Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 19 - 24.
319 000 Ft
Június 28 - Július 03.
319 000 Ft
Július 23 - 28.
339 000 Ft
Augusztus 01 - 06.
339 000 Ft
Augusztus 22 - 27.
339 000 Ft
Az út áttekintése

·  Olasz Dolomitok csúcsai és a Misurina-tó
·  Elbűvölő panorámautak az Alpok hágóin
·  A Mont Blanc látványa 3.842 m magasságból
·  Svájci hegyi vonatozás és a Matterhorn megtekintése

Hiába voltam már többször, mindig ámulatba ejtenek a Dolomitok színes hegyóriásai, a Matterhorn magasztos tömbje és a Mont Blanc tekintélyt parancsoló vonulata.
Dr. Karancsi Zoltán – földrajz szakos egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (49)

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M7 autó­pályán haladva hagyjuk el hazánkat, majd Szlovénia érintésé­vel utazunk Ausztriába. Az első érdekesség, amit megtekintünk, a hegyek közé ékelődött Millstättersee, mely a karintiai tóvi­dék egyik látványos tagja. Megállunk Millstätt városában a tóparton. Felsétálunk a környék legszebb templomához, ahol az idegenvezetőnk a templomban található különleges fres­kók történetétével ismeretet meg minket. A templom közelé­ben található egy „ezeréves” hársfa is. Visszasétálva, lemegyünk a tópartra, mely kellemes hangulatot áraszt. A városka igazi osztrák gyöngyszem. Ezt követően Osttirolon haladva folytatjuk utunkat, így érjük el a szállásunkat.

2. NAP: DOLOMITOK – OLASZ-ALPOK

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. A nap során átszeljük a Dolomitokat, mely nem egy összefüggő vonulat, hanem több hegycsoportból áll. Az első úti célunk az 1.745 méter magasan található Misurina-tó lesz. Itt, aki akarja, körbe tudja sétálni a smaragdzöld tavat, miközben lefényképezheti a híres Drei Zinnen csúcsokat is. Időjárás és zsúfoltság függvényében egyéb lehetőséget is javasolhat az idegenvezető. Misurina tavi sétánk után folytatjuk utunkat a Dolomitokban, a több ezer méter magas elbűvölő sziklák ölelésében. Délután hagyjuk el az Alpok olaszországi szakaszát, mely az UNESCO Világörökségei közt is sze­repel. Folytatjuk utunkat Milánó közelében lévő szállásunkhoz.

3. NAP: MATTERHORN – SVÁJCI-ALPOK

Délelőtt a Lago Maggiore mellett utazva megyünk Svájcba. A Simplon-hágón áthaladva jutunk el a Rhone folyó völgyébe. Täsch városkánál az autók és buszok számára befejeződik a köz­lekedés. Innen vonattal folytatjuk utunkat Zermatt bűbájos városába, ahol a Matterhorn fenséges látványa fogad bennün­ket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk a híres Gornergrat vonatra, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es csúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat gleccser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az időjárás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhetünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehe­tőség emléktárgyakat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza autóbuszunkhoz, mellyel folytatjuk utunkat szálláshelyünkre (2 éj).

4. NAP: MONT-BLANC – FRANCIA-ALPOK

Aki akar, ezen a napon, a szálláshely környékén önállóan sétálhat, kirándulhat, ha azonban látni szeretnék Európa legmagasabb csúcsát, akkor jöjjenek velünk a garantált fakultatív kirándu­lásra. Busszal megyünk Svájcból Franciaországba, az 1.030 m magasan fekvő híres kirándulóhelyre, Chamonix városába. Innen indulnak a kabinos felvonók Európa legmagasabb kilátójához, a 3.842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-hez. Két szakasz­ban megy fel a libegő: az első felvonó közel 2.500 m magasra visz fel, ahol átszállunk egy másik kabinba, mely a kilátóig repít bennünket. Fentről jó idő esetén teljes pompájában láthatjuk földrészünk legmagasabb csúcsát, a fenséges 4.810 m-es Mont- Blanc-t. A látvány leírhatatlan. Hófödte orma óriásként emelke­dik előttünk. Tiszta időben nemcsak a „Fehér Hegy” (Mont-Blanc) lankás gerince látszik csodálatosan, hanem a Francia- és a Svájci- Alpok számos csúcsában tudunk gyönyörködni. Fent több terasz biztosítja, hogy a környező hegyeket jó körülmények közt tud­juk megörökíteni fényképezőgépünkkel. Két éve alakítottak ki egy újabb látványos kilátóhelyet. Megfelelő meleg öltözet java­solt. Leérkezve a hegyről van lehetőség körbenézni a népszerű üdülővárosban. Aki nem akar felvonózni, ez idő alatt sétálhat Chamonix-ban, onnan is látszik néhány hófödte csúcs és gleccser. Fakultatív Chamonix – Mont Blanc kirándulás: 25 € + 75 € felvonóköltség. Ez utóbbi összeg (75 €) csak azokra vonatkozik, akik fel akarnak, és fel tudnak menni a 3.842 m-en lévő kilátóhoz. Rossz idő esetén előfordulhat, hogy a felvonó nem működik. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – MEIRINGEN – AUSZTRIA

