Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 12 - 17. 416 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Október 02 - 07. 426 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
·  Vacsorás panorámahajózás, sivatagi szafari
·  Új és ó: a világ legmagasabb épülete és fűszerpiac

·  Kirándulás Al Ain-ba


Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új lát­ványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!
Csorba Klára – A Proko kiutaztatási csoportvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

Az őszi utazás programja:

0. NAP (október 1.): BUDAPEST – FELSZÁLLÁS

Elutazás Budapestről várhatóan az esti órákban a FlyDubai Budapest - Dubai közvetlen járatával. Éjszaka a repülőn. A repülőút alatt ételt is felszolgálnak. 

1. NAP (október 2.): DUBAI

Érkezés Dubaiba a reggeli órákban, transzfer a Marina Byblos ****-os szállodába (5 éj). Érkezésünket követően csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, és a szobák elfoglalásáig szabadidő lesz. Ezen szabadidő alatt használhatjuk a szálloda közösségi tereit, köztük a hatalmas szálloda tetején lévő medencét a napozóágyakkal, a pool bárral, de a 10 perc sétára lévő tengerpartra, vagy a nemrég átadott, alig pár száz méterre lévő Ain Dubai óriáskerékhez is elmehetünk, mely a világ legnagyobb ilyen építménye. Aki szeretne a szálloda közelében lévő hatalmas bevásárlóközpontban is nézelődhet, vásárolhat, étkezhet. Kora délután, várhatóan 14:30 körül elfoglalhatjuk szobáinkat, ahol folytathatjuk a pihenést, de aki aktív élményre vágyik, a közeli Madame Tussauds panoptikumot is felkeresheti. Este vacsora a szállodában.

2. NAP (október 3.): ABU DHABI KIRÁNDULÁS

Reggeli után az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk el egy fakultatív kirándulás kereté­ben. A várost az arab ékkőként is emlegetik. Első megállónk a Sheikh Zayed Nagymecset lesz, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. A hatalmas márvány épü­let mindenkit elkápráztat, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt köve­tően a látogatóközpontban lehetőségünk lesz szuvenír vásárlá­sára. Folytatva programunkat az Emirates Palace-hoz megyünk, ami Abu Dhabi elsőszámú és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos színarany díszítéssel. Nemrégen új látványossággal bővült a város, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is felkeresünk. A látogatók betekintést nyernek a palota kiállításain keresztül az emirátus kormányzási rendszerébe és kultúrájába. Programunk végén fotószünetre megállunk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt. Kora esti órák­ban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív vacsora a hotelben. Fakultatív Abu Dhabi kirándulás: 130 USD (jelentke­zés a helyszínen) Fakultatív vacsora a hotelben: 8.000 Ft.

3. NAP (október 4.): AL AIN KIRÁNDULÁS

Októberben (amikor már nincs Expo), a reggelit követően egésznapos izgalmas fakultatív kirándulást kínálunk Al Ain városába. A program során meglátogatjuk a Sheikh Zayed Palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és oázist, valamint az Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi Hotelbe megyünk, ahol büfé­ebéddel várják a csoportot. Ebéd után megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózhatunk a Jebel Hafeet hegynél, amely egy kopár, gyönyörű, sziklás, 1.200 m magas hegycsúcs az ománi hatá­ron. A tetején lévő kilátóhoz egy szerpentinút visz fel. Fakultatív Al Ain kirándu­lás ebéddel: 36.000,- Ft Aki nem jön Al Ainba, annak ezen a napon szabadprogram, fürdési lehetőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg).

