Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Augusztus 15 - 19.
219 000 Ft (-20 000 Ft)
199 000 Ft
Október 09 - 13.
199 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Last minute akció
Az út áttekintése

·  Bosznia legismertebb városai, látványai
·  Medjugorje a Balkán legújabb zarándokhelye
·  Csontvári által is megfestett Jajce vízesés
·  Bosznia mellett egy csipetnyi Horvátország

Boszniát sokan Mostarral és Szarajevóval azonosítják, pedig rengeteg kulturális és természeti látnivaló található még az országban.
Márk László – A Proko Travel utazási tanácsadója

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZARAJEVÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről, Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A magyar főváros után, Udvarnál átlépjük a határt Horvátországba, majd tovább haladva Boszniába. Délután érkezünk az ország fővárosba, Szarajevóba, ahol belvárosi sétát teszünk. Török hamam, medresze, Gazi Huszrev bég dzsámi, Török kút, Bezesztan, Zsinagóga, Jézus Szíve Katedrális, bazársor. Felkeressük azt a helyet is, ahonnan Gavrilo Princip merényletet követett el a trónörökössel szemben. Emléktábla jelzi a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án. A programokat követően szállásunkra megyünk, majd vacsora.

2. NAP: SZARAJEVÓ – VRELO BOSNE – KONJIC – MOSTAR

A mai napon először a Boszna folyó forrásánál található termé­szetvédelmi területet, Vrelo Bosnét keressük fel. Itt törnek a fel­színre azok a karsztforrások, melyek vize összegyűlik és a Boszna folyót alkotják. Programunkat Konjic közel 2.000 éves városá­ban folytatjuk. Az ország egyik legrégebbi települését a Neretva folyó osztja ketté. A hófehér mecsetek, a folyón átívelő híd cso­dás látványához a Prenj-hegység adja a lenyűgöző hátteret. A városnézés után folytatjuk utunkat Hercegovina és az ország legikonikusabb városába, Mostarba. Szállás (2 éj) és vacsora.

3. NAP: MOSTAR – BLAGAJ – POCITELJ – KRAVICA – MEDJUGORJE – MOSTAR

Reggeli után útnak indulunk Blagajba. A városkában található derviskolostort az írásos emlékek szerint a XVI. század elején ala­pították, de többszöri átépítés után csak a XIX. században nyerte el ma is látható formáját. Mivel a kolostor az egyik leglátogatot­tabb szúfi zarándokhely a világon, így a muszlim előírásoknak megfelelő viselet mindenki számára kötelező. Nem csak az épü­let, de annak környezete is páratlan, hisz a ház felett magasodó, gigantikus sziklák alatti barlangból ered a Buna folyó. Pocitelj városában folytatjuk programunkat, mely büszkén emelke­dik a Neretva folyó fölé, és joggal nyerte el a jelölést az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszíneinek listáján. Az egykor még Mátyás király által is birtokolt város a török seregek ellen folyta­tott vesztes csata után kapta meg oszmán jellegét, hisz a kopár hegytetőn álló vár mellett medresze és a mecset is színesíti a lát­nivalókat. Folytatjuk utunkat a Kravica vízeséshez, melyet a „bos­nyák Plitvicének” is szoktak nevezni. Természetesen ez jóval kisebb terület, ahol a Trebizat folyó vize kb. 120 méter szélesség­ben zúdul alá. A legmagasabb zuhatag 30 m magas. Napi progra­munkat Medjugorjéban folytatjuk, mely az egyik legnépszerűbb zarándokhely Európában. Az 1980-as évektől sorban bejelen­tett jelenések miatt hívők százezrei keresik fel évente a kegy­helyet. Utazás vissza Mostarba, ahol bemegyünk a belvárosba. Átsétálunk az Öreghídon, melyet a Délszláv háború során lebom­báztak. Mára ismét egy pezsgő hangulatú bazársor a híd és kör­nyéke. Itt is nézelődhetünk. Visszaérve szállásunkra, vacsora.

4. NAP: MOSTAR – TRAVNIK – JAJCE – BANJA-LUKA

Reggeli után Közép-Bosznia legszebb természeti tájegységen áthaladva érkezünk Travnik városába. A település egészen a XIX. század közepéig vezírszékhelyi rangban volt, melyet utána Szarajevó kapott meg. Bár a rang elveszett, de megmaradt a település ottomán jellege és különböző nevezetes épületei. Ezek közül is kiemelkedik a Sarena dzsámi, és a volt Jugoszlávia Nobel-díjas írója, Ivo Andric egykori szülőházát jelképező múzeum épülete. Folytatjuk utunkat a Jajce városában talál­ható vízeséshez, melyről Csontváry ugyancsak festett egy párat­lan festményt. Nem csak a vízesés, de az óváros is megér egy kis sétát. Tovább utazunk Banja Lukába, mely város szerb többségű, így a római katolikus és az ortodox püspökség székhelye is egy­ben. Híres épületei a 2016-ban újjáépített Ferhad pasa dzsámi és a Kastel erőd. Vacsora és szállás.

