Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Ázsia  /  India
Időpontok és alapárak
Október 05 - 12.
639 000 Ft (-10 000 Ft)
629 000 Ft
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!
Az út áttekintése

·  Delhi hindu emlékeinek megtekintése
·  Jaipur, a rózsaszín város
·  Taj Mahal, a világ hét új csodájának egyike
·  Lesz lehetőség elefántháton felmenni a palotához

India az ellentétek országa, csodálatos paloták, épületek mellett a nagy szegénységet is látni fogjuk.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
5 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)

1. NAP: BUDAPEST – DELHI

Átszállással elutazás Indiába.

2. NAP: DELHI

Várhatóan az éjszakai órákban megérkezés Delhibe, transzfer a hotelbe, ahol elfoglaljuk szobáinkat és pihenni térünk. Reggeli után megkezdjük városnéző programunkat. A túra során betekintést nyerünk Delhi régi és új részének látnivalóiba. 800 éves történelme során emelkedett a mai pozíciójába a város, elhaladunk a kormányzati negyed, az elnöki rezidencia mellett, megállunk az Indiai kapunál, mely a különféle indiai háborúk mártírjainak emlékműve, az UNESCO világörökség része. Mahatma Gandhi fekete márvány emlékműve egy nagy zöld területen található. Látjuk a Jama Masjid mecsetet, és a szintén Világörökség részét képező Vörös Erődöt. A mogul birodalom fontos támaszpontja a mogulok kiűzése után brit katonai támaszpontként szolgált, ma a szuverén India jelképe, az egyik leglátogatottabb turistacélpont Delhiben. Riksára ülve bebarangoljuk az Erőd környéki kaotikus utcákat, láthatjuk az árusokat, a kereskedőket, a jellegzetesen indiai utcaképet, embereket és természetesen a szent állatukat, a teheneket. Khari Baoli, Ázsia legnagyobb fűszerpiaca, ahol rengeteg őshonos fűszer közül vásárolhat. Este visszatérünk a szállodánkba, ahol pihenés, szabadprogram.

3. NAP: DELHI – JAIPUR

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és autóbusszal a rózsaszín város, Jaipur felé vesszük az irányt. Jellegzetes színét Viktória királynő 1876-os látogatásának tiszteletére kapta. Szállodánkba érve, elfoglaljuk szobáinkat. Rövid felfrissülés, majd meglátogatjuk a helyi piacot. Jaipur híres a vásárlási lehetőségeiről, aki egy szép kendőt, vagy ezüstékszert szeretne itt nyugodtan körbenézhet. Ezt követően a Birla Mandir hatalmas, fehér márvány épületéhez megyünk. Híres finom faragványairól és megmunkált szobrairól. 1988-ban épült egy iparmágnás megbízásából, Narayan és hitvesének, Laksminak, a gazdagság istennőjének szentelték. Csodaszép a fehér márvány az esti megvilágításban. Visszatérünk szállodánkba, ahol szabadprogram, pihenés.

4. NAP: JAIPUR

Reggeli után a városon kívül eső, korábbi mogul székhely, Ambert látogatjuk meg. A XVII. században épült erődöt erős falak veszik körül, és a Moat-tóra néz. Dzsippekkel jutunk fel a bejárathoz. Akik különlegességre vágynak, ők elefánt háton is megteheti a felfelé vezető utat. (Előzetesen kell jelezni, szigorú állatvédelmi szabályokat vezettek be, korlátozva van a napi létszám.) A leglenyűgözőbb része talán a Tükör Csarnok, ahol a falakba van sokezer tükördarabka mozaikként beépítve. Megállunk egy fotószünetre a Szelek Palotájánál, egy méhsejt alakú rózsaszín épületnél, amely nevét onnan kapta, hogy tájolásának köszönhetően rácsos ablakain még a nyári forróságban is átjár a hűvös szél. A ház hölgyei a rácsos ablakok mögül úgy szemlélhették az utcát, hogy ők maguk nem látszódtak. A Városi Palota nagy része ma múzeumként szolgál, a palotától nem messze elsétálunk a Királyi Csillagvizsgálóhoz, az egyik legnagyobb, ami Indiában található. Napunk végén visszatérünk a hotelbe. Szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség: A kora reggeli órákban előzetes jelentkezés alapján lehetőség nyílik egy hőlégballonos túrára a város felett. A kirándulás ára: kb. 210 USD/fő

