Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 31 - Június 05. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Június 28 - Július 03. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Szeptember 27 - Október 02. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Október 18 - 23. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
·  Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
·  Aranymozaikok Kykkos monostorában
·  A két részre szakadt főváros: Nicosia

"Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!"
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Ciprus időben lépett a vírus megelőzése érdekében, így az egyik legbiztonságosabb nyaraló országnak tekinthető. Utazásunkat így biztonsággal ajánljuk.

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – AYIA NAPA

Találkozás a csoportvezetővel a részvételi jegy első oldalán említett helyszínen és időpontban, majd csomagfeladás a Ryanair check-in pultnál. Repülőgépünk 07:00-kor száll fel és Ciprusra érkezik 10:40-kor. Transzferbuszunkra szállunk és a Anna Marie Beach Hotel**** szállodába utazunk, ahol a nap hátralévő részében élvezhetjük a szálloda előnyeit vagy a közeli homokos tengerpartot. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK- CIPRUS KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Amennyiben a járványügyi szabályok lehetővé teszik (2021-ben tilos volt), akkor fakultatív kirándulást teszünk Észak-Ciprusra (török Ciprus). Ennek lehetőségéről a megérkezést követően tájékoztatást nyújt a helyi idegenvezető. Ha a program megvalósítható, a jelentkezés és fizetés ebben az esetben is a helyszínen történik. Az egész napos program során megtekintenénk Szent Hilarion várát, Kyrenia csodás kikötőjét és a Bellapais kolostort, valamint szabadprogram alatt lehetőség nyílna szuvenírok vásárlására is. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €

3. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirándulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, mely során megtekintjük az óvárost és a Szent Lázár templomot. Az egykori Kition a sziget az egyik legősibb települése, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid időre megállunk a Larnaca külső részén fekvő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhelyét. Ezután a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó megosztott fővárosába érve megnézzük a „Zöld vonal” egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja Nicosiát görög és török oldalra. Elhaladunk a Velencei fal mellett, amely az óvárost határolja el az új városrésztől. Programunkban szerepel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid séta a belváros hangulatos sikátoraiban. Ezt követően szabadprogram, vásárlási lehetőség. Amennyiben az aktuális szabályok megengedik, átsétálunk Nicosia északi, a törökök által megszállt területére is. (2021-ben ez nem volt lehetséges.) A török oldalon megtekintjük a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia : 50 €

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS

Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Nicosia mellett elhaladva, a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyvonulatot. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik leglátványosabb állomása a Kykkos monostornál lesz, amikor megtekintjük a híres aranymozaikos falfreskókat. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Szabadidő alatt a helyi gasztronómiát is kipróbálhatják. Hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronában állunk meg, és a település különleges templomáról készíthetünk fényképeket. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Kint tartózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitvatartások függvényében. Aki nem jön q fakultatív kirándulásra, pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos: 50 €

5. NAP: PIHENÉS / HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A városban több kitűnő strand is található. Ezek a szállodától 10-15 perces sétával érhetőek el, de a hotelnek is van medencéje, napozóágyakkal. Azoknak, akik nem akarnak fürdeni – megfelelő létszám esetén –, fakultatív hajókirándulást szervezünk, ami érinti többek közt a Greco-fokot is (jelentkezés, fizetés a helyszínen. A részvételi díj ebéddel: kb. 30 € Este vacsora.

6. NAP: AYIA NAPA – LIMASSOL – KURION – PAPHOS - BUDAPEST

A szállodából történő kicsekkolás után először Limassol történelmi városrészében teszünk egy rövid sétát. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és számos közfürdő is, de a fő látványosságai a több mint 1.500 éves mozaikok. A nap folyamán a sziget déli partvonala mentén haladunk autóbuszunkkal, miközben többször gyönyörködhetünk a Földközi-tenger csodás látványában. Később megnézzük Aphrodité szikláját Petra tou Romiou tengerpartján. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habokból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Jó idő esetén itt lesz módunk egy picit megmártózni a tengerben, akár a sziklát is körbe lehet úszni. (Javasoljuk, hogy a csomagolásnál gondoljanak erre a fürdési lehetőségre.) Következő megállónk a reptér közelében lévő Paphos történelmi városában lesz, mely 2017ben Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresztény módon imádkozott. Megnézzük a mellette álló többszáz éves templomot, a körötte feltárt műemlékekkel. Ezt követően transzfer a páfoszi repülőtérre, majd a 20:35-kor induló járattal hazautazunk, amely 22:30-kor érkezik meg Budapestre.

 

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Merkl Imre
Budakeszi
2022.11.08

Melinda csúcs!!

