Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 21 - 27. 579 000 Ft Repülővel Nem foglalható
November 05 - 11. 549 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
·  Vacsorás panorámahajózás, sivatagi szafari
·  Új és ó: a világ legmagasabb épülete és fűszerpiac
·  Kirándulás a félsziget belsejébe, Al Ainba

Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!
Csorba Klára – A Proko Travel kiutaztatási csoportvezetője

Szakértői blog az úthoz: pronaygyula.prokotravel.hu/Dubai

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

0. NAP: BUDAPEST – DUBAI

Várhatóan az esti órákban elutazás Budapestről Dubaiba. Éjszaka a repülőn.

1. NAP: DUBAI

Érkezés Dubaiba a reggeli órákban, transzfer a Marina Byblos ****-os szállodába (5 éj). Érkezésünket követően csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, és a szobák elfoglalásáig szabadidő lesz. Ezen szabadidő alatt használhatjuk a szál­loda közösségi tereit, köztük a hatalmas szálloda tetején lévő medencét a napozóágyakkal, a pool bárral, de a 10 perc sétára lévő tengerpartra, vagy a nemrég átadott, alig pár száz méterre lévő Ain Dubai óriáskerékhez is elmehetünk, mely a világ leg­nagyobb ilyen építménye. Aki szeretne a szálloda közelében lévő hatalmas bevásárlóközpontban is nézelődhet, vásárolhat, étkezhet. Kora délután, várhatóan 14:30 körül elfoglalhatjuk szobáinkat, ahol folytathatjuk a pihenést, de aki aktív élményre vágyik, a közeli Madame Tussauds panoptikumot is felkeres­heti. Este a közeli Marina csatornáin egy vacsorával egybekö­tött hajókázáson veszünk részt. A vacsora elfogyasztása közben megcsodálhatjuk a kivilágított felhőkarcolókat. A program után visszatérünk a szállodába.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első megálló­helye a csatorna partja, a Marina városrészben, a világhírű csa­vart toronnyal (Infinity Tower) szemben lesz. Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát és az érdekesen kialakított apartmanokat. Mivel magánterület, ezért a buszból kiszállni csak egy meghatározott helyen lehet. Tovább haladva egy kicsit hosszabb megálló követ­kezik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek „Dubai Velencéje”-ként emlegetnek. Itt szabadprogram, emléktárgyak vásárlási lehetősége. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodá­nál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és egyik leglátogatottabb célpontja. A hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé ves­szük az irányt, ahol megtekinthetjük a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A kirándulást a Textilpiacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creeken, hogy meglátogassuk a Fűszerpiacot és az Aranypiacot. Itt kedvező áron vásárolhatunk, vagy csak gyönyörködhetünk a gazdag kínálatban. A délután második felében, a több mint fél millió négyzetméteres területével, a világ 2. legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mallba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb építményébe, a Burj Khalifába. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (75 USD/fő), amivel a 124. és a 125. emeleten csodálható meg a panoráma. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, ezalatt a Dubai Mallban tölthetik el idejüket. Érdekesség, hogy itt talál­ható a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely részben a bevásárlóközpont folyosójáról is megtekinthető, ingyenesen. A Dubai Mall előtt van a világ legnagyobb zenére „táncoló” szökő­kútja, amelynek műsorát a kora esti órákban mi is megtekintjük. Érdekes belegondolni, hogy ezt a különleges vízijátékot egy vala­mikori homoksivatagban hozták létre. A program végén a busz visszavisz bennünket a szállodába, ahol fakultatív vacsora.

3. NAP: ABU DHABI KIRÁNDULÁS

Reggeli után az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk el egy fakultatív kirándulás kereté­ben. A várost az arab ékkőként is emlegetik. Első megállónk a Sheikh Zayed Nagymecset lesz, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. A hatalmas márvány épü­let mindenkit elkápráztat, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt köve­tően a látogatóközpontban lehetőségünk lesz szuvenír vásárlá­sára. Folytatva programunkat az Emirates Palace-hoz megyünk, ami Abu Dhabi elsőszámú és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos színarany díszítéssel. Nemrégen új látványossággal bővült a város, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is felkeresünk. A látogatók betekintést nyernek a palota kiállításain keresztül az emirátus kormányzási rendszerébe és kultúrájába. Programunk végén fotószünetre megállunk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Abu Dhabi kirándulás: 140 USD (fizetés a helyszínen a csoportkísérőnek).

4. NAP: AL AIN KIRÁNDULÁS

Reggelit követően egésznapos izgalmas fakultatív kirándu­lást kínálunk Al Ain városába. A program során meglátogat­juk a Sheikh Zayed Palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és oázist, valamint az Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi Hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után meg­tekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózhatunk a Jebel Hafeet hegynél, amely egy kopár, gyönyörű, sziklás, 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon. A tetején lévő kilátóhoz egy szerpentinút visz fel. Aki nem jön Al Ainba, annak ezen a napon szabadprogram, fürdési lehetőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg). Fakultatív Al Ain kirán­dulás ebéddel: 39.000,- Ft.