4. NAP (október 5.): DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első meg­állóhelye a csatorna partja, a Marina városrészben, a világhírű csavart toronnyal (Infinity Tower) szemben lesz. Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát és az érdekesen kialakított apartmanokat. Mivel magánterület, ezért a buszból kiszállni csak egy meg­határozott helyen lehet. Tovább haladva egy kicsit hosszabb megálló következik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az úti­könyvek „Dubai Velencéje”-ként emlegetnek. Itt szabadprogram, emléktárgyak vásárlási lehetősége. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodánál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és legláto­gatottabb célpontja. A hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, ahol megtekinthetjük a Jumeirah mecse­tet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A kirándulást a Textilpiacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxi­val átkelünk a Creeken, hogy meglátogassuk a Fűszerpiacot és az Aranypiacot is. Itt kedvező áron vásárolhatunk is, vagy csak gyönyörködhetünk a gazdag kínálatban. Mindkettő a város fon­tos turisztikai látványossága, így nem csodálkozhatunk a hatal­mas választékon. A délután második felében, a több mint fél millió négyzetméteres területével, a világ 2. legnagyobb bevásárlóközpontjába, a Dubai Mallba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb építményébe, a Burj Khalifába. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (75 USD/fő), amivel a 124. és a 125. emeleten csodálható meg a panoráma. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, ezalatt a Dubai Mallban tölthetik el idejüket. Érdekesség, hogy itt talál­ható a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely részben a bevásárlóközpont folyosójáról is megtekinthető, ingyenesen. A Dubai Mall előtt van a világ legnagyobb zenére „táncoló” szökőkútja, amelynek műsorát a kora esti órákban mi is megtekin­tünk. Érdekes belegondolni, hogy ezt a különleges vízijátékot egy valamikori homoksivatagban hozták létre. Ezt követően autó­buszunkkal elmegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk, és egy vacsorával egybekötött hajókázáson veszünk részt a Creeken. Az esti kivilágított városról csodaszép fotókat készíthetünk. A program végén a busz visszavisz bennünket a hotelbe.

5. NAP (október 6.): DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehet pihenni a szállo­dai medencénél vagy a sétatávolságban lévő közeli tengerparti strandon. Aki szeretne, egyénileg (metróval vagy taxival) beme­het a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz néze­lődni, vásárolni. Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi szafari. A terepjárókkal a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét, és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képessé­gét. Ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol megismerked­hetünk a helyi hagyományokkal és kultúrával. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív siva­tagi jeep túra programmal, vacsorával: 28.000,- Ft A programot követően visszatérünk a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

6. NAP (október 7.): DUBAI – BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram. Délig kijelentkezünk a szobánkból, csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, így szabadon tölthetjük el a reptéri transzferig az időt. "Metróval” (mely Dubajban igen látványos magasvasútként működik) a Dubai Frame-hez is elmehetünk, melynek keskeny képkeretszerű alakja igazi mérnöki bravúr. A szabadidő alatt kényelmesen meg is ebédelhetünk, mielőtt kiindulnánk a reptérre és hazautaznánk. Budapestre várható érkezés a késő esti órákban. 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Burj Khalifa 124. emelet75 USD


Idegenforgalmi adó75 AED

Belépők ára: kb.: 75 USD + 75 AED

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.


Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Hné Lanszki Katalin
Budajenő
2019.05.12

Nagyon alaposan felkészült idegenvezető, nagyon udvarias, pontos. Szeretnénk újra jönni, mert sok csodát láttunk, de még sok mindent szeretnénk megtapasztalni. Klárika is tüneményes hölgy, nagy emberszeretettel, empátiával, segítőkészséget tapasztaltunk. Köszönjük munkájukat! Sok sikert kívánunk munkájukhoz!

 • 4.8
Makláry Péter dr.
Kecskemét
2019.05.09

Az egész kirándulás nagyszerű volt. Az alapos szervezésnek köszönhetően a programok igazán élvezhetőek voltak. Rengeteg látnivaló, érdekesség, valamint elegendő szabad program állt rendelkezésre. Összességében minden nagyon szuper volt Dubaiban, ezt látni kell. A helyi idegenvezetőnk személyében egy professzionálisan felkészült, segítőkész embert ismertem meg. Remélem legközelebb is Önökkel utazhatunk.

 • 4.8
Galántai Ferenc
Baja
2018.06.11

Kifogástalan, csodálatos program volt kiváló szervezéssel. Korrekt idegenvezetést kaptunk, és kiváló volt az utaskísérőnk is. Örök élményt kaptunk!