5. NAP: JAIPUR – ABHANERI – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és Agra felé vesszük az irányt. Útközben megállunk a Chand Baori víztározónál. Ezek az építmények hatalmas mennyiségű vizet képesek tárolni és hűteni is. A X. századi építményt az öröm és boldogság istennőjének szentelték. 3500 szimmetrikus lépcsője lenyűgöző képet mutat, fentről letekintve. Agrába vezető utunk következő megállója Fatehpur Sikri, az elhagyatott vörös homokkő város. A XVI. században, elkészülte után nem sokkal, kiszáradtak a kútjai, így elnéptelenedett. A London nagyságú városban ma barangolhatunk a 300 éve épségben megmaradt falak között. Kora esti órákban érkezünk meg Agrába, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: AGRA

A világ 7 újkori csodájának egyike, a fehér márvány síremlék, a Taj Mahal megtekintése vár ránk. 20.000 ember több, mint 22 éven át építette, a márványtömböket többszáz kilométerről 1000 elefánt hátán szállították ide. Shah Jahan mogul szeretett feleségének emelte az épületet, aki 14. gyermekük születésekor hunyt el. Akármilyen szögből nézzük, az épület arányos és hihetetlenül pontos, ám közelebb érve lenyűgöző, ahogy a márványberakásokat elhelyezték, indaminták és geometriai alakzatok figyelhetők meg a márványtömbökben. A síremlék körbejárható, sétálhatunk a kertben a szökőkutak mentén. A látogatás után még egy hatalmas épület vár ránk Agrában. A mogul építészet kiemelkedő példája, a Yamunah folyó keleti partján fekszik. Megtekintjük a közösségi csarnokokat és a királyi pavilonokat, majd visszatérünk a hotelbe. Rövid felfrissülés után egy esti showműsorra megyünk, ahol Shahjahan és Mumtaz Mahal csodálatos szerelmének története elevenedik meg előttünk. Így válik teljessé számunkra az a történet, ami aztán a világ ezen csodáját adta nekünk.

7. NAP: AGRA – DELHI

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és visszautazunk Delhibe. (Kb. 4 órás út) A déli – kora délutáni órákban megérkezünk, és elfoglaljuk szállásunkat. Délután a világ egyik legnagyobb átmérőjű hindu templomába, Akshardham-ba látogatunk el. Az indiai gazdag örökség, hagyományok, ősi építészet és spirituális üzenetek kvintesszenciája. A templom 100 hektáron terül el, különféle kiállítások mutatják be az indiai örökséget. A templomban megtekintünk egy előadást, mely víz- és fényjátékokat mutat be. Este visszatérünk a hotelbe, szabadprogram, pihenés.

8. NAP: DELHI – BUDAPEST

Korai reggeli után kicsekkolunk, majd transzfer a repülőtérre és európai átszállással hazautazás Budapestre. Érkezés várhatóan a késő délutáni órákban. 

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 8 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Nagy István
Pécs
2023.11.01

A vállaltakat maradéktalanul teljesíttették. Az idegenvezető mindenben tökéletes, segítőkész. A busz a célnak teljesen megfelelt, tökéletesen biztonságban éreztem magam. A szállás teljesen kielégítő, az ételek változatosak, ízletesek voltak.

 • 5.0
Tomasovszki Mónika
Ibrány
2023.10.27

Minden megmutattak amit csak lehetett, sőt többet is! IMÁDTAM! :) Az út nagyon részletesen bemutatja a desztinációt. Az idegenvezetéssel maximálisan elégedett vagyok, felkészült, pontos és hiteles volt. Az autóbusz megfelelt az elvárásainknak, a sofőr biztonságosan vezetett, rendben volt minden, udvarias volt. A szállás megfelelő volt, helyenként a szobák nem voltak teljesen tiszták, de elfogadható volt. Az ételek felülmúlták elvárásainkat, nagyon finom és ízletes menük voltak. A mosdó és kávészünetekre nem kicsit több figyelmet és időt kellene fordítani. Egyébként az egész út szuper volt! :)

