Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  India
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Október 05 - 12.
639 000 Ft
November 14 - 21.
639 000 Ft
Az út áttekintése

·  Delhi hindu emlékeinek megtekintése
·  Jaipur, a rózsaszín város
·  Taj Mahal, a világ hét új csodájának egyike
·  Lesz lehetőség elefántháton felmenni a palotához

India az ellentétek országa, csodálatos paloták, épületek mellett a nagy szegénységet is látni fogjuk.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
5 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)

1. NAP: BUDAPEST – DELHI

Átszállással elutazás Indiába.

2. NAP: DELHI

Várhatóan az éjszakai órákban megérkezés Delhibe, transzfer a hotelbe, ahol elfoglaljuk szobáinkat és pihenni térünk. Reggeli után megkezdjük városnéző programunkat. A túra során betekintést nyerünk Delhi régi és új részének látnivalóiba. 800 éves történelme során emelkedett a mai pozíciójába a város, elhaladunk a kormányzati negyed, az elnöki rezidencia mellett, megállunk az Indiai kapunál, mely a különféle indiai háborúk mártírjainak emlékműve, az UNESCO világörökség része. Mahatma Gandhi fekete márvány emlékműve egy nagy zöld területen található. Látjuk a Jama Masjid mecsetet, és a szintén Világörökség részét képező Vörös Erődöt. A mogul birodalom fontos támaszpontja a mogulok kiűzése után brit katonai támaszpontként szolgált, ma a szuverén India jelképe, az egyik leglátogatottabb turistacélpont Delhiben. Riksára ülve bebarangoljuk az Erőd környéki kaotikus utcákat, láthatjuk az árusokat, a kereskedőket, a jellegzetesen indiai utcaképet, embereket és természetesen a szent állatukat, a teheneket. Khari Baoli, Ázsia legnagyobb fűszerpiaca, ahol rengeteg őshonos fűszer közül vásárolhat. Este visszatérünk a szállodánkba, ahol pihenés, szabadprogram.

3. NAP: DELHI – JAIPUR

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és autóbusszal a rózsaszín város, Jaipur felé vesszük az irányt. Jellegzetes színét Viktória királynő 1876-os látogatásának tiszteletére kapta. Szállodánkba érve, elfoglaljuk szobáinkat. Rövid felfrissülés, majd meglátogatjuk a helyi piacot. Jaipur híres a vásárlási lehetőségeiről, aki egy szép kendőt, vagy ezüstékszert szeretne itt nyugodtan körbenézhet. Ezt követően a Birla Mandir hatalmas, fehér márvány épületéhez megyünk. Híres finom faragványairól és megmunkált szobrairól. 1988-ban épült egy iparmágnás megbízásából, Narayan és hitvesének, Laksminak, a gazdagság istennőjének szentelték. Csodaszép a fehér márvány az esti megvilágításban. Visszatérünk szállodánkba, ahol szabadprogram, pihenés.

4. NAP: JAIPUR

Reggeli után a városon kívül eső, korábbi mogul székhely, Ambert látogatjuk meg. A XVII. században épült erődöt erős falak veszik körül, és a Moat-tóra néz. Dzsippekkel jutunk fel a bejárathoz. Akik különlegességre vágynak, ők elefánt háton is megteheti a felfelé vezető utat. (Előzetesen kell jelezni, szigorú állatvédelmi szabályokat vezettek be, korlátozva van a napi létszám.) A leglenyűgözőbb része talán a Tükör Csarnok, ahol a falakba van sokezer tükördarabka mozaikként beépítve. Megállunk egy fotószünetre a Szelek Palotájánál, egy méhsejt alakú rózsaszín épületnél, amely nevét onnan kapta, hogy tájolásának köszönhetően rácsos ablakain még a nyári forróságban is átjár a hűvös szél. A ház hölgyei a rácsos ablakok mögül úgy szemlélhették az utcát, hogy ők maguk nem látszódtak. A Városi Palota nagy része ma múzeumként szolgál, a palotától nem messze elsétálunk a Királyi Csillagvizsgálóhoz, az egyik legnagyobb, ami Indiában található. Napunk végén visszatérünk a hotelbe. Szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség: A kora reggeli órákban előzetes jelentkezés alapján lehetőség nyílik egy hőlégballonos túrára a város felett. A kirándulás ára: kb. 210 USD/fő

5. NAP: JAIPUR – ABHANERI – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és Agra felé vesszük az irányt. Útközben megállunk a Chand Baori víztározónál. Ezek az építmények hatalmas mennyiségű vizet képesek tárolni és hűteni is. A X. századi építményt az öröm és boldogság istennőjének szentelték. 3500 szimmetrikus lépcsője lenyűgöző képet mutat, fentről letekintve. Agrába vezető utunk következő megállója Fatehpur Sikri, az elhagyatott vörös homokkő város. A XVI. században, elkészülte után nem sokkal, kiszáradtak a kútjai, így elnéptelenedett. A London nagyságú városban ma barangolhatunk a 300 éve épségben megmaradt falak között. Kora esti órákban érkezünk meg Agrába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: AGRA

A világ 7 újkori csodájának egyike, a fehér márvány síremlék, a Taj Mahal megtekintése vár ránk. 20.000 ember több, mint 22 éven át építette, a márványtömböket többszáz kilométerről 1000 elefánt hátán szállították ide. Shah Jahan mogul szeretett feleségének emelte az épületet, aki 14. gyermekük születésekor hunyt el. Akármilyen szögből nézzük, az épület arányos és hihetetlenül pontos, ám közelebb érve lenyűgöző, ahogy a márványberakásokat elhelyezték, indaminták és geometriai alakzatok figyelhetők meg a márványtömbökben. A síremlék körbejárható, sétálhatunk a kertben a szökőkutak mentén. A látogatás után még egy hatalmas épület vár ránk Agrában. A mogul építészet kiemelkedő példája, a Yamunah folyó keleti partján fekszik. Megtekintjük a közösségi csarnokokat és a királyi pavilonokat, majd visszatérünk a hotelbe. Rövid felfrissülés után egy esti showműsorra megyünk, ahol Shahjahan és Mumtaz Mahal csodálatos szerelmének története elevenedik meg előttünk. Így válik teljessé számunkra az a történet, ami aztán a világ ezen csodáját adta nekünk.

7. NAP: AGRA – DELHI

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és visszautazunk Delhibe. (Kb. 4 órás út) A déli – kora délutáni órákban megérkezünk, és elfoglaljuk szállásunkat. Délután a világ egyik legnagyobb átmérőjű hindu templomába, Akshardham-ba látogatunk el. Az indiai gazdag örökség, hagyományok, ősi építészet és spirituális üzenetek kvintesszenciája. A templom 100 hektáron terül el, különféle kiállítások mutatják be az indiai örökséget. A templomban megtekintünk egy előadást, mely víz- és fényjátékokat mutat be. Este visszatérünk a hotelbe, szabadprogram, pihenés.

8. NAP: DELHI – BUDAPEST

Korai reggeli után kicsekkolunk, majd transzfer a repülőtérre és európai átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés várhatóan a késő délutáni órákban. 

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 8 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Nagy István
Pécs
2023.11.01

A vállaltakat maradéktalanul teljesíttették. Az idegenvezető mindenben tökéletes, segítőkész. A busz a célnak teljesen megfelelt, tökéletesen biztonságban éreztem magam. A szállás teljesen kielégítő, az ételek változatosak, ízletesek voltak.

 • 5.0
Tomasovszki Mónika
Ibrány
2023.10.27

Minden megmutattak amit csak lehetett, sőt többet is! IMÁDTAM! :) Az út nagyon részletesen bemutatja a desztinációt. Az idegenvezetéssel maximálisan elégedett vagyok, felkészült, pontos és hiteles volt. Az autóbusz megfelelt az elvárásainknak, a sofőr biztonságosan vezetett, rendben volt minden, udvarias volt. A szállás megfelelő volt, helyenként a szobák nem voltak teljesen tiszták, de elfogadható volt. Az ételek felülmúlták elvárásainkat, nagyon finom és ízletes menük voltak. A mosdó és kávészünetekre nem kicsit több figyelmet és időt kellene fordítani. Egyébként az egész út szuper volt! :)

 • 4.8
Romhányi László, Romhányi Edit
Budapest
2023.10.27

Mindent láttunk, amit akartunk. Az idegenvezetők rugalmasan reagáltak a kéréseinkre, sok információt kaptunk, a helyi idegenvezetővel tökéletes volt az együttműködés. A busz pont megfelelt a célnak, a hosszú utakon is, a sofőr is kedves és udvarias volt. Nagyon kellemes szállásaink voltak. A Welcome Hotel szakácsait szívesen hazavittük volna.. kánaán volt! A többi hotelben kissé szegényesebb volt a választék. Örömmel részt vennénk egy olyan utazáson, ahol egyetlen várost ismernénk meg részletesen.

