Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 13 - 19.
349 000 Ft
Június 13 - 19.
349 000 Ft
Augusztus 23 - 29.
349 000 Ft
Október 01 - 07.
379 000 Ft
Az út áttekintése

·  Puglia és San Marino világörökségei
·  Loreto, a híres búcsújáróhely felkeresése
·  Bari, az olasz Adria legfejlettebb városa
·  Tudja mi az a trulló? Alberobellóban megmutatjuk

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!
Csorba Klára – 15 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (33)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után leka­nyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legidősebb keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Ferrara környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: SAN MARINO – BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai programunk a legrégebben fennálló köztársaság, San Marino. A hegy tete­jén található fővárosba már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Tovább utazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb lát­nivalója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építet­ték fel a templomot, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős kulturális emléke a szé­kesegyház, melyet 1292-ben szenteltek fel, és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építettek. Közel található a XII–XIII. században épült Castello Normanno-Svevo vár, melyet többször restaurálták, így ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban, vásárlási lehetőség a helybéli asszonyok által készített tésztákból és séta a tenger­parti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA – MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város előd­jét Aeneas király korában alapították. Hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyo­mányos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredet­megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dino­szaurusz lábnyomra bukkantak. A pompás Santa Maria Assunta-katedrális pedig egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alatt álló székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negye­dek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek emberek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállo­dáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Szállásunk Martina Francában lesz. Aki este sze­retne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA – ALBEROBELLO – POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosában sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pug­liai emberek mindennapjaiba. Ezt követően, aki szeretne, maradhat az úszómedencés hotelünkben, pihenhet, fürdőz­het. Aki további szép helyeket szeretne látni, arra egy fakulta­tív kirándulás vár. Elsőként Alberobellóba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négy­szögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve az Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdeké­ben, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizeté­sét, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elkép­zeléseinek. Ezek Alberobello legnagyobb nevezetességei, ame­lyek jóvoltából UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánították. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő után tovább utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba, Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a ten­ger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az idelá­togatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti drágakőhöz. Polignano a Maréban élt Domenico Modugno Grammy-díjas énekes, akinek a szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare… mely sokaknak ismerősen csenghet. A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyúj­tanak a tenger kékjével. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja, ki is próbálhatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra. A fakultatív kirándulás ára: 30 €.

6. NAP: MARTINA FRANCA – LORETO – FERRARA

Reggeli után északra indulunk. Az első megállónk Olaszország leghíresebb búcsújáró helyén, Loretóban lesz. Maga a kegy­hely egy kis terméskő házikó, mely állítólag a Szentföldön állt és a Szent Család lakhelye volt. E köré épült a Bazilika, melynek 3 hatalmas bronzkapuja mellett freskói és cédrusfa faragásai is jelentős művészi alkotások. Megállónk után folytatjuk utunkat Ferrara környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével utazunk haza. Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Bari - Castello Normanno8 €
Barlanglakás látogatás (1 db)2 €
Matera busz4 €
Polignano Transzfer5 €
Ostoni Tuktuk25 €
San Marino8 €
Helyi és idegenforgalmi adók10 €

Belépők ára: kb.: 72 € + 30 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1:40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Fekete Ernő János, Feketéné Sánta Erzsébet
Szeged
2023.10.21

Szép helyszínek, kiváló idegenvezetés, igényes szállodák, jó programok. Az 5 világörökségi helyszín nagyon szép. Az idegenvezető tárgyi tudása hatalmas, kedves, profi. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a vezetők profik, segítőkészek. A szállás kényelmes, igényes, tiszta, az étkezés kielégítő, finom.

 • 5.0
Dr. Ács-Sánta Magdolna
Pécs
2023.10.20

Tartalmas program, látványos helyekre jutottunk el. Az idegenvezető a csoportot nagyszerűen összefogta, irányította, vezette, remekül felkészült, sok-sok információval lettünk gazdagabbak. Az autóbusz kényelmes, tiszta. A gépkocsivezetők kifogástalanul, rutinosan, ügyesen, udvariasan tették a dolgukat. A Martina Francai szállásban a mosdó szűkös volt, és a hajszárító és telefon számomra elérhetetlenül magasan volt. Az ételek bőségesek, ízletesek, finomak.

 • 4.8
Vécsei Istvánné, Kurucz Katalin
Mályi
2023.10.19

Alapos, rendezett információátadás. Az autóbusz tiszta, és a buszvezetők segítőkészek. A szállás tiszta, és helyi specialitásokat kóstolhattunk meg, udvarias kiszolgálás.

 • 5.0
Dr. Boda Ilona
Kecskemét
2023.10.16

Pont jó. Kiváló gépkocsi vezetők.

 • 5.0
Szert Zoltánné, Csillag Tiborné
Izsófalva
2023.10.15

Jó, hogy transzfereket indít!

 • 4.8
Viszlainé Kohuth Mária
Kecskemét
2023.10.14

Azt kapom, ami a programban szerepel.

 • 4.5
Szemenyei Olga
Szeged
2023.10.13

Profi szervezés

 • 5.0
Szalontai József, Szalontai Józsefné
Székesfehérvár
2023.10.13

Jó felszállási lehetőség

 • 4.8
Dr. Harmos Csaba
Nagykőrös
2023.10.12

Kár, hogy nincs konnektor a buszon.

 • 5.0
Kováts Péter Kováts-Szente Éva
Budapest
2023.10.11

Idegenvezetőnk lexikális tudással rendelkezik, segítőkész. A kirándulások nem csillagtúraszerűen történtek.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Olaszország gyöngyszemei
Olaszország gyöngyszemei
8
NAP

4.9

47 értékelés

Északról-délre Olaszország legjava. 7 Világörökségi helyszín, számtalan csodálatos látnivaló, és a hajókirándulással Caprira: felkerül az a bizonyos cseresznye is a koktél tetejére.

389 000 Ft-tól
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek
8
NAP

4.7

29 értékelés

A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

489 000 Ft-tól
Olasz művészetek és ízek nyomában
Olasz művészetek és ízek nyomában
5
NAP

4.9

30 értékelés

Az olasz művészet remekei, igazi gasztro élmények, tűzpiros Ferrarik, látogatás San Marinóban. Mindez egyetlen út alatt!

225 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Nyaralás a spanyol tengerparton
Nyaralás a spanyol tengerparton
8
NAP

4.9

30 értékelés

Közkedvelt nyaralóprogramunk, ahol lehetőség lesz tengerparti kikapcsolódásra, vagy részt vehet szebbnél-szebb kirándulásokon profi idegenvezetővel. Sangria vagy Sagrada Familia? Ön dönt!

359 000 Ft-tól
A Nápolyi-öböl titkai
Garantált indulásGarantált indulás
A Nápolyi-öböl titkai
4
NAP

4.7

21 értékelés

A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.

369 000 Ft-tól
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Baltikumi panoráma repülővel
Baltikumi panoráma repülővel
5
NAP

4.8

27 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

377 000 Ft-tól
Fehér éjszakák
Fehér éjszakák
9
NAP

4.9

32 értékelés

9 ország 8 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

419 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól