Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 15 - 20. 307 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Június 15 - 21. 288 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 25 - 30. 307 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 25 - 31. 288 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Október 03 - 08. 327 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Október 03 - 09. 288 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Puglia és San Marino világörökségei
·  2019 Európa Kulturális Fővárosa, Matera
·  Bari, az olasz Adria legfejlettebb városa
·  Tudja mi az a trulló? Alberobellóban megmutatjuk.

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!
Csorba Klára – 15 éve Olaszország szakreferense

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (21)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után leka­nyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legidősebb keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszíté­sét. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Ferrara környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: SAN MARINO – BARI

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai programunk a legrégebben fennálló köztársaság, San Marino. A hegy tete­jén található fővárosba már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Tovább utazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI

Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látni­valója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek erek­lyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építették fel a templomot, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős kulturális emléke a székesegyház, melyet 1292 ben szenteltek fel, és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építettek. Közel található a XII–XIII. század­ban épült Castello Normanno-Svevo vár, melyet többször restaurálták, így ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban és séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA – MARTINA FRANCA

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas király korában alapították. Hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel for­galmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dinoszaurusz lábnyomra buk­kantak. A pompás Santa Maria Assunta-katedrális pedig egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alatt álló székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek embe­rek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Szállásunk Martina Francában lesz. Aki este szeretne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA – FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS: ALBEROBELLO – POLIGNANO A MARE

Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosában sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pugliai emberek mindennapjaiba. Ezt követően aki szeretne, maradhat az úszó­medencés szállodánkban, pihenhet, fürdőzhet. Aki további szép helyeket szeretne látni, arra egy fakultatív kirándulás vár. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszön­heti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva gróf­nak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve az Apulia más részeiről érkező menekültek­nek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezése­kor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan vis­szaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. Ezek Alberobello legnagyobb nevezetességei, amelyek jóvoltából UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánítot­ták. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabad­idő után tovább utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba, Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a ten­ger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az ideláto­gatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakülönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti drágakőhöz. Polignano a Maréban élt Domenico Modugno Grammy-díjas énekes, akinek a szobra a kikötőben áll. Híres dala a Volare… mely sokaknak ismerősen csenghet. A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjével. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja, ki is próbál­hatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra. A kirándulás ára: 30 €.

6. NAP: MARTINA FRANCA – LORETO – FERRARA VAGY REPÜLŐVEL: BARI – BUDAPEST

Van arra lehetőség, hogy ha valaki nem akar végig buszozni Olaszországon, ők ezen a napon Bariból hazarepülhetnek. Számukra van arra is lehetőség, hogy a csomagjaikat a buszon hagyják, ez esetben kézipoggyásszal tudnak repülni és más­nap a busz érkezésekor kb.21 órakor átvehetik csomagjukat Budapesten. Amennyiben magukkal kívánják vinni a bőröndöt, úgy a 20 kg feladós poggyászdíjjal növekszik a repülőjegy ára. A repülőgép menetrendszerinti indulási időpontjáról érdeklőd­jön irodánknál. Ha délután indul haza a gép, abban az esetben lesz lehetőség egyénileg Bariban nézelődni, sétálni, majd transz­fer a repülőtérre. A városból a reptérre történő utazást irodánk szervezi. A többiek busszal északra indulnak Az első megállónk Olaszország leghíresebb búcsújáró helyén, Loretóban lesz.Maga a kegyhely egy kis terméskő házikó, mely állítólag a Szentföldön állt és a Szent Család lakhelye volt. E köré épült a Bazilika, mely­nek 3 hatalmas bronzkapuja mellett freskói és cédrusfa fara­gásai is jelentős művészi alkotások. Megállónk után folytatjuk utunkat Ferrara környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST

Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével utazunk haza. Budapestre érkezés kb. 21 órakor. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Aquileia - kripták, bazilika10 €
Bari - Castello Normanno8 €
Barlanglakás látogatás (1 db)2 €
Matera busz4 €
Polignano Transzfer5 €
Ostoni Tuktuk25 €
San Marino8 €
Emilia-Romagna tartomány múzeum adomány4 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 74 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Leszálló Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Székesfehérvár M7 Le/felszálló kb. reggel 7:30- 8:00 M7-es melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Reisz Ferencné
Szeged
2022.08.18

Utazásunk programja: színes, változatos, széleskörű igényinket kielégítette. Idegenvezetés: figyelmünket lekötötte, széleskörű tudását közérthetően adta át. Mindig mindenben figyelt rám. Autóbusz: tiszta, kényelmes. Gépkocsivezetők: utascentrikusak, nyugodtan, nagy biztonsággal vezetnek. Szállás: mindenhol az elvásárnak megfelelt. Bari Hotel átlagon felüli. Étkezés: tökéletes, a helyi specialitások mindig megfeleltek.