Reggeli után a Berni-Alpok vonulatai közt haladva folytatjuk prog­ramunkat. Mesés a látvány: havas hegycsúcsok, zöldellő hegyolda­lak legelésző tehenekkel és a völgyben kanyargó folyó. Ez csúcs! Délben egy csodaszép kisvárosba, Meiringenbe érkezünk. Itt a több mint 100 éves fogaskerekűvel megyünk fel a város fölött található látványos Reichenbach-vízeséshez, ahol a regényíró, Sir Conan Doyle szerint a híres detektív, Sherlock Holmes is életét vesztette. A városban emléktábla és múzeum is utal erre. A fogaskerekű a vízesés középső szakaszáig visz bennünket. Akinek kedve van, innen felgyalogolhat a vízesés felső szakaszához is. Meiringent és Svájcot elhagyva, Ausztriába érve, 2-3.000 m magas csúcsok közt haladva, estére érkezünk meg tiroli szállásunkra.

6. NAP: ST. WOLFGANG – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Az Osztrák-Alpok hegyei között kanyarog utunk és így érjük el Salzkammergut egyik legszebb fekvésű városát. Rövid városné­zést tartunk a 2.000 m feletti hegyek övezte festői üdülővárosban, St. Wolfgangban. Séta a tóparton és a belvárosban. Megtekintjük a Főtéren lévő templomot, melyben Pacher mester csodaszép szár­nyasoltára található. Ezen kívül a tópart és a belváros látványa is kellemes élményt nyújt. Folytatva utunkat kb. 21 órára érkezünk Budapestre, majd ezután Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvona­lon felszálló utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Tasch-Zermatt vonatjegy17 CHF
Gornergrat vonatjegy132 CHF
Reichenbachfall12 CHF
Drei Zinnen túra (min. 20 fő esetén)3 €
St. Wolfgang templom2 €
Aiguille du Midi75 €
Helyi és idegenforgalmi adók8 €

Belépők ára: kb.: 161 CHF + 88 €; + 100 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Felszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Felszálló M7-es melletti Shell-kút
Siófok Felszálló kb. reggel 8.00 Tesco melletti Shell benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Győr Leszálló M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Leszálló M1-es melletti McDonald's parkoló
Budaörs Le/felszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Molnár Ilona
Dabas
2023.09.04

Szívből jövő köszönetemet szeretném kifejezni, hogy Dr. Karancsi Zoltán vezetésével vehettem részt a Csúcs-napokon. Zoltán rendkívüli széles palettán mutatta be - nem csak az adott országot, annak földrajzát, gazdaságát, iparát, művészetét , a zenét, irodalmat és sok mást is beleértve, - hanem mindezt nagyon érdekesen, szórakoztatóan, történetekben elmesélve. Őszinte elismerésem a fantasztikus tudásáért! Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Kedves, udvarias, hihetetlenül tájékozott, mindemellett az elismerést szerényen, alázatosan fogadja. Sokat utazom - a Prokotravellel is! - de ilyen emberileg is nagyszerű, remekül felkészült idegenvezetővel nem igazán találkoztam. Kivéve Prónay Ildikót :-) Napi aktualitások, a neten sem könnyen fellelhető infók Japántól Amerikáig - Zoltánnak mindez a kisujjában van. Én nagyon élveztem az előadásait mindenről! Elismerésemet fejezem ki Ákos buszvezető felé is. Ő is kedves, udvarias, egy hirtelen mozdulatot nem tevő, nyugodt, higgadt pilótának bizonyult az út során végig. Maximálisan biztonságban éreztem magam mögötte, leghátul is. Hálás köszönetem a kevésbé kedvező időjárás ellenére is fantasztikus élményekért, pozitív tapasztalatokért, csodás látnivalókért, remekül összerakott programért. Utazom még Önökkel!

