Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 10 - 14. 135 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  4 éjszaka színvonalas ****-os szállodában
·  Minden nap túrázás a hegyekben
·  Ausztria legmagasabb panorámaútja
·  Kirándulás a különleges mölltali gleccserhez

"Heilingerbrutnál, mikor reggelente kilépünk a szállodánkból, és elénk tárul a Grossglockner lenyűgöző vonulata, az egyszerűen leírhatatlan."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (31)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS – DEBRECEN) – BUDAPEST – MILLSTÄTTERSEE – HEILIGENBLUT

Reggel indulás. Az M1-es autópályán haladunk Győrig, majd Szombathelyt érintve Bucsunál átlépjük a magyar-osztrák határt. Ausztriában egy autópálya pihenő után a Millstättersee-nél állunk meg. Ez Karintia egyik legszebb fekvésű alpesi tava, melynek partján megnézzük Millstatt város legismertebb nevezetességét, a közel 1000 éves templomot, majd sétálunk a tóparton. A városkát elhagyva látványos úton, csodás völgyek és hegyek között haladunk tovább. Este érkezünk az 1.300 m magasan fekvő Heiligenblutba. Itt található a ****-os szállo­dánk (4 éj), melynek wellness részlegét ingyen lehet használni (fedett medence, szauna…). Megérkezésünk után megvásárol­juk a Karintia kártyát, mellyel az elkövetkezendő napokban több szolgáltatást, felvonót ingyenesen, vagy kedvezményesen vehe­tünk igénybe.

2. NAP: HEILIGENBLUT – GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

A délelőttöt a nagyon hangulatos, tipikus alpesi kisvárosban, Heiligenblutban töltjük. Gyönyörködünk a szép házakban és megtekintjük a szárnyas oltáráról híres templomot. Ezt köve­tően a Schareck felvonóval, átszállással megyünk 2.600 m magasra, ahonnan jó idő estén 33 (!) háromezer méteres csúcsot láthatunk. Természetesen itt is túrázunk. (Kártyánkkal a felvo­nózás ingyenes). Aki akar, az átszállás helyétől gyalog jöhet le a hegyről. Ebédelési lehetőség után, Ausztria legmagasabb alpesi útján, a Grossglockner Hochalpenstrassen buszozunk. A híres Ferenc József kilátónál megállunk, ahol közelről is megcso­dálhatjuk a 3.798 m magas „Nagy harangot” (Grossglocknert), és a hozzá tartozó gleccserfolyót. Kiváló felvételek készülhet­nek Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról és a virágokkal borí­tott pazar völgyekről. A túrázni vágyók itt is kapnak lehetőséget egy kb. 2,5 órás gyalogos kirándulásra 2.400 m-es magasság­ban. Csodaszép alpesi virágok, aranyos mormoták és a gleccser látványa kápráztat el bennünket. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

3. NAP: HEILIGENBLUT – RAGGA-SZURDOK – MÖLLTALI-GLECCSER

Ezt a napot a túrázás kedvelői különösen élvezni fogják. Első programunk a Ragga-patak 800 m hosszú vadregényes szurdo­kában lesz. Itt aki akar, nehéz terepen túrázhat. Több mint 200 m szintkülönbséggel is meg kell birkóznunk, miközben gyönyörkö­dünk a víz által kivájt érdekes sziklaformákban. (Kártyánkkal ez is ingyenes.) Buszunkkal továbbutazunk, hogy a környék másik nevezetességét is megnézzük. A mölltali-gleccserhez hegyi fel­vonókkal jutunk fel. Először a Mölltali-Gleccser Express siklóval teszünk meg 8 perc alatt 1.000 méter szintkülönbséget. Ezt köve­tően 6-személyes kabinos felvonókba szállunk át, és így érünk fel 2.800 méter magasságba. Innen csodás képet kapunk tiszta idő­ben a környező hegyekről, a Grossglockner 3.798 méteres csúcsá­tól a Lienzi-Dolomitokig. Egy különleges étterem is található itt, melynek üveg borításán visszatükröződnek a környék sziklái. Erről a hegyi állomásról van lehetőség 6-személyes ülőliftekkel feljutni a 3.122 méteres Schareck-csúcsra, de erre a szakaszra már nem érvényes a kártyánk. Aki akarja, külön díj ellenében (kb. 17 €) veheti ezt igénybe. Cserében szép időben, gyönyörű panorámá­ban lehet része. Mindenkinek lesz lehetősége a közel 3.000 méte­res magasságban sétálni és a tavakkal tarkított hegyvidékről fényképeket készíteni. Délután indulunk vissza buszunkhoz, majd szállásunkra.