 • 5.0
Lukács Csabáné
Budapest
2022.08.18

Utazásunk programja: nagyon szép tartalmas program. Idegenvezetés: a maximálisnál sokkal többet kaptunk. Autóbusz: kényelmes, tiszta. Gépkocsivezetők: udvarias, segítőkész. Szállás: mindegyik jó volt, de Bariban a Nikolausz csodálatos. Étkezés: finomak voltak, a 3. napi vacsora kivételével, de az is elfogadható volt azért.

 • 5.0
Dr. Dimény Zsuzsanna
Győr
2022.08.17

Utazásunk programja: változatos. Idegenvezetés: szakszerű és élvezetes. Autóbusz: tiszta, pontos. Gépkocsivezető: pontos, udvarias. Szállás: Bari kiváló, Martina Franca 4-es (szűk szoba és mosdó).

 • 4.5
Sós Mária
Szeged
2022.08.17

Utazásunk programja: változatos, sok újdonságot tartalmazó, tartalmas. Idegenvezetés: maximális szakmai tudás, korrekt. Autóbusz: kedves, ügyes sofőrök, jó állapotú busz, nagyon jó, hogy van büfé. Gépkocsivezetők: kedves, ügyes, segítőkész sofőrök. Szállás: első és második szállás KIVÁLÓ, Martina Franca szállás jó. Étkezés: nagyon finom, bőséges reggelik, már-már lakoma szintű vacsorák, kedves pincérek.

 • 5.0
Incze Viktória
Budapest
2022.08.17

Utazásunk programja: sokszínű. Nagyon szép, érdekes történelmi helyeket jártunk be. Idegenvezetés: szívvel-lélekkel adja át az információkat. A legjobb! Autóbusz: tiszta, kényelmes. Gépkocsivezetők: kedvesek, végig biztonságban éreztük magunkat. Szállás: kényelmes, tágas szobák. Bari volt a legjobb! Étkezés: nagyon finom volt minden, kivéve a Park Hotel S. Michele, ez 3-as.

 • 5.0
Szepesi Ibolya
Tokaj
2022.08.16

Utazásunk programja: bőséges, átfogó. Idegenvezetés: nagyon tájékozott, figyelmes, szuper! Autóbusz: biztonságos. Gépkocsivezetők: rutinosan, jól vezetnek. Szállás: megfelelő, főleg a Bari szálloda! Étkezés: finom, igazi olaszos esetenként!

 • 5.0
Tüll Lászlóné
Budapest
2022.08.15

Utazásunk programja: nagyon érdekes, szép helyszínek. Idegenvezetés: kiváló idegenvezető! Autóbusz: mindig tiszta rendes! Gépkocsivezetők: biztonságban éreztem magam! Szállás: a Bari szálloda osztályon felüli volt. Étkezés: bőséges. Jó programok, jó idegenvezetők, megbízható buszok.

 • 5.0
Bagdány Éva
Tokaj
2022.08.15

Utazásunk programja: nagyon jó. Idegenvezetés: kiváló tudással rendelkezik, amit át is ad. Gépkocsivezetők: udvariasak, biztonságosan közlekednek. Étkezés: biztosítva volt számomra a gluténmentes étkezés.

 • 5.0
B. Edit
Budapest
2020.08.22

Tartalmas program, lényegre törő, figyelmes idegenvezető, tiszta és kényelemes busz, figyelmes és segítőkész sofőrökkel. Változatos és finom ételek a kényelmes és tiszta szállásokon, bár kicsit több gyümölcsöt és zöldséget is felszolgálhattak volna az olaszok.

 • 5.0
V. Anna
Kisszekeres
2020.08.18

Sokszínű és jól bemutatott program. Az idegenvezető nagyon felkészült és segítőkész. A busz tiszta és kényelmes volt. A gépkocsivezetők pedig profik és megbízhatók. A szállások szépek, tiszták és kényelmesek. Étkezéskor megfelelő adagokat kaptunk, az ételek finomak voltak remek kiszolgálással.

 • 5.0
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft

Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia) úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Lagúnák, templomok, szerelmek - 4 nap
Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.
Október 09. 4 nap 136 000 Ft
Az adventi Róma
Róma-Vatikán
December 06. 3 nap 189 000 Ft
December 13. 3 nap 189 000 Ft
Karácsonyvárás olasz módra
Verona, Padova és Vicenza mesés ünnepi fényei
December 08. 3 nap 115 000 Ft
December 15. 3 nap 115 000 Ft