 • 5.0
Jakócs-Rácz Ágnes
Budapest, XXII.
2023.07.17

Egy örök élmény számomra ez az utazás. Teljesen el vagyok varázsolva. Még mindig az utazás varázsa alatt vagyok. Bakancslistám egyikét tudhatom magaménak ezzel az utazással. A hegyek elvarázsoltak, és az, hogy egy ilyen szuper idegenvezetővel tehettem meg ezt az utat, az még csodásabb. Azt hittem csak én rajongok ennyire a hegyekért, de be kell lássam Zoltán sokkal nagyobb rabja vagy rajongója a hegyeknek, és csodálatos, hogy ennyi mindent tud is róluk. Köszönöm neki, hogy megosztotta a tudását velünk utasokkal. Köszönöm az utastársaimnak is ezt a gyönyörű hetet. Szuper jó volt, és remélem még lesz alkalmam a Proko Travelel utazni.

 • 5.0
Dr. Láng Péter András
Szeged
2023.07.11

Az út nagyon tartalmas, sok szép látnivalót és programot tartalmazott. Dr. Karancsi Zoltán személyében egy kiválóan felkészült, kellemes személyiséget ismerhettünk meg. András kiváló sofőr! Az autóbuszunk is kifogástalan volt. A két olasz szállodánál voltak gondok, a reggelinél sokáig kellett sorban állni, de maga az étel finom volt. A szobák mindenhol tiszták és kényelmesek voltak. Ez a program nyugodtan elbírna még egy plusz napot és akkor kevésbé lenne rohanás, de amúgy nagyon tetszett!

 • 4.8
László Józsefné
Dunakeszi
2023.07.10

Nagyon meg voltam elégedve, örömmel vártam és nem csalódtam benne, nagyon jól felkészült. Színvonalas, magas tudású idegenvezető. Az autóbusz mindig tiszta. A buszsofőr nagyon jól vezet. biztonságos utazást biztosított. Sajnos a szállásokon nem mindig biztosítottak kétágyás szobát két nő összepárosításánál. Reggelizéskor hosszú volt a várakozás, de a vacsora jó volt.

 • 4.5
Nagy Tünde
Budapest
2023.07.08

Nagyon jól megszervezett út. Felkészült idegenvezető, sok új információt kaptunk. Az autóbusz sofőr biztonságosan vezet.

 • 5.0
Keresztúry Géza
Budapest
2023.07.08

Nagyon jól megszervezett út. Felkészült, kedves idegenvezető. A svájci szálláson nem volt szekrény, így nem tudtunk rendesen kicsomagolni.

 • 4.8
Dr.Despotovné
Martfű
2020.10.12

Nagyon szép úton vettünk részt. Csodálatos helyeket láttunk és nagy szerencsénkre végig ragyogó napsütésben élvezhettük a gyönyörű látványt. Egyedül a Sherlock Holmes vízesésnél kaptunk esőt, de ott úgyis eláztunk már a vízesés párájától. Így is fantasztikus volt. Zoltán idegenvezetése tartalmas és magával ragadó. Egyszerűen nem lehetett nem rá figyelni. Külön köszönet érte. Az autóbusz és a szállások kényelmesek voltak, főleg az utolsó esti szállás feledhetetlen. A buszsofőrünknek köszönjük a biztonságos sok sok km-t. Precíz szervezés, szuper idegenvezetés, emlékezetes, gyönyörű út volt. Köszönet érte!

 • 4.8
Pávai Dorottya
Szőreg
2020.07.29

Csúcs program! :) Megunhatatlan a Dolomitok látványa, én személy szerint imádom! Nagyon szeretek a Prokoval utazni, mert mindig maximálisan oda figyel a részletekre. Nagyon jól megszervezett út, jó szállások, jó reggelik, felkészült idegenvezető és gépkocsivezető.

 • 5.0
DOBOS MATILD
KISKUNFÉLEGYHÁZA
2018.09.01

Nagyon szép úton és programon vehettünk részt,hála az iroda minőségi szolgáltatásának. Rengeteg új élménnyel,tudással ,ismerettel gazdagodhattunk , köszönhetően Zoltán kiváló idegenvezetőnknek. Szabó Attila gépkocsivezetőnk által mindig biztonságban érezhettük magunkat,nagyon kényelmes volt az autóbusz is.A milánói szállástól valóban többet vártunk,de minden apró gondunkat kárpótolt a csodálatos idő a még nagyszerűbb Mont-Blanc látványával ,ami utunk koronája volt.Köszönet mindenkinek,aki e sikeres programért dolgozott!