 • 4.8
Domonkos Kira
Budapest
2022.11.07

Az idegenvezető kiváló tájékozottságú, jókedvű, információbő, segítőkész. Lelkes, emberi sofőr. Őszintén meglepő milyen jó minőségű a szállás. Bár nem ízlett, ez a helyi szokások okán történt, az ellátás 5!

 • 5.0
Ádám Csaba
Budapest
2022.11.06

Teljes program, felkészült idegenvezető, tiszta busz.

 • 5.0
Schumickyné
Budakeszi
2022.11.05

Nagyon jó programajánlatok voltak. Melinda: a legjobb, legfelkészültebb id.vez akivel találkoztunk. A csoportvezetőnk Dóri is nagyon kedves és segítőkész volt. Köszönjük munkáját. Az autóbusz teljesen rendben volt, tiszta, klíma OK, biztonságos. A sofőr biztonságosan vezetett. A szobák tiszták voltak. A reggelik kicsit egyhangúak voltak, a vacsora rendben volt és finom. Javaslatom, hogy ráfizetés ellenében lehessen kérni tengerre néző szobát. (Volt aki ilyet kapott, volt aki nem, pedig más minőség). Egyébként OK. Fantasztikus volt az id.vez és a program.

 • 4.8
Dr. Ostoros Gyula
Budakeszi
2022.11.05

Egészen kiváló idegenvezetés. A szoba kiosztás - egyenlőtlen!

 • 4.8
Kovács Erzsi
Budapest
2018.06.05

Az idegenvezető mindenre kiterjedő ismeretekkel rendelkezik. Felkészült, kedves és törődő. A csoportkísérő segítőkész, kedves. A gépkocsivezetők biztonságosan vezettek.

 • 5.0
Szilágyi Pál
Debrecen
2018.06.04

Gazdag program, amely változatos látnivalókat tartalmaz. Az idegenvezető főnyeremény: alapos ismeretekkel rendelkezik és jókédélyű. A vezető biztonságosan vezetett. A szállásra nem lehet panasz, megfelelő volt. Svédasztalt kaptunk gazdag választékkal. Mindig betartják a programokat.

 • 5.0
Takács István
Makó
2018.06.01

Az idegenvezetők kedvesek, segítőkészek és felkészültek voltak. Az autóbusz tiszta és kényelmes volt, vezetője rutinos. A szállás tiszta és rendezett volt, és finom volt a svédasztalos ellátás.

 • 5.0
Dr. Peterdi Béláné
Budapest
2018.05.30

A ciprusi idegenvezető, Melinda mindenre kiterjedő, alapos volt. Edina segítőkészen kísért minket. A buszok tiszták, rendesek voltak, időben odaértek a helyszínre. A gépkocsivezetők is korrektek voltak. A szállás tiszta, rendes, kellemes volt. Az étkezést bőségesnek és megfelelőnek találtuk. Jó az utazás ár-érték aránya, korrekt a szolgáltatás minden szinten!

 • 5.0
Sproch Mária
Kecskemét
2016.05.23

Ciprus egy csodálatos sziget, a remek programoknak köszönhetően az egyik kedvenc utamként tekintek vissza rá. Egyetlen probléma az volt, hogy hamar véget ért, több időt is el tudtam volna tölteni a parton napozással, fürdőzéssel.

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Ciprus, a szerelem szigete úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Lengyelország gazdagon
Egy szép nagy teljes kört teszünk északi barátaink országában, egészen a Balti-tenger partjáig, Gdanskig. Polak, Węgier, dwa bratanki…
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Június 03. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 03. 6 nap Ár: január közepén
Svájc és Olaszország bűvöletében
Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.
Június 26. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 17. 5 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 18. 9 nap Ár: január közepén
Július 17. 9 nap Ár: január közepén
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.
Augusztus 13. 8 nap Ár: január közepén
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén
Kréta Földközi-tenger 5. legnagyobb szigete, melyet a helyiek is csak Nagy szigetnek becéznek. Méretéből és változatos felszínéből adódóan a strandolás mellett izgalmas kirándulásokat is tehetünk.
Május 09. 7 nap Ár: január közepén
Június 06. 7 nap Ár: január közepén
Izland, a tűz, jég és gejzírek földje
8 napos utazásunk alatt egy teljes kört teszünk ebben a fantasztikus országban. Aki gondolja, meg is kóstolhatja a nemzeti eledelek egyikét: hangikjöt, hrútspungar, lifrarpylsa, blóðmör, hákarl, svið.
Július 29. 8 nap Ár: január közepén
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.
Augusztus 25. 5 nap Ár: január közepén