Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 01 - 06. 359 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Június 29 - Július 04. 359 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 28 - Október 03. 369 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 05 - 10. 349 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 19 - 24. 339 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
·  Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
·  Aranymozaikok Kykkos monostorában
·  A két részre szakadt főváros: Nicosia

"Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!"
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – AYIA NAPA

A menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban indu­lás Ciprusra. Megérkezés után transzferbuszunkra szállunk és az Anna Marie Beach Hotel**** szállodába utazunk, ahol a nap hátralévő részében élvezhetjük a szálloda előnyeit vagy a pár perces sétára lévő homokos tengerpartot. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK-CIPRUS KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Aki pedig szeretne, az a mai napon ellátogat­hat Ciprus északi részére (török Ciprus) egy egész napos fakul­tatív program keretében. Megtekintjük Szent Hilarion várát, Kyrenia csodás kikötőjét és a Bellapais kolostort, valamint a szabadprogram alatt lehetőség nyílik szuvenírok vásárlására is. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €.

3. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirán­dulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, mely során megtekintjük az óvárost és a Szent Lázár templomot. Az egy­kori Kition a sziget egyik legősibb települése, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid időre megállunk a Larnaca külső részén fekvő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, a muzulmánok egyik legfonto­sabb zarándokhelyét. Ezután a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó megosztott fővárosába érve megnézzük a „Zöld vonal” egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja Nicosiát görög és török oldalra. Elhaladunk a Velencei fal mellett, amely az óvárost határolja el az új városrésztől. Programunkban szere­pel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid sétát teszünk a belváros hangulatos sikátoraiban. Ezt követően szabadprogram, vásárlási lehetőség. Amennyiben az aktuá­lis szabályok megengedik, átsétálunk Nicosia északi, a törö­kök által megszállt területére is. A török oldalon megtekintjük a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia : 50 €.

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS

Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kirándu­láson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Nicosia mel­lett elhaladva, a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyvonulatot. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik leglátványosabb állomása a Kykkos monostornál lesz, amikor megtekintjük a híres aranymoza­ikos falfreskókat. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból szárma­zik. Szabadidő alatt a helyi gasztronómiát is kipróbálhatják. Hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronában állunk meg, és a település különleges templomáról készíthe­tünk fényképeket. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Kint tartózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitva tartások függvé­nyében. Aki nem jön a fakultatív kirándulásra, az pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos : 50 €.

5. NAP: PIHENÉS / HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A városban több kitűnő strand is található. Ezek a szállodától 10 - 15 perces sétával érhetőek el, de a szállodának is van medencéje, napozóágyak­kal. Azoknak, akik nem akarnak fürdeni – megfelelő létszám esetén –, fakultatív hajókirándulást szervezünk, ami érinti töb­bek közt a Greco-fokot is (jelentkezés, fizetés a helyszínen.) A részvételi díj ebéddel: kb. 30 €. Este vacsora.

6. NAP: AYIA NAPA – LIMASSOL – KURION – PAPHOS – BP.

A szállodából történő kicsekkolás után először Limassol történelmi városrészében teszünk egy rövid sétát. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és szá­mos közfürdő is, de a fő látványosságai a több mint 1.500 éves mozaikok. A nap folyamán a sziget déli partvonala mentén hala­dunk autóbuszunkkal, közben gyönyörködhetünk a Földközi-tenger csodás látványában. Később megnézzük Aphrodité szikláját Petra tou Romiou tengerpartján. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habokból, és amerre járt, lába nyomán csodás növé­nyek nőttek ki a földből. Jó idő esetén itt lesz módunk egy picit megmártózni a tengerben, akár a sziklát is körbe lehet úszni. (Javasoljuk, hogy a csomagolásnál gondoljanak erre a fürdési lehe­tőségre). Következő megállónk a reptér közelében lévő Paphos tör­ténelmi városában lesz, mely 2017-ben Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés pad­lómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresztény módon imádkozott. Ezután transzfer a páfoszi repülőtérre, majd a menetrend függvényében, várhatóan az esti órákban, repülünk haza Budapestre.

