után nagy örömmel töltött el a szállodai szobából elém táruló tenger és naplemente látványa. A szállás tiszta és rendezett volt, az ételkínálat pedig bőséges. A programok jól szervezettek és a helyi idegenvezetőnek valóban hatalmas a lexikális tudása. Nagyon sok új, helyi információt osztott meg velünk a 6 nap alatt és sok szép helyre elkalauzolt bennünket. Az észak-ciprusi fakultatív kirándulást semmiképp sem szabad kihagyni, hiszen nagyon érdekes látni a sziget kettéosztottságát. Véleményem szerint körülbelül 2 nappal meg lehetne hosszabbítani ezt az utat, mivel rengeteg látnivaló van a szigeten és néhány helyen több időt is el lehetett volna tölteni (pl. Paphos) illetve egy pihenős/fürdőzős nap is jól jött volna a hazautazás előtt. Összességében viszont, egy nagyon jó, élménydús út volt.

 • 5.0
Csörgő József, Csörgő Józsefné
Berekfürdő
2023.10.18

Mária idegenvezetése csúcs volt, köszönjük szépen a munkáját. Bettina is segítőkész volt. Az utat 1-2 nappal meg lehetne hosszabbítani, jobban szeretjük a 7-9 napos programokat. Köszönjük az utazási irodának a lehetőséget és a szervező munkát.

 • 5.0
Tamaskó László Ferenc
Budapest
2023.10.17

A programok lehetőséget adtak Ciprus megismerésére. Érdekes, színvonalas, lényegretörő idegenvezetés. A buszon a hangtechnika javításra szorul, a buszvezetőknek figyelmébe ajánlanám a GPS használatát.. A szállások a kategóriának megfelelnek, az ételek kifejezetten jók, elég változatosak, bőségesek. Én már korábban megkedveltem az irodájukat. További sok sikert kívánok. Jó programokat és így én visszajövök.

 • 5.0
Farkasné Marosi Katalin, Farkasné Béla
GYŐRÚJBARÁT
2023.10.15

A hasonló utakhoz +1 nap jó lenne kiélvezni a tengert! Az idegenvezetők: Mária - 4, Betti - 5.

 • 4.8
DR HERNÁDINÉ ZORN KLÁRA, WÉBER ROZÁLIA MÁRIA
Pécs
2023.10.13

Jó, hogy különböző városokból összeszedik az utasokat.

 • 5.0
Szilágyi Gáborné
Budapest
2023.10.11

Ebből az útból nem lehet többet kihozni.

 • 4.5
Divinyi Károlyné
Szeged
2023.10.07

Megfelelő arányú volt a program és pihenés. A busz kényelmetlen volt.

 • 5.0
Kiss Család
Tiszaföldvár
2023.07.26

Profin megszervezett programok voltak. A helyi idegenvezető magasan felkészült lexikális tudással rendelkezett. Júniusi időjárás nagyon jó volt a tenger hőmérséklete pedig kellemesen meleg. A Hajókirándulást senkinek sem érdemes kihagyni. Felejthetetlen élmény. Az ételek minősége kifogástalan volt. A szálloda tiszta, rendezett volt. A busz tiszta és légkondicionált volt, tapasztalt sofőrökkel.

 • 4.5
Ligetfalviné Éva
Budapest
2023.06.08

- Az idegenvezetőnk fantasztikus szakmai felkészültséggel rendelkezik. Sok személyes élményt osztott meg velünk, melyeket nagyon jó érzékkel rendezett el az információk között, és kedves, humoros sztorikat is hallottunk. Folyamatosan ébren tartotta a figyelmünket, mégsem volt fárasztó. Az idegenvezetése olyan élmény volt számomra, mint egy jó regény olvasása. A nap végén "letettük" másnap izgalommal vártam a folytatást. - A szállodának a szerelőműhely udvarára néző ablakai nem nyerték el a tetszésemet, ez nem volt egy 4 csillagos kilátás. - A buszvezetőnk egy derűs, jókedvű, biztonságot sugárzó ember volt, jó volt vele utazni. - A program tökéletesen összeállított.

 • 4.8
Merkl Imre
Budakeszi
2022.11.08

Melinda csúcs!!

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ciprus, a szerelem szigete úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

439 000 Ft-tól
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
8
NAP

4.7

29 értékelés

A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

489 000 Ft-tól
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
Kolostorok és rózsák földjén Bulgáriában
7
NAP

4.7

30 értékelés

Átfogó körutazás Bulgáriában, ahol a híres látnivalók mellett kis tengerparti pihenésre is lehetőség lesz. Az utazás egyik csúcspontja a páratlan Rilai kolostor megtekintése, mely természetesen világörökségi helyszín.

306 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

18 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
A lovagok szigete - Málta
A lovagok szigete - Málta
6
NAP

4.9

30 értékelés

Málta kis utcáin sétálni olyan, mintha a történelemkönyvünk lapjai elevenednének meg előttünk. Ha pedig ki tudjuk helyesen ejteni a városok nevét, jutalmunk egy igazi helyi specialitás, egy jéghideg Kinnie!

369 000 Ft-tól
Az északi fjordok bűvöletében
Az északi fjordok bűvöletében
4
NAP

Stavangertől Bergenig hajózunk a norvég fjordvidéken, és túrázunk a világhírű Szószék-sziklához

459 000 Ft-tól
A sasok földjétől a Meteorákig
A sasok földjétől a Meteorákig
9
NAP

Ha egy tartalmas, több országot érintő dél-balkáni kirándulást keres, akkor arra ez kitűnő választás.

319 000 Ft-tól