 • 5.0
ANDOR PÉTER, ANDOR PÉTERNÉ
Zalaegerszeg
2023.10.26

Jó programszervezés. Az idegenvezetés kitűnő, nagyon jól felkészült.

 • 5.0
Kormànyos Kàrolynè, Kormányos Róbert
Makó
2023.10.25

Jól összeállított program. Felkészült, kedves idegenvezető. Az autóbusz tiszta volt, mindenhol megfelelt, a gépkocsi vezető udvarias, biztonságban éreztük magunkat. Szép szállodákban szálltunk meg, udvarias személyzettel. Finom, választékos menük voltak, megismerhettük az indiai ételeket.

 • 5.0
Vastag Vilmos
Szombathely
2023.10.23

Eseménydús, érdekes, igazi kultúrsokk. Az idegenvezető informatív, barátias, ajánlom! A buszon a klíma nem volt állítható, vagy be/vagy ki. Örülök, hogy ezt a körutazást, programot, Proko Travelt választottam.

 • 5.0
PAPP JÁNOSNÉ, KÁRMÁN ATTILA JÁNOS
Kecskemét
2023.10.23

Jó a szervezés és az idegenvezetés.

 • 5.0
Tóth Nándor, Tóthné R.
Budapest
2023.10.22

Ami 7 napba belefér, azt megnéztük, az idegenvezető felkészült, minden más is jó.

 • 5.0
Accaoui Horváth Eva, Horváth Péter György
Budapest
2023.10.22

Az idegenvezető segítőkész, felkészült, az utazásaink során megismert vezetők közül a legjobb!

 • 5.0
Szepeshelyi Zoltán
Budapest
2023.10.21

Óriási élmény, az idegenvezetés pontos, korrekt. A gépkocsi vezető csillagos 5-ös. Az étkezés Indiaias 4+. Picit több szabadidő hasznos lenne (napi +1 óra)

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
India - Aranyháromszög úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

India - A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
India - A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
13
NAP

A közel egy hetes indiai körút után a Himalája országát, Nepált tekintjük meg, ahol a rejtélyes Mount Everestre is vethetünk egy pillantást. Igazi bakancslistás élmény!

1 045 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
Ázsia gyöngyszemei
Ázsia gyöngyszemei
12
NAP

Ez az utazás egy igazi délkelet-ázsiai koktél, a "legfinomabb" összetevőkkel. A maláj főváros, Kuala Lumpur felhőkarcolói után jól esik a pihenés a legismertebb indonéz szigeten, Balin. Teraszos rizsföldek, hindu szentélyek, simogató óceán és mindenhol mosolygó emberek. Kirándulásunkat Szingapúr ultramodern városállamában fejezzük be.

1 545 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

359 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

539 000 Ft-tól
Párizs - London
Garantált indulásGarantált indulás
Párizs - London
7
NAP

4.5

1 értékelés

Két európai fővárost kapcsolunk össze ebben a pár napban, és ehhez a Csalagúton vonatozunk át valamivel több, mint 2 óra alatt! Francia borok vagy egy pint angol ale. Melyik a finomabb?

629 000 Ft-tól
A Selyemút birodalma, Üzbegisztán
A Selyemút birodalma, Üzbegisztán
10
NAP

5.0

23 értékelés

Üzbegisztán az az ország, ahol a közép-ázsiai iszlám építészet lenyűgöző épületeihez szuperexpresszel utazhatunk. Az emberek népviseletben járnak és mosolyuk "aranyat ér". Az utazás végére eldönthetjük, melyik finomabb? A magyar rízseshús, a spanyol paella vagy az üzbég plov.

788 000 Ft-tól
Fedezzük fel Portugáliát!
Fedezzük fel Portugáliát!
7
NAP

4.7

32 értékelés

Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.

529 000 Ft-tól
Marokkó mesés kincsei
Marokkó mesés kincsei
8
NAP

4.8

34 értékelés

Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.

629 000 Ft-tól