4. NAP: HEILIGENBLUT – VIRGENTAL – LIENZ

A nap első felét a Lienzi-Dolomitok közelében töltjük. Látványos hegyi úton érjük el Kelet-Tirol vadregényes részét, a híres Virgental-völgyet. A pazar tájképet a Dolomitok válto­zatos ormai, bájos falvak, műemlékek is gazdagítják, mint pl. Obermauern gótikus temploma, melyet meg is tekintünk. A Virgental végében található Ausztria 2. legnagyobb több­lépcsős vízesése. Meredek terepen gyalogolunk fel a rendkí­vüli látvány megtekintéséhez. Fáradtságunkat az óriási zuhatag élménye elfeledteti. Délután indulunk vissza szállodánkhoz. Útközben rövid ebédelési és vásárlási lehetőség lesz Osttirol legjelentősebb városában, Lienzben. Délután érkezünk vissza Heiligenblutba. A nap hátralevő részében aki akar, pihenhet, és igénybe veheti a szálloda wellness szolgáltatását, vagy részt vehet a környéken egy kb. 1,5 órás erdei kiránduláson.

5. NAP: HEILIGENBLUT – MINIMUNDUS – BUDAPEST

A hazafelé tartó úton Karintiában a Wörthi-tó mentén haladunk, és Klagenfurt előtt lekanyarodunk, hogy egy különlegességet tekintsünk meg. A Minimundus az egyik legnagyobb olyan park Európában, mely a világ nevezetességeit mutatja be kicsinyített formában. Bármely korosztály számára élvezetes ez a kb. más­fél órás program. A minivilág élménye után folytatjuk utunkat, és ismételten Bucsunál lépjük át a határt, majd várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután a Szeged, Pécs, Miskolc- Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

LátnivalóBelépődíj
Karintia Kártya49 €
Grossglockner6 €
Mölltali gleccser 3122 m szakasz (fakultatív)17 €
Minimundus (Karintia kártyával)8 €

"Belépők ára: kb.: 80 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Tóth Alexandra
Budapest
2020.08.16

Ildikó nagyon felkészült, lelkiismeretes, kedves idegenvezető. Remélem jövőre is részt vehetek vele egy jó kis túrán. Nagyon jól sikerült az út, gyönyörű helyeken jártunk. Mindennel maximálisan meg voltam elégedve.

 • 5.0
Nagy-Szabó Katinka
Szeged
2020.08.15

Nagyon jó túrázós út. Ildikó fantasztikus idegenvezető! A szállodából gyönyörű helyen van. Csaj ajánlani tudom ezt az utat!

 • 5.0
Szlávik Istvánné
Budapest
2017.07.28

Program: Gyönyörűek voltak a helyek.

 • 5.0
GERGELY FERENC
Szeged
2017.07.25

Idegenvezető: Minden témában nagyon felkészült

 • 4.5
Darvas Zoltán
Szeged
2017.07.24

Program: Változatos, látványos, nem túl zsúfolt. Idegenvezető: Sok hasznos információ, figyelmes, pozitív, segítőkész, barátságos Autóbusz: Kényelmes Szállás: Barátságos magyar csapat leste minden kívánságunkat

 • 5.0
Papp Jánosné
Kecskemét
2017.07.22

Program: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Idegenvezető: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Autóbusz: A már megszokott minőséget kaptam, köszönöm! Szállás: A fürdési lehetőség nagyon jól jött a túrák után.

 • 5.0
Altordai Sándorné

2017.07.21

Program: Maximálisan elégedett Idegenvezető: Nagyon jó, barátságos és rendkívül felkészült. Autóbusz: Mindig tiszta és rendes Szállás: Nagyon szép helyen van, tiszta, kedves személyzet.

 • 5.0
Madarász Róbert
Kóka
2017.07.18

Program: A két nap tartalmas, változatos program, jó túrák, sok látnivaló, elegendő idő áll rendelkezésre Idegenvezető: Barátságos, segítőkész, minden látnivalóról széleskörű tájékoztatást kaptunk. Autóbusz: Kényelmes ülések, jó légkondi, hűtött üdítőket is lehetett vásárolni. Szállás: Kényelmes szobák, udvarias személyzet, megfelelő szolgáltatások, tisztaság

 • 5.0
Bíró Ferencné

2017.07.17

Idegenvezető: Széleskörű, nagy tudás. Kedvesség, segítőkészség. Szuper 5* Autóbusz: Tiszta, kényelmes. Szállás: Kellemes környezet, tisztaság

 • 5.0
Szelei Piroska
Kecskemét
2017.07.17

Program: A 2-3 csodálatos volt. Az 1. és 4. nap hosszú volt az utazás miatt de ezt tudtuk Idegenvezető: Nagyon részletes tájékoztatás, barátságos, figyelmes. Autóbusz: Tiszta, kényelmes. Szállás: Kényelmes, tiszta szobák, udvarias személyzet.

 • 5.0
Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich

Szezonvégi Áreső

Október 01. 5 nap 128 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A szomszéd hegye mindig zöldebb úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Alpok kincsei
Kufstein – Innsbruck – Mainau – Rajnai-vízesés – Zürich

Szezonvégi Áreső

Október 01. 5 nap 128 000 Ft