Belépő nincs, csak fakultatív program

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kiss Család
Tiszaföldvár
2023.07.26

Profin megszervezett programok voltak. A helyi idegenvezető magasan felkészült lexikális tudással rendelkezett. Júniusi időjárás nagyon jó volt a tenger hőmérséklete pedig kellemesen meleg. A Hajókirándulást senkinek sem érdemes kihagyni. Felejthetetlen élmény. Az ételek minősége kifogástalan volt. A szálloda tiszta, rendezett volt. A busz tiszta és légkondicionált volt, tapasztalt sofőrökkel.

 • 4.5
Ligetfalviné Éva
Budapest
2023.06.08

- Az idegenvezetőnk fantasztikus szakmai felkészültséggel rendelkezik. Sok személyes élményt osztott meg velünk, melyeket nagyon jó érzékkel rendezett el az információk között, és kedves, humoros sztorikat is hallottunk. Folyamatosan ébren tartotta a figyelmünket, mégsem volt fárasztó. Az idegenvezetése olyan élmény volt számomra, mint egy jó regény olvasása. A nap végén "letettük" másnap izgalommal vártam a folytatást. - A szállodának a szerelőműhely udvarára néző ablakai nem nyerték el a tetszésemet, ez nem volt egy 4 csillagos kilátás. - A buszvezetőnk egy derűs, jókedvű, biztonságot sugárzó ember volt, jó volt vele utazni. - A program tökéletesen összeállított.

 • 4.8
Merkl Imre
Budakeszi
2022.11.08

Melinda csúcs!!

 • 4.8
Domonkos Kira
Budapest
2022.11.07

Az idegenvezető kiváló tájékozottságú, jókedvű, információbő, segítőkész. Lelkes, emberi sofőr. Őszintén meglepő milyen jó minőségű a szállás. Bár nem ízlett, ez a helyi szokások okán történt, az ellátás 5!

 • 5.0
Ádám Csaba
Budapest
2022.11.06

Teljes program, felkészült idegenvezető, tiszta busz.

 • 5.0
Schumickyné
Budakeszi
2022.11.05

Nagyon jó programajánlatok voltak. Melinda: a legjobb, legfelkészültebb id.vez akivel találkoztunk. A csoportvezetőnk Dóri is nagyon kedves és segítőkész volt. Köszönjük munkáját. Az autóbusz teljesen rendben volt, tiszta, klíma OK, biztonságos. A sofőr biztonságosan vezetett. A szobák tiszták voltak. A reggelik kicsit egyhangúak voltak, a vacsora rendben volt és finom. Javaslatom, hogy ráfizetés ellenében lehessen kérni tengerre néző szobát. (Volt aki ilyet kapott, volt aki nem, pedig más minőség). Egyébként OK. Fantasztikus volt az id.vez és a program.

 • 4.8
Dr. Ostoros Gyula
Budakeszi
2022.11.05

Egészen kiváló idegenvezetés. A szoba kiosztás - egyenlőtlen!

 • 4.8
Kovács Erzsi
Budapest
2018.06.05

Az idegenvezető mindenre kiterjedő ismeretekkel rendelkezik. Felkészült, kedves és törődő. A csoportkísérő segítőkész, kedves. A gépkocsivezetők biztonságosan vezettek.

 • 5.0
Szilágyi Pál
Debrecen
2018.06.04

Gazdag program, amely változatos látnivalókat tartalmaz. Az idegenvezető főnyeremény: alapos ismeretekkel rendelkezik és jókédélyű. A vezető biztonságosan vezetett. A szállásra nem lehet panasz, megfelelő volt. Svédasztalt kaptunk gazdag választékkal. Mindig betartják a programokat.

 • 5.0
Takács István
Makó
2018.06.01

Az idegenvezetők kedvesek, segítőkészek és felkészültek voltak. Az autóbusz tiszta és kényelmes volt, vezetője rutinos. A szállás tiszta és rendezett volt, és finom volt a svédasztalos ellátás.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Ciprus, a szerelem szigete úthoz hasonló utazások