 • 5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2018.08.22

Tisztelt Proko Travel! Öt éve utazunk a Proko-val, az idén már voltunk Önökkel a Hegyek vonzásában nevű programon és engedve a vonzásnak most a Csúcs napok nevű úton vettünk részt. Évek óta terveztük ezt az utat, de aztán mindig „beelőzött” egy másik. Nehéz lenne sorrendet állítani, hogy az eddigiek közül melyik volt a legszebb, legjobb, mind szép volt, hatalmas élményt adott mindegyik. Annyi dicsérő szót írtam már korábban, hogy nem is tudom úgy kifejezni köszönetemet, hogy ne ismételjem magam. Az elégedettségi kérdőívbe mindig beírom, hogy nem utazom másik utazási irodával – más módon igen, de más utazási irodával nem. A jó mellé leteszem a voksom és nem kísérletezem, Önöknél tudom, hogy mit kapok: nagyon jól összeállított programot, csodás helyszíneket, nagy tudású, kiváló embereket idegenvezetőnek, kulturált utazást, szállásokat, ellátást és azt az érzést, hogy mindez értem az utasért van. Ennek az útnak egyik szállása (Milánó közelében) viszont nem ütötte meg azt a színvonalat, amit eddig megszoktunk, semmi konkrét kellemetlenség nem történt csak a *** szállásoktól többet kaptunk kényelemben, tisztaságban, ellátásban, mint ettől a **** szállodától. Mivel több éve terveztük, hogy részt veszünk a Csúcs napokon, tudtuk, hogy a korábbi években ez is „Ildi ajánlásával” jelölt út volt. Igy biztosak voltunk abban, hogy a program összeállítás tökéletes lesz és az is volt. Dr. Karancsi Zoltán személyében pedig megismertünk egy nagyszerű embert és egy nagyon jó idegenvezetőt. Remek időnk volt, semmi sem zavarta a Dolomitok hegyóriásainak feledhetetlen látványát, a svájci napunk azonban ködös volt és ez eltakarta előlünk a Matterhorn-t. A következő napon viszont minden ragyogott és remek rálátásunk volt a 3.842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-ről a Mont-Blanc-ra. Az az érzés ott fent valóban leírhatatlan, lentről még félelmetes látni, hogy hová is megyünk, de ott fent, az mesés érzés. Van már egy listám azokból a helyszínekből, amik a rossz időjárás miatt ismétlésre várnak, össze lehetne állítani belőlük egy új programot, gondolat ébresztőnek a listám: Sasso Pordoi - köd; Dachstein kilátó és a „Lépcső a semmibe” – hó; Glacier 3000 – köd; Matterhorn – köd). Összegezve: nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük az élményeket. Kívánunk a Proko Travel csapat minden tagjának jó egészséget, a magánéletben és a munkában is boldogságot és további sikereket. Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk! Botka Ildikó és Botka Sándorné

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Csúcs napok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

209 000 Ft-tól
A hófödte hegyek közt Svájcban
Garantált indulásGarantált indulás
A hófödte hegyek közt Svájcban
4
NAP

Baselbe repülünk, majd négy napon át a lenyűgöző svájci hegyek közt vonatozunk miközben megismerjük a helyi természeti és kulturális kincseket.

464 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Ezerarcú Bosznia
Ezerarcú Bosznia
5
NAP

4.9

31 értékelés

Az út során a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy Mostar és Szarajevó mellett Bosznia még sokkal több kincset rejt.

219 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

London, a brit birodalom fővárosa
London, a brit birodalom fővárosa
4
NAP

4.8

18 értékelés

Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

365 000 Ft-tól
Nagy svájci körút
Garantált indulásGarantált indulás
Nagy svájci körút
7
NAP

4.8

48 értékelés

7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

359 000 Ft-tól
A festői Normandia - Bretagne
A festői Normandia - Bretagne
9
NAP

4.8

40 értékelés

Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.

395 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
Az Osztrák-Alpok virágoskertje
5
NAP

5.0

49 értékelés

Intenzív túra a természet kedvelőinek Nyugat-Tirol legszebb helyein.

279 000 Ft-tól