 • 4.8
Romhányi László, Romhányi Edit
Budapest
2023.10.27

Mindent láttunk, amit akartunk. Az idegenvezetők rugalmasan reagáltak a kéréseinkre, sok információt kaptunk, a helyi idegenvezetővel tökéletes volt az együttműködés. A busz pont megfelelt a célnak, a hosszú utakon is, a sofőr is kedves és udvarias volt. Nagyon kellemes szállásaink voltak. A Welcome Hotel szakácsait szívesen hazavittük volna.. kánaán volt! A többi hotelben kissé szegényesebb volt a választék. Örömmel részt vennénk egy olyan utazáson, ahol egyetlen várost ismernénk meg részletesen.

 • 5.0
ANDOR PÉTER, ANDOR PÉTERNÉ
Zalaegerszeg
2023.10.26

Jó programszervezés. Az idegenvezetés kitűnő, nagyon jól felkészült.

 • 5.0
Kormànyos Kàrolynè, Kormányos Róbert
Makó
2023.10.25

Jól összeállított program. Felkészült, kedves idegenvezető. Az autóbusz tiszta volt, mindenhol megfelelt, a gépkocsi vezető udvarias, biztonságban éreztük magunkat. Szép szállodákban szálltunk meg, udvarias személyzettel. Finom, választékos menük voltak, megismerhettük az indiai ételeket.

 • 5.0
Vastag Vilmos
Szombathely
2023.10.23

Eseménydús, érdekes, igazi kultúrsokk. Az idegenvezető informatív, barátias, ajánlom! A buszon a klíma nem volt állítható, vagy be/vagy ki. Örülök, hogy ezt a körutazást, programot, Proko Travelt választottam.

 • 5.0
PAPP JÁNOSNÉ, KÁRMÁN ATTILA JÁNOS
Kecskemét
2023.10.23

Jó a szervezés és az idegenvezetés.

 • 5.0
Tóth Nándor, Tóthné R.
Budapest
2023.10.22

Ami 7 napba belefér, azt megnéztük, az idegenvezető felkészült, minden más is jó.

 • 5.0
Accaoui Horváth Eva, Horváth Péter György
Budapest
2023.10.22

Az idegenvezető segítőkész, felkészült, az utazásaink során megismert vezetők közül a legjobb!

 • 5.0
Szepeshelyi Zoltán
Budapest
2023.10.21

Óriási élmény, az idegenvezetés pontos, korrekt. A gépkocsi vezető csillagos 5-ös. Az étkezés Indiaias 4+. Picit több szabadidő hasznos lenne (napi +1 óra)

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
India - Aranyháromszög úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

India - A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
Taj Mahal - Jaipur - Kathmandu-völgy

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Október 05. 13 nap 1 045 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Ahol nem bánnak skótul a látnivalókkal
Nem, nem kötelező az uraknak a skót szoknya viselése az út alatt, de mindenkinek kötelező elmerülni a többszáz éves műremekek világában. Felkeressük többek között a Da Vinci kód című filmből már ismert Rosslyn kápolnát is.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Október 06. 4 nap 459 000 Ft

Utazások hasonló árban

Párizstól Bordeaux-ig
Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Szeptember 17. 7 nap 529 000 Ft
Az ír sziget meghódítása
Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Május 02. 8 nap 719 000 Ft
Május 23. 8 nap 729 000 Ft
Smaragdzöld szigetek (Azori-szigetek)
Egy varázslatos szigetcsoport az Atlanti-óceánban, ahol még nem jelent meg a tömegturizmus.
Április 26. 7 nap 779 000 Ft
Július 16. 7 nap 799 000 Ft
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.

Last minute akció

Április 14. 8 nap 729 000 Ft
Április 21. 8 nap 729 000 Ft
Svájc repülővel és vonattal
Svájcban a helyi közlekedés is óramű pontossággal működik, így bátran elindulhatunk a környék felfedezésére vonattal is.

Előfoglalási kedvezmény márc. 1-ig!

Július 14. 5 nap 559 000 Ft
Augusztus 26. 5 nap 569 000 Ft