5. NAP: BANJA LUKA – ZÁGRÁB – BUDAPEST

Reggeli után a horvát főváros, Zágráb felé vesszük az irányt. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. A renoválása miatt csak kívülről tudjuk megtekinteni Kaptol városrészben a székes­egyházat, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mell­védről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk részeként tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövi­debb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Áthaladva a Száva folyó hídján, „Új-Zágrábba” jutunk. Napközben lesz szabadprogram is. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Letenyénél lépünk határt, majd az M 7-en megyünk Budapestre. Érkezés terveink szerint 21 óra körül, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Mostar - mecset6 €
Visoko helyi idegenvezetéssel12 €
Vrelo Bosne park2 €
Vrelo Bosne park fiáker (4 fő esetén, 20 €/fiáker)
5 €
Blagaj5 €
Pocitelj dzsami2 €
Kravica + shuttle busz12 €
Jajca5 €
Zágráb - Sikló2 €

Belépők ára: kb.: 51 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6:30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5:15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3:45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PENNY parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4:15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Dunaújváros (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Dechatlon parkoló
Nagykanizsa Leszálló kb. reggel 10:00 Tesco parkoló
Pécs (Budapest után) Leszálló Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Siófok Leszálló kb. reggel 8:30 Tesco melletti Shell benzinkút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Székesfehérvár M7 Leszálló kb. reggel 7:55 M7-es melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Pécs Felszálló kb. reggel 3:00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Steinhüber B. Katalin
Kistarcsa
2023.06.30

Rendkívül gazdagon összeállított program. Edit nagyon felkészült és empatikus. Az autóbusz kényelmes utazást biztosít. Külön kiemelném Janit is, aki biztonságosan juttatott el minket mindenhova. A szállások színvonalasok voltak. Az ételek ízletesek és bőségesek voltak. A programok gazdagon vannak összeállítva.

 • 5.0
Horváth János, Horváth Jánosné
Gödöllő
2023.06.27

Szervezett, rugalmas.

 • 4.8
Dr. Gajdács Ágnes, Somogyi Zsófia
Szeged
2023.06.23

Dús, izgalmas program. Figyelmes, empatikus, kiváló idegenvezető. A mostari szállodában volt némi kivetnivaló, de egyébként a szarajevoi Ibis-el együtt kiváló, 5-ös.

 • 5.0
Milodánovicsné Ágoston Mária
Kaposvár
2023.06.22

Tartalmas, és az árak sem emelkedtek olyan sokat.

 • 5.0
KUSZTVÁN JÓZSEFNÉ
SZIKSZÓ
2023.06.19

Fegyelmezett csoport, az indulási időt betartották. Az első két szállodából hiányzott a hűtőszekrény.

 • 4.8
Góz Adrienn
Debrecen
2023.06.17

Gazdag program, korrekt szervezés, ingyen transzfer.

 • 4.8
Pócsi Sándorné
Debrecen
2023.06.17

Átfogó, mindenre kiterjedő program. Rugalmas, felkészült idegenvezető. Szuper buszsofőr és kényelmes busz. A szállodában két személyre csak egy szék és egy pohár volt. Az étkezés pazar, bőséges volt.

 • 4.8
Dr. A-né Dr. Koltai Csilla
Budapest
2022.09.20

Jól összeállított program, adott idő alatt igen sok látnivalót biztosított. Kiváló, gondos (utasokra odafigyelő), az adott témát LEBILINCSELŐEN ELŐADÓ idegenvezető. Kényelmes, jó minőségű autóbusz. Udvarias, figyelmes, segítőkész sofőrök.

 • 5.0
Lovas Mátyásné
Alsónémedi
2022.09.20

Utazásunk programja: csillagos 5-ös. Idegenvezetés: csillagos 5-ös. Gépkocsivezetők: csillagos 5-ös.

 • 5.0
Dr. Nagy József Imréné
Debrecen
2022.09.19

Utazás programja: kiválóan összeállított ismert és kevésbé ismert látnivalók. Idegenvezető: nagy tudású, nem kioktató stílusú, remek hangulatot teremtő, lelkiismeretes. Autóbusz: tiszta, rendes, kényelmes. Gépkocsivezetők: mindkét sofőr udvarias maximálisan. Teljes biztonságban éreztem velük magam. Szállás: kényelmes, tiszta, rendes. (mindezeket nem kaptam meg a júniusi normandiai úton) Étkezés: kifogástalan, bőséges, változatos, ízletes. (ellentétben a normandiai úttal)

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ezerarcú Bosznia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Párizs ínyenceknek - repülővel
Párizs ínyenceknek - repülővel
5
NAP

4.8

23 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

499 000 Ft-tól
Spanyol királyi városok
Spanyol királyi városok
6
NAP

4.7

23 értékelés

Valenciában kezdjük programunkat és járjuk végig Madrid mellett Közép-Spanyolország kevésbé ismert, ám mégis fantasztikus városait: Cuenca, Aranjuez, Consuega, Segovia.

548 000 Ft-tól
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel
3
NAP

4.8

29 értékelés

Egykoron a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek erre a vidékre, innen származik a név: Őrség.

82 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Barcelonai kiruccanás
Barcelonai kiruccanás
3
NAP

Belépni a grandiózus Sagrada Família belsejébe egy olyan érzés, amit soha nem felejt el az ember. 3 nap alatt minden egyebet megtekintünk, amit a katalán főváros nyújtani tud.

254 000 Ft-tól
Kelet-német nosztalgia
Kelet-német nosztalgia
5
NAP

4.9

43 értékelés

Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?

159 000 Ft-tól
Lagúnák, templomok, szerelmek
Lagúnák, templomok, szerelmek
4
NAP

4.8

34 értékelés

Gondolázás Velencében, romantikus pillanatok Veronában, hajókázás a Garda-tavon. 4 nap Észak-Olaszország legszebb részein.

168 000 Ft-tól
Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól
Skandinávia Velencéje - Stockholm
Skandinávia Velencéje - Stockholm
3
NAP

4.9

13 értékelés

Bár magyar nyelvújításkori neve Istókhalma, ma mégis Stockholmként ismerjük a várost, mely 14 szigetre épült. A kisebb-nagyobb szigeteket 53 híd köti össze. Bár a város történelmi emlékhelyekben is rendkívül gazdag, területének harmada vízi utakból áll, harmadát parkok és kertek teszik ki.

245 000 Ft-tól