5. NAP: DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehet pihenni a szállo­dai medencénél vagy a sétatávolságban lévő közeli tengerparti strandon. Aki szeretne, egyénileg (metróval vagy taxival) beme­het a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz néze­lődni, vásárolni. Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi szafari. A terepjárókkal a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét, és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képessé­gét. Ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol megismerked­hetünk a helyi hagyományokkal és kultúrával. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív siva­tagi jeep túra programmal, vacsorával: 34.000,- Ft. A programot követően visszatérünk a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

6. NAP: DUBAI – BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram. Délig kijelentkezünk a szobánk­ból, csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, így szabadon tölthetjük el a reptéri transzferig az időt. „Metróval” (mely Dubajban igen látványos magasvasútként működik) a Dubai Frame-hez is elmehetünk, melynek keskeny képkeretszerű alakja igazi mér­nöki bravúr. A szabadidő alatt kényelmesen meg is ebédelhetünk, mielőtt kiindulnánk a reptérre és hazautaznánk Budapestre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés várhatóan a késő esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Burj Khalifa 124. emelet75 amerikai dollár
Helyi és idegenforgalmi adók75 egyesült arab emirátusoki dirham

Belépők ára: kb.: 75 amerikai dollár + 75 egyesült arab emirátusoki dirham

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Továbbá vegyék figyelembe, hogy az egyesült arab emirátusoki dirham ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni az országból. Amerikai dollárt érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Sipos Antal Árpád, Siposné Kelemen Ildikó
Budapest
2023.05.29

Változatos, az ország több részét bejártuk. Az idegenvezető sok érdekes információt adott, mindig biztosított szabadidőt, jól szervezte a programokat. A nagy busz kényelmes volt, a kicsi szűkös, de az idegenvezető biztosított kényelmes helyeket. A sivatagi túrán nagyon jó volt a vezető. A szállásnak nagyon jó elhelyezkedése van, közel a tengerpart is és tágas a szoba. Kedves a személyzet, van medence. Ízletes helyi ételek is voltak a kontinentális mellett. Márk László csoportkísérő nagyon segítőkész volt, a felmerült problémákat segített megoldani.

 • 5.0
Saropoulos család
Makó
2023.05.21

Meg voltunk elégedve, minden főbb nevezetességet megmutattak. Az idegenvezetők szuperek voltak és köszönjük, hogy odafigyeltek és segítettek az allergiás utasoknak. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a sofőrök kedvesek, segítőkészek. A szállás nagyon jó helyen helyezkedett el, az étkezés változatos volt. Mindennel elégedettek voltunk, csak az első nap beszállástól a hotel elfoglalásáig volt nagyon kellemetlen a 6 óra várakozás.

 • 5.0
Erdős Tamás Andorné
Apostag
2023.05.01

Érdekes volt. Az idegenvezetés széleskörű, segítőkészek mindketten. Az autóbusz jó, a vezető kiváló, a szállás és az étkezés is jó.

 • 5.0
Borsos Tamás és neje
Budapest
2023.04.26

Minden 5/5 pont.

 • 5.0
Dr. Gizur Tibor László és Sebők Zsuzsanna
Budapest
2023.03.22

Szíjártó Gabi szuper volt, változatos és kiváló idegenvezető.

 • 4.8
Dr. Gartner Béla
Győr
2023.03.22

Precíz, megbízható. Jó lett volna még egy nap!

 • 4.8
Dr. Baloghné Pentz Katalin Márta, Dr. Balogh István Zsigmond
Budapest
2023.03.20

Változatos, kényelmes. Az idegenvezető jó helyismerettel rendelkezik, sok érdekességről tájékoztatott, talpraesett ügyintézés. A reptéri busz nagyon rázott, a többi jó volt. A szállás átlagos volt, az étkezés ízlésfüggő. A Pálma szigeten lévő kilátó belekerülhetne a programba

 • 4.5
Dr. Széles Otto
Budapest
2023.03.16

A városnézés kicsit gyors, egy részét utolsó nap délelőttre tenném. A szállás tiszta, kényelmes. Az étkezés ízletes, sokféle.

 • 4.8
Huszár Veronika és Butty Mihály Lászlóné
Budapest
2023.03.16

Széleskörű látnivaló volt. Gabi sok mindent nagy tudással adott. A szállás nagyon jó helyen volt, teljesen komfortos. Az ételek kicsit egyhangúak voltak.

 • 4.8
Tóth Mariann és Dalmady Andor
Budapest
2022.03.19

Nagyonszépen köszönjük a felejthetetlen utat, programokat, a kedves,felkészült, tájékozott idegenvezetőket (Gabi, Bence). Várjuk a következő "Prokos" utat, mindig nagyon jól érezzük magunkat az iroda által szervezett kirándulásokon, nyaralásokon. További sikeres éveket kívánunk az iroda vezetőségének, munkatársainak! Tóth Mariann és Dalmady Andor

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai úthoz hasonló utazások