Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 30 - Június 04.
369 000 Ft
Június 27 - Július 02.
409 000 Ft
Július 25 - 30.
409 000 Ft
Szeptember 26 - Október 01.
399 000 Ft
Október 03 - 08.
379 000 Ft
Október 17 - 22.
359 000 Ft
Az út áttekintése

·  Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája
·  Szent Pál oszlopa és ásatások Paphosban
·  Aranymozaikok Kykkos monostorában
·  A két részre szakadt főváros: Nicosia

Aki elutazik Ciprusra, azonnal beleszeret ebbe a gyöngyszembe. Történelemi látnivalók, homokos part, kék tenger. Nem is kell más egy tökéletes nyaraláshoz!
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (30)

1. NAP: BUDAPEST – PAPHOS – KURION – LIMASSOL

Menetrend függvényében várhatóan a reggeli órákban indu­lás Ciprusra. Megérkezés után transzferbuszunkra szállunk. Első megállónk Paphos történelmi városában lesz, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz római villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová – a legenda szerint – az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresz­tény módon imádkozott. Ezután Geroskipouban meglátogat­juk a Agia Paraskevi bizánci templomot, amely a IX. században épült. Utunkat folytatjuk Limassol fele. Útközben rövid meg­állót tartunk Aphrodité legendás szülőhelyénél, a Petra tou Romiou-nál. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habok­ból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó görög-római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és az Eustolius háza a korábbi nyilvános fürdő maradványaival. Tovább indulva Limassolban sétálunk egyet az óváros nyüzsgő bevásárló utcáin, majd a szállodában elfoglaljuk szobáinkat. Este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS / LARNACA – NICOSIA KIRÁNDULÁS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a közeli strandokon. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirán­dulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, ahol először a Szent Lázár templomot látogatjuk meg. Lázár által vezetett püspökség székhelye az egykori Kitionban volt található, amely Larnaka elődvárosa volt. A legenda szerint Kitionban temet­ték el Lázárt. Ezután megpihenünk Larnaka gyönyörű pálmafás sétányán. Továbbutazunk a város küldő részén fekvő Sós-tónál lévő Hala Sultan Tekke mecsethez, a muzulmánok egyik leg­fontosabb zarándokhelyéhez. Ezután Nicosiába utazunk, amely a sziget kettéosztott fővárosa, egyben a köztársaság pénz­ügyi és kulturális központja. Először a Ciprusi Múzeumot keres­sük fel, amely a sziget fő és legnagyobb régészeti múzeuma. Programunkban szerepel még a Szent János Katedrális nevet viselő ortodox templom meglátogatása. Ezután amennyiben az aktuális szabályok megengedik, Nicosia északi, a törökök által megszállt területére sétálunk. Itt meglátogatjuk a piaccsarno­kot és a Büyük Hant karavánszerájt, az 1572-ből származó Nagy Fogadót. Ma kulturális központnak ad otthont, számos hagyo­mányos és modern kézműves és művész található itt, akiket munka közben figyelhetünk meg. Este érkezünk vissza szállá­sunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca – Nicosia : 50 €.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, napozás, pihenés. A szálloda környékén több kitűnő strand is található. Aki inkább nézelődni szeretne, annak javasoljuk, hogy a szálloda mellől induló busszal menjen be Limassol történelmi központjába. Mivel kirándulásunk első nap­ján már megtekintettük a város legszebb látnivalóit, így már ismerős lesz a lovagvár, a régi kikötő, a nagy mecset és az Agia Napa katedrális. Érdemes a magas pálmákkal övezett tenger­parti sétányon is sétálni. Este vacsora.

4. NAP: PIHENÉS / TROODOS – KYKKOS KIRÁNDULÁS

Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvo­nulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Utunk először Troodos település főterére vezet, ahol hagyományos ciprusi terméke­ket áruló boltok és piaci árusok találhatóak. Rövid pihenő után következő megállónk a sziget leghíresebb, 1.200 m magasan fekvő Kykko kolostora. A XI. században alapított bizánci kolos­tor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Ezután tovább indulunk és egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, Ciprus „nyári üdülőhelyén” rövid pihe­nőt tartunk. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Fakultatív kirándulás Troodos – Kykkos : 50 €.