 • 5.0
Gál Karolina
Telki
2018.06.01

Harmadjára utaztam a Prokóval. Eddig csak Európán belül mentem, de most megleptem magam egy távolabbi utazással. Jól összeállított program, kiváló idegenvezetéssel. Sokat számít, hogy helyi idegenvezetőnk volt, mert sok hasznos és naprakész dolgot tudhattunk meg. Annak viszont külön örülök, hogy Budapestről sem kellett egyedül utaznunk, mert én még sosem ültem repülőn, és jól jött a segítség Kláritól, a csoportkísérőnktől. Köszönök mindent!!!

 • 5.0
Szilágyi Károly
Budapest
2018.05.30

Egy dokumentumfilmben találkoztam először Dubaj bemutatásával. Akkor megfogadtam, hogy egyszer el kell jutnom oda. Hatalmas élmény volt látni a felhőkarcolókat, és a mesterségesen kialakított szigeteket (szerencsémre a repülőgép ablakán keresztül is láthattam). Mindezt az élményt fokozta a sivatagi jeep túra, és Abu Dhabi nagy mecsete. Mindenkinek ajánlom ezt a tökéletes utat!

 • 4.8
Dr. Fekete Miklósné
Salgótarján
2018.05.29

Szervezett formában érdemes megnézni az Emirátusokat! A távolságok miatt is érdemes szakemberekre bízni a szervezést, nem beszélve a szegényes nyelvtudásról. Így sokkal, de sokkal többet láttunk, mintha egyénileg mentünk volna. A hotel, amiben laktunk nagyon szép volt! Kényelmes volt, hogy mindenhova vittek bennünket autóbusszal és magyar nyelven hallgathattuk az idegenvezetést!

 • 5.0
Magyar Istvánné
Debrecen
2018.05.29

A barátnőmmel ketten jelentkeztünk az útra. Egyedül semmiképpen sem szerettünk volna nőként utazni, ezért kerestünk utazási irodai ajánlatot. Több ismerősünktől hallottunk már a Proko Travel jó hírnevéről. Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy szerveznek ide utat. Mindkettőnknek nagyon tetszett az utazás, elégedetten tértünk haza. Köszönjük szépen az élményeket!

 • 5.0
Ábel Klaudia
Budapest
2018.05.29

Egyénileg utaztam már Dubaiba és nagyon örülök, hogy befizettem erre a társasútra és ismét láthattam ezt a csodálatos világot. Bátran kijelenthetem, hogy messze több élményt és programot kaptam, mint egyéni utam során. Tetszett, hogy minden meg volt szervezve, kényelmesen,”hátradőlve” fogadhattam a rengeteg információt, amit a magyar idegenvezetőtől kaptam.

 • 5.0
Szudoczki Balázs
Gara
2018.05.24

Nagyon tetszett a program! Nagyon figyelmes idegenvezetőnk volt. Kényelmesen utaztunk, a busz légkondicionált volt. Gyönyörű volt a szállás is!

 • 5.0
Szabó Gábor
Győrszemere
2017.09.22

Tartalmas, sok látnivaló, jól szervezettség jellemezte ezt a körutazást. Csodálatos élmény volt számunkra, melyre szívesen emlékezünk vissza. Üdvözlettel: Szabóék

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai! úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Szeptember 29. 8 nap 492 000 Ft
Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.
Augusztus 21. 7 nap 481 500 Ft
Viva Espana
Spanyolország legjavát járjuk végig 6 napban. A tengertől indulunk és a szárazföld közepén fejezzük be utunkat, de csak egyszer kell költözni közben.
Szeptember 04. 6 nap 378 500 Ft
Isztambultól Kappadókiáig
Nyugatról haladunk keleti irányba és közben felkeressük Törökország legfontosabb látnivalóit. Közben akár egy hőlégballon túrán is részt vehetünk Kappadókiában.
Szeptember 19. 10 nap 389 000 Ft
Október 01. 10 nap 396 000 Ft
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Október 14. 8 nap 498 000 Ft