5. NAP: PIHENÉS / ÉSZAK-CIPRUS KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában és fürdőzés a medencénél vagy a tengerparton. Aki pedig szeretne, az a mai napon ellátogat­hat Ciprus északi részére (török Ciprus) egy egész napos fakulta­tív program keretében. Először a Szent Hilarion várhoz jutunk, amely egy hegyen, különböző magasságokban helyezkedik el. A vár három részből áll: a várőrségből, a középső várból és a felső udvarból. Ha tiszta az idő, a középső várból a Kyrenia-hegység és a Földközi-tenger térsége is látható. Következő megállónk Kyrenia, Ciprus legészakibb kikötővárosa, ahol először a várat látogat­juk meg. A várban található múzeumban megtekinthetünk egy 2.000 éves hajóroncsot rakományával együtt, amelyet Kyrenia partjainál találtak meg. A vár megtekintése után rövid pihenőt tartunk a kikötőben, mielőtt továbbutazunk a festői Bellapais kolostoregyütteshez, amely a gótikus építészet remekműve. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Kint tar­tózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitvatartások függvényében. Aki nem jön a fakulta­tív kirándulásra, az pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 €.

6. NAP: LIMASSOL – PAPHOS/LARNAKA – BUDAPEST

A szállodából reggel kicsekkolás és transzfer a paphos-i repü­lőtérre, majd onnan menetrend függvényében várhatóan kora délután szállunk fel. A Július 25-én induló csoport repülőgépe este indul vissza Budapestre Larnakáról.  


A Július 25-én induló csoportnál a repülőgép esti hazaindulása miatt a programok sorrendje felcserélődik! 

Belépő nincs, csak fakultatív programok, melyeknek ára összesen: 175 €

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Leszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Budapest Leszálló   OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Tata/M1 Leszálló   M1-es melletti Shell-kút
Tatabánya Leszálló   M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Leszálló   M1-es melletti MOL-kút
Mosoni pihenő/ M1 Leszálló   M1 Mosoni pihenöhely
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Balogh Bettina
Pécs
2023.11.19

A hosszú utazás után nagy örömmel töltött el a szállodai szobából elém táruló tenger és naplemente látványa. A szállás tiszta és rendezett volt, az ételkínálat pedig bőséges. A programok jól szervezettek és a helyi idegenvezetőnek valóban hatalmas a lexikális tudása. Nagyon sok új, helyi információt osztott meg velünk a 6 nap alatt és sok szép helyre elkalauzolt bennünket. Az észak-ciprusi fakultatív kirándulást semmiképp sem szabad kihagyni, hiszen nagyon érdekes látni a sziget kettéosztottságát. Véleményem szerint körülbelül 2 nappal meg lehetne hosszabbítani ezt az utat, mivel rengeteg látnivaló van a szigeten és néhány helyen több időt is el lehetett volna tölteni (pl. Paphos) illetve egy pihenős/fürdőzős nap is jól jött volna a hazautazás előtt. Összességében viszont, egy nagyon jó, élménydús út volt.

 • 5.0
Csörgő József, Csörgő Józsefné
Berekfürdő
2023.10.18

Mária idegenvezetése csúcs volt, köszönjük szépen a munkáját. Bettina is segítőkész volt. Az utat 1-2 nappal meg lehetne hosszabbítani, jobban szeretjük a 7-9 napos programokat. Köszönjük az utazási irodának a lehetőséget és a szervező munkát.

 • 5.0
Tamaskó László Ferenc
Budapest
2023.10.17

A programok lehetőséget adtak Ciprus megismerésére. Érdekes, színvonalas, lényegretörő idegenvezetés. A buszon a hangtechnika javításra szorul, a buszvezetőknek figyelmébe ajánlanám a GPS használatát.. A szállások a kategóriának megfelelnek, az ételek kifejezetten jók, elég változatosak, bőségesek. Én már korábban megkedveltem az irodájukat. További sok sikert kívánok. Jó programokat és így én visszajövök.

 • 5.0
Farkasné Marosi Katalin, Farkasné Béla
GYŐRÚJBARÁT
2023.10.15

A hasonló utakhoz +1 nap jó lenne kiélvezni a tengert! Az idegenvezetők: Mária - 4, Betti - 5.

 • 4.8
DR HERNÁDINÉ ZORN KLÁRA, WÉBER ROZÁLIA MÁRIA
Pécs
2023.10.13

Jó, hogy különböző városokból összeszedik az utasokat.

 • 5.0
Szilágyi Gáborné
Budapest
2023.10.11

Ebből az útból nem lehet többet kihozni.

 • 4.5
Divinyi Károlyné
Szeged
2023.10.07

Megfelelő arányú volt a program és pihenés. A busz kényelmetlen volt.

 • 5.0
Kiss Család
Tiszaföldvár
2023.07.26

Profin megszervezett programok voltak. A helyi idegenvezető magasan felkészült lexikális tudással rendelkezett. Júniusi időjárás nagyon jó volt a tenger hőmérséklete pedig kellemesen meleg. A Hajókirándulást senkinek sem érdemes kihagyni. Felejthetetlen élmény. Az ételek minősége kifogástalan volt. A szálloda tiszta, rendezett volt. A busz tiszta és légkondicionált volt, tapasztalt sofőrökkel.

 • 4.5
Ligetfalviné Éva
Budapest
2023.06.08

- Az idegenvezetőnk fantasztikus szakmai felkészültséggel rendelkezik. Sok személyes élményt osztott meg velünk, melyeket nagyon jó érzékkel rendezett el az információk között, és kedves, humoros sztorikat is hallottunk. Folyamatosan ébren tartotta a figyelmünket, mégsem volt fárasztó. Az idegenvezetése olyan élmény volt számomra, mint egy jó regény olvasása. A nap végén "letettük" másnap izgalommal vártam a folytatást. - A szállodának a szerelőműhely udvarára néző ablakai nem nyerték el a tetszésemet, ez nem volt egy 4 csillagos kilátás. - A buszvezetőnk egy derűs, jókedvű, biztonságot sugárzó ember volt, jó volt vele utazni. - A program tökéletesen összeállított.

 • 4.8
Merkl Imre
Budakeszi
2022.11.08

Melinda csúcs!!

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ciprus, a szerelem szigete úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ciprus adventkor
Ciprus adventkor
5
NAP

Ár: hamarosan

Utazások hasonló időpontban

A Nílus menti birodalom, Egyiptom
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
8
NAP

4.8

30 értékelés

Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.

739 000 Ft-tól
A csodálatos Örményország és Grúzia
A csodálatos Örményország és Grúzia
10
NAP

4.9

25 értékelés

Őskeresztény emlékek, lenyűgöző természet, kevés turista, de mégis páratlan vendégszeretet.

729 000 Ft-tól
India - A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
India - A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
13
NAP

A közel egy hetes indiai körút után a Himalája országát, Nepált tekintjük meg, ahol a rejtélyes Mount Everestre is vethetünk egy pillantást. Igazi bakancslistás élmény!

1 045 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Nagy erdélyi körutazás
Nagy erdélyi körutazás
7
NAP

4.9

90 értékelés

7 nap alatt végig járjuk Erdély épített és természeti kincseit, Mátyás király szülőházától, a Drakula kastélyon át a Gyilkos-tóig. Közben akár egy hangulatos vacsorás esten is részt vehetünk a csángóknál.

289 000 Ft-tól
London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

19 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól
Advent Skóciában
Advent Skóciában
3
NAP

Skócia kiemelkedő látnivalói adventi hangulatban.

Ár hamarosan
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

359 000 